Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Studii in Marea Britanie, liceu si facultate

Creat de bbb, Iunie 18, 2009, 02:11:33 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

cristy93

nu e vorba de master ci de studierea cls a XI in Anglia

Adi

Citat din: cristy93 din Februarie 11, 2010, 09:28:53 PM
nu e vorba de master ci de studierea cls a XI in Anglia

Bianca Sala de aici de pe forum studiaza acum liceul in Anglia, dupa ce a facut doar clasa a noua in tara. Ea poate oferi mai multe informatii.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

graethel

Scuze, acum am citit atent. Ramane valabil ce am spus pentru arianath.

arianath

Nu, tocmai, stiam de bursele de acest gen, care te cheama inapoi dupa studii, dar nu urmaresc sa ma intorc in tara exact dupa terminarea studiilor. Mi se pare aiurea sa fii constrans sa te intorci. Mai e cum mai e cu returnarea banilor, dar asa sincer m-as simti ca un condamnat... sa fiu constransa sa raman undeva. :)
Iti multumesc pentru idee totusi.

bbb

Citat din: cristy93 din Februarie 11, 2010, 08:59:34 PM
Salut. Ma aflu in aceeasi situatie ca si MCristina, am fost selectat pentru bursa HMC, iar in legatura cu interviul, as vrea sa stiu daca stiti pe ce intrebari anume se axeaza?
Salut, cristy93!
În legătură cu întrebările pe care se axează la interviu...pe mine m-au întrebat cam așa:
-de ce am ales domeniul pe care l-am ales
-de ce am ales sa plec din România
-dacă cred că m-aș descurca la ei
-ce vreau să fac mai departe la universitate
-ce hobbyuri am
-cum era situația în România atunci
Și nu mai știu...
Ideea e că întrebările au fost generale, nu s-a apucat să mă pună îi calculez integrale sau ceva în genu...Întrebările au fost în așa fel încât ei să mă cunoască și să vadă dacă stau de vorbă cu o persoană care chiar își dorește să studieze la ei sau e în vacanță și a mers la acel interviu doar ca să nu meargă la cofetărie...

cristy93

Ok, multumesc tuturor pentru informatii, sper sa castig bursa. Succes Cristina:).

bbb


Adi

Inca un interviu Hotnews cu un student la master in Marea Britanie, cu experienta lui si cum vede diferenta dintre cele doua sisteme de educatie.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

65fender

Hello.  :)
Îmi cer scuze că nu am putut intra mai devreme însă, am fost ocupat pregătindu-mă pentru examen și interviu.
În primul rând, doresc să vă mulțumesc pentru răspunsuri.  ;D
Între timp, am efectuat și eu o cercetare mai amplă, și am aflat multe lucruri interesante cu privire la foști aplicanți și posibilități. Sincer, am fost destul de surprins. Din câte se pare, o parte dintre cei care au reușit nici nu aveau recomandări, neapărat, speciale, ceea ce îmi oferă o rază de speranță.
Am văzut la un moment dat, că cineva întreba ce anume este bursa HMC. Această bursă este oferită pentru elevii din țările ex-comuniste din Europa de Est și Centrală și acoperă o parte (sau totală) din costurile necesare unui an de școlarizare ( privată ) în Anglia. Pentru mai multe info.:  http://hmc.org.uk/projects/index.htm . De asemeni este și site-ul lor principal, însă de mai puțină importanță pentru subiectul burse. Mai degrabă, ajută la secția oportunități/domenii, ea oferind o listă, aproape completă, a liceelor private cuprinse în organizație. Lista merită studiată însă, deoarece îți oferă o idee despre ce să te aștepți și ce nevoi sunt. Ceea ce mi-a dat un oarecare *boost* a fost faptul că, am observat cum că multe licee au și secțiune *arte*, la care pun accent ( profesori specializați, concursuri, expoziții).
@Mihnea, în legătură cu facultățile; ai dreptate în privința a R.C.A. din Londra, ea oferind doar MA degree courses. Însă în privința a Coventry University nu este chiar așa. În majoritatea publicațiilor de design auto, (reviste, cărți, bloguri, site-uri) secția *Automotive and Transport Design: Automotive MDes/BA Honours degree* ( http://wwwm.coventry.ac.uk/undergraduate/ugstudy/pages/ugft.aspx?itemID=169 ) a Coventry University este una dintre cele mai prestigioase secții din lume. Doar R.C.A., I.E.D. ( Milano) și Art Center College of Design din Pasadena ( U.S.A. ) mai sunt la același nivel. Toate facultățiile acestea au și premii la saloane auto internaționale și lucrează mână în mână cu uriașii industriei ( Ford, BMW, Audi etc. ). Cei de la această secție din cadrul universității Coventry au ajuns să lucreze apoi pentru Jaguar, Volvo, Bentley, Rolls Royce (și eu consider că înseamnă ceva ). ȘI, cel mai important este, că de obicei cei din secțiile de acest gen sunt recrutați încă din timpul facultății (companiile organizează cercetări în interiorul universitățiilor ). Angajarea este de multe ori asigurată ( peste 95% dintre studenții de la R.C.A. au găsit un loc de muncă, în domeniu). Și pe lângă faptul că ai satisfacții uriașe lucrând ceea ce îți și place, nici salariul nu este rău deloc, chiar și pentru proiecte mai mici.  :)
Oricum, chiar și dacă nu îmi iese partea cu design auto, am norocul că nu este unica mea soluție, deorece nu este singurul domeniu în care am o oarecare specializare și care să îmi placă.
Vă mulțumesc din nou pentru timpul acordat și pentru ajutor. Acum, sincer, de abia aștept examenul și interviul de pe 20 feb. (săptămâna asta), mai ales că am lucrat destul de mult, de când am aflat că mi-a fost selectat dosarul, și am căpătat o oarecare încredere.  ;D
Am să vă anunț dacă am trecut și chiar dacă nu, o să vă ofer mai multe info. despre cum a decurs totul și la ce să vă așteptați (dacă vor fi alții interesați pentru anul viitor ).
Până atunci vă salut și le doresc tuturor să reușească în ceea ce le place și consideră că sunt buni la.

Mult succes.  ;)

Spektor

Buna,

Ma numesc Madalina, sunt eleva in Bacau in clasa a 12-a si doresc sa studiez in continuare Computer Science in strainatate. Dupa aproape 2 ani de cautari am ajuns la concluzia ca mi s-ar potrivi o universitate fie din Anglia, fie din Franta. Am trecut prin procesul anevoios de aplicare in ambele tari, iar acum ramane sa decid ce facultate sa aleg.
In Anglia, dupa ce am consultat diverse topuri, printre care si cel din The Times, am aplicat la Bristol, Bath, Southampton, Manchester si Leeds. Am primit raspunsul afirmativ de la toate facultatile, conditional, desigur, dar conditiile nu sunt deloc o grija pentru mine, avand in vedere ca mi se cere sa iau peste 8 la examenul de Bacalaureat. Ramane acum sa aleg una dintre cele 5, dar, avand in vedere faptul ca nu am nici cea mai vaga idee care dintre acestea ar fi cea mai buna, va cer voua ajutorul.
Decizia cea mai grea ramane totusi alegerea intre Franta si Anglia. In Franta am aplicat la INSA de Lyon, unde sistemul este destul de diferit de cel englez; aici primii doi ani sunt generalisti, urmand ca in urmatorii 3 sa ma specializez.
Pe scurt, m-ati ajuta foarte mult daca mi-ati oferi cateva sfaturi care sa imi faca decizia mai usoara, in cazul in care ati studiat intr-una din cele doua tari.
Multumesc.

graethel

@Spektor:

In Anglia e mult mai scump, dar daca banii nu reprezinta o problema...

Eu am fost studenta la INSA in Lyon. Intr-adevar, primii doi ani sunt generalisti. Daca nu reprezinta banii o problema, eu as merge in Anglia in locul tau, macar sa incepi direct cu Computer Science, sa nu iti mai tocesti nervii doi ani invatand fizica si chimie, de care nu prea o sa ai nevoie ca informatician. Si facultatile din Anglia sunt si mai bine cotate. Acum la care dintre ele sa mergi, ii las pe cei de pe forum care sunt acolo sa te sfatuiasca.

O observatie importanta: INSA e scoala de ingineri, deci nu iei diploma de programator acolo, ci iesi inginer informtician cu menirea de a coordona proiecte, nu de a butona coduri. Nu zic ca e ceva rau cu privire la a fi programator sau inginer informatician, dar unora le place mai mult una dintre meserii decat cealalta.

bbb

Citat din: Spektor din Februarie 18, 2010, 08:10:24 PM
Buna,
Bună și bine ai venit pe forum.
Citat din: Spektor din Februarie 18, 2010, 08:10:24 PM
Ramane acum sa aleg una dintre cele 5, dar, avand in vedere faptul ca nu am nici cea mai vaga idee care dintre acestea ar fi cea mai buna, va cer voua ajutorul.
Mie nu mi se pare o idee bună să îți spun eu ce să alegi, sau ce aș alege eu în locul tău, pentru că nu vreau să îți influențez decizia. O să îți spun niște lucruri pe care să le iei în considerare când alegi, însă. Acestea ar fi cam așa: locul universității în diverse topuri (inclusiv cele pe domenii), unde se află universitatea (orașul e mare, mic, e aproape de marile orașe, de aeroport etc), prețurile din oraș (eu am întrebat diverse universități de prețurile aproximative la mâncare, ca să îmi fac o idee), posibilitățile de cazare (campus, trebuie să îți cauți tu), structura cursului.
Citat din: Spektor din Februarie 18, 2010, 08:10:24 PM
Decizia cea mai grea ramane totusi alegerea intre Franta si Anglia.
După cum spunea și Graethel, și după cum spuneai și tu, în Franța primii doi ani sunt generaliști. Deci Anglia are un avantaj pentru că nu îți mai bați capul să înveți chimie, de exemplu, care oricum nu te interesează atât de mult dacă vrei să urmezi Computer Science. În Franța însă e mult mult mai ieftin. Dar și așa, în UK poți să aplici pentru student loan sau tot felul de alte finanțări, deci nu e chiar un capăt de țară.
Citat din: Spektor din Februarie 18, 2010, 08:10:24 PM
Multumesc.
Cu plăcere.

bbb

#193
Pentru a vă face o idee despre diversele tipuri de finanțări pe care le puteți opține, aruncați o privire pe linkul acesta.

Adi

Citat din: graethel din Februarie 19, 2010, 12:35:28 AM
@Spektor:

In Anglia e mult mai scump, dar daca banii nu reprezinta o problema...

Eu am fost studenta la INSA in Lyon. Intr-adevar, primii doi ani sunt generalisti. Daca nu reprezinta banii o problema, eu as merge in Anglia in locul tau, macar sa incepi direct cu Computer Science, sa nu iti mai tocesti nervii doi ani invatand fizica si chimie, de care nu prea o sa ai nevoie ca informatician. Si facultatile din Anglia sunt si mai bine cotate. Acum la care dintre ele sa mergi, ii las pe cei de pe forum care sunt acolo sa te sfatuiasca.

O observatie importanta: INSA e scoala de ingineri, deci nu iei diploma de programator acolo, ci iesi inginer informtician cu menirea de a coordona proiecte, nu de a butona coduri. Nu zic ca e ceva rau cu privire la a fi programator sau inginer informatician, dar unora le place mai mult una dintre meserii decat cealalta.

Si eu am facut primii doi ani la INSA Lyon. In primul an nu am invatat nimic nou, in afara de laboratoarele de fizica si de sport si de germana. Daca banii nu reprezinta o problema, mergi direct in Anglia. Daca nu, si INSA este buna dar parerea mea e ca nu se face bine informatica acolo in primii doi ani, ci doar dupa ce intri in specializarea din aia trei ani si atunci devii inginer informatician, iar nu cercetator pe inteligenta artificiala sau alte minunatii ale programarii.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro