Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Energie peste tot

Creat de foton01, Septembrie 02, 2009, 08:22:32 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

valangjed

Citat din: VladimirS din Iulie 20, 2010, 03:51:22 PM
Mai exista meseriasi dovada este site-ul peste care am dat. O echipa de oameni care au initiativa si dau dovada de profesionalism asta din ce am vazut pe site-ul lor; Invenţia se referă la un procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice folosite la producerea energiei electrice. Mai multe informati puteti gasi pe site.

Turbina gravitationala
Pot spune ca faci o greseala ,pe care o faceam si eu cand incepusem sa invat mecanica (prin clasa a VI-a).Energia nu poate fi obtinuta din nimic , poate parea a fi obtinuta din nimic dar intotdeauna exista o scapare.Am studiat destul de bine (perpetuum mobile cunoscute) si la fiecare chestie de acest  gen am gasit  ceva care contrazicea legea conservarii energiei.
Trebuie sa fii foarte atent la aceste ,asa zise demonstratii .
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.

cris

Unde sunt inginerii de altadata?Au plecat in America.
Pai cu parghia se poate obtine o forta mai mare dar pe o distanta mai mica si din pacate lucrul mecanic = forta x deplasarea.

Virgil

Energia nu se naste, doar se transforma. A identificat cineva ce fel de energie transforma turbina gravitationala? Poate inventatorul....

Stellar

Ar fi o idee sa bagi elemente piezoelectrice in pantofi...

valangjed

Citat din: Stellar din Octombrie 10, 2010, 03:27:48 PM
Ar fi o idee sa bagi elemente piezoelectrice in pantofi...
Ar fi o idee!Dar asta nu inseamna  , decat ,ca transformi energia care se "pierdea" in energie utila.
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.

Stellar

Si nu e bine? Inseamna sa transformi energia gravitationala in energie electrica.

Citat din: valangjed din Octombrie 11, 2010, 05:45:47 AM
Citat din: Stellar din Octombrie 10, 2010, 03:27:48 PM
Ar fi o idee sa bagi elemente piezoelectrice in pantofi...
Ar fi o idee!Dar asta nu inseamna  , decat ,ca transformi energia care se "pierdea" in energie utila.

gafalda

Referitor la energia gravitationala, o foarte buna remarca in postul anterior.
Sa analizam un oarecare meteorit, (asteroid) ce cade pe un alt corp ceresc, preferabil cu o masa cat mai mare si fara atmosfera (colapsata datorita gravitatiei enorme). Va capata o viteza incredibila, prin urmare si o energie cinetica colosala, pe care nu o avea inainte sub nici o forma asa zis "potentiala".
De unde a capatat meteoritul aceasta energie, pe care o va degaja la impact ? Desigur ca numai din energia gravitationala emanata de giganticul corp, energie a carei explicatie ne scapa deocamdata majoritatii.
Incercati sa faceti un calcul ! Surpriza ?
Si inca o problema fara raspuns: sa incercam sa mentinem un corp la o anumita inaltime de supratata unei planete folosind doar un dispozitiv reactiv (racheta). Vom consuma energie la greu si pt. ce ?, ca doara corpul nostru sta, nu se misca, nu efectueaza nici un lucru mecanic, nu consuma aparent nimic. Si totusi consuma si cand sta. Sau mai bine zis, si consuma si produce energie. Dar inca nu este cunoscuta si cercetata aceasta forma de energie (si forta) de catre marea majoritate.

Electron

Citat din: gafalda din Mai 29, 2011, 10:14:11 AM
Sa analizam un oarecare meteorit, (asteroid) ce cade pe un alt corp ceresc, preferabil cu o masa cat mai mare si fara atmosfera (colapsata datorita gravitatiei enorme). Va capata o viteza incredibila, prin urmare si o energie cinetica colosala, pe care nu o avea inainte sub nici o forma asa zis "potentiala".
Ai si vreo demonstratie pentru aberatiile astea?

CitatDe unde a capatat meteoritul aceasta energie, pe care o va degaja la impact ? Desigur ca numai din energia gravitationala emanata de giganticul corp, energie a carei explicatie ne scapa deocamdata majoritatii.
Si daca se emana atata energie gravitationala, conform fabulatiilor tale, de unde vine energia asta? Sau tu nu consideri ca se aplica o conservare a energiei in acest caz?

CitatIncercati sa faceti un calcul ! Surpriza ?
Un calcul pentru a calcula ce, mai precis?

CitatSi inca o problema fara raspuns: sa incercam sa mentinem un corp la o anumita inaltime de supratata unei planete folosind doar un dispozitiv reactiv (racheta). Vom consuma energie la greu si pt. ce ?, ca doara corpul nostru sta, nu se misca, nu efectueaza nici un lucru mecanic, nu consuma aparent nimic.
Sta fata de un anumit sistem de referinta. Fata de altul e accelerat in mod continuu. Nu e nici o surpriza aici.

CitatSi totusi consuma si cand sta. Sau mai bine zis, si consuma si produce energie.
Ce energie produce, mai exact?

CitatDar inca nu este cunoscuta si cercetata aceasta forma de energie (si forta) de catre marea majoritate.
Serios? Ai tu date in plus pe care nu le are marea majoritate, in afara de fabulatiile prezentate pe aici? Daca da, asteptam cu interes sa le prezinti.

e-
Don't believe everything you think.

gafalda

#23
Imi pare rau, dar nu voi intra in discutii cu domnu Electron, dupa tonul zemflemitor si jignitor pe care il practica. Am mai descoperit aici pe acest forum cativa cu idei si ipoteze foarte bine tintite si pertinente, dar care au fost urat rejectati de unii in stilul romanesc inconfundabil. Daca se doreste a fi un forum respectabil, nu asa se procedeaza, indiferent de ce problema sau ipoteza se discuta.
Problemele puse de mine referitor la energia gravitationala se pot gasi in unele lucrari ale unor eminenti savanti.  Inclusiv pe NET. Si ca sa mai dau o indicatie, sa ne inchipuim pt simplificare, ca in univers exista doar cele doua corpuri si se afla initial la o distanta extrem de mare. In cazul limita, daca masa si distanta initiala a celor doua corpuri este suficient de mare, se poate ca viteza finala sa ajunga la valoarea maxima c chiar inainte de impact. Este o ipoteza bine de luat in seama.
Exista diverse forme de energii, unora le spunem inca energii intunecate, energii difuze, energii subcuantice sau cine mai stie cum.
Si ca sa nu existe nici un fel de dubiu, in final absolut totul se conserva.  Dar trece prin diverse transformari, multe inca necunoscute majoritatii. Cei ce evolueaza si sunt inventivi ajung sa le descopere.

AlexandruLazar

Mie nu mi se pare că e așa. Ai calculat? Ce distanță ți-a ieșit că trebuie să parcurgă cele două corpuri, alegând două mase rezonabile?

Electron

Citat din: gafalda din Mai 29, 2011, 01:36:09 PM
Imi pare rau, dar nu voi intra in discutii cu domnu Electron, dupa tonul zemflemitor si jignitor pe care il practica. Am mai descoperit aici pe acest forum cativa cu idei si ipoteze foarte bine tintite si pertinente, dar care au fost urat rejectati de unii in stilul romanesc inconfundabil.
Nu e neaparat sa intri in discutii cu mine. Poti foarte bine sa ma ignori, ca nu ma supar. Ce pot sa observ insa ca mai toti genialii si revolutionarii care ajung pe aici, sunt atat de slabi de inger si au atat de putine argumente rationale, incat e cel mai comod pentru ei sa se planga de cei care le pun intrebari. Mie imi pare rau daca te simti jignit de faptul ca-ti calific afirmatiile ca fiind aberatii si fabulatii, dar nu e prima data cand s-a venit cu asa ceva pe aici si niciun sustinator al acestor idei nu a fost in stare sa vina si cu argumente cat de cat. Tu nu ai decat sa vii cu argumente, cu calcule si demonstratii si sa arati tuturor ca eu gresesc si ca nu sunt aberatii si fabulatii afirmatiile tale. Daca esti in stare sa o faci, cu atat mai bine pentru toata lumea. Daca insa esti din tagma celor care fac afirmatii fabulistice fara sa se preocupe de validitatea si demostrarea lor, atunci cred ca nu vei face foarte multi purici pe aici.

CitatDaca se doreste a fi un forum respectabil, nu asa se procedeaza, indiferent de ce problema sau ipoteza se discuta.
Problemele puse de mine referitor la energia gravitationala se pot gasi in unele lucrari ale unor eminenti savanti.  Inclusiv pe NET.
Pe acest forum incercam sa incurajam metoda stiintifica si modul rational de a studia problemele propuse aici. A fabula in nestire nu este o metoda pe care sa o laudam. Iar eu in special nu accept teorii elucubrante care nu au nici un suport rational. Daca tu ai un suport rational, n-ai decat sa-l prezinti aici sa-l vada toata lumea. Si asta tocmai pentru ca e un forum serios, nu unul care incurajeaza vorbitul in nestire si fara argumente.

CitatSi ca sa mai dau o indicatie, sa ne inchipuim pt simplificare, ca in univers exista doar cele doua corpuri si se afla initial la o distanta extrem de mare. In cazul limita, daca masa si distanta initiala a celor doua corpuri este suficient de mare, se poate ca viteza finala sa ajunga la valoarea maxima c chiar inainte de impact.
Ceva exemplu concret ai, sau doar o spui asa pentru ca suna frumos?

CitatEste o ipoteza bine de luat in seama.
Daca e asa de bine de luat in seama, te invit sa o faci si sa o verific prin ceva calcule, sa vedem si noi cum ajungi sa o si confirmi.

CitatExista diverse forme de energii, unora le spunem inca energii intunecate, energii difuze, energii subcuantice sau cine mai stie cum.
Si ce-i cu asta? Ce legatura au astea cu fabulatiile tale despre energia gravitationala?

CitatSi ca sa nu existe nici un fel de dubiu, in final absolut totul se conserva.  Dar trece prin diverse transformari, multe inca necunoscute majoritatii.
Ai ceva exemple de situatii in care sunt implicate "transformari inca necunoscute majoritatii"? Daca sunt asa multe, ar trebui sa fie usor sa-ti sustii afirmatiile cu ceva concret.

CitatCei ce evolueaza si sunt inventivi ajung sa le descopere.
Da, probabil. Dar doar prin elucubratii nesfarsite nu se ajunge nicaieri.

e-
Don't believe everything you think.

AlexandruLazar

Într-adevăr, cred că principala problemă a expunerilor de acest tip e lipsa de rigurozitate. Ceea ce saxonii numesc "common sense" nu e un instrument științific util; dacă e să ne luăm după el, Pământul e plat (adică serios -- uită-te în jurul tău, ți se pare că e curbat?). Nu merge așa. Un minim de verificare trebuie făcut pentru orice afirmație științifică -- și dacă nu se poate imediat printr-un experiment (fie pentru că e prea scump, fie pentru că tocmai ne-a venit ideea și doar am scrijelit câte ceva pe un carnețel), măcar printr-un set de calcule sau simulări tot ar trebui verificat.

