Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Invatamantul romanesc - catre ce tinde?!

Creat de b12mihai, Iulie 13, 2009, 01:56:32 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

mircea_p

For miki triky

Oamenii se impart in doua categorii: Cei care impart oamenii in categorii si cei care nu o fac.  ;D

miki triki

Citat din: mircea_p din Iulie 28, 2009, 04:56:33 PM
For miki triky

Oamenii se impart in doua categorii: Cei care impart oamenii in categorii si cei care nu o fac.  ;D


;D
Ma bucur ca nu sunt singurul de pe forum care imparte oamenii in categorii.  ;D

b12mihai

Citat din: laurentiu din Iulie 28, 2009, 11:55:48 AM
Gothik,e posibil sa ne intalnim la anul la Automatica la Politehnica ,pt ca si eu tot acolo dau mai departe ,mai ales ca eu nu mai dau admitere (aici e si o veste buna ,pt ca am citit ca la toate specializarile de la toate universitatile de stat se poate intra fara admitere si in baza unui premiu la concurs national ,nu numai in baza unui premiu la o olimpiada nationala,din ultimii 2 ani de studiu).Si sunt de acord cu Gothik in privinta faptului ca nu vrea sa plece in afara.

Eu din pacate va trebui sa ma lupt cu admiterea...Totul e sa fiu atent, ca subiectele am inteles ca sunt usoare, plus ca ne-a mai aratat profu` de mate pe la scoala problemele mai grele (mai deosebite cum zic ei) si nu mi s-au parut deloc grele.

CitatEvident ca eu am facut o clasificare grosiera care nu cuprinde totul. Acum e decizia ta(gothik12) unde vrei sa ajungi si ce e important pentru tine in viata.

Important e sa imi castig painea ca sa ma pot intretine singur, paine care sa o castig facand ceva ce imi place (pentru ca astfel dau randament). Dupa ce ma vad "cu sacii in caruta" cum se zice (adicatelea cu scoala terminata si mai apoi cu un venit constant si sigur) incerc sa aspir la categoria a 3-a de care ziceai tu acolo. Eu as atasa ca motto al lor: "Knowledge is base" sau asa ceva. Este o sete de cunoastere pe care eu o inteleg si este de admirat ca se lupta sa isi satisfaca setea (ceea ce nu toti avem puterea).

Momentan, nu stiu ce sa zic, dar consider ca sunt inca mic ca sa imi dau seama ce e mai important pentru mine in viata. In momentul asta pentru mine important e sa trec de examenul de bac si de admitere.
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

miki triki


id_dobreandrei

Daca avem f:R->R, f(x)=1/x  si calculam limita cand x tinde la infinit din f(x) aflam catre ce tinde invatamantul romanesc  ;D ???

S_Mirela

Este clar ca nu pot compara universitatile din afara tarii noastre cu cele de aici,dar totusi,aici sunt si studenti care vor sa invete.Am terminat Stiinte Economice la USH si am terminat si Stiinta si Ingineria Materialelor la "Transilvania" Brasov si consider ca nu este o diferenta foarte mare la nivel de predare ,dar la USH se iau examenele mult mai usor.Iar acum de cativa ani nici nu se mai da examenele dupa sistemul clasic ,ci se da sub forma de grila pe calculator.Deci ... ce sa mai spun,studentii iau examenele pe "Ala Bala Portocala,care sa fie raspunsul"
Si intr-adevar acum multi liceeni (aceia care nu au ambitie sa invete) prefera facultatile particulare ca este mult mai usor.
Sunt profesori foarte buni si la noi  care ar dori sa fie in ton cu ceea ce este nou ,care colaboreaza cu alte universitati din strainatate,se duc si predau la alte universitati,dar intrebarea este: De ce nu vin si alti profesori sa predea la noi ?Sunt destule specializari cu predare in limba engleza.

S_Mirela

Mai este o problema,cea a modelelor pe care le urmeaza elevii.Cum sa-si doreasca sa invete cand in jurul lor este plin de "vedete" care nu stiu sa vorbeasca bine,ce sa mai spun de cata scoala au si valorile care le promoveaza.
Asta cred ca este problema de acum.
Daca ar fi mai intens mediatizate concursurile la nivelul scolilor,emisiunile la Tv  ar avea un continut educativ si nu "circ la Tv" copii ar avea ce invata.
Sunt o groaza de probleme ce trebuie rezolvate la nivel de invatamant.Se preda mult si degeaba iar formularile din cursuri sunt uneori greoaie(presupun ca sunt facute pt a demonstra ce "destept" este profesorul,nu pentru a intelege mai bine studentul).
Iar profesorii care intr-adevar incearca sa afle mediul in care creste elevul sau studentul pentru a-i intelege mai bine si a-i ajuta sunt foarte rari.
Si acum duc dorul dirigintelui meu din liceu care incerca sa ne arate adevaratele valori si la ora lui de fizica ne arata si aplicatiile practice a ceea ce ne preda.Consider ca elevii sunt atrasi nu de formule insiruite pe tabla ci de ceea ce poti face cu acele formule.
Eu sper in viitor sa se trezeasca si parintii si elevii si profesorii la realitate si sa vada ca acum este nevoie de alte sisteme de invatare si predare.

valangjed

Fara un sistem educational ,in care profesorii sa fie stimulati pe toate planurile , nu cred ca putem vorbi de un progres al educatiei.
Parintii pot fi mai mult saumai putin educati , de aceea pincipala sarcina revine pofesorilor.
Elevii ,mai ales in invatamantul preuniversitar , sunt mai putin interesati sa invete .De aceea cred ca principalul merit al unui pofesor ar trebui sa fie metoda de predare (sa inteleaga tot "prostul").
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.

b12mihai

#38
E da...cu ce a spus S_Mirela in ultimul post rezonez. Cand vezi ca un om ca Gigi Becali e putred de bogat nici nu iti mai pui problema sa te duci la scoala. Cand vezi ca la putere sunt oameni precum cei din clasa politica, parca ti-ai baga picioarele in ea de scoala (ca si asa iti mananca timpul si nu te invata nimic util sau interesant) si te-ai baga in politica...Pentru a prospera tu si pentru binele tarii :D .

@valangjed - acela este sistemul de invatamant ideal. Din pacate eu sunt pesimist si nu cred ca asa ceva sa existe vreodata in Romania. Vor mai exista (deja se pot declara "specii pe cale de disparitie") profesorii pasionati de ceea ce fac, care au ales sa ramana in tara. Restul, nesatisfacuti de conditia lor aici au fugit acolo unde le e bine.
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

Adi

Sunt si in Romania scoli super, in care se preda modern. Dar sunt private si costa 18.000 de dolari pe an. Predarea are loc in engleza. Si au si 3 burse pe an pentru romani buni, dar fara bani. Iata aici articol despre scoala asta.

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/888503/Scoala-de-la-care-nu-ti-vine-sa-chiulesti/
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro


Adi

Oh, ce veste minunata! Ma bucur mult. Romania avea nevoie de reforma asta.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro


razvanc87

Eu insa am mari indoieli ca va schimba ceva aceasta lege. Din cate am aflat de curand, (desi nu stiu cat de sigura este treaba, dar tind sa cred ca se va concretiza in ceva negativ... din experienta Romaniei de pana acum) se lucreaza la directive care reglementeaza numarul ninim de studenti care pot fi intr-un an (la invatamantul universitar ma refer).

Asa ca desi... universitatile o sa primeasca un buget pentru un ciclu intreg (licenta, master...) o sa li se impuna sa aiba un numar minim de studenti in an, deci tot un cacat va fi.. scuzati-mi expresia, dar tocmai ce am venit de la o intrunire care a avut ca subiect masteratele din facultatea la care sunt eu. Si vreau sa spun ca oamenii astia sunt in situatia in care nu mai pot scoate decat un singur masterat pentru ca numarul studentilor este foarte mic... si asa multi dintre ei nu ar fi trebuit sa treaca daca ar fi fost pe bune, dar... daca ar fi fost pe bune ar fi disparut facultatea ieri...

Adi

Pai tocmai, tu esti la Magurele. Daca s-ar inchide masteratele de fizica de la universitati mici din tara, ar putea veni la Magurele cei cu adevarati interesati. Ideea e ca sunt prea multi studenti in tara si aceia sunt slab pregatiti in medie.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro