Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

mesaje diverse de la sandokhan

Creat de zen, Mai 20, 2009, 06:11:53 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

zen

sandokhan m-a informat ca nu isi mai poate accesa nici un fel cont aici, apare mesajul :sorry, you are banned from this forum:

Eu i-am transmis continutul problemei propuse de Al. Rautu, si raspunsul va aparea pe acest link (unde va raspunde si la alte eventuale intrebari):

<M1: eliminat link extern

@zen: din partea lui sandokhan nu se mai permit link-uri externe. Orice raspuns eventual transmis prin tine trebuie sa fie inclus pe acest forum, sau pe privat pentru unii sau altii din utilizatori. A folosit deja aceasta tactica pentru a trimite pe alte pagini pline de acelasi comportament vulgar reprobabil. A fost suficient. Tine cont ca ce postezi aici din partea sa, e si responsabilitatea ta.>



Mi-a mai spus ca a incercat sa posteza un mesaj mai demult, fiind sub moderare (cod galben), dar mesajul nu a fost inclus aici de moderatori, desi nu includea nici un fel de injurii:

Am sa-i comunic si despre raspunsurile postate de Mihnea, Dr. Manhattan (datarea cu Carbon!4) si electron (aici)




Electron

Citat din: zen din Mai 20, 2009, 06:11:53 PM
sandokhan m-a informat ca nu isi mai poate accesa nici un fel cont aici, apare mesajul :sorry, you are banned from this forum:
Poti sa-i transmiti lui sandokhan ca pe acest forum i se mai permite postarea doar de pe contul "zulfiquark", restul sunt banate. Ii vor fi banate si viitoarele conturi pe care si le va face.

E posibil ca mesajul de banare sa-i apara din cauza IP-ului. Trebuie sa caute un IP care nu e banat, si de pe el sa scrie folosind contul inca activ, daca doreste. Daca nu, sa foloseasca intermediari, asa ca tine.


Dar sa stii si tu, si oricare alt intermediar care vorbeste pentru el, ca vei fi tratat exact ca si cum ai fi o clona de-a nesimtitului si vulgarului sandokhan. Orice repetie a ceva ce deja a postat el aici va fi considerata SPAM si eliminata fara preaviz. Iar la prima abatere de la normele forumului, vei fi exclus fara drept de apel. Nu uita sa citesti cu atentie aceste norme.

Spor la dezbateri.

e-
Don't believe everything you think.

zen

Am inteles nu mai dau link, raspunsurile /inclusiv pentru Al. Rautu/ pot fi gasite pe forum de cercetare al lui Abel Cavasi, sectiunea unde scrie sandokhan.


Electron

zen/sandokhan, nu ai inteles cum functioneaza acest forum, inca? Daca se discuta aici, se discuta aici. A indica un alt forum, cu o sectiune intreaga, unde se raspunde la intrebarile de aici nu constituie un raspuns. Chiar mai credeti ca va merge cineva sa citeasca o sectiune intreaga de aberatii doar ca sa vada ce are de spus sandokhan legat de o intrebare punctuala? Daca are un raspuns la subiect, sa fie pus la subiect, nu pe alt forum, nici in alt topic al acestui forum. Varza de idei a lui sandokhan nu este apreciata nici dorita nici nu mai este admisa pe acest forum stiintific.

e-
Don't believe everything you think.

zen

"'Mintea nu este un vas care trebuie umplut, ci un foc care trebuie aprins" Plutarh

Aprecierile dumitale sunt cam dusmanoase vizavi de anumiti membri care au scris pe acest forum. Oare aici s-ar potrivi mult mai bine descrierea "varza de idei"?: http://www.scientia.ro/forum/index.php?topic=140.msg1175#msg1175 si de ce nu si aici: http://www.scientia.ro/forum/index.php?topic=140.msg1187#msg1187

Eu cred ca da ;D


Electron

Ai dreptul la opinie. Poate ai si ceva comentarii pe subiectele pe care le critici, nu doar vorbe goale aruncate in vant.

Faptul ca tu vezi in mesajele mele aceeasi "varza de idei" ca in ale lui sandokhan, arata ori ca nu ai citit discutiile respective (in cazul in care nu esti sandokhan), ori ca doar continui cu nesimtirea ta tipica, cu vorbe gratuite, fara argumente (in cazul in care esti tot sandokhan).

Vom vedea cum vei continua cu participarea pe aici. Daca nu participi activ la discutii, vei fi asimilat cu nesimtitul numit mai sus, si vom renunta la "serviciile" tale.

e-
Don't believe everything you think.

zen

Cand l-am auzit pe invatatul astronom,
Cand dovezile, cifrele, au fost frumos aranjate pe coloane
in fata mea,
Cand am vazut schemele si diagramele
Prin care cifrele erau adunate, impartite si masurate,
Cand l-am auzit pe astronom citindu-si datele,
Aplaudat de asistenta din camera de lectura,
M-am simtit obosit si plictisit.
Atunci, m-am ridicat si am iesit afara,
Ratacind prin intunericul umed al noptii,
Iar din cand in cand, mi-am ridicat in tacere ochii
spre stele.

Walt Whitman


Electron

zen, tu cunosti limba engleza? A adus sandokhan niste fragmente in engleza, pe care nu a avut bunul simt sa le si traduca. Daca stii engleza, am sa te rog sa traduci niste fragmente scurte dar relevante.

e-
Don't believe everything you think.

zen

#8
Pt. ca acest segment este intitulat mesaje noi sandokhan, acestea pot fi accesate pe forumcrestin (o discutie interesanta despre constelatiile circumpolare nordice/sudice, poze uluitoare):

<eliminat linkuri externe>

Pe baza acestor informatii, o noua teorie despre orbita soarelui in engleza:

<eliminat linkuri externe>

Materialul este mult prea voluminos pentru a fi postat aici, sau este in engleza.

Exista si multe alte mesaje noi, despre alchimie, situatia financiara mondiala (cum si de ce, si mai ales cand), situatia geopolitica locala, dar care nu fac parte din subiectele discutate aici.

<eliminat linkuri externe>

Cunosc limba engleza intr-un mod limitat, pot citi si deduce cam despre ce se discuta, dar nu ma bag la traduceri; inteleg la care citate te referi, sandokhan a raspuns deja intrebarilor tale, iar dl. mm a si comentat.

<M1: @zen: primesti primul avertisment pentru insistenta cu linkurile externe. Ti s-a explicat ca nu se mai accepta asa ceva de la tine pe acest forum. Discutiile de pe acest forum se poarta pe acest forum nu in alta parte.>
 pentru insistenta cu linkuri externe

Electron

#9
Citat din: zen din Mai 24, 2009, 06:27:21 PM
Cunosc limba engleza intr-un mod limitat, pot citi si deduce cam despre ce se discuta, dar nu ma bag la traduceri;
Am inteles. Se pare ca tocmai cei care cunosc engleza in mod limitat si nu se baga la traduceri sunt cei care inghit pe nemestecate toate sursele asa numite "exceptionale" ale sandokhanului, inclusiv in engleza. Foarte interesant. ::)

e-

PS:
Citat din: zen din Mai 24, 2009, 06:27:21 PM
Pt. ca acest segment este intitulat mesaje noi sandokhan, [...]
Invata sa citesti, acest topic nu se numeste cum crezi tu. In plus, daca are mesaje pe care nu le poate publica aici din cauza IP-urilor banate, sa faca bine sa le trimta cui vrea pe mail, sa fie publicate aici, pe responsabilitatea clonei sale. Cine stie, poate pana la urma invata sa scrie si mesaje care sa corespunda normelor acestui forum.
Don't believe everything you think.

zen

#10
Un nou concept stiintific nu va triumfa prin convingerea oponentilor sai, ci prin faptul ca acesti oponenti vor inceta din viata eventual, si o noua generatie va fi expusa acestor concepte, acceptandu-le ca un fapt dat.

Max Planck


Graba strica treaba; ultima serie de linkuri era interna si nu externa.

Atunci, despre constelatiile circumpolare nordice/sudice pe forumcrestin (google search), sectiunea Apologetica, Stiinta si Religie, sirul Aether, ultima pagina

Despre consecintele acestor observatii pe theflatearthsociety.net (forum), rubrica True Believers, sectiunea True Flat Earth Map, pg. 2

Nemestecatul cred ca are de a face, mai mult, cu o intelegere defectuoasa in ceea ce priveste conceptul de stiinta; fabulatii acceptate, fara discernamant, fara vreo dezbatere, care devin parte din programul scolar care trebuie studiat pentru a accede la o forma de invatamant superior.

Nimeni altul decat Nikola Tesla, nu a acceptat nimic din speculatiile lui I. Newton sau din ipotezele lui A. Einstein.

Electron

zen, tu crezi ca Pamantul e plat si Soarele la doar 20 Km inaltime fata de nivelul marii? Pentru inceput, un raspuns simplu, cu DA sau NU, e suficient.

e-
Don't believe everything you think.

zen

#12
S-ar putea ca altitudinea orbitei solare sa fie de doar 15 km, daca ne luam dupa pozele facute pe Everest.

Filmele cu ISS/Mercur transit arata dimensiunile minuscule ale universului in care ne aflam, cateva zeci de metri pentru Mercur, si un Soare cu un diametru de cel mult 600 de metri (aproximativ), in forma de disc aplatizat. Aceste filme pot fi vizionate pe sirul Here Comes the Sun, pe forum cercetare al lui Abel, deja binecunoscut. Tot acolo vor aparea si Moon transit video (postate am vazut pe flatearthsociety.net)

electron, tu in ce crezi de fapt, in teoria big bang sau in teoria corzilor? Accepti gravitatia bazata pe un camp de gravitoni emis de nu se stie unde, sau o presiune a spatiului-timp care ar tine loc de gravitatie? Teoria presiunii gravitationale poate avea loc doar pe un pamant de forma plata, si nu rotunda. Cum, in viziunea ta, s-ar fi putut ajunge la o forma sferica/geoida a unei planete, prin ce minune? Cum iti explici orbita lunara, care sa fie originea Lunii in opinia ta?
     
Daca tu crezi in teoria evolutiei, atunci iti poti numara, printre stramosi, electron, viermi, vaci, soparle si maimute (ultima teorie este aceea ca dinozaurii se trag din niste mamifere asemanatoare vacilor; un fel de vaca cu cap de tapir, cam asa ceva).

Hai sa ne ocupam putin de fenomenul aparitiei vietii (teoria panspermica muta locul aparitiei, si nu procesul in sine).

Ne vom ocupa de fapt de amandoua aceste teorii, si sper sa-ti placa prezentarea mea.

Supa primordiala este doar un mit. Faimosul experiment efectuat de S. Miller, printre altii, a dovedit dincolo de orice indoiala ca aminoacizii care formeaza proteinele din care se formeaza moleculele, nu puteau sa apara la intamplare; aminoacizii obtinuti de S. Miller erau racemizati, morti din punct de vedere biologic (50% aminoacizi cu configuratie levogira, 50% dextrogira).

Structura spatiala a moleculelor care construiesc tesuturile structurilor vii este de chiralitate, si deci izomerie, levogira; aminoacizii de tip dextrogir sunt specifici structurilor nevii sau ale celor degradate.

Mai mult, in anii 1980, geologii au descoperit ca o atmosfera cu amoniac si metan ar fi fost distrusa de razele soarelui si ca atmosfera primitiva continea mai degraba azot, bioxid de carbon, vapori de apa si urme de hidrogen. Bombardate cu curent, din acestea nu s-au obtinut nici macar moleculele racemizate.

Teoria lui Darwin, cea a selectiei naturale, este complet gresita; pus fata in fata cu extinctia mamutilor, care erau mult mai bine adaptati decat elefantii, care a avut loc in mod fulgerator, a dat din colt in colt, evitand orice fel de explicatie.

Acum 25 de ani, a devenit posibila determinarea exacta a secventelor de aminoacizi din proteine. Acest fapt a dezvaluit un nou nivel de complexitate in lumea vie. Un singur receptor nicotinic, formand un fel de zavor la capatul unui canal selectiv este alcatuit din cinci lanturi de proteina care contin in total 2500 de aminoacizi pusi intr-o anumita ordine. Chiar si nematodele, care sunt unele dintre cele mai simple nevertebrate pluricelulare, au receptori nicotinici.

Multi cercetatori au subliniat probabilitatea redusa a mecanismului care se banuieste a fi sursa variatiilor - si anume acumularea de erori in textul genetic. Pare evident ca 'mesajul si-ar pierde rapid intelesul si si-ar schimba continuu si anarhic forma'. Cum ar putea atunci un astfel de mecanism sa duca la aparitia minunilor lumi naturale din care facem si noi parte?

O alta problema fundamentala contrazice teoria selectiei naturale bazata pe intamplare. Conform acestei teorii, speciile ar evolua incet, treptat, din moment ce evolutia se datoreaza acumularii si selectiei unor erori aleatorii in textul genetic. Cu toate acestea, fosilele descoperite dezvaluie cu totul alt scenariu. Descoperirile paleontologice din straturile fosiliere din Groenlanda, China, Siberia si Namibia au demonstrat faptul ca perioada de inovare biologica a avut loc practic in acelasi timp pe tot globul (la inceputul Cambrianului au aparut brusc tot felul de creaturi cu tentacule, gheare, falci, intr-o explozie de creativitate cum nu mai existase pana atunci, natura parand sa schiteze tiparele pentru intreaga luma a animalelor). Din toate depozitele fosile rezulta ca speciile par sa fi aparut brusc, pe deplin echipate, cu tot felul de organe specializate. De exemplu nu exista nici un intermediar intre stramosul terestru al balenei si prima forma fosila a acestui mamifer marin. Ca si descendentii moderni, aceasta avea narile deasupra capului, un sistem respirator modificat, noi organe, cum ar fi aripioara dorsala. Iar balena reprezinta regula si nu exceptia.

Dupa biologul Ernst Mayr, o autoritate in domeniul evolutiei, 'nu exista dovezi clare pentru nici o transformare a unei specii in alt gen sau pentru aparitia treptata a noutatilor'.

Microbiologistul James Shapiro scrie: 'De fapt, nu avem nici o justificare darwiniana pentru evolutia oricarui sistem fundamental biochimic sau celular, doar o multime de speculatii. Este remarcabil cum darwinismul este acceptat ca o explicatie satisfacatoare pentru acest vast subiect - evolutia - fara a examinare riguroasa a modului in care functioneaza in anumite cazuri de adaptare sau diversitate.'

La jumatatea anilor 1990, biologii au completat genomul primei fiinte vii. Pana astazi, cel mai scurt genom bacterian cunoscut contine 580.000 de litere ADN. Este o enorma cantitate de informatie, comparabila cu continutul unei carti de telefon. Iar daca luam in considerare ca bacteria este cea mai mica unitate a lumii vii asa cum o cunoastem noi, devine si mai greu de inteles cum de prima bacterie a aparut spontan in supa primordiala lipsita de viata. Cum poate sa apara o carte de telefoane printr-un proces aleatoriu? Genomul organismelor ceva mai complexe devine si mai intimidant prin dimensiunile sale. Drojdia de bere (Saccharomyces cerevisiae) este un organism unicelular care contine 12 milioane de litere ADN, genomul nematodelor, cele mai simple organisme pluricelulare, contine 100 de milioane de litere. Genomul soarecilor, ca si genomul uman, contine aproximativ 3 miliarde de litere ADN.

Facand harta si comparand diferitele genomuri, biologii au descoperit noi nivele de complexitate. Unele secvente sunt mai bine conservate intre specii. De exemplu, 400 de gene umane sunt extrem de similare cu unele din drojdie. Asta inseamna ca aceste gene au stat intr-o pozitie identica si s-au perpetuat pe parcursul presupusei perioade de evolutie. Unele secvente genetice controleaza sute de alte gene ca un intrerupator. Aceste gene par sa se fi conservat cel mai bine de la o specie la alta. De exemplu, mustele si oamenii au gene similare care controleaza dezvoltarea ochilor, desi ochii sunt foarte diferiti. Cromozomul X este foarte bine conservat la specii diferite, de exemplu la oameni si la soareci. La ambele specii, cromozomul X este o molecula gigantica de ADN, lunga cat 160 de milioane de nucleotide. Este unul din cei doi cromozomi care determina daca prodsul este mascul sau femela. Cartarea cromozomului X a aratat ca genele se aglomereaza in cinci regiuni dense in gene, cu regiuni aparent pustii intre ele, si ca soarecii si oamenii au cam acelasi set de gene in cromozomii lor X DESI CELE DOUA SPECII AU URMAT, CONFORM TEORIEI EVOLUTIONISTE, CAI SEPARATE DE EVOLUTIE.

In ciuda acestor contradictii esentiale inventariate in cateva randuri, dar care ar putea constitui material pentru o intreaga carte, teoria selectiei naturale ramane inamovabila in mintea celor mai multi dintre biologi.

Robert Wesson (Beyond Natural Selection) scrie: 'Este o enigma prin ce mecanism directioneaza genele crearea de tipare in neuroni, modele care constituie baza tiparelor comportamentale. Nu numai ca animalele reactioneaza din prima la anumite nevoi, dar o fac ca si cum s-ar fi gandit dinainte la asa ceva. Un instinct de o asemenea complexitate, legand anumite senzatii si perceptii de anumite actiuni, implica un mare numar de conexiuni in creierul animalului. Daca facem comparatia cu un program de calculator, ar fi echivalentul a cateva sute de randuri de instructiuni. Intr-un astfel de program este foarte mica sansa ca intamplarea sa aduca imbunatatiri. Este o problema cum reuseste programul sa se mentina pe perioade lungi de timp fara sa se degradeze in ciuda aparitiei din cand in cand a unori erori de copiere.'

Antoine Tremolilre (La vie plus tetue que les etoiles): 'Stim ca peste 90% dintre modificarile care afecteaza o litera dintr-un cuvant genetic duc la rezultate dezastruoase: proteinele nu mai sunt sintetizate corect, mesajul isi pierde total intelesul si se ajunge la moartea celulei. Dat fiind faptul ca mutatiile sunt nefavorabile intr-un procent atat de mare, cum se ajunge la evolutie pe aceasta cale?'

M. Frank-Kamenetskii (Unraveling DNA) adauga: 'Este limpede ca trebuie sa faci schimbari majore autoturismului ca sa devina avion. Acest lucru este valabil si pentru proteine. Simpla schimbare a unei enzime nu este suficienta. Este nevoie de o schimbare substantiala in secventa de aminoacizi. In aceasta situatie, selectia este mai degraba o piedica majora. Ne putem gandi, de exemplu, ca prin schimbari majore ale aminoacizilor, unul cate unul, s-ar putea ajunge eventual la modificarea substantiala a structurii spatiale. Aceste schimbari minore vor duce totusi la o situatie in care enzima a incetat sa realizeze functiile sale curente, dar inca nu a inceput sa-si indeplineasca 'noile datorii'. Iar in acest moment ea va fi distrusa - impreuna cu tot organismul de care se ocupa.'

Robert Wesson spune: 'Din calculele facute de Mayr, pe o linie de dezvoltare rapida, un organ se poate modifica cu 1-10% intr-un milion de ani, dar organele balenei au crescut de zece ori mai repede. Poate ca este nevoie de 300 de generatii pentru o substituire genetica. Mai mult, mutatiile trebuie sa apara de mai multe ori si sa ofere un avantaj real pentru a se fixa. Luand in considerare durata unei generatii la balene si sansa de aparitie a mutatiilor, ca si numarul total al mutatiilor necesare pentru a transforma un mamifer de uscat intr-o balena, este usor de tras concluzia ca modificarile aleatorii date de selectia naturala nu pot fi sursa transformarii.'

Mai mult, electron, teoria migratiei metalelor grele din nucleu in scoarta implica probleme extrem de profunde; aceasta migratie ar fi putut avea loc doar printr-o explozie, care ar fi trebuit sa fie urmata imediat de o racire, ceea ce contrazice teoria acceptata oficial.

Originea oceanelor este iarasi extrem de controversata; neexistand nici un fel de teorie capabila sa explica aparitia lor pe pamant, nici printr-o ploaie uriasa de meteoriti care contineau gheata; data fiind concentratia uriasa de NaCl in apa din ocean, originea clorului din ocean constituie un mister absolut. Nici eruptii vulcanice pe o scara globala nu pot explica concentratia de clor din ocean; singura explicatie posibila fiind un potop de dimensiuni apocaliptice.

Marturiile tuturor popoarelor din antichitate mentioneaza acest potop: http://www.nwcreation.net/noahlegends.html
http://www.talkorigins.org/faqs/flood-myths.html





graethel

#13
Ceea ce ma irita la prezentarile astea lungi este faptul ca dau o multime de citate asociate unor oameni de stiinta, dau o multi de afirmatii si argumente, iar la sfarsit nu exista o bibliografie, ca sa pot sa vad si eu daca aceste afirmatii chiar exista.

Plus ca din punctul meu de vedere in fizica e extrem de greu sa demonstrezi ca ceva nu exista sau ca e imposibil sa se produca.

Plus ca desi textul da impresia ca e bine argumentat, contine informatii foarte vagi. Apare de prea multe ori "nu exista", "nu se poate", "nu e posibil" si asa mai departe si nici un argument concret de ce nu, doar numele unui om de stiinta, de care eu, in ignoranta mea, nu am auzit.

Ideea ca oamenii care sustin aceste teorii si cred cu atata tarie in ele, comit in acelasi timp o mare greseala, care din start ii impiedica sa ajunga la stadiul in care cineva adept al modelului standard ar avea macar rabdare sa asculte: nu stiu sa le prezinte ca lumea, refuza sa argumenteze, repeta la infinit niste nume si niste linkuri. Iti dau impresia ca nu te aud cand ceri explicatii.

Eu sunt deschisa sa aflu daca teoriile astea stau in picioare, dar faptul ca xulescu a spus ceva nu imi e de ajuns. Mai vreau sa stiu cine e el, de ce a spus asta, cum a ajuns la concluzia asta.

"E imposibil sa se formeze oceane pe glob." De ce? Si asa mai departe.

Sunt de acord ca in modelul general acceptat exista multe verigi lipsa, dar el e mult mai convingator din punctul de vedere al argumentarii. Nu ati putea si voi cei care credeti ca pamantul e plat si soarele la 15 kilometrii sa argumentati ca lumea, dupa regulile unei argumentari, de ce credeti asta? Serios ca as asculta cu mare atentie  ce aveti de spus. Nu ii consider ignorati pe cei care au credinta asta, pentru ca nici eu nu cred 100% in nici un model. Raman sceptica fata de orice model, dar momentan cel standard dimpreuna cu evolutionismul sunt cele mai convingatoare pentru mine.

De ce am scris toata povestea asta: pentru ca nu noi nu va dam sansa sa spuneti ce aveti de spus, ci voi nu v-o dati prin faptul ca repetati mecanic, de parca ati da copy paste la un mass.

zen

graethel, citatele sunt exact cele care trebuie; te rog sa citesti de exemplu:

http://www.cartepremium.ro/produs/4222/Sarpele-cosmic-ADN-ul-si-originile-cunoasterii-Samanii-stapanii-haosului.html

Una dintre cele mai uluitoare aparitii editoriale din ultimii ani, cu o bibliografie extraordinar de ampla, unde vei gasi si ceea ce te intereseaza.

Cand ai sa cercetezi asa cum trebuie subiectele mentionate ai sa vezi ca am dreptate, te rog sa faci acest lucru, eu nu fac afirmatii gratuite.

Dovezile despre pamantul plat sunt extrem de clare, ai la dispozitie toate cifrele, distantele pe stramtoarea Gibraltar, Canalul Manecii, lacul Ontario, Mangalia-Varful Toaca, Tunguska-Londra, si pozele aferente, discutam pe baza dovezile extrem de palpabile.

Te rog sa vizionezi acele filme cu Sun/Moon transits, precum si pozele.

Daca vrei sa discuti asa cum trebuie, si cu cine trebuie, intra pe forum de cercetare al lui Abel, si lucrurile vor decurge altfel.

PS te rog sa nu faci confuzie intre o bibliografie extrem de pertinenta si copy&paste practicat de altii, intotdeauna mesajele lui sandokhan contin doar cele mai bune surse si informatii, asa cum bine stii; acuzatiile tale nu au nimic de a face cu ce am scris eu mai sus, poate cu alte mesaje, scrise de altii...