Traiau mai bine decat meritau. Basescu nu le poate spune asa direct ca mine, ca e presedinte totusi, dar eu pot spune. Eu zic ca si acum romanii traiesc mai bine decat merita. Cand spun romanii, ma refer la media statistica, sunt si exceptii.
Aici deja exagerezi rău de tot.
Articolul 23.
Orice om care muncește are dreptul la o retribuire echitabilă și satisfăcătoare care să-i asigure atât lui, cât și familiei sale, o existentă conformă cu demnitatea umană și completată, la nevoie, prin alte mijloace de protecție socială.
La ora actuală, marea majoritate a românilor care muncesc, nu au „o existentă conformă cu demnitatea umană”.
Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent.
Cum porți tu să spui, în condițiile astea că „românii trăiesc mai bine decât merită”, atât „Declaratia Drepturilor Omului” cât și „Constituția României” arată că românii merită (au dreptul) să trăiască mult mai bine decât acum.
Noi îți demonstrăm aici, aproape matematic, că situația actuală din România este cauzată în cea mai mare parte de măsurile aberante ale actualului prim ministru și tu ne vii cu povești PDListe, nici măcar un argument.
Spre exemplu, spui tu:
Tocmai, ca sa fim seriosi trebuie sa admitem ca nu stim cat de mult e evaziunea si mai trebuie sa admitem ca evaziunea nu se poate opri peste noapte in Romania. Cu alte cuvinte nu se poate opri pe o scara de 1-5 ani.
Fals. Nivelul evaziunii este estimat destul de precis. Chiar dacă evaziunea nu poate fi oprită, nici un stat nu a reușit asta, ea poate fi redusă semnificativ și încă repede. Este drept că pentru reducerea evaziunii ai nevoie pe de o parte de o fiscalitate rezonabilă iar pe de altă parte organe de control greu de corupt. Boc a avut grija să nu avem o fiscalitate rezonabilă pentru că a tot crescut fiscalitatea și deasemenea a avut grijă ca angajații organelor de control să fie ușor coruptibili prin reducerea salariilor și a primelor.
A promis crezand ca sunt bani si atunci au zis "daca sunt bani, de ce sa nu ii dam?". Dar de fapt bani nu erau si au vazut asta abia cand au ajuns la guvernare.
Crezi că dacă mă duc la bancă și îi spun „am crezut că am bani să plătesc ratele dar de fapt nu am” crezi că scap de executarea garanțiilor?
Și ei când au promis nu au spus că se bazează pe „
credința că sunt bani”, Băsescu a spus clar „Bani există și toate
analizele probează acest lucru”.
Într-adevăr, nu știu la ce analize s-a referit Băsescu, poate la un dat în cărți sau poate o analiză astrologică. Dacă analiza nu era științifică trebuie să ne spună și nouă.