Welcome, Guest. Please login or register.

Autor Subiect: Dilatarea Timpului în Teoria Restrânsă a Relativităţii  (Citit de 18638 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Adi

 • Global Moderator
 • *****
 • Mesaje postate: 11301
 • Popularitate: +15/-7
  • Site personal Adrian Buzatu
Re: Dilatarea Timpului în Teoria Restrânsă a Relativităţii
« Răspuns #30 : Septembrie 28, 2009, 05:58:45 p.m. »
Super tare i-ai raspuns, Electron.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

ilasus

 • Vizitator
Re: Dilatarea Timpului în Teoria Restrânsă a Relativităţii
« Răspuns #31 : Octombrie 12, 2009, 01:13:57 p.m. »
Citat
Faptul că fratele geamăn care a plecat este mai tînăr decît cel rămas acasă cu 5,14 ani în cazul (a) în care nava se deplasează pe o distanţă d=8,9 ani lumină şi respectiv cu 10,28 ani în cazul (b) în care nava se deplasează pe o distanţa d=17,8 ani lumină este considerat un fenomen atural şi explicabil, conform lui Longevin, prin “efectele acceleraţiilor”. Dar dacă acceleraţiile din cazul (b) au fost aceleaşi cu cele din cazul (a), cum se explică diferenţa dublă de vîrstă dintre gemenii din cazurile (a) şi (b)? Cu alte cuvinte, aceleaşi acceleraţii n-ar fi trebuit să conducă la aceeaşi diferenţă de vîrstă – de 5,14 ani – în ambele cazuri?

Citat
Nu. Conteaza si cand se rupe simetria.


Pe de altă parte, şi “contracţia lungimilor” este un fenomen natural şi explicabil probabil în acelaşi mod ca şi “dilatarea timpului”. Deci dacă presupun că cei doi gemeni aveau 20 de ani şi respectiv 1.90 metri înălţime la începutul călătoriei, rezultă că la sfîrşitul călătoriei aceştia vor avea atît vîrste diferite cît şi înălţimi diferite. Si anume, cel rămas acasă va avea 30,28 ani şi 1.90 metri înălţime, iar cel care a călătorit va avea 25,14 ani şi 95 centimetri înălţime. Desigur că şi lungimea navei sosită din cosmos se va fi înjumătăţit în raport cu celelalte nave gemene rămase la sol.

Zic bine?


Offline Electron

 • Veteran
 • *****
 • Mesaje postate: 8404
 • Popularitate: +245/-217
Re: Dilatarea Timpului în Teoria Restrânsă a Relativităţii
« Răspuns #32 : Octombrie 12, 2009, 02:29:32 p.m. »

Pe de altă parte, şi “contracţia lungimilor” este un fenomen natural şi explicabil probabil în acelaşi mod ca şi “dilatarea timpului”.
Toate fenomenele observabile in natura sunt naturale, prin definitie. Contractia lungimilor si dilatarea timpului sunt observatii datorate caracterului relativ al spatiu-timpului, asa cum e el descris de Teoria Relativitatii.

Citat
Deci dacă presupun că cei doi gemeni aveau 20 de ani şi respectiv 1.90 metri înălţime la începutul călătoriei, rezultă că la sfîrşitul călătoriei aceştia vor avea atît vîrste diferite cît şi înălţimi diferite. Si anume, cel rămas acasă va avea 30,28 ani şi 1.90 metri înălţime, iar cel care a călătorit va avea 25,14 ani şi 95 centimetri înălţime. Desigur că şi lungimea navei sosită din cosmos se va fi înjumătăţit în raport cu celelalte nave gemene rămase la sol.
De unde ai ajuns la asemenea concluzii? Pe calcule iti bazezi aceste rezultate?

e-
Don't believe everything you think.