Fără un argument cât de cât riguros, o afirmație, fie ea și validă, nu mi se pare că are cine știe ce relevanță științifică. Cu atât mai puțin dacă e însoțită de "majoritatea nu o pot înțelege".

mircea_p

Citat din: gafalda din Mai 29, 2011, 01:36:09 PM
Si ca sa mai dau o indicatie, sa ne inchipuim pt simplificare, ca in univers exista doar cele doua corpuri si se afla initial la o distanta extrem de mare. In cazul limita, daca masa si distanta initiala a celor doua corpuri este suficient de mare, se poate ca viteza finala sa ajunga la valoarea maxima c chiar inainte de impact.
In cazul a doua corpuri aflate initial la o distanta "infinita" (care tinde la infinit),  energia inainte de imapct este finita si deci viteza inainte de impact nu este c. Conform fizicii actuale.
Cat de departe ar trebui deci sa fie ca sa se intample asa ceva? 

Daca ai o noua fizica ar tebui sa incepi prin a expune bazele sale generale. Altfel dai impresia gresita ca discuti in cadrul fizicii standard si ca obtii rezultatge noi pe baza legilor cunoscute. Ceea ce creaza confuzii.

atanasu

Redeschid acest fir caci in dorinta mea de a intelege mai bine ce se intampla navighez pe diferite topice fie din cauza titlului lot fie urmarind diferiti "jucatori". Aici am ajuns incercand sa-l inteleg pe gafalda, disparut din 2011 dupa o perioada de colaborare care l-a tarat in diverse discutii acuza principala fiind ca abereaza sau ca face pseudo-stiinta.
Am gasit pe acest fir urmatoarea sustinere ciudata a dlui gafalda in postarea dsale  din  Mai 29, 2011, 09:14:11 , postare in care gafalda intervine pe acest fir deja mort pe o replica a lui Stellar din Octombrie 11, 2010, 10:33:11 , care astfel a reinviat firul cu afirmatiile destul de socante ale dsale:
"Referitor la energia gravitationala, o foarte buna remarca in postul anterior.
Sa analizam un oarecare meteorit, (asteroid) ce cade pe un alt corp ceresc, preferabil cu o masa cat mai mare si fara atmosfera (colapsata datorita gravitatiei enorme). Va capata o viteza incredibila, prin urmare si o energie cinetica colosala, pe care nu o avea inainte sub nici o forma asa zis "potentiala".
De unde a capatat meteoritul aceasta energie, pe care o va degaja la impact ? Desigur ca numai din energia gravitationala emanata de giganticul corp, energie a carei explicatie ne scapa deocamdata majoritatii.
Incercati sa faceti un calcul ! Surpriza ?"

Asadar care este surpriza? Fapul ca meteoritul de masa m cade in campul gravitational al masei care-l atrage M nu este o surpriza odata ce a intrat (nu discut cum  si de ce in acest camp) in zona de manifestare a acestui camp .
Deasemenea in miscarea sa energia potentiala gravitationala se transforma in energie cinetica relatiile care vor guverna miscarea intre doua puncte din camp fiind 
m*Ag*(d2-d1) = m*(v2^2 - v1^2)/2 unde Ag este acceleratia gravtationala pe care o imprima masa M corpurilor m aflate in campul sau gravitational conform legii atractiei universale.

Deci facand calculul nu vad care este surpriza . Desigur daca este vorba de a explica ce-i cu gravitatia asta este o alta problema si nu era neapara nevoie sa aducem aici in disutie caderea corpurilor in vid.

Cat despre atigerea vitezei luminii asa cum nici galaxiile nu o ating si cred ca nu o vor atinge, nici meteoritul nostru  nu o va atinge vreodata ci doar va tinde asimptotic pana se va ciocni cu masa M, desigur cu toate efectele normale unei asemenea ciocniri

Daca gresesc cu ceva, stimate dle gafalda te rog sa-mi spui.

PS Am relansat discutia considerand ca un fir cu numele acetuia dar poate cu alte probleme dezbatute, ar fi pacat sa stea inchis

valangjed

Sunt foarte multi cei care confunda forta cu energia.In legatura cu "energia gravitationala" vezi subiectul cu "morisca" lui Ioan Sabau dar te rog nu reinvia acest subiect deja are mult prea multe pagini in care "inventatorul" repeta aceleasi si aceleasi aberatii de mai multe ori.
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.