Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Mistere ale Pamantului - Curbura la Suprafata [2.0]

Creat de Electron, Aprilie 10, 2008, 10:08:32 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.


Electron

#361
Stimabile, iar incepi sa te repeti ca o moara stricata. Poate nu ai observat pana acum, dar a repeta o falsitate de mai multe ori, nu o face adevarata.

Paginile indicate nu contin formula f(s,h), decat un calcul pe un caz concret ales de tine, folosind tot secantele initiale. Daca nu intelegi diferenta, nu e o problema, eu stiu deja cat de incompetent la geometrie esti, si o areti acum clar pentru toti care urmaresc aceasta discutie. Doar sa tii minte sa nu te mai dai "specialist in matematica" degeaba, ca te faci doar de ras.  :D

e-

PS: mai las cateva zile pentru a-i da sansa stimabilului sa obtina formula singur, si daca nu o face, o voi prezenta aici, sa se vada cat de simpla e si cat de incompetent este. :)
Don't believe everything you think.

Electron

Uite, ca sa nu fie confuzie in ce priveste functia pe care o tot amintesc aici, am facut o mica figura:


Notam arcul AB cu s, inaltimea locala AE cu h si inaltimea locala BD cu t.
[Atentie: C nu e mijlocul arcului AB, ci e punctul de tangenta dintre ED (raza de viziune) si cerc.]

Deci, se cere o formula prin care se calculeaza t, in functie de s si h (si evident R, raza sferei, care e o constanta aici).

Spor, stimabile!

e-
Don't believe everything you think.

Adi

Electron, nu am urmarit discutia, dar ma uitai pe figura. Vrei sa ne rezumi ce voia Sandokhan sa demonstreze si sa calculeze? Uitandu-ma doar la figura, inteleg ca alegem punctele A si B pe cerc, apoi unim pe A cu centrul cercului si ducem linia in sus, iar din un punct arbitrar E pe aceasta dreapta ducem tangenta la cerc (ca va fi tangenta in punctul unic C pentru punctul unic E, dar se putea alege un alt E care ducea la un alt C) ...

Cum a fost ales E, de ce si ce reprezinta fizic?
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Electron

Adi, stimabilul incearca sa ne arate cat din cladirile peste lacul Ontario nu s-ar vedea, pe un Pamant rotund. Dar pe neogen acolo la el a facut niste calcule cu secante duse aiurea, care nu dau un rezultat relevant (ci unul aproximativ), si cu atat mai putin "precis" asa cum se lauda el. I-am facut figura asta sa vada cum trebuie calculat ce vrea el.

Punctul E ar fi punctul din care se face poza (AE e inaltimea fotografului) si BD este portiunea ascunsa de curbura. AB fiind "lacul" in acest caz. :)

Eu i-am lansat provocarea sa obtina formula corecta, si mai apoi o vom folosi comparand cu pozele disponbile. Nici nu stie ce surpriza il asteapta.  8)

e-
Don't believe everything you think.

Adi

Mersi, Electron. Deci am rationat bine, E poate lua orice valoare, dar este fixat de ... inaltimea fotografului. Intrebare este atunci pentru o anumita distanta, cat din inaltimea cladirii de la distanta nu se vede. Am inteles acum. Multumesc.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Electron

Da, si retine ca "inaltimea fotografului" nu este distanta de la talpi la frunte a sa, ci distanta de la nivelul apei la obiectivul aparatului foto. Un tip de 1,5 m, stant in picioare cocotat pe un deal de 50 m are inaltimea AE = 51,5 m. :)

e-
Don't believe everything you think.


Electron

Eu incerc sa fiu cat mai clar, in mesaje cat mai scurte, dar vad ca nici asa nu esti in stare sa citesti si sa intelegi ce vreau sa-ti comunic ...  :'(

Uite, ma rezum la o simpla intrebare: poti sa deduci formula pentru segmentul t, in functie de s si h, pentru un Pamant de raza R, fara calcule numerice (cazuri particulare), ci ca functie de doua variabile, sau nu poti ?

Se vede treaba ca nu poti, si e pacat, ca te mai si autointitulezi "specialist in matematica" ::). Am sa o prezint eu in curand, si ai sa vezi si tu cat de ridicola e asa numita "demonstratie" a ta cum ca nu exista curbura. :D

e-
Don't believe everything you think.

Mihai

Cum sa calculam formulele generalizate (you fill in the details), cu observatiile absolut necesare, si cazul cu secante si cazul cu tangente pe:

http://club.neogen.ro/aharddaysnight/teoria-pamantului-plat-demonstrata-complet/83875/2

(comentariul #6)

Electron

Stimabile, toate calculele tale de pe neogen sunt aproximatii ridicole, pentru ca nu folosesc tangentele relevante.

Ti-am facut un desen (vezi mai sus) sa vezi ca nu sunt necesare mai mult de 5 litere pentru desenul din care rezulta formula de care tot amintesc eu. Faptul ca te complici atat de mult, crezand ca "faci vreo favoare" teoriei Pamatului curb e hilar, si denota cat de incompetent esti. Formula de care avem nevoie e simpla de tot, si tu nu esti in stare sa o determini. Mai mare rusinea, "specialistule"!

Ai putina rabdare, si vei vedea aici cat de habarnist esti. Pana atunci, nu mai tot repeta aceleasi ineptii, ca nu ma impresionezi.

e-
Don't believe everything you think.


Electron

Stimabile, ti-am propus sa calculezi o formula simpla si precisa, si nu aproximatii complicate si facute pe cateva cazuri particulare. Pacat ca esti atat de incompetent incat sa continui cu incapatanare cu calculele tale aiurea.

Pe neogen ai luat diverese arcuri (distante de la 13 Km la cateva mii) si ai facut cate un calcul (aproximativ) pentru fiecare. Ei bine, asta nu e relevant, deoarece ai dat valori arbitrare inaltimii fotografului, valori pe care nu poti sa le dovedesti.

Vei vedea ca functia f(h,s) e utila pentru a vedea cum depinde partea taiata din cladiri (ascunsa de curbura) de inaltimea fotografului. Si asta e relevant pentru ca avem multe poze peste lacul Ontario, adica peste acelasi arc. Iar diferentele din ele se explica foarte usor cu formula pe care nu esti in stare sa o deduci.

Daca tu, ca "specialist in matematica" nu esti in stare sa calculezi o functie pe care si eu (cu tot cu problemele mele psihice de care tot amintesti) sunt in stare, iti dai seama ce ridicola e laudarosenia ta?

e-
Don't believe everything you think.


Electron

Stimabile, atata timp cat nu esti in stare sa folosesti desenul pe care ti l-am propus pentru deducerea formulei despre care vorbesc eu, cel cu tangenta (cea care este relevanta pentru discutia de aici), faimoasa f(s,h), degeaba insisti cu aproximarile tale cu secante. E irelevant cui ii sunt "favorabile" unele sau altele dintre formule. Stiinta nu se face pe baza de "preferinte" si aproximatii, atunci cand formulele exacte si relevante sunt usor de obtinut. Prin asta se vede cat de straina iti e stiinta.

Daca tu crezi ca ai obtinut pe undeva prin aproximatiile tale formula asta, scrie-o o data sa se vada clar : f(s,h) = ..... !

e-
Don't believe everything you think.