Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Radio simplu de realizat ! Home made !

Creat de 1Q-D3XT3R, August 10, 2009, 12:43:09 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

valangjed

Frumoasa calatorie in trecut.Imi aduc aminte si de montajele pentru incepatori (orga de lumini , amplificator de 10W ) care se gaseau in comert.Corodarea placutelor se facea si cu acid azotic concentratie 20%.Am facut odata rost  de 500 ml de acid azotic.Eram un zeu.Toti prietenii veneau la mine sa corodeze placute.
Azi cred ca oamenii nu mai sunt interesati de asa ceva datorita evolutiei si miiaturizarii tehnologiei dar cred ca pentru copii ar fi un lucru bun sa se ocupe cu asa ceva si sa reduca din timpul alocat jocurilor pe calculator.
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.

Adi

De acord. Practic, existenta acelor jucarii electronice in comert, pe care ti le puteai asambla singur, ajuta la popularizarea stiintei si meseriei de inginer, tehnician si asa mai departe. Acum, acestea nu mai exista. E nevoie de o intreaga masa critica pentru a promova corect stiinta si tehnologia la intreaga populatie. Iata ceva ce mergea excelent in comunism si ce acum este in paragina. Sa ne gandim si ca revista Stiinta si Tehnica era publicata in 200.000 de exemplare pe luna si in fiecare oras erau cercuri de elevi stranse in jurul revistei.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

1Q-D3XT3R

Cred ca ne-am abatut putin de la subiect  :P ....

HarapAlb


1Q-D3XT3R

Am citit despre el , dar nu e HOME MADE !!!  :D ... Deci tot la cea cu dioda de germaniu ramanem  :P

corneillus

eu îmi amintesc când eram în clasele mici am construit un radio mult mai simplu, cu o antena zdravăna, făcuta dintr-o sârma de vreo 15 -20 m , o impamantare , o galena cu impedanța mai mare, (nu știu la ce a fost utilizata dar era veche, avea 2 bobine pe un miez  și o membrana metalica), o dioda cu germaniu, cred ca efd 109 dacă îmi amintesc eu bine, bornele galenei , una la antena una la impamantare, iar dioda în paralel pe galena. nu se auzea foarte tare, iar uneori mai amesteca posturile... recepționam bineînțeles pe cel mai puternic. interesant era ca ii uimisem pe majoritatea cunoscuților mei ca "am făcut un radio care nu ii trebuie nici baterii nici băgat în priza și funcționează", și ii invitam în gradina sa le arat "minunea". ca acolo era singurul loc unde îmi puteam etala antena.

danger


montecassino

Va propun un radio superhet cu 8 tranzistori ce receptioneaza pe UM de construit cu toate piesele necesare. Daca este cineva ce se incumeta sa-lasambleze aredatisfactia construirii unui radio portabil industrial.