Educaţie şi cercetare > Educatie

Performante ale elevilor sau studentilor romani

<< < (2/2)

Mihnea Maftei:
Comunicat de presa de pe www.edu.ro din 27.07.2009:

O medalie de aur, una de argint şi două de bronz la Olimpiada Internaţională de Chimie
27.07.2009

O medalie de aur, una de argint şi două de bronz reprezintă palmaresul lotului olimpic al României la a 41-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, desfăşurată în perioada 18 - 27 iulie 2009, în Marea Britanie (Cambridge).
Posesor al unui palmares remarcabil la competiţiile internaţionale la care a participat, începând cu anul 2005 (5 medalii, dintre care 2 de aur la Olimpiada Internaţională „D.I.Mendeleev” şi 3 de argint), Vlad-Alexandru Puşcaşu, absolvent al clasei a XII-a la Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu" din Baia Mare, a cucerit medalia de aur (prima după anul 2004). Trebuie menţionat şi faptul că Vlad-Alexandru Puşcaşu a obţinut al patrulea punctaj din concurs şi, implicit, locul patru în clasamentul general.
Medalia de argint a fost câştigată de Constamtin Giurgiu, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu" din Cluj-Napoca. Doi elevi ieşeni, Vlad Simon Luca (absolvent al clasei a XII-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă"), respectiv Tudor Balan (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Costache Negruzzi") au obţinut medaliile de bronz. Tudor Balan este laureat cu aur la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe Juniori (Coreea de Sud) din 2008.
La această ediţie au participat peste 260 de concurenţi din 70 de ţări.

Adi:
Mihnea, astea sunt stiri interesante. Te incurajez sa le publici pe site, caci fiind declaratii de presa, avem voie. Pe site ajung repede pe google, le vede multa lume, pe forum aici practic ramane nevazute. Ce zici?

Sieglind:

Romania a ocupat primul loc în Europa la Olimpiada Internaţională de Fizică şi locul 5 in lume.

Olimpicii români au reuşit un nou rezultat de excepţie în concursurile internaţionale pe discipline: cinci medalii (două medalii de aur şi trei medalii de argint), la a 44-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică. Graţie acestei performanţe, România s-a clasat pe primul loc în Europa, respectiv pe locul 5 la nivel mondial.

Medaliile de aur au fost cucerite de Cristian Frunză (clasa a X-a) şi Cristian Andronic (clasa a XI-a), iar medaliile de argint de Tudor Ciobanu (clasa a XI-a), Denis Turcu (clasa a XI-a) şi Sebastian Dumitru (absolvent al clasei a XII-a). Toţi elevii provin de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Olimpiada Internaţională de Fizică s-a desfăşurat în Copenhaga (Danemarca), în perioada 7-15 iulie 2013. La ediţia din acest an au participat 381 de concurenţi din 83 de ţări.


http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15198916-succes-remarcabil-elevilor-romani-olimpiada-internationala-fizica-doua-medalii-aur-trei-argint-locul-europa.htm

 :)

Subiectele de la Olimpiadă:

http://www.ipho2013.dk/ipho2013-problems.htm

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă