Educaţie şi cercetare > Educatie

Top 200 si 500 al Universitatilor din lume

(1/7) > >>

Adi:
Top 200 al Universitatilor din lume se numeste Times Higher Education si editia 2009 a fost facuta publica.

Top 500 al Universitatilor din lume se numeste Shanghai.

Exista si un clasament al universitatilor din Romania, realizat de Ad-Astra la editia 2009.

b12mihai:
Din "marele" de top de pe site-ul Realitatea lipsesc cu desavarsire: Universitatea de arhitectura "Ion Mincu" din Bucuresti, ASE Bucuresti (bine, din neatentie, probabil, cei de la Realitatea au omis locul 7, care pe Capital.ro apare ca fiind ASE), Politehnica Bucuresti (Eu vreau sa devin student la o universitate slaba, care nu e in acest top?!?!?!?!?!), universitati de medicina...

Oare de ce se intampla asta? Sunt "varza" acele universitati de care am zis mai sus, din punct de vedere academic...sau, mai bine zis, pe ce criterii e facut acel top, pe bune?

Adi:
Da, Politehnica Bucuresti nu este atat de buna pe cand pare cand se iau in calcul criterii moderne, precum cercetare efectuata de profesori. Foarte multi de la politehnica sunt doar profesori, adica nu fac cercetare, sau ar trebui sa faca si publica putin. Deci raportul articole supra profesori este foarte mic la Politehnica Bucuresti. In schimb, la universitati mai mici acesta este mai mare. Conform topului Ad-Astra, cea mai buna universitate din tara este timp de trei ani la rand Universitatea Politehnica din Iasi, parca.

Adrian Copilul Minune:
Cam cat de mare e diferenta dintre o universitate pe locul 100 in lume si una pe locul 10 ?

Adi:

--- Citat din: Forever_Man din Octombrie 31, 2009, 10:35:20 a.m. ---Cam cat de mare e diferenta dintre o universitate pe locul 100 in lume si una pe locul 10 ?

--- Terminare citat ---

Daca esti la o universitate in primele 100, e OK. Pentru a vedea cat de mare e diferenta, trebuie sa te uiti efectiv la clasamente sa vezi diferentele de punctaj si apoi cum s-a calculat acest punctaj.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă