Welcome, Guest. Please login or register.

Autor Subiect: Dilatarea Timpului în Teoria Restrânsă a Relativităţii  (Citit de 18628 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

gonzales

 • Vizitator
Re: Dilatarea Timpului în Teoria Restrânsă a Relativităţii
« Răspuns #15 : Septembrie 27, 2009, 08:20:41 p.m. »
Să închei: multe din rezultatele cercetărilor din fizică ori aiurea nu sunt aduse la cunoştiinţa publicului larg. E dezamăgitor să aflaţi dar  tot ce primiţi este la mâna a doua. Cunoştiinţele la vârf sunt secrete. Ca să te întreci cu cei care sunt în vârf trebuie să fi capabil şi original. Trebuie să fii cel mai bun. Şi trebuie să laşi cărţile deoparte, dacă vrei să fii primul, trebuie să depăşeşti tot ce scrie în carte. De aceea recunosc, eu nu prea răsfoiesc toate aiurelile de cărţi, reviste ori internetul, nu am timp să privesc în urmă.
Aşa le spuneţi şi voi celor care vă vizitează, că sunt cei mai buni? Mă îndoiesc de fapt am avut proba contrarie. Să crezi că eşti cel mai bun, să crezi că poţi realiza ceea ce ţi-ai propus,să crezi că eşti  învingător! Nu ştiu de ce dar altceva am văzut la voi. Voi deprimaţi omul în loc să-l încurajaţi dar astfel vă deprimaţi pe voi. Nu aveţi iniţiative de a descoperi ceva deosebit şi de aceea le tăiaţi macaroana şi celorlalţi.  Dacă voi aţi crede că puteţi realiza ceva în fizică, atunci aţi crede şi pe alţii capabili să realizeze. Dar voi nu vedeţi decât nişte aiuriţi pierzători de vreme. Judecată care se repercutează asupra voastră. Deci să credeţi în voi şi  să credeţi şi în ceilalţi. Nu există altă cale, nu-i poţi face proşti pe cei din jurul tău iar tu să te acoperi de inteligenţă. Vor curge caracterizări inteligente în urma mea, gen "tu nu ai înţeles nimic?". Ce vă opreşte să credeţi că credeţi că pe site-ul vostru intră poate unii foarte inteligenţi? Vei spune "Păi chiar intră, dar acela nu eşti tu". Să şti că dacă eu nu sunt atunci nici tu nu eşti.

Auzi, să public. Nu-ţi face iluzii prietene, nimeni nu publică nimic, decât ce e vechi şi răsuflat, chestiile importante sunt secrete. Ăsta-i mersul lucrurilor şi nu are să se schimbe. În câţiva ani probabil vor ieşi la suprafaţă nişte chesti absolut uluitoare, vechi de decenii. Asta-i adevărul, nu poţi fi în faţă dacă accepţi doar să preiei informaţii de la alţii. Sunteţi învingători ori ce mama naibi? Sunteţi cei mai buni? Atunci de ce acceptaţi să staţi în spatele lor, să citiţi ce ei scriu, să aplicaţi teoriile lor? Fiţi în faţa lor, fiţi primii, fiţi cei mai buni!!  Gata predica.

Offline Electron

 • Veteran
 • *****
 • Mesaje postate: 8404
 • Popularitate: +245/-217
Re: Dilatarea Timpului în Teoria Restrânsă a Relativităţii
« Răspuns #16 : Septembrie 27, 2009, 08:34:45 p.m. »
gonzales, pleci inainte sa raspunzi intrebarilor pe care ti le-am adresat? Ai dorit doar un monolog, nu un dialog?

e-
Don't believe everything you think.

gonzales

 • Vizitator
Re: Dilatarea Timpului în Teoria Restrânsă a Relativităţii
« Răspuns #17 : Septembrie 27, 2009, 08:54:41 p.m. »
Ce dialog? Ce monolog? Este doar o expunere a mea care nu a fost primită. OK, de ce să vă tulbur existenţa dacă această expunere mai mult vă deranjează şi vă nevrozează? Chiar nu doresc să vă tulbur raţiunea aşa cum nu doresc să mi-o tulbure alţii mie. Îmi cer scuze dacă am deranjat. Nu a fost în intenţia mea. Mulţumesc de răspunsuri.

Offline Electron

 • Veteran
 • *****
 • Mesaje postate: 8404
 • Popularitate: +245/-217
Re: Dilatarea Timpului în Teoria Restrânsă a Relativităţii
« Răspuns #18 : Septembrie 27, 2009, 08:57:49 p.m. »
Ce dialog? Ce monolog? Este doar o expunere a mea care nu a fost primită.
Bine, dar pe baza expunerii tale, eu ti-am adresat niste intrebari. Te invit la dialog. Astept raspunsuri de la tine. Sa inteleg ca nu doresti sa discuti despre ideile tale, vrei doar sa le "bagi pe gat" celor de pe aici?

e-

EDIT: PS - nu mai face pe victima ca nu e deloc elegant. Pe forum se discuta ideile nu se fac doar expuneri.
« Ultima Modificare: Septembrie 27, 2009, 08:59:46 p.m. de Electron »
Don't believe everything you think.

Offline Adi

 • Global Moderator
 • *****
 • Mesaje postate: 11301
 • Popularitate: +15/-7
  • Site personal Adrian Buzatu
Re: Dilatarea Timpului în Teoria Restrânsă a Relativităţii
« Răspuns #19 : Septembrie 27, 2009, 09:06:53 p.m. »
Să închei: multe din rezultatele cercetărilor din fizică ori aiurea nu sunt aduse la cunoştiinţa publicului larg. E dezamăgitor să aflaţi dar  tot ce primiţi este la mâna a doua. Cunoştiinţele la vârf sunt secrete. Ca să te întreci cu cei care sunt în vârf trebuie să fi capabil şi original. Trebuie să fii cel mai bun. Şi trebuie să laşi cărţile deoparte, dacă vrei să fii primul, trebuie să depăşeşti tot ce scrie în carte. De aceea recunosc, eu nu prea răsfoiesc toate aiurelile de cărţi, reviste ori internetul, nu am timp să privesc în urmă.

Toate rezultatele sunt publice in cercetarea fundamentala. Cum sa fie secrete? Dimpotriva, cercetatorii se intrec care sa publice primii rezultatele ca sa fie clar ca ei sunt autorii. Apoi, ca sa schimbi fizica curenta trebuie sa stii intai fizica curenta. Eu atat am zis. Nu e necesar sa rasfoiesti toate cartile, revistele si internetul, ci doar sa stii fizica curenta. Ori fara teorie cuantica a campului, adica fara doctorat in fizica teoretica plus inca multi ani de cercetare, nu inteleg cum crezi tu ca poti schimba ceva in stiinta. Chiar si daca ai gasi ceva, nimeni nu te-ar crede, ca nu ai stii cum sa prezinti riguros stiintific.


Aşa le spuneţi şi voi celor care vă vizitează, că sunt cei mai buni? Mă îndoiesc de fapt am avut proba contrarie.
Să crezi că eşti cel mai bun, să crezi că poţi realiza ceea ce ţi-ai propus,să crezi că eşti  învingător! Nu ştiu de ce dar altceva am văzut la voi. Voi deprimaţi omul în loc să-l încurajaţi dar astfel vă deprimaţi pe voi.

Scopul nostru nu este sa spunem oamenilor neadevaruri. In general, scopul nostru este sa educam liceenii despre rigurozitatea stiintifica si ce zice stiinta oficiala. Caci orice fac in viata, trebuie sa aiba gandire critica, sa stie de unde sa caute surse, sa stie care este metoda stiintifica, sa stie ce zice stiinta oficiala si apoi, daca doresc, puot sa exploreze si mai departe. Oricum, ca sa schimbi fizica in ziua de azi, trebuie sa ai cunostiinte de fizica, doctorat plus ani buni de cercetare. Nu mai merge ca pe vremea lui Einstein. Si oricum si el a avut facultate de fizica ....

Nu aveţi iniţiative de a descoperi ceva deosebit şi de aceea le tăiaţi macaroana şi celorlalţi.  Dacă voi aţi crede că puteţi realiza ceva în fizică, atunci aţi crede şi pe alţii capabili să realizeze.

Cred ca incurci putin borcanele. Scriem in calitate de popularizatori de stiinta pe acest forum, iar nu de oameni de stiinta. Aici nu este un forum in care sunt incurajate cercetarile individuale, cercetarile se fac in universitati dupa studii de stiinta. Acesta este un portal pentru liceeni si publicul larg, dar din pacate mai sunt oameni ca tine care cred ca ei sunt in stare sa faca stiinta fara sa aiba studii de stiinta si atunci le raspundem, cat putem de constructiv, cu feedback despre calea pe care ar trebui sa o urmeze.

Dar ca o paranteza, ca si cercetatori urmarim eforturile stiintifice mondiala, la laboratoarele cele mai mari din lume, unde stiinta avanseaza incet si sigur, pas cu pas. Tu insa nu pari a sti sau a crede in aceasta metoda si vrei sa revolutionezi stiinta de unul singur, fara sa ai cunostiintele de fizica de baza. Eu nu cred ca poti reusi pe aceasta cale.

Dar voi nu vedeţi decât nişte aiuriţi pierzători de vreme.

Cei care scriu la sectiunea "critici ale paradigmei actuale in stiinta" asta sunt in general. De aceea sectiunea asta este un fel de cos de gunoi al siteului. Partea principala este dedicata liceenilor si publicului larg care vor sa cunoasca stiinta oficiala.

Judecată care se repercutează asupra voastră. Deci să credeţi în voi şi  să credeţi şi în ceilalţi. Nu există altă cale, nu-i poţi face proşti pe cei din jurul tău iar tu să te acoperi de inteligenţă. Vor curge caracterizări inteligente în urma mea, gen "tu nu ai înţeles nimic?". Ce vă opreşte să credeţi că credeţi că pe site-ul vostru intră poate unii foarte inteligenţi? Vei spune "Păi chiar intră, dar acela nu eşti tu". Să şti că dacă eu nu sunt atunci nici tu nu eşti.

Repet ca in ciuda faptului ca tu scrii la cosul de gunoi al siteului, totusi nu am raspuns mereu critic si constructiv si cu multa rabdarea, in ciuda aiurelilor pe care tu si altii le scrieti aici. Tocmai pentru a va ajuta sa intelegeti care este metoda stiintifica. Dar scopul siteului nu este de a ajuta oameni sa gaseasca noi teorii in stiinta, pentru asta exista ... universitatile! Scopul este de a ajuta liceenii sa inteleaga ce zice stiinta si care este metoda stiintifica!

Auzi, să public. Nu-ţi face iluzii prietene, nimeni nu publică nimic, decât ce e vechi şi răsuflat, chestiile importante sunt secrete.

Te inseli amarnic. Nu stiu unde ai facut tu stiinta, dar eu traiesc in mijlocul cercetatorilor la laboratorul cel mai mare de fizica particulelor din lume si stiu cum se publica. Doar cercetarile militare nu se publica, dar in fizica fundamentala se publica imediat. Desigur, se publica cand cercetatorii s-au convins ca au descoperit ceva concret, adica dupa o lunga si minutioasa revizie interna. Asta e altceva ...

Ăsta-i mersul lucrurilor şi nu are să se schimbe. În câţiva ani probabil vor ieşi la suprafaţă nişte chesti absolut uluitoare, vechi de decenii. Asta-i adevărul, nu poţi fi în faţă dacă accepţi doar să preiei informaţii de la alţii. Sunteţi învingători ori ce mama naibi? Sunteţi cei mai buni? Atunci de ce acceptaţi să staţi în spatele lor, să citiţi ce ei scriu, să aplicaţi teoriile lor? Fiţi în faţa lor, fiţi primii, fiţi cei mai buni!!  Gata predica.

Sper ca te-am ajutat sa revii pe drumul cel bun. Numai bine!
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

gonzales

 • Vizitator
Re: Dilatarea Timpului în Teoria Restrânsă a Relativităţii
« Răspuns #20 : Septembrie 27, 2009, 09:58:21 p.m. »
Electronule unde am spus eu: crede în mine şi nu cerceta? Ba din contră cercetează şi singur, dă-i şi adună pisele de puzzle teoretic încearcă să-l încropeşti, vezi că nu se potriveşte neam, aici teoriile se potrivesc, aici se bat cap în cap, o iei de la capăt, ani la rând, iar şi iar până într-o zi când hop găseşti că cineva a pus o piesă invers. Şi iată că schimbând cu totul optica asupra acelui lucru lucrurile încep să se potrivească.
Iată cum primesc răspuns edificator de  Adi san: aici ne aflăm în coşul de gunoi al site-ului. Eu i-am zis mai devreme că e locul pentru muşte, locul unde atragi muştele să dai cu pliciul. Vine prostul posteză aici şi apoi dăi nene Adi cu bâta până cade nătărăul jos epuizat. Inventiv!
Acesta este dialogul care mi se propune, în care eu sunt făcut idiot într-un mod subtil şi elegant? Ţi-am zis că poate dăm nas în nas vreodată şi atunci o să vedem care pe unde-i locul fiecăruia.
Nu cred că discuţia asta merge pe o pantă constructivă, hai să ne oprim aici.

Offline Adi

 • Global Moderator
 • *****
 • Mesaje postate: 11301
 • Popularitate: +15/-7
  • Site personal Adrian Buzatu
Re: Dilatarea Timpului în Teoria Restrânsă a Relativităţii
« Răspuns #21 : Septembrie 27, 2009, 11:05:04 p.m. »
Gonzales, nu noi am creat in mod expres sectiunea ca sa incurajam oameni sa scrie aici, ci oamenii scriau cum vad ei stiinta la sectiunile serioase de stiinta, acolo unde trebuia scrisa stiinta oficiala. De aceea am creat acest "Cos de gunoi" al siteului, unde punem ce crede lumea, pentru ca cititorii sa nu le confunde cu ce zice stiinta. Din pacate, vad ca mai ales aceasta sectiune este cautata, de oameni care tot vor sa promoveze pe forumuri ideile lor, dar nu sunt in stare sa le publice in reviste stiintifice ISI peer-reviewed. Dar noi ne-am facut datoria de moderatori si am raspuns mereu, pe indelete, pas cu pas, doar doar de or intelege metoda stiintifica si unde gresesc.

Zici ca poate ne intalnim intr-o zi pe viu. Pai tu imi stii numele meu real, stii la ce laborator lucrez, stii ce am publicat, totul este public. Dar tu cine esti? Oricum, nu imi e teama ca o sa vii intr-o zi cu o publicatie intr-o revista de stiinta ISI peer-reviewed. Iar daca vei face, foarte bine, inseamna ca am reusit sa te aduc pe calea cea buna.

Succes si La revedere!
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Offline valangjed

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 1089
 • Popularitate: +62/-19
Re: Dilatarea Timpului în Teoria Restrânsă a Relativităţii
« Răspuns #22 : Septembrie 27, 2009, 11:47:35 p.m. »
Daca e sa revenim un pic la topic.Gonzales a amintit de baza de timp a unui osciloscop.
Baza de timp a unui osciloscop se afla intr-un sistem de referinta.In alt sistem de referinta (care se deplaseaza cu o anumita viteza fata de sistemul de referinta al osciloscopului ) acelasi osciloscop va avea alta baza de timp.
Cam la asta putem reduceTRR in acest caz.Gresesc?
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.

Offline valangjed

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 1089
 • Popularitate: +62/-19
Re: Dilatarea Timpului în Teoria Restrânsă a Relativităţii
« Răspuns #23 : Septembrie 28, 2009, 12:13:59 a.m. »
Am gresit.Nu putem reduce TRR.
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.

Offline Electron

 • Veteran
 • *****
 • Mesaje postate: 8404
 • Popularitate: +245/-217
Re: Dilatarea Timpului în Teoria Restrânsă a Relativităţii
« Răspuns #24 : Septembrie 28, 2009, 11:38:07 a.m. »
Se pare, conform propriilor declaratii, ca gonzales a preferat sa nu mai continue participarea in aceasta discutie, desi eu inca asteptam niste raspunsuri de la el. In fine, e alegerea sa. Voi comenta restul de mesaje care au ramas in urma sa, pentru ca eu consider ca ceilalti care vor citi acest topic trebuie sa fie informati riguros, in ce priveste varianta oficiala a stiintei.


Dar asta nu schimbă cu nimic punctul meu de vedere, ba dincontră cel puţin mie îmi dovedeşte existenţa a încă unei lacune în TRR.
gonzales vorbeste aici de "inca o lacuna", dar nu a indicat niciuna pana acum. Trebuie sa tinem cont ca lacunele din cunostintele sale nu sunt imputabile TRR.

Citat
În ceea ce priveşte ipoteza micşorării bazei de timp a unui observator aflat în mişcare.
Există probe indubitabile fizice şi biologice despre schimbarea bazei de timp în sensul micşorării ei la organismele care efectuează o activitate cu ritm susţinut.
Asta e o afirmatie care frizeaza metafizica, cel putin pana nu defineste gonzales ce intelege el prin "baza de timp" a organismelor biologice si ce legatura are ea cu timpul fizic.

Citat
De pildă un pilot de formula1 chiar şi stând în scaunul acela strâmt din cockpit ajunge cu pulsul la 150 dublu faţă de cât e normal. Un alt exemplu este pasărea colibri care bate din aripi cu o frecvenţă foarte mare, de 70 de bătăi pe secundă şi al cărei puls ajunge potrivit specialiştilor şi la 1000 de bătăi pe minut. Un şahist care nu face altceva decât să stea pe scaun şi să mute nişte piese, odată ajuns în criză de timp când trebuie să efectueze mai multe mutări în timp scurt pulsul lui sare brusc pe undeva pe la 120. Vorbim aici de fapte nu de presupuneri.
Din cele de mai sus rezulta ca gonzales confunda "bataile inimii" cu viteza de curgere a timpului, legandu-le pe amandoua de faimoasa sa "baza de timp". Eu nu contest ca in cazurile amintite ritmul inimii creste, deci sunt de acord ca sunt fapte. Ce contest desigur este ca asta afecteaza timpul fizic al acelui sistem, parte care este doar o presupunere fabulistica (si eronata) din partea lui gonzales. E suficient sa dotam pe "subiectii biologici" din exemple cu cate un ceas calibrat corect, ca sa vedem ca "timpul lor" este conform rezutlatelor din TRR, independent de bataile inimii lor.

Citat
Aceste fapte şi probe confirmă ipoteza din expunerea mea de mai sus: la viteze mari (fie că sunt ele de reacţie, de analiză, ori fizice) baza de timp se micşorează.
Asta se numeste non sequitur, adica se trag concluzii pe baza unor fapte care nu au legatura cu concluzia. Iata cata logica e continuta in argumentul sau...

 
Citat
Aici este o altă lacună a TRR pentru că nu a pus în acord fizica cu alte ştiinţe, dacă tot vorbim aiuristic despre întineriri şi îmbătrâniri, care oricum nu fac obiectul fizicii.
Asta fiind parerea lui gonzales, dar fiind complet gresita. Legatura facuta de el fabulistic intre ritmul bataii inimii cu viteza de curgere a timpului este demonstrabil inexistenta, deci fizica nu trebuie sa "remedieze lacuna" descoperita aberant de gonzales. Iar imbatranirea din experimentul cu gemenii este "obiectul fizicii" in masura in care cei doi gemeni, traind timpi diferiti (unul mai dilatat ca celalalt) ei ajung la final cu varste biologice diferite. Este irelevant cat par alb au in cap gemenii, relevant este ca lecturile lor pe ceasurile calibrate cu care sunt dotati difera cu ani buni, ceea ce demonstreaza efectul miscarii asupra timpului, respectiv relativitatea spatiu-timpului.

e-
Don't believe everything you think.

Offline Electron

 • Veteran
 • *****
 • Mesaje postate: 8404
 • Popularitate: +245/-217
Re: Dilatarea Timpului în Teoria Restrânsă a Relativităţii
« Răspuns #25 : Septembrie 28, 2009, 12:17:11 p.m. »
Nu mă deranjează efortul cu care tu eşti pornit să mă desfinţezi. Păi chiar de asta am şi scris aici, ştiam desigur ce mă aşteaptă, dă cât poţi doar de aia m-am afişat, mersi de răspuns :)
Pentru cineva pe care nu-l deranjeaza replicile primite, gonzales a dat cam repede bir cu fugitii.

Citat
Pe de o parte eu nu te categorisesc de fel şi te respect aşa cum îi respect pe toţi, pe de altă tu parte nu încetezi a mă lua drept vreo maimuţă cu pedale. Chestia asta cu deşteptul care a întâlnit prostul nu ţine de inteligenţă ci de prostul gust.
Aici gonzales ori isi afiseaza prostul obicei de a pune cuvinte in gura altora, ori se simte cu musca pe caciula. Aici nu s-a discutat despre inteligenta nimanui. A fi ignorant intr-un domeniu nu te face neaparat prost. Ignoranta se poate remedia, prostia mai greu. A critica insa din necunostinta de cauza denota pe langa ignoranta si o epistemologie cam defecta, dupa mine. Chiar si asa asta nu tine de inteligenta interlocutorului, deci gonzales are niste impresii gresite despre mesajele care i s-au transmis aici.

Citat
Deci să ne limităm la nişte teorii, fără nimic personal. Dacă ai ceva personal, abţine-te şi spune în afara subiectului, cred că e mai corect aşa.
Nu am nimic personal cu gonzales, asa cum nu am nici cu ilasus, sau cu altii care prezinta pe aici teorii alternative. A atrage cuiva atentia ca are lacune in cunostintele legate de temele pe care le critica nu este un atac la persoana, este o incercare de a transforma criticile irelevante venite din ignoranta in eventuale critici care chiar sa aduca ceva bun teoriilor existente. Cine o ia personal ar trebui sa se abtina de la discutiile publice.

Citat
Ideea de bază în expunerea mea dacă ai remarcat este că ceasul observatorului se mişcă mai repede, are o bază de timp mai mică şi la fel toate procesele din sistemul în care se află observatorul.
Aceasta idee de baza este nu doar impractica, ci si eronata. Dovada e simpla: pentru orice sistem in care tu presupui ca "baza de timp se micsoreaza", pentru ca observa un alt sistem (in care observa timpul dilatat), se poate alege un alt sistem de referinta cu alta viteza relativa la el. Fata de acela va avea "alta micsorare" ? Adica "baza de timp" din sistemul observatorului se miscoreaza diferit, in functie de sistemul observat? Asta este cat se poate de aberant. Fizica oficiala spuneca timpul observatorului nu se modifica absolut de loc, si doar timpul observat de el in alte sisteme este "dilatat". Si timpul observat este "dilatat" in fiecare sistem in functie de viteza pe care o are fata de observator, lucru perfect coerent logic.

Ca sa fie corecta ideea de baza a lui gonzales (respectiv interpretarea sa), ar fi nevoie sa explice cum face sistemul observat sa schimbe baza de timp a observatorului, prin simpla sa existenta. Adica fara sistem observat, observatorul are o "baza de timp data". Dar de indata ce apare alt sistem in miscare fata de observator, "baza de timp" se modifica. De ce? Asta a uitat sa "prezinte" gonzales ...

Citat
Văd că singura obiecţie a ta ar fi faptul că este impractic. O fi impractic dar este corect. Şi atât timp cât este corect poate fi o variantă de luat în calcul.
Da, inainte am vorbit de faptul ca idee e impractica. Dar de acolo si pana la a fi corecta, e cale lunga si ideea lui gonzales nu ajunge pana acolo. Daca gonzales are explicatii pentru intrebarea de mai sus, eu inca le astept.

Citat
Nu se pune problema ca ceasul să o ia mai repede pe furiş atunci când observatorul face măsurătoarea, ci ceasul indică timpul relativ faţă de sistemul S. Deci odată sistemele în repaos ceasurile merg fel, odată sistemele puse în mişcare ceasul observatorului se mişcă mai repede funcţie de viteza dintre cele două sisteme.
De ce sa fie ceasul observatorului care sa se miste altfel? Ce relevanta are pentru acel ceas faptul ca fata de el exista un sitem care se misca? Sunt o gramada de sisteme care se misca fata de orice observator, cum o sa ia in considerare ceasul observatorului toate aceste modificari in acelasi timp? Se pare ca gonzales nu a stat sa se gandeasca la astfel de "detalii".

Citat
Diferenţa dintre această abordare şi cea acceptată oficial este aceea că se pot pune în acord mai multe lucruri, asta dacă ţinem să avem puncte de vedere cât mai unitare asupra Universului cu tot ce conţine el.
Si aici a omis gonzales sa ne prezinte ce anume crede el ca "pune in acord" cu teoria sa gresita. Afirmatiile sale despre bataile inimii sunt demostrabil false, o fi avand si altceva ce tine secret?

Citat
Să ne aducem aminte faptul că viteza limită este viteza luminii. De ce nu e viteza limită în Univers viteza unui borcan cu şerbet aruncat în spaţiu, ori a unui bocanc cu vedere la degete?
Buna intrebare. Poate o sa raspunda la ea eventualul creator al Universului.

Citat
Lumina are nişte proprietăţi nişte caracteristici,
Asta e o constatare si nu justifica rolul special al vitezei luminii.

Citat
dacă borcanul cu şerbet ar prinde viteza limită asta ar însemna că de fapt el este acum lumină, dat fiind că doar lumina ajunge la o asemenea viteză.
Iar asta este o eroare de rationament din care rezulta alta lacuna din cunostintele despre Teoria Relativitatii ale lui gonzales. Ii recomand sa caute raspunsul la intrebarea: in ce conditii corpurile cu masa ajung la viteza luminii? O sa aiba ceva surprize.

Citat
Care-i ideea, ca să nu bat câmpii: ideea este că în realitate într-un sistem care are o astfel de viteză toate procesele sunt accelerate la maxim în comparaţie cu sistemele mai inerte cum ar fi de pildă o planetă.
Iata cum abereaza gonzales. Adica de ce ar fi planetele "siteme mai inerte"? A gasit el oare reperul repausului absolut fata de care sa declare care sisteme sunt "mai inerte" de cat celelalte? Pana nu ni-l prezinta si noua, gonzales abereaza in mod grav si degeaba.

Citat
Deci eu spun că în realitate la viteze imense sistemele suferă o transformare prin aceea că toate procesele  lor accelerează la modul concret. De aceea am dat exemplu cu pilotul de formula1.
Ceea ce spune gonzales este o eroare si asta rezulta din precara intelegere a Teoriei Relativitatii. Se pare ca nu a retinut faptul ca orice viteza relativa ar avea un sistem dat fata de altul, procesele care se petrec in el raman exact la fel, este imposibil sa detectezi aceasta "viteza relativa" din interiorul sistemului. A postula o modificare imperceptibila doar de dragul unei aberatii ilogice (cea legata de bataile inimii) este absolut inutil, iar briciul lui Occam se poate aplica cu mult succes si fara efort.

Citat
Viteza de reacţie pe care el trebuie să o aibă face să accelereze toate procesele din organism, începând cu bătaia inimii. Ştiu că nu vei accepta aceste dovezi indirecte. Dar dovezile directe sunt la momentul acesta cam îndepărtate de posibilităţile mele.
"Dovezile" lui gonzales sunt demonstrabil false, de aceea nu sunt acceptabile.

Citat
Dar ştiu că este corect, ceea ce nu te obligă pe tine sau pe altul să crezi în ce spun eu. Ţine doar capacitatea mea, de a demonstra fără echivoc că ceea ce am expus este şi corect. Deocamdată mă aflu la faza de vorbe :)
Inca astept sa vad cum poate demostra gonzales ca e corect ceva ce e demonstrabil fals.
 
Citat
Deci este o idee pe care o susţin, aceea că toate procesele dintr-un sistem, care se deplasează cu o viteză aproape de viteza limită, sunt accelerate la mod concret. Timpul în acest caz se scurge mai repede din toate punctele de vedere.
Ideea sustinuta de gonzales este o ineptie deoarece nu exista "viteza apropiata de viteza limita" fara sa se precizeze sistemul de referinta. Iar un sistem care se misca aproape de viteza limita fata de unul dat, poate avea orice alta viteza (in limite fizice), inclusiv zero, fata de alt sistem de referinta. Din ce spune gonzales, el isi imagineaza ca exista posibilitatea apropierii absolute de viteza limita, cee ce denota din nou, din pacate, lacunele sale in ce priveste stiinta oficiala incepand cu TRR.

e-
Don't believe everything you think.

ilasus

 • Vizitator
Re: Dilatarea Timpului în Teoria Restrânsă a Relativităţii
« Răspuns #26 : Septembrie 28, 2009, 04:53:05 p.m. »
Citat
Iata ca de fapt tu nu ai inteles despre ce era vorba in "paradoxul gemenilor". Imbatranirea diferita la final nu tine de vitezele de deplasare (care sunt relative) oricat ar fie el de apropiate de viteza luminii ci de efectele acceleratiilor asupra participantilor.

In articolul din Wikipedia citat aici se dă un exemplu: Dacă o pereche de gemeni se naşte pe Pământ la ora şi data plecării navei, iar unul pleacă în călătorie şi celălalt rămâne pe Pământ, ei se vor întâlni după terminarea călătoriei, şi fratele care a plecat are 5,14 ani iar cel rămas acasă are 10,28 de ani.

(a) In acest exemplu se presupune că nava se deplasează pe o distanţă d=8,9 ani lumină (dus-întors).

(b) Dacă presupun însă că nava se deplasează pe o distanţa d=17,8 ani lumină (dus-întors), deci pe o distanţă dublă faţă de cazul precedent, şi presupun că se întîlnesc după terminarea călătoriei, atunci fratele care a plecat are 10,28 ani, iar cel rămas acasă are 20,56 ani.

Faptul că fratele care a plecat este mai tînăr – cu 5,14 ani în cazul (a) şi respectiv cu 10,28 ani în cazul (b) –  decît cel rămas acasă este considerat un fenomen natural şi explicabil prin “efectele acceleraţiilor”. Deci aş putea să explic diferenţa dublă de vîrsţă dintre gemenii din cazul (b) în raport cu gemenii din cazul (a), presupunînd că acceleraţiile din cazul (b) au fost duble în raport cu cele din cazul (a). Dar dacă acceleraţiile din cazul (b) au fost aceleaşi cu cele din cazul (a)? Deci cum pot să explic diferenţa dublă de vîrstă dintre gemenii din cazurile (a) şi (b), dacă presupun că acceleraţiile din cazul (b) au rămas aceleaşi (nu s-au dublat) în raport cu acceleraţiile din cazul (a)? Cu alte cuvinte, dacă acceleraţiile au condus la diferenţa de vîrstă de 5,14 ani dintre gemenii din cazul (a), şi presupun că şi în cazul (b) avem de-a face cu aceleaşi acceleraţii, acestea n-ar fi trebuit să conducă la aceeaşi diferenţă de vîrstă – de 5,14 ani – şi între cei doi gemeni din cazul (b)?


Offline Electron

 • Veteran
 • *****
 • Mesaje postate: 8404
 • Popularitate: +245/-217
Re: Dilatarea Timpului în Teoria Restrânsă a Relativităţii
« Răspuns #27 : Septembrie 28, 2009, 05:10:43 p.m. »
Din păcate primesc şi din partea lui aceiaşi ştampilă cu "Eşti un dobitoc".
Se pare ca gonzales iar se simte cu musca pe caciula. Repet: ingoranta in ale TRR nu implica prostie, nici inteligenta redusa, doar necunoastere, care poate fi remediata.

Citat
Cumva ar trebui să mă raliez necondiţionat la spusele tale Adi ori ale lui electron, ori de presupus este că ar trebui nici să nu gândesc atâta timp cât o poate face altul în locul meu? Staţi în banca voastră! Nu  gândeşti nici tu nici electron pentru mine şi atâta timp cât există libertate de gândire pot gândi liber.
Mai sa fie! Mai e putin si ne acuza gonzales de controlarea gandirii altora. E clar ca gandeste fiecare pentru sine, dar ineptiile care rezulta din gandirea lui gonzales sunt prompt desfintate aici. Nu de alta dar sa nu le mai repete si alti "liber cugetatori".

Citat
Şi nu am văzut un topic deschis de voi care să pună la îndoială vreun capitol din "paradigrama" ştiinţei
Ca nu a vazut gonzales nu inseamna ca nu exista. Si daca nu exista, ce treaba are gonzales cu asta, trebuie sa ne luam dupa toti "liber cugetatorii" de pe internet? Fiecare cu prioritatile sale.

Citat
[...] deci voi aţi deschis acest subiect doar pentru a atrage şi a plesni muştele care nu vă convin?
In mod cert nu ese adevarata aceasta presupunere si insinuare. Subiectele le deschide fiecare dupa cat il duce mintea. Comentariile de aprobare sau critica vin in functie de continut. Simplu si la fel ca pe orice alt forum de pe planeta.

Citat
Există ceva în ştiinţa actuală care vi se pare în neregulă? Totul e OK? Nimica nimicuţa?
Ei, sunt convins ca i-ar place lui gonzales sa discute despre asa ceva, dar la nivelul de necunoastere pe care il afiseaza, cum sa discuti asa ceva ? E ca si cum ai vrea sa corectezi un sistem de ecuatii diferentiale cand nu stii ce e aceea adunare. Pai toate la timpu lor. Incepi prin a intelege fizica de baza, din care face parte si relativitatea lui Galilei, si apoi discutam daca se doreste despre chestiuni mai subtile.

Citat
Uite aici un link  http://www.physicsmyths.org.uk/cu un fizician care le cam spune pe şleau. Intraţi acolo şi spuneţi-i tipului că e un dobioc care nu a înţeles nimic din fizică.
De ce nu intra gonzales sa-si afiseze stiinta pe acolo? Parca fiecare facea si gandea ce voia pentru sine, nu era nevoie sa urmeze indicatiile pretioase venite de la anonimi pe internet. In plus, in discutiile serioase nu e vorba de "dobitocie" ci de argumente si cunoastere sau lipsa ei in unele cazuri. Repet, ignoranta, lipsa de cunostinte nu implica un nivel de inteligenta scazut. Implicatia se pare ca e facuta in mod eronat tot de gonzales. Cu alte cuvinte, s-a insultat singur de data asta.

 
Citat
Interesantă această experienţă pentru mine şi este foarte aproape de cum m-am aşteptat să fie, nu m-aţi surprins cu nimic.
Pe mine cel putin m-a surprins gonzales cu siguranta sa naiva pe teme pe care nu le-a prea studiat, incepand cu paradoxul gemenilor si terminand cu toata TRR. Pacat.

Citat
Cum credeţi că se poate dezvolta un fizicain dacă nu o ia pe cont propriu? Doar citind şi crezând orbeşte în ce fac alţii??
Eu sunt de parere ca un fizician ca sa se dezvolte trebuie sa stie macar ce spune, si sa vorbeasca despre ce cunoaste, nu aiurea din ignoranta. Iar cand i se atrage atentia ca are lacune (grave) ar trebui sa puna mana sa studieze, ca nu degeaba au muncit atatea generatii de fizicieni inainte. Iar cand intelege ceea ce s-a stabilit inaintea sa, si gaseste hibe bube si alte alea prin teoriile oficiale, sa le combata frate, cu sarg si din cunostinta de cauza. Dar din ignoranta ... tot degeaba.

Citat
Ca să afli la urmă că de fapt informaţiile furnizate de alţii sunt uneori chiar intenţionat greşite?
Hopa, uite cum isi iteste hidosul chip teoria conspiratiei din fabulatiile lui gonzales. Adica da, totul e controlat, falsificat, intentionat etc etc. Cu asa premise, cum sa mai gandesti rational si clar?

Citat
Drumul vostru spre cunoaştere este lung.
Asta e o abureala irelevanta daca nu specifica gonzales la ce "cunoastere" se refera. Aici se discuta despre TRR si cunoasterea (respectiv necunoasterea) sa. Se pare ca gonzales prefera sa o taie prin scaieti pe campul metafizicii si altor aberatii. Pacat, din nou.
 
Citat
Dar e un site frumos bravos pentru iniţiativă.
Din pacate parerea lui gonzales in aceasta privinta valoreaza pentru mine cam prea putin. Pacat.

Citat
Dezamăgit mă declar de trufia domniilor voastr şi de infatuarea cu care am fost tratat.
Auzi dom'le, trufie, infatuare! Si insulte despre prostie si dobitocie, nu? Mi-e teama mie ca gonzales le-a vazut pe toate astea doar in imaginatia sa deformata de ignoranta. Nu de alta, dar el a fost modest si moderat.  ::)

Citat
Totuşi e bine să credeţi că voi sunteţi cei mai buni.
Nu stiu daca e cineva pe aici care crede asta, ca eu cu siguranta nu o cred. Dar daca o spune gonzales, o fi important si credibil, nu?

Citat
Sunteţi cei mai buni aşa cum şi noi suntem cei mai buni. Care noi? Asta rămâne de văzut.
Hopa, iar grupul de sustinatori, anonim si irelevant. Pai daca sunteti mai multi, veniti cu totii la discutii, nu va ascundeti dupa gonzales care e asa de slab de inger incat la primele contra-argumente si-a luat talpasita. Nu de alta, dar altfel ramane el ca reprezentat suprem al vostru, ceea ce nu stiu cat de bine este.

Citat
Poate va fi o supriză, cine ştie cum ne întâlnim, nu port pică...
Cine stie ...? Eu personal prefer sa nu ma intalnesc cu oameni care au asemenea rabufniri irelevante.

Citat
Poţi să clasezi topicul să-i dai foc, să-l arzi, să cureţi forumul.
Acest topic va ramane aici sa vada toata lumea prestatia lui gonzales, ca la asa o mandrete, cum o sa o ascundem? El si cei din grupul sau, vor putea mereu sa se intoarca si sa vada unde erau cu cunoasterea TRR la sfarsitul lui septembrie 2009. ;)

Citat
O seară bună şi ţie şi lui electron şi celor care hoinăresc pe aici.
Multumesc pentru urare. Cam irelevanta si ea, dar ce sa facem, fiecare ce poate.

Citat
Auzi eu "nu înţeleg ştiinţa". heheehe, e tare!
Eu as zice ca nu ai studiat destul TRR si cele conexe necesare pentru a aduce critici pe acest subiect. E evident si e trist. E tare trist.


e-
Don't believe everything you think.

Offline Electron

 • Veteran
 • *****
 • Mesaje postate: 8404
 • Popularitate: +245/-217
Re: Dilatarea Timpului în Teoria Restrânsă a Relativităţii
« Răspuns #28 : Septembrie 28, 2009, 05:21:10 p.m. »
Faptul că fratele care a plecat este mai tînăr – cu 5,14 ani în cazul (a) şi respectiv cu 10,28 ani în cazul (b) –  decît cel rămas acasă este considerat un fenomen natural şi explicabil prin “efectele acceleraţiilor”. Deci aş putea să explic diferenţa dublă de vîrsţă dintre gemenii din cazul (b) în raport cu gemenii din cazul (a), presupunînd că acceleraţiile din cazul (b) au fost duble în raport cu cele din cazul (a). Dar dacă acceleraţiile din cazul (b) au fost aceleaşi cu cele din cazul (a)? Deci cum pot să explic diferenţa dublă de vîrstă dintre gemenii din cazurile (a) şi (b), dacă presupun că acceleraţiile din cazul (b) au rămas aceleaşi (nu s-au dublat) în raport cu acceleraţiile din cazul (a)? Cu alte cuvinte, dacă acceleraţiile au condus la diferenţa de vîrstă de 5,14 ani dintre gemenii din cazul (a), şi presupun că şi în cazul (b) avem de-a face cu aceleaşi acceleraţii, acestea n-ar fi trebuit să conducă la aceeaşi diferenţă de vîrstă – de 5,14 ani – şi între cei doi gemeni din cazul (b)?
Nu. Conteaza si cand se rupe simetria.

e-
Don't believe everything you think.

Offline Electron

 • Veteran
 • *****
 • Mesaje postate: 8404
 • Popularitate: +245/-217
Re: Dilatarea Timpului în Teoria Restrânsă a Relativităţii
« Răspuns #29 : Septembrie 28, 2009, 05:53:07 p.m. »
Să închei: multe din rezultatele cercetărilor din fizică ori aiurea nu sunt aduse la cunoştiinţa publicului larg. E dezamăgitor să aflaţi dar  tot ce primiţi este la mâna a doua. Cunoştiinţele la vârf sunt secrete.
Da, conspiratia mondiala. Da, stim. Da, esti foarte perceptiv. Si totusi, de unde ai aflat tu astea, gonzales, ca se pare ca e cam imperfecta conspiratia asta. Trebuie sa reparam bresele. Dezvaluie-ti sursele, sa le anihilam. Repede!  ::)

Citat
Ca să te întreci cu cei care sunt în vârf trebuie să fi capabil şi original. Trebuie să fii cel mai bun. Şi trebuie să laşi cărţile deoparte, dacă vrei să fii primul, trebuie să depăşeşti tot ce scrie în carte. De aceea recunosc, eu nu prea răsfoiesc toate aiurelile de cărţi, reviste ori internetul, nu am timp să privesc în urmă.
Mda, o atitudine de invingator, ce sa zic. Eu as recomanda sa nu mai mergi inainte cu ignoranta ta, sa te mai uiti "in urma" ca s-au facut progrese interesante de care nici nu ai aflat.

Ca sa nu mai amintesc de bietul Newton care afirma ceva de genul: "Daca am ajuns sa privesc atat de departe este pentru ca am stat pe umerii unor giganti". Cugeta la asta, daca ai timp.

Citat
Aşa le spuneţi şi voi celor care vă vizitează, că sunt cei mai buni? Mă îndoiesc de fapt am avut proba contrarie. Să crezi că eşti cel mai bun, să crezi că poţi realiza ceea ce ţi-ai propus,să crezi că eşti  învingător! Nu ştiu de ce dar altceva am văzut la voi.
A incuraja lumea in ignoranta e o crima. Cand cineva are lacune i se indica prompt. Altfel nu il ajuti, il condamni la ignoranta perpetua. Si asta pentru mine cel putin e mai nociv decat "amorul propriu ranit" al unor anonimi de pe internet.

Citat
Voi deprimaţi omul în loc să-l încurajaţi dar astfel vă deprimaţi pe voi.
Ce nu inteleg eu este de ce fiind atat de "deprimat" ma tot bufneste rasul cand citesc asemenea ineptii...  :D

Citat
Nu aveţi iniţiative de a descoperi ceva deosebit şi de aceea le tăiaţi macaroana şi celorlalţi.
Mai da multe stii tu, gonzales! De cand ai putere parapshihologice sa stii ce e in capul altora?

Citat
 Dacă voi aţi crede că puteţi realiza ceva în fizică, atunci aţi crede şi pe alţii capabili să realizeze. Dar voi nu vedeţi decât nişte aiuriţi pierzători de vreme. Judecată care se repercutează asupra voastră.
Era o vorba la gradinita: "cine spune ala e!". Stiu, irelevant, dar amuzant.

Citat
Deci să credeţi în voi şi  să credeţi şi în ceilalţi. Nu există altă cale, nu-i poţi face proşti pe cei din jurul tău iar tu să te acoperi de inteligenţă.
Nimeni nu a facut pe celalalt prost, decat eventual tu pe tine. Cat despre inteligenta, ea se masoara altfel, daca nu ai aflat.

Citat
Vor curge caracterizări inteligente în urma mea, gen "tu nu ai înţeles nimic?".
Hopa, are si darul prezicerii viitorului gonzales al nostru. Minunat!  ::)

Citat
Ce vă opreşte să credeţi că credeţi că pe site-ul vostru intră poate unii foarte inteligenţi? Vei spune "Păi chiar intră, dar acela nu eşti tu". Să şti că dacă eu nu sunt atunci nici tu nu eşti.
Vezi cine se leaga de inteligenta altora? gonzales singur singurel. Inca nu avem test e IQ la intrarea pe forum, si cred eu ca nu o sa fie prea curand.
 
Citat
Nu-ţi face iluzii prietene, nimeni nu publică nimic, decât ce e vechi şi răsuflat, chestiile importante sunt secrete. Ăsta-i mersul lucrurilor şi nu are să se schimbe.
Da da, conspiratia. Dar o intrebare (retorica): e aceeasi conspiratie cu cea care ascunde pamantul plat, sau e alta? Daca nu e tot aia, care e mai mare si mai tare? Ca la ridicol sunt ambele la fel.

Citat
În câţiva ani probabil vor ieşi la suprafaţă nişte chesti absolut uluitoare, vechi de decenii.
Iata profetii de la gonzales! Cititi si luati aminte! Eu nu pot decat sa le ridiculizez azi, dar cine stie, mi se va da peste nas cand toate cele se vor implini!  :-X

Citat
Asta-i adevărul, nu poţi fi în faţă dacă accepţi doar să preiei informaţii de la alţii.
Da, in ignoranta asta e adevarul. Cand te apuci sa afli cate ceva despre fizica, se mai schimba putin chestiunea ...

Citat
Sunteţi învingători ori ce mama naibi? Sunteţi cei mai buni?
Ce amuzant! Pare un antrenor de fotbal american in exacerbarea dinainte de mediul final! Deja mi se
inteteste pulsul.  :D

Citat
Atunci de ce acceptaţi să staţi în spatele lor, să citiţi ce ei scriu, să aplicaţi teoriile lor? Fiţi în faţa lor, fiţi primii, fiţi cei mai buni!!  Gata predica.
Uf, creadeam ca nu se mai termina.

e-
Don't believe everything you think.