Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Studii in Marea Britanie, liceu si facultate

Creat de bbb, Iunie 18, 2009, 02:11:33 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

constantin.a

In mod sigur nu poti compara sistemul romanesc de invatamant cu cel britanic...in toate aspectele. E normal ca si aici sa se uite ce facultate ai absolvit dar in final conteaza ceea ce stii si ce poti. Inca din timpul facultatii, si in special dupa, ai informari despre ce ai putea sa faci dupa... De exemplu eu fiind in anul I de doctorat am avut pana cum 3 sesiuni de informare despre oportunitatile dupa PhD. Si ma astepta, dupa cate am inteles alte 3 in urmatorul an. Faza e ca nu e greu sa ajungi intr-o anumita pozitie ci e greu sa ramai acolo daca nu ai pe ce sa te bazezi.
CitatStim ce avem de facut referitor la imprumut , cazare si restul dar as dori sa primesc de la dumneavoastra informatii legate de viata in sine , ca student in Anglia.
Va multumesc mult
Ceea ce va face fiul dumneavoastra mai departe va depinde in totalitate de el. Oportunitati si tentatii exista in toate sensurile posibile. Ceea ce conteaza e motivatia...restul sunt doar detalii.

bbb

Citat din: Mihnea din Iunie 20, 2010, 12:57:06 AM
Sustin ca a compara Universitatea Coventry cu Universitatea Valcea (sau cum s-o numi ea) e cu siguranta nepotrivit.
Nici eu nu sustin ca e o comparatie potrivita. Ba e chiar nepotrivita, pentru ca, de acord, nu poti compara o universitate din Romania cu una din Marea Britanie sau in general doua universitati din doua tari diferite.
Dar nu mi se pare potrivit nici sa spui "comparatia mi se pare stupida" fara nici un argument. Pana la urma de aia am deschis topicul asta si discutam aici, sa schimbam pareri si sa aducem fiecare argumente in favoarea/defavoarea unei opinii. De exemplu, al doilea mesaj al utiliizatorului Lord Wessel mi s-a parut complet argumentat. Iar multi care citesc forumul ar putea gasi argumentele lui importante.
Asta era tot, de asta am cerut argumente.  :)

anaeli

Va multumesc pentru opinia si parerea dumneavoastra.
Mihnea , sa stii ca nu am aplicat tarziu, am cunoscut totul in detaliu, am spus ca a sta o luna de zile in Washington si a discutat si cu alte persoane calificate ,dar este singura sectie combinata astfel- criminologie si jurnalism-si uwe bristol este tot in cadrul univ.bristol, dar are alte specializari.
Si Bristol este top 10 ....
Oricum important este ceea ce va putea realiza .
Va doresc vacanta placuta si mult noroc.

Mihnea Maftei

#378
Multumesc pentru raspuns.

Citat din: anaeli din Iunie 20, 2010, 04:46:10 PM
si uwe bristol este tot in cadrul univ.bristol, dar are alte specializari.
Si Bristol este top 10 ....
Am citit un pic pe Wikipedia si pe siteul universitatii si nu am gasit informatia cum ca ar fi tot in cadrul Universitatii Bristol. Ati putea sa explicati putin la ce va referiti?
Chiar daca e sau nu e oficial in cadrul Universitatii Bristol, University of the West of England (UWE) are un anumit nivel al reputatiei, al calitatii studentilor etc. care e dstinct si inferior celui al Universitatii Bristol. (Asta nu inseamna ca nivelul nu e destul de bun sau ca fiul dumneavoastra nu va putea realiza ce isi doreste - pur si simplu Universitatea Bristol e superioara in general, atata tot.)

Va asigur ca, de la bun inceput, nu am fost malitios sau ironic in postarile mele.

SunRise

Va multumesc pentru raspunsurile privitoare la Coventry University.
Eu sunt de parere ca performanta poti face oriunde (avand la dispozitie un minimum de conditii decente), asa ca prestigiul universitatii nu este neaparat un criteriu pentru mine. Consider ca sunt suficient de isteata, de muncitoare si de adaptabila pentru a profita de oprtunitatile studiului in UK. In plus, am ales aceasta universitate deoarece am observat ca nu sunt foarte multe care ofera studiul relatiilor internationale (adica ceea ce ma 'tenteaza' pe mine); iar zona mi se pare avantajoasa: destul de aproape de orase mari (birmingham, londra), insa nu exagerat de scumpa.
In orice caz, nu regret alegerea facuta.
Cu toate acestea, trebuie sa spun ca o comparatie Coventry - univ. din Valcea mi se pare putin deplasata. Nu cred ca Valcea ofera conditiile si oportunitatile pe care le are acel oras din UK.
Daca aveti alte info despre Coventry, le astept cu nerabdare. Ce parere aveti despre alegerea mea "international relations and politics" (stiu, politics suna aiurea in contextul actual al tarii noastre, dar pt mine nu e un model)? E un domeniu ofertant in momentul de fata (in UK - in particular sau in UE - in general) din pctul vostru de vedere?

rali285

Salut!
As dori sa va intreb (sperand ca nu se repeta intrebarea) daca la admiterea la o facultate precum Cambridge conteaza notele de la bac in sensul ca o persoana are bacul pt materii de profil uman (romana, engleza, franceza etc.), iar el vrea sa aplice pt o un colegiu pe domeniul real. Adica aceste colegii cer notele de la bac de la fizica de exemplu? Si daca tu nu ai, nu poti intra?
Multumesc si scuze din nou daca se repeta intrebarea.

Adrian Copilul Minune

La Cambridge parca nu conta. Si nici la Oxford. Dar la restul cam da. Eu abia am gasit Glasgow si Manchester care m-au primit la fizica cu astrofizica desi eu nu dadusem fizica la bac, desi dadusem chimia - o materie tot de real. Dar conteaza domeniul exact. Eram chiar olimpic la astronomie, dar se pare ca pentru ei nu conteaza asta. E mult mai important bacul, din pacate. Cel mai bine trimite-le mailuri si intreaba-i. Si explica-le de ce ai vrea sa faci schimbarea asta. Eu am incercat si doar la cele 2 am reusit. Oricum, Manchester e destul de sus in top si sunt multumit. :)

Mihnea Maftei

#382
Salut, rali285. Din cate stiu, materiile de la Bacalaureat sunt foarte importante.

Un aspect e ca, spre deosebire de cele mai multe sisteme din tarile avansate, in Romania materiile de la Bacalaureat nu sunt decat unele dintre materiile pe care le faci in liceu. Deci, pentru cineva care nu cunoaste bine sistemul (si nu ar trebuie sa presupui ca Admissions Tutor-ii cunosc bine sistemul romanesc), ar trebuie sa explici ce si cum, daca faci materii importante in liceu si nu le dai la Bacalaureat.

Al doilea aspect (si asta probabil e cazul tau) e ca, fiind la profilul uman, probabil ca nu ai facut suficienta matematica si nici fizica/chimie/biologie/informatica etc. in liceu. Si asta cred ca poate fi o mare problema, adica e putin probabil sa fii acceptata la o universitate foarte prestigioasa precum Cambridge. Dar, pentru matematica, din cate stiu, exista un test pe care aplicantii (sau o parte din ei) oricum trebuie sa il dea si, probabil ca asta va putea compensa (daca reusesti sa il faci bine) faptul ca nu ai prea facut matematica in liceu. Cat despre alte obiecte din stiinte, poate vei putea demonstra cumva ca stii (daca stii).

A treia chestie care imi vine in minte e... SAT-urile. Probabil ca stii sau poti oricum afla cu usurinta mai multe despre SAT-uri. Sunt niste teste americane cu care de obicei se intra la universitati in Statele Unite. Chestia buna la ele e ca, daca stiu bine, le poti da fara sa fi avut pregatire formala inainte in domeniul pe care il dai. Daca stii, faci testul bine si asta e.

A patra chestie, ca un fel de concluzie, e ca e important sa discuti (cu destul timp inainte) cu cineva de la Admissions Office (de la Universitatea Cambridge si altele) si sa explici cum e treaba si sa te sfatuiasca ce si cum. Iti urez succes (la fel si contra-aplicantilor tai :D ).

Mihnea Maftei

Citat din: Forever_Man din Iulie 02, 2010, 04:26:06 PM
Oricum, Manchester e destul de sus in top si sunt multumit. :)

Poate ne vedem din toamna.  : )

Darro

Citat din: Mihnea din Iulie 02, 2010, 10:32:24 PM

A treia chestie care imi vine in minte e... SAT-urile. Probabil ca stii sau poti oricum afla cu usurinta mai multe despre SAT-uri. Sunt niste teste americane cu care de obicei se intra la universitati in Statele Unite. Chestia buna la ele e ca, daca stiu bine, le poti da fara sa fi avut pregatire formala inainte in domeniul pe care il dai. Daca stii, faci testul bine si asta e.


Nu e chiar asa, SAT-urile sunt mai grele decat par la prima vedere si trebuie pregatire destul de serioasa inainte.

Mihnea Maftei

#385
Salut, Darro. Eu nu am facut nicio afirmatie despre nivelul de dificultate al SAT-urilor. Am zis doar ca (daca stiu bine) pot fi date (adica ai voie sa le dai) fara sa ai o pregatire formala in subiectele pe care le dai.

Darro

A da, am inteles eu gresit ce vroiai sa zici. Si da, pot fi date cum zici, tocmai ce le-am dat luna trecuta.

Mihnea Maftei


rali285

Multumesc mult pentru raspunsuri.
Succes la toti ;D

daniela

Revin sa va cer parerea. Fiica mea a obtinut 9.45 la bac dar i se cerea 9.50. Crede-ti ca o vor accepta totusi? Multumesc anticipat!