Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Studii in Marea Britanie, liceu si facultate

Creat de bbb, Iunie 18, 2009, 02:11:33 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Mihnea Maftei

Salut, clau29.

In Romania, de obicei, doar anumite domenii sunt tratate mai serios la universitate, dupa impresia mea, cum sunt: informatica, economie, drept, medicina, matematica, fizica si poate si altele. In general, in Marea Britanie poti studia serios la nivel de licenta (si gasi slujbe in) o varietate de domenii, de la "studii americane" pana la "biologie moleculara" etc. Deci, daca te pasioneaza intr-adevar geografia, o poti studia serios in Marea Britanie.

Unele domenii sunt in mod traditional mai profitabile decat altele... Cat despre cat de banoase sunt slujbele legate de geografie, nu stiu.

clau29

Citat din: Mihnea din Ianuarie 24, 2010, 05:55:13 PM
Salut, clau29.

In Romania, de obicei, doar anumite domenii sunt tratate mai serios la universitate, dupa impresia mea, cum sunt: informatica, economie, drept, medicina, matematica, fizica si poate si altele. In general, in Marea Britanie poti studia serios la nivel de licenta (si gasi slujbe in) o varietate de domenii, de la "studii americane" pana la "biologie moleculara" etc. Deci, daca te pasioneaza intr-adevar geografia, o poti studia serios in Marea Britanie.

Unele domenii sunt in mod traditional mai profitabile decat altele... Cat despre cat de banoase sunt slujbele legate de geografie, nu stiu.
Stiu ca in SUA exista o gama variata de joburi legate de geografie si chiar sunt bine platite.Nu stiu insa cum este si in Marea Britanie,dar daca zici ca este luata in serios si geografia, e de bine.Iti multumesc pentru raspuns, Mihnea!Astept raspunsuri si din partea altora,legate de acest subiect.

bbb

Bună, clau29.
Geografia se studiază serios în Marea Britanie, ca și majoritatea subiectelor de altfel. Slujbă îți găsești cu siguranță, și cred eu, destul de bine plătite. Oricum mult mai bine plătite decât în România, probabil.
Poate te ajută asta să îți dai seama cam ce specializări sunt, care universități sunt mai bune în acest domeniu, etc.

Adi

In general Marea Britanie este tara din Europa cea mai apropiata de SUA, merg pe acelasi sistem economic si restul. Cam ce e in SUA vei gasi si in Marea Britanie in materie de slujbe, etc.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

clau29

Stiti cateva facultati bune in domeniul geografiei din Marea Britanie?

bbb

În domeniul geografiei (din câte știu eu), ar fi, pe lângă Oxford și Cambridge, cam următoarele: Durham, Bristol, St. Andrews, UCL, Southampton, Exeter, Glasgow...și altele. Dar asta poți să cauți și tu, să te uiți pe websiturile lor, să le trimiți niște mailuri eventual. Poți să cauți pe Google care ar fi topul facultăților de geografie din UK...Eu chiar nu știu să îți spun exact, că nu e pe domeniul meu.

Mihnea Maftei

#156
Te poti uita pe diferite topuri ale universitatilor in general si pe domenii de studiu. Dar trebuie sa ai in vedere criteriile dupa care e alcatuit fiecare top. Niste resurse:

Doar pentru Marea Britanie:
www.unistats.com
www.TheCompleteUniversityGuide.co.uk
www.TimesOnline.co.uk/tol/life_and_style/education/good_university_guide/
www.Guardian.co.uk/education/universityguide/

Topuri globale:
www.TopUniversities.com (Momentan vad ca nu pot accesa siteul, dar e un top renumit.)
www.ARWU.org

Poti gasi diferente destul de mari in topuri. Pentru a iti face o idee buna, trebuie sa fii atent(a) cat de cat la criterii etc. Poti vedea pe Wikipedia un articol despre topurile universitatilor din Marea Britanie:
http://en.wikipedia.org/wiki/League_tables_of_British_universities/

Un forum util in legatura cu universitatile din Marea Britanie (cel mai mare forum pentru asta...):
www.TheStudentRoom.co.uk

taygun

am si eu o intrebare ... in romania as vrea sa studiez la ase cibernetica daca as vrea sa studiez in anglia cum s-ar traduce aceasta ?? economics - statistics & math ??


65fender

Vă salut. Am să fiu scurt mai ales că un mesaj ce l-am scris mai înainte s-a șters.  :(
Sunt un aplicant al burselor HMC. Ieri, 4 februarie, am aflat că dosarul meu a fost selectat.
Din ce am observat pe forum, majoritatea celor care au aplicat pentru burse sunt interesați în domeniul real și au și rezultate grăitoare ( olimpiade naționale etc. )
Acest lucru m-a îngrijorat rău. La fel și pe părinții mei. Deși nu pot să zic că nu mă pricep deloc în acest domeniu, real, nu consider că aș fi în stare în a porni o carieră în această direcție.
Eu provin dintr-un oraș mic ( Reșița ) cu slabe posibilități de angajare, deci să rămân nu este o soluție. Am făcut a 9-a la cel mai bun liceu din oraș ( deși nu prea a fost nici pe departe așa ), profil filologie/ intensiv engleză, istorie, unde am avut media de 9.18 și am mai fost și batjocorit de profesori. Acum sunt momentan la al doilea liceu ca prestigiu la secția Științe Sociale unde, acum, pe sem. I, am avut media de 9.94 ( asemenătoare cu mediile din generală). Până acum singura Olimpiadă la care am participat a fost cea de engleză, unde am ajuns până la baraj ( deși aș fi reușit mai mult, dacă nu ar fi fost anumite persoane interesate....  :( ) Eu sunt pasionat pe domeniul artei, asta implicând: design, grafică, pictură, fotografie digitală și ceva experiență ( începător/medie ) în programe precum photoshop, artrage etc. Ambiția mea ar fi să urmez cursurile de design industrial/auto și deja și știu unde anume îmi doresc să ajung: ori la School of Art & Design al Coventry University ( http://wwwm.coventry.ac.uk/Pages/index.aspx ) ori la Royal College of Art din Londra ( http://www.rca.ac.uk/ ). Știu că sunt niște planuri mari, de care nici eu nu sunt foarte sigur că voi reuși. Însă, îmi voi da silința.
În domeniul artelor vizuale cât și al englezei, eu am ceva premii chiar și internaționale la anumite concursuri (diplomă, tot). Însă, să fiu sincer, nu pe cât mi-aș dori. Anul viitor am să dau Cambrige-ul la advanced.
Însă îmi este teamă. Deoarece observ că cei ce ați reușit sunteți axați complet pe real și ați participat la multe olimpiade, lucruri de care eu nu mă pot lăuda.
Eu sunt serios și mai ales, îmi place să fac lucrurile calitativ. Sunt deschis unor noi experiente și mai ales la învățat. Pe lângă domeniul artelor vizuale eu mă mai pricep și în altele asemeni: teatru, literatură, muzică, unde, iarăși, posed ceva experiență. Însă, toate, absolut , toate sunt arte.
Eu îmi doresc enorm acestă bursă deoarece vreau în sfârșit, să am o viață de om normal, cu o meserie normală, unde în sfârșit, să fiu apreciat pentru ceea ce știu să fac nu după alte nimicuri. Însă faptul că voi toți ați fost selectați pe latura aceasta, reală, îmi pune semne mari de îngrijorare și mă face să mă gândesc că poate acestea sunt cerințele la momentul actual și nu voi reuși. Însă e oare corect ?
Vă rog orice ajutor, sfat sau propunere este binevenită, mai ales că sunt destul de demoralizat acum...  :(

Adi

Ce este bursa HMC? La ce baraj ai ajuns la olimpiada (prin baraj se intelege barajul pentru selectarea lotului de internatonala).
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

graethel

@65fender

Eu cred sincer ca iti faci inutil prea multe griji. Faptul ca aici ai gasit oameni axati majoritar pe partea de real se datoreaza in mare parte faptului ca asta e profilul site-ului StiintaAzi si al forumului aferent. Daca intentia ta e sa te axezi in studiul tau pe arte nu vad de ce premii pe partea de real ar fi de un prea mare folos. Nici olimpiadele nu sunt asa importante, in privinta asta tind sa fiu de acord cu ce spunea Adi undeva, si anume ca ele sunt oarecum o ramasita a comunismului si nu reflecta neaparat toate calitatile tale. Tu spui ca ai premii si participari pe partea de arta, grafica etc. E ceea ce ai nevoie!

Exemplu incurajator: stiu cazul unei fete care face fotografie in Newport, Marea Britanie si ce a ajutat la dosar era portofoliul ei de fotografii, cateva concursuri de fotografie. LA nivel de olimpiada a fost la judeteana la engleza. Deci eu zic sa privesti cu incredere si sa te interesezi de cerintele de limba engleza, de burse.

graethel

Citat din: Adi din Februarie 05, 2010, 05:58:44 AM
La ce baraj ai ajuns la olimpiada (prin baraj se intelege barajul pentru selectarea lotului de internatonala).

Intuiesc ca e vorba de baraj la nivel de judet pentru faza nationala. La limba engleza se petrece des asta, cred ca e cea mai populara olimpiada, unde merg cei mai multi. Eu totusi am prins de 2 ori baraj la fizica la nivel de judet, si o data la mate. Barajul se face in situatia in care primele locuri sunt foarte aproapiate la punctaj si mai e nevoie de o departajare.


mircea_p

Citat din: graethel din Februarie 05, 2010, 11:09:20 AM
@65fender
Nici olimpiadele nu sunt asa importante, in privinta asta tind sa fiu de acord cu ce spunea Adi undeva, si anume ca ele sunt oarecum o ramasita a comunismului si nu reflecta neaparat toate calitatile tale.
Interesant cum sant o ramasita a comunismului si in Canada de exemplu sau US. Nu exista si in Anglia?

Poate importanta lor deosebita e ceea ce e specific comunismului. Ceea ce se aplica de altfel si la olimpiadele sportive. Pentru un competitor dintr-o tara socialista, castigarea olimpiadei avea urmari incomparabil mai mari decat pentru unul dintr-o alta tara. Daca socotim numai faptul ca avea posibilitatea sa iasa in afara tarii. Ceea ce poate acum nu pare mare lucru dar atunci era evaluat probabil mai sus  decat banii.


bbb

Citat din: mircea_p din Februarie 05, 2010, 04:28:11 PM
Nu exista si in Anglia?
Bineînțeles că există și în Marea Britanie...Pot să îți spun sigur pentru că am participat.