Dorin, ai de dat o inghetata gigantica...
M-am uitat peste brosurile unor universitati si am aflat cate ceva despre testele de limba, despre materiile necesare si niste adrese de email si linkuri. Incep cu :
UNIVERSITY OF LEICESTER:
-adresa de email: admissions@le.ac.uk
-in legatura cu testele de limba, ei accepta IELTS 6.5, TOEFL 575, GCE Ordinary, Cambridge 1119, GCSE sau IGCSE English Language, minim C; accepta si alte teste/certificate, dar pentru a vedea care sunt trebuie trimis un email la adresa de mai sus
-acorda burse, pentru a afla despre ele vezi
www.le.ac.uk/international- pentru a fi admis ai nevoie de 4 AS ( printre care doua sa fie Chimie si Biologie) sau 3 A levels printre care sa fie si Chimie cu nota A; se accepta si Bacalaureatul european trecut cu 85% overall, iar doua din subiectele de bac sa fie Chimia si Biologia, cu note peste 9
UNIVERSITY OF BRISTOL
-email in legatura cu testele de limba: languagecentre@bristol.ac.uk
- cerinte: A level Chemistry promovat cu A; daca ai testul de limba IELTS ( din cate am inteles, nu este neaparat asta, dar pentru siguranta trimite un email la adresa de mai sus), trebuie sa ai minim 7 overall si minim 6.5 la fiecare proba in parte
-adresa de email de la facultatea de medicina este med-admissions@bristol.ac.uk
UNIVERSITY OF GLASGOW
-ei cer chimie obligatoriu, iar la alegere una din urmatoarele: matematica, fizica, biologie
- teste de limba : IELTS 6.5 overall cu minim 6 la fiecare proba, 92 la IBT TOEFL cu nici un subtest mai putin de 20 sau 575 la Paper Based Toefl
- pentru a vedea exact de ce documente ai nevoie ca roman, verifica la
www.glasgow.ac.uk/international/inyourregion/ug-international@gla.ac.uk (sper ca am copiat bine...)
UNIVERSITY OF EDIMBURGH
- se cere chimie obligatoriu si cel putin o alta stiinta, de preferat biologie
- teste de limba: IELTS 7 cu minim 7 la fiecare proba, Toefl internet based test minim 100, B la testul IGCSE, A la testul Cambridge ESOL CAE sau B la testul Cambridge ESOL CPE
IMPERIAL COLLEGE LONDON
pentru testele de limba:
www.imperial.ac.uk/registry/admission/english_test_ug ( din nou, sper ca am scris bine)
iar pentru informatii despre facultatea de medicina, trimite un email aici: medicine.ug.admissions@imperial.ac.uk
UNIVERSITY OF YORK
adresa de email: international@york.ac.uk
teste de limba: IELTS 7.5 cu minim 7 la toate probele
materii necesare: chimie si biologie
adresa de email de la medicina: admissions@hyms.ac.uk
Cam asta e ce am apucat sa fac astazi in pauza de masa. Daca mai am timp, mai caut. In legatura cu inghetata, mai discutam... (glumeam...). Cand o sa am cursuri de chimie, o sa intreb unul dintre profesori pentru mai multe informatii.