Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Studii in Marea Britanie, liceu si facultate

Creat de bbb, Iunie 18, 2009, 02:11:33 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Adi

Excelent, esti in tema ... tine-o tot asa si vei ajunge departe!
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

obsessedwithreality


Mihnea Maftei

#287
Citat din: Adi din Martie 28, 2010, 09:21:38 PM
Da, tot in articol zice ca anul asta au candidat mai multi romani cu 70% decat anul trecut. Iar cei din Estonia si Letonia cu 100% mai multi. Si ziceau ca s-ar putea ca universitatile britanice sa ii accepte doar pentru bani, chiar daca stiu ca multi nu sunt bine pregatiti. Si ca in realitate nu ar avea sanse pe piata de munca britanica, ci ei doar ii accepta pentru bani.

Am citit articolele:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7076186-british-council-studentii-straini-nu-sunt-vaci-muls.htm
http://www.express.co.uk/posts/view/165461/Britons-lose-out-to-foreign-students
la care facea trimitere Adi si, din cate am inteles, problema acceptarii studentilor pentru bani se pune mai mult in cazul studentilor din afara UE. Un an de scolarizare in Marea Britanie costa ceva de ordinul 10 000 - 15 000 £. Studentii internationali platesc toata suma asta, iar universitatile pot accepta cat de multi vor. Studentii din UE platesc doar vreo 3250 £, pentru ca statul plateste restul de bani necesari (totusi probabil ca nu chiar pana la costul platit de un student international - si de asta studentii din UE nu sunt atat de atractivi financiar pentru universitati). Statul limiteaza numarul de studenti din UE (inclusiv UK) care pot fi acceptati, pentru ca nu poate plati oricat de multi bani.

In al doilea articol se spunea ca romanii si lituanienii si letonii fac mai greu accesul la locuri in universitati pentru britanici. Maresc competitia, asta nu e neaparat ceva rau in termeni absoluti, dar e rau pentru un anumit popor, cel britanic.

E poate bine de stiut ceva despre terminologia folosita in Marea Britanie. "Interational student" se refera in special la studentii din afara UE, iar "foreign student" se refera la cei din afara UK.

Adi

Citat din: Mihnea din Martie 31, 2010, 01:02:43 PM
Studentii din UE platesc doar vreo 3250 £, pentru ca statul plateste restul de bani necesari (totusi probabil ca nu chiar pana la costul platit de un student international - si de asta studentii din UE nu sunt atat de atractivi financiar pentru universitati).

Statul plateste cui? Daca statul plateste universitatii, inseamna ca universitatea primeste aceeasi suma de bani la final indifierent daca studentul e din UK, UE sau lumea larga si atunci orice student este la fel de atractiv ca oricare altul din punct de vedere financiar. E drept ca numai cei din afara UE ar aduce bani noi in UK, dar pana la urma pe universitati (care sunt mai ales private) le intereseaza sa vina bani noi lor, nu neaparat in UK in general.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Mishu91

Salut,

Este pe aici vre-un student la Software Engineering la Manchester sau Sheffield, sau mă puteți pune în legătură cu vre unul, pentru că în perioada ce urmează va trebui să aleg între cele două și aș dori să fiu cât mai bine informat despre avantajele/dezavantajele fiecărei opțiuni, asta constând în seriozitatea cursurilor, oportunități de angajare, etc.

Vă mulțumesc.

Mihnea Maftei

Citat din: Adi din Martie 31, 2010, 06:32:47 PM
Citat din: Mihnea din Martie 31, 2010, 01:02:43 PM
Studentii din UE platesc doar vreo 3250 £, pentru ca statul plateste restul de bani necesari (totusi probabil ca nu chiar pana la costul platit de un student international - si de asta studentii din UE nu sunt atat de atractivi financiar pentru universitati).

Statul plateste cui? Daca statul plateste universitatii, inseamna ca universitatea primeste aceeasi suma de bani la final indifierent daca studentul e din UK, UE sau lumea larga si atunci orice student este la fel de atractiv ca oricare altul din punct de vedere financiar. E drept ca numai cei din afara UE ar aduce bani noi in UK, dar pana la urma pe universitati (care sunt mai ales private) le intereseaza sa vina bani noi lor, nu neaparat in UK in general.

Statul plateste universitatilor. Si, asa cum am zis, probabil ca nu chiar pana la suma platita de studentii internationali.

daniela

Bunaseara! Ma numesc Daniela si am o mare dilema. Fiica mea a plicat prin UCAS la facultatile din Anglia si are oferte de la toate . In februarie a fost chemata la interviu la ABERSTWYTH Tara Galilorsi a obtinut o bursa care acopera aproximativ toate cheltuielile  de cazare insa nu stim daca are aceleasi oportunitati  ca la EDINBURGH Scotia unde i se impune  minim 9.50 la BAC si 9 la matematica sau la MANCHESTER cu minim 8 Ea isi doreste sa mearga la EDINBURGH pentru ca este o scoala de prestigiu si (spune ea)ca va fi mai bine pregatita insa eu nu o pot sustine decit maxim un an. Este convinsa ca isi poate gasi de lucru sa se intretina singura in continuoare dar eu ma indoiesc (din cauza crizei)si atunci ma tem ca totul a fost in zadar. Astept raspus urgent pentru ca trbuie sa dea raspuns pina duminica


Adi

Buna seara! Iata raspunsul meu.

Care universitate e mai mare, mai prestigioasa? Evident ca ori Manchester, ori Edinburgh. Edinburgh e capitala Scotiei si are o traditie de peste 200 de ani. Aici a fost omul care a fondat geologia (aratand ca Pamantul nu are doar 7000 de ani cum zice Biblia), omul care a descoperit oxigenul, omul care a perfectionat motorul cu aburi - celebrul James Watt. Asadar inca de acum 200 de ani era o universitate prestigioasa. Apoi taxele de scolarizare in Scotia sunt zero. Fata nu are decat sa se intretina. Cat costa casa si masa? Doar cu putin mai mult decat daca ar studia in Bucuresti si familia ar fi din provincie. In schimb ca student te poti angaja si castigi bine si cu 10-14 ore de munca pe saptamana te poti intretine si supravietui.

Eu am fost in situatia aceasta acum vreo 10 ani cand am plecat in Franta. Familia mi-a dat cu greu 1000 de euro - si erau bani atunci, nu ca acum - si apoi urma sa ma descurc singur, daca nu eram mereu binevenit acasa. Si nu am avut nici o vacanta, dar m-am descurcat. Slujbe sunt, numai sa vrei sa le iei: la restaurante, la hoteluri, etc. Dar in Anglia poti in plus sa lucrezi in campus, caci ei angajeaza studenti pentru biblioteca, cantina, etc.

Eu zic ca e fata mare, o sustineti un an si apoi se descurca singura. Nu e imposibil si apoi nu e asa de scump cum pare. In strainatate mancarea e la fel de scumpa ca in Romania. Iar cazarea doar cu putin mai scumpa. Si astea sunt cheltuielile de baza.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

bbb

Bună seara! Având în vedere că și eu doresc să studiez în Scoția, m-am interesat de cazare și de masă. Cazarea e destul de ieftină, iar studenții pot sta în campus unde sumele sunt chiar normale. Dacă ea va lucra, și studenții au voie 20 de ore în timpul școlii și nelimitat în vacanță, se poate întreține. Mâncarea nu are cum să fie mai scumpă ca în Anglia. Iar în Anglia, și chiar în Londra, pentru mâncarea unei singure persoane sunt de ajuns 50 de lire pe lună. Cel puțin eu așa consider, și locuiesc în Londra. Iar Edinburgh e o facultate de prestigiu, la fel e și Manchester. În Scoția taxele de școlarizare sunt zero. În Anglia, se poate lua împrumut care acoperă cheltuielile de studiu, bani care se dau înapoi odată ce începi să lucrezi și câștigi mai mult de o anumită sumă. E un link pe undeva pe forum cu posibilitățile de finanțare pentru universitățile din Anglia.

constantin.a

Salut
Eu sunt doctorand in Glasgow la University of Strathclyde si vreau sa spun ca ma descurc perfect din bursa. Cheltuielile lunare nu depasesc 500 de lire asa ca nu vad de ce nu s-ar descurca si altcineva... Intre Galsgow si Edinburgh nu este diferenta in privinta preturilor. Plus ca e foarte usor sa iti gasesti o slujba prin universitate (ei ofera consultanta si chiar pot angaja part time studenti).
Multa incredere si succes.

daniela

Buna seara! Va multumesc pentru raspuns deja parca am mai capatat incredere.Si totusi cred in continuare ca studentii esnglezi vor avea intiietate  fata de cei straini.O sa incerc sa fiu mai optimista. Tonul din mesajele voastre imi da curaj.

Adi

Studentii englezi vor avea intaietate la ce? La piata muncii din Marea Britanie? Pe tehnica si stiinta au deficit de oameni, nu iti face griji. Tot asa cum deficit are toata Europa de Vest. Pe domeniile medicale la fel ... Te primesc regeste cu bratele deschise ...
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

constantin.a

Dupa 6 luni aici, in UK, pot sa spun fara nici o indoiala ca prioritate au strainii! Am doar 3 colegi din UK in echipa ior restul sunt din toata lumea:India, Pakistan, Franta, Italia, Romania, Germania. Si suntem 30 in total! Toata indoiala este in mintea noastra. Trebuie, vrei si poti! Asta e tot ce trebuie sa pastrezi ca motivatie. Aici oricine va gasi motivatia sa vina cat si sa stea. Trebuie doar sa ai curaj!
Bafta.

bbb

Pot sa confirm si eu ca, dupa aproape un an petrecul la studii in Londra, ca nu se face ABSOLUT NICI O DIFERENTA intre britanici si straini. La cursurile de matematica si fizica nu am absolut nici un coleg britanic, am colegi din Iran, Vietnam, China si asa mai departe. La cursurile de chimie am patru colegi britanici, atat.

daniela

Buna seara!In seara aceasta trebuia sa luam o hotarire (eu si familia mea) si am luat-o.Fiica mea v-a merge la Edinburgh daca va obtine 9.50 la bac iar a doua obtiune este Manchester. Va multumesc pentru incurajari si doream sa va spun ca acest forum mi-a fost de un real folos. Va doresc mult succes in continuoare!