Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Studii in Marea Britanie, liceu si facultate

Creat de bbb, Iunie 18, 2009, 02:11:33 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Adi

Inca un interviu pe Hotnews cu un student roman in Marea Britanie, de dat asta pe psihologie la Kings College London.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro


Adi

Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

ioana.m

Whef, multa informatie, am citit tot postul acesta si a fost cel mai real ajutor gasit pana acum. Totusi, cred ca va ramane problema banilor pana la urma, iar parintii nu ma vor putea ajuta foarte mult, poate doar atat cat pot sa ma ajute pe perioada facultatii in tara.

Ati intampinat probleme de genul: nu te las ca e prea scump, nu avem bani si nu vrem sa iei un imprumut de la ei sau ce iti trebuie sa pleci, nu te vei mai intoarce, ce crezi ca acolo sunt cainii cu colaci in coada?, acestea fiind problemele ridicate de parinti. Daca da, cum ati reusit sa ii convingeti?

Adi

Ma bucur ca ai gasit informatia de aici de folos. Intr-adevar, acelea sunt intrebarile tipice ale parintilor.
- la ce iti trebuie sa pleci, nu te vei mai intoarce - asta tine de relatia ta cu familia si cum iti vezi viitorul. Eu cred ca tocmai facultatea e un moment minunat de a fi departe de familie, de a lua viata pe cont propriu, ba mai mult de a fi departe de orasul tau, ba chiar departe de tara ta, sa vezi un sistem nou, sa te testezi in el, asa te maturizezi. Plus ca la stiinta se face bine in afara si prost in tara.
- cu privire la bani, poti merge in tari care au taxe de scolarizare zero precum Scotia (care e tot in UK) sau Danemarca, sau alte tari nordice. Si au invatamant tot de calitate. Si atunci va costa la fel de mult ca si cum ai fi la facultate in Bucuresti daca tu esti in provincie.
- sau chiar si in Anglia, gandeste-te ca banii pe care ii platesti in facultate (calculeaza efectiv suma) o poti plati in maxim 1-2 ani dupa ce termini (caci in vest salariile sunt mult mai bune). Iar apoi vei castiga mai mult pe tot parcursul vietii si esti la o pregatire mai buna decat fata de cei ce au studiat in tara. Asadar este o investitie in viitor.
- eu personal am studiat in Franta, dar pe vremea mea, cum 10 ani, Romania nu era in UE si deci era foarte scump in UK, plus ca nu se stia de UK, abia in ultimii ani a ajuns la moda. Si acolo am muncit in tmpul facultatii si am terminat cu datorie zero. Nici asa nu a fost rau si tot am ajns la doctorat la o universitate prestigioasa din Canada.
- In orice tara din vest mergi, e bine, numai nu ramane in tara.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

ioana.m

Citat- la ce iti trebuie sa pleci, nu te vei mai intoarce - asta tine de relatia ta cu familia si cum iti vezi viitorul. Eu cred ca tocmai facultatea e un moment minunat de a fi departe de familie, de a lua viata pe cont propriu, ba mai mult de a fi departe de orasul tau, ba chiar departe de tara ta, sa vezi un sistem nou, sa te testezi in el, asa te maturizezi. Plus ca la stiinta se face bine in afara si prost in tara.

Asta imi doresc si eu...sunt total pasionata de limbi si culturi straine, arta, calatorit, dar stii cum e, parintii mei au o mentalitate mai de moda veche, va trebui sa muncesc mai mult sa ii conving. Eu de exemplu, nu vreau sa merg pe stiinte exacte ci pe psihologie (ma rog, e tot stiinta) si in Romania nu prea ai ce face cu ea. Nu vreau sa renunt la visul meu pentru a studia ceva ce nu imi place.

Citat- cu privire la bani, poti merge in tari care au taxe de scolarizare zero precum Scotia (care e tot in UK) sau Danemarca, sau alte tari nordice. Si au invatamant tot de calitate. Si atunci va costa la fel de mult ca si cum ai fi la facultate in Bucuresti daca tu esti in provincie.

Da, m-am gandit si la Scotia, imi place tara din ce am citit/auzit despre ea, si da sunt din Alba-Iulia. Chiar si Olanda...

Citat- In orice tara din vest mergi, e bine, numai nu ramane in tara.

Sa fiu sincera, daca as fi avut atatea oportunitati in Romania, sau chiar speranta la o cariera in psihologie sau in scris, as fi ramas cu draga inima si totusi sper din suflet sa fiu acceptata in strainatate pentru ca imi doresc mult mai multe pentru mine.

RaduRazvan

Salutari tuturor , sunt nou pe forum si as vrea sa ma integrez si eu in comunitatea voastra , deoarece urmeaza sa plec si eu la studii in marea britanie si anume in Worcester. Prima mea intrebare ar fi : ce parere aveti despre University of Worcester ? . Am observat ca se pune accent pe renumele facultatii dar nu am intalnit pe nimeni care sa imi zica daca facultatea e renumita sau nu. Am inteles ca diplomele obtinute in umra absolvirii acestei facultati , sunt recunoscute international , dar nu stiu in ce masura va atarna pe talerele angajatorilor.

Am trimis aplicatiile prin intermediul unei firme de consultanta din Bucuresti , acum 4 saptamani , deci luna asta ar trebui sa vina raspunsurile de la : Univerity of Worcester , Catherburry Christ Church University , University of Derby.
Dintre toate aceste facultati cel mai mult ma atrage University of Worcester , am aplicat la 2 facultati : Sport and Exercise Science , Nutrition.

Anul acesta urmeaza sa dau bacalaureatul , apoi sa ma duc la o firma de plasarea fortei de munca in uk (tot prin intermediul firmei de consultanta) unde sa imi gasesc un job , si sa imi gasesc tot cu ajutorul firmei (sunt asociati cu un agent imobiliar din uk) o garsoniera , un loc unde sa stau . Partea buna este ca nu plec singur , plec cu prietena mea , amandoi am aplicat la aceleas universitati.

Pai cam atat pentru primul post ,  salutari.

bbb


Adi

Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

b12mihai

#234
Studentilor romani le trosnesc creierele in sesiune: "Experienţa unei românce de 22 de ani plecată la studii în Marea Britanie a însemnat o primă săptămână foarte grea de adaptare şi apoi multe altele extraordinare care au făcut-o să nu regrete nicio clipă decizia luată. " - si titlul, si primul paragraf, dar si ce povesteste studenta respectiva mi se par relevante pentru cum e invatamantul romanesc...
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

RaduRazvan

As vrea sa va cer si voua o parere despre University of Worcester

Adi

Nu am auzit de universitatea asta, asadar e una mai mica. Oriunde ai fi in UK e mai bine decat in Romania. Dar desigur, nu e Cambridge sau Oxford. In general firmele astea care te ajuta sa ajungi la universitati sunt platite de universitati care au dificultati in a atrage studenti, asadar universitati mai mici. Dar nu inseamna ca nu sunt bune. Important e ce vei studia tu acolo, cum te vei implica in voluntariate, cum vei face laboratoarele. Cei care studiaza in UK iti vor putea spune si ei parerile lor.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

RaduRazvan

pai printre alte facultati erau si cele enumerate de tine , dar oxford si cambridge sunt scumpe .. m-am orientat spre ceva mai normal , voi stuia Sports and Exercise Science(e si institut national) si Nutrition. Ma interesa prestigiul din puct de vedere al angajatorilor adica sa fie recunoscuta diploma si sa nu fie prost cotata. Am inteles ca este pe locul 81 in anglia sau ceva de genu.

Adi

Prost cotata relativ la ce? Tu zici ca pe locul 81 din Anglia. Deci are alte 80 de universitati din Anglia inainte. Tu alegi daca asta e bine pentru tine sau nu. In articolul de azi din EvZ am inteles ca la targul RIUF de la Timisoara cei de la Worcester acceptau si studenti buni pe loc. Asta arata ca au dificultati in a atrage studenti. Depinde si unde vrei sa te angajezi. Daca ramai in Anglia, poate a mai auzit cineva de ea, daca merti in Japonia, sigur nu. Dar conteaza ce stii tu sa faci, nu doar de unde e diploma. Conteaza sa profiti la maxim de ce iti ofera sistemul englez si sa inveti cat mai multe, atat teoretic, cat si practic, plus sa faci voluntariate, sa cunosti firme, cum merge piata, lumea, etc.

Exista si universitati mai bune, mai sus in topul tau, care nu sunt la fel de scumpe ca Oxford si Cambridge. De exemplu, toate universitatile din Scotia sunt gratuite. Iar cele din Edinburgh si Glasgow sunt foarte tari, au traditie de vreo doua sute de ani. Asadar nu e vorba doar de cost. Pur si simplu la universitatea asta ai putut tu sa fii aceptat, dar nu la altele mai sus cotate.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Mihnea Maftei

#239
Citat din: RaduRazvan din Martie 17, 2010, 12:46:26 AM
dar oxford si cambridge sunt scumpe
Citat din: Adi din Martie 17, 2010, 01:13:49 AM
Exista si universitati mai bune, mai sus in topul tau, care nu sunt la fel de scumpe ca Oxford si Cambridge.

Universitatile Cambridge si Oxford nu sunt neaparat mai scumpe decat celelalte pentru studentii din Uniunea Europeana la nivel undergraduate (de licenta). Taxele de studiu la nivel undergraduate (pentru cei din UE) au o limita maxima impusa prin lege in Anglia (anul asta este 3245 £). Unele universitati mai slabe cer mai putin decat limita maxima.