Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

ADN-ul si Originile Cunoasterii

Creat de sandokhan, Martie 16, 2008, 01:24:05 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

sandokhan

http://club.neogen.ro/religia/adn-ul-si-originile-cunoasterii/188455/1

(din cauza volumului mare de date, am postat articolul aici)

Alte dovezi, din genetica/biologie moleculara, despre imposibilitatea teoriilor bigbang/string theory...
"An important scientific innovation
rarely makes its way by gradually
winning over and converting its
opponents: What does happen is that
the opponents gradually die out."
M. Planck

Temari

Codul genetic este Universal si nesuprapus!!! Toate speciile de pe acest pamant au acelasi cod genetic!

Temari

Hey, si ADN-ul a avut multe stadii de formare...nu a picat din cer, apoi "a format" celula procariota, apoi pe cea eucariota...nu-mi prea plac explicatiile date, scuze...

Valentin

Citat din: sandokhan din Martie 16, 2008, 01:24:05 PM
http://club.neogen.ro/religia/adn-ul-si-originile-cunoasterii/188455/1

Alte dovezi, din genetica/biologie moleculara, despre imposibilitatea teoriilor bigbang/string theory...
De fapt articolul recomandat de tine nu are nicio treaba cu String Theory / Big-bang, etc.

Aduci vorba despre pe acolo despre dovezi  "ABSOLUTE SI IREFUTABILE din genetica si biologia moleculara, care arata ca aminoacizii primordiali ar fi fost distrusi imediat in asa numita 'primordial soup'; paginile 190-191 ofera cele mai exceptionale argumente/dovezi care arata si ele ca teoria evolutiei este complet falsa"

loool :) dovezi absolute si irefutabile spui tu? Nu exista asa ceva in stiinta.
Articolul tau nu ofera nicio dovada, doar speculatii, pentru multe din acestea existand contra-argumente stiintifice.  Daca tu crezi totusi ca ai descoperit ceva incearca sa trimiti "articolul" tau la un Peer-Review. Good luck! :)

Mihai

De la sandokhan:

Valentin, acolo vei gasi doar cele mai bune opinii si dovezi care se pot gasi astazi...nu domnule, nu prea te pricepi, si vorbesti in gol...nu exista nici un fel de contra-argumente stiintifice care sa explice, macar, cum a aparut viata pe Pamant...

Ignoranta ta este de inteles...dar nu si atitudinea...speculatii vei gasi in manualele oficiale si in documentarele complet false...

O singura poze iti spulbera toate parerile tale gresite:

http://gal.neogen.ro/galleries/pictures/2/8/000e97gt_28rzceyh.jpg

Iata dovada absoluta a falsitatii datarii cu C14: pietrele funerare incase care infasiteaza (exista mii de astfel de pietre...) clar toate tipurile de dinozauri, ceea ce demoleaza teoria ignorantului W. Libby:

http://www.omniology.com/IcaPeruBurialStones3.jpg

Conchistadorii spanioli, nestiind despre ce e vorba, au lasat aceste pietre funerare (peste 3.500 gasite doar cu desene care infatiseaza toate tipurile de dinozauri) neatinse.

Incasii povestesc cum toti acesti dinozaurii existau si traiau inainte de Marele Potop, acum 4250-5500 de ani; aceeasi poveste o gasim si in mitologiile tuturor celorlalte popoare.

Deci, disparitia dinozaurilor a avut loc odata cu Marele Potop, acum 4,250 de ani, si nicidecum in urma 65 de milioane de ani; mai mult pietrele funerare incase prezinta desene cu dinozaurii care ar fi existat acum 140 de milioane de ani, sau chiar 220 de milioane de ani, aruncand in aer toata cronologia, complet falsa, acceptata de comunitatea stiintifica.

http://www.ridgenet.net/~do_while/sage/v8i9f.htm

Deci, Valentin, nu ai studiat destul aceste chestiuni...imi pare rau...te grabesti sa arunci cu venin fara rost...daca spun ceva, si dovedesc la modul cel mai precis, de la pamantul plat la toate celelalte...

inger_demonizat

am pregatit cafeau si am toate cele necesare si acum ma apuc de citit articolul.....va rog liniste sa inteleg bine si fara subintelesuri acest articol..... ;D

inger_demonizat

gata am citit doar o mica parte deoarece am decis sa nu mai continui sa citesc o alta aberatie........ cum putem sa credem ca bacteria este cea mai mica entitate a materiei vii?
Ceiu lalti colegi in acest moment ma declar un inamic public al acestor informatii daunatoare si voi intervenii oricand am sa gasesc asaceva
cu deosibita stima
un om simplu.....

Adi

Intr-adevar, Sandokhan a spus multe aberatii ... de asta topicele lui sunt la "critici ale paradigmei actuale in stiinta" si el este banat acum de pe forum (el si acolitii sai).
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

inger_demonizat

Domnule Adrian ma intreb de multe ori pana unde duce manipularea presei audio-vizuale si/sau scrise. De ani de zile ma lupt cu al meu tata pe tema asta fiind manipulat de unu de la televizor cu alimentatia si nu e bn conceptia lui dar nu am cum sa mai o scot la capat cu el......

Adi

Citat din: inger_demonizat din Iulie 15, 2009, 12:42:07 AM
Domnule Adrian ma intreb de multe ori pana unde duce manipularea presei audio-vizuale si/sau scrise. De ani de zile ma lupt cu al meu tata pe tema asta fiind manipulat de unu de la televizor cu alimentatia si nu e bn conceptia lui dar nu am cum sa mai o scot la capat cu el......

Manipulare poate fi de oriunde: de la presa, de la guvern, de la ONG-uri. De aia trebuie sa gandim critic in viata. Dar nu putem analiza personal tot, si atunci macar sa identificam instutii de incredere. Eu unul ma incred in stiinta si in oamenii de stiinta. Altii nu cred in stiinta si cred in Biblie. Fiecare cu alegerile lui.

Presa in sine nu cred ca tine neaparat sa manipulez de dragul de a manipula, ci efectiv ei vor sa vanda, iar astea cu bioenergia, ozn-uri, etc cu apocalipse, cu tot felul de terapii alternative de vindecare prind la oameni ca si audienta si atunci presa face bani pe seama lor.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

ms

Originea Speciilor, Ed. Academiei RPR, 1957, Charles Darwin, pg. 385-386:

 
"In mintea mea, faptul ca producerea si extinctia locuitorilor trecuti si actuali ai lumii se datoresc unor cauze secundare, asemenea celor care determina nasterea si moartea individului, se acorda mai bine cu ceea ce stim despre legile imprimate materiei de Creator..."

 
E de mirare ca cei care il sustin pe Darwin, au luat doar partea a doua, evolutia, si nu si partea intai, originea vietii de la Creatorul.

 
De altfel, Darwin in cartea sa Originea Speciilor isi baza teoria doar pe presupuneri. Renumitul savant britanic L.M. Davies a scris in privinta aceasta: "S-a socotit ca nu mai putin de 800 de fraze se gasesc intre copertile cartii lui Darwin Originea Speciilor cu cuvintele: sa asumam, sa presupunem."


Charles Darwin, Viata mea si Scrisori, Vol. I, pg. 210: "Nici o schimbare de trecere a unei specii in alta nu este inregistrata. Nu putem dovedi ca o singura specie a fost schimbata."

 
Sir Arthur Keith: "Evolutia nu este dovedita si nu poate fi dovedita. Noi o credem fiindca singura alternative e creatia speciala si aceea e de neconceput pentru noi."

 
Histonele H3 si H4 sunt perfect conservate in evolutie ceea ce sugereaza acelasi rol in toate nucleele celulelor eucariote.

 
Secventa de aminoacizi implicate in legarea de hem a ramas neschimbata inca din vremea cand regnul vegetal "s-a separat" de cel animal. Aceasta functie fiind esentiala, selectia naturala nu a permis abateri de la secventa initiala, ceea ce contrazice ipoteza lansata de Charles Darwin acum 140 de ani.

 suspect de clona a unui user banat

Electron

Citat din: ms din August 04, 2009, 08:12:31 PM
Secventa de aminoacizi implicate in legarea de hem a ramas neschimbata inca din vremea cand regnul vegetal "s-a separat" de cel animal. Aceasta functie fiind esentiala, selectia naturala nu a permis abateri de la secventa initiala, ceea ce contrazice ipoteza lansata de Charles Darwin acum 140 de ani.
Cum anume contrazice pastrarea unei functii esentiale teoria evolutiei?

e-
Don't believe everything you think.

mircea_p

Referitor la postul lui ms

Stiinta nu se bazeaza pe citate din autoritati.
Postul tau e de tipul unei dezbateri teologice, pe baza de citate, argumente semantice si comprare de texte.
Daca vrei sa spui ca nu accepti evolutia din motive religioase, e perfect. Spune asa si gata. Nimeni nu te poate contrazice.
Dar nu pretinde ca este o discutie cu argumente stiintifice.
Sau poate faptul ca numeri de cate ori a folosit Darwin un anumit cuvant inseamna ca folosesti metode matematice.




mircea_p

Draga ms,
Te rog sa nu imi mai scrii mesaje kilometrice pe email.
Daca ai ceva de spus referitor la discutia pe marginea topicului, spune aici.
Daca ai de facut aprecieri personale la adresa mea poti sa le pui tot aici cred (daca nu e impotriva politicii forumului).
Daca e impotriva politicii forumului atunci renunta la ele.

Si da, aprecierile personale precum si mesajele nesfarsite (nu am argumente asa ca il "inec" in cuvinte) confirma ceea ce am spus in primul mesaj.



ilasus

#14
După părerea mea există două căi diferite de aflare a adevărului despre om şi natură, cea religioasă şi cea ştiinţifică. Deşi argumentele şi metodele de cercetare din ştiinţă sunt diferite de cele cu caracter religios, ambele sunt născute din tradiţia şi experienţa umană şi, în final, ele nu pot să nu conducă la rezultate convergente. Insă ştiinţa e încă departe de stadiul final şi, ca urmare, unele dintre ipotezele pe care se bazează şi explicaţiile pe care le dă în baza acestor ipoteze pot fi contradictorii. De exemplu, ne explicăm incompatibilitatea dintre mecanica cuantică şi teoria generală a relativităţii prin faptul că aceste sisteme teoretice se referă la situaţii extreme ale universului – adică la microcosmos şi respectiv la macrocosmos. Insă în cazul în care universul se află în alte cazuri extreme, ca în cazul găurilor negre sau în momentul marii explozii (big bang), aceste sisteme teoretice nu mai pot coexista şi vor fi necesare altele – deja există teorii care încearcă să unifice gravitaţia cu mecanica cuantiă: teoria corzilor, teoria twistorilor. De fapt sistemele teoretice care ar trebui să răspundă la unele întrebări, ca de exemplu cum a apărut universul, de ce există spaţiul şi timpul, care este rolul nostru în acest univers şi multe altele, răspunsuri la care religia oferă răspunsuri pe care le înţelege oricine, deocamdată nu există sau sunt încă în stare incipientă (şi azi mi se par de actualitate ideile lui James Jeans, 1877-1946, publicate de C. Petrescu în Patul lui Procust). In acest caz mi se pare normal ca adepţii creaţionismului să scoată în evidenţă limitele adepţilor evoluţioniştilor în ce priveşte cunoaşterea adevărului şi realităţii – iar aceştia din urmă probabil că încă multă vreme vor mai avea motive de supărare pentru faptul că ştiinţa nu le oferă răspunsuri adecvate.