Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Carti de popularizare a stiintei

Creat de bbb, Iulie 25, 2009, 06:07:46 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Adi

Bine ai venit pe forum! Este intr-adevar, cel mai mare site de stiinta din Romania. "Descoperirea particulelor subatomice" este tot scrisa de Stephen Weinberg, nu?
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

joyce

Citat din: Adi din Decembrie 03, 2009, 08:38:31 PM
Bine ai venit pe forum!
merci :)

Citat din: Adi din Decembrie 03, 2009, 08:38:31 PM"Descoperirea particulelor subatomice" este tot scrisa de Stephen Steven Weinberg, nu?
Da.Am zis in post-ul anterior ''de acelasi autor'', considerand ca se subintelege :P

Adi

Scuze, nu am fost atent.

As adauga aici si recenzia la cartea asta de stiinta de Carl Sagan, publicata recent pe site la noi si scrisa de Bianca Sala.

RECENZIE CARTE ŞI VIDEO: "UN PALID PUNCT ALBASTRU - O VIZIUNE A VIITORULUI OMENIRII ÎN SPAȚIU" (1994), DE CARL SAGAN Una distre cele mai interesante cărți ale lui Carl Sagan, faimos astrobiolog american, este "Un palid punct albastru". Inspirată de fotografia făcută de Sonda Voyager Pământului și publicată în 1994, cartea tratează diverse teme, cuprinzând detalii despre teoriile omului cu privire la poziția sa în spațiu, precum și informații despre Sistemul Solar.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

bbb

O carte ce mi se pare destul de interesanta, am citit-o recent: "In cautarea pisicii lui Schrodinger" a lui John Gribbin. E o carte ce introduce fizica cuantica, descrie principiile de baza. Nu se vrea a fi o carte de istorie a fizicii cuantice, dar autorul reuseste sa prezinte istoria ei de la inceputuri, precum si pe marii oameni de stiinta care au participat la dezvoltarea ei.
Voi face in curand si un articol pentru site.

Adi

Excelent daca ii faci o scurta recenzie pe site.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

obsessedwithreality

Prima carte de popularizare a stiintei pe care am citit-o, anul trecut, a fost "Gena egoista" de Richard Dawkins. Am cumparat-o in romana si mare gresala am facut. Din cartea usor de citit, in care Dawkins explica teoria "genei egoiste" in termeni simpli, varianta romaneasca a devenit un mutant imposibil de citit, prin interventia unui traducator profesor de filozofie (inca ma intreb de ce un profesor de filozofie, care se pare nu stia nici prea multa engleza, ar traduce o carte de biologie, din engleza).
Anyway, am citit cam jumatate in romana, apoi am renuntat si am citit ebook-ul in engleza.

Au urmat apoi "The greatest show on Earth", tot de Richard Dawkins (mi-am cumparat varianta in engleza de data asta. O carte desul de interesanta despre dovezile evolutiei, scrisa in acelasi stil usor de inteles),  "The demon-haunted world" de Carl Sagan (nu este chiar stiinta, ci mai degraba stiinta vs pseudostiinta. Ar trebui citita de toata lumea, in opinia mea), iar momentan citesc "Visul lui Einstein si alte eseuri" de Stephen Hawking (am gasit-o ieftin intr-un anticariat ca altfel nu m-as fi incumetat sa cumpar varianta romaneasca), care mi se pare destul de interesanta deocamdata, desi eu nu prea ma impac bine cu fizica.

Adi

Ma bucur sa vad ca lumea continua sa scrie aici. Pe Stiinta Azi avem o sectiune de recenzii de carte. Te invitam si pe tine sa scrii cate un scurt sumar al acelor carti si noi vom pune pe site sa afle si altii. De exemplu, astazi am postat o recenzie scrisa de Ana Bescheru despre explicatia evolutionista a faptului ca oamenii fac mai ales sex de placere, cu un rol social, daca vreti, decat doar pentru reproducere.

Cartea si recenzia: De ce este sexul o placere?
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

ana bescheru

Una dintre cele mai bune carti de stiinta citite de mine a fost "Civilizatii Extraterestre" de Asimov-cred ca este de fapt cartea care m-a facut sa devin pasionata de stiinta. Desi a a aparut prin 1980, trateaza subiecte la fel de actuale si azi: cate planete din Univers sunt susceptibile a ascunde viata (le calculeaza dpdv matematic), de ce nu am vazut inca extraterestri, cum am putea intreprinde zboruri interstelare, etc. V-o recomand, desi cred ca se gaseste greu, asa cum spuneam, a aparut acum vreo 20 de ani.

Adi

Bine ai venit si pe forumul nostru, Ana, si iti multumim pentru recenziile bune ce le scrii!
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

blabla24

Eu va recomand sa citit cartea "Bine ca esti tu destept" de John Fahrndon. Ofera posibile raspunsuri pentru cateva intrebari date la interviurile celor de la oxbridge. Sper ca nu am gresit sectiunea ;)

bbb

#25
Am publicat recenzia cartii lui Brian Greene, "Universul Elegant".

Adi

Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro