Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Gravitatie si levitatie

Creat de Electron, Martie 01, 2008, 10:48:26 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Adi

MV, nu publicam idei noi in stiinta, publicam idei noi confirmate din stiinta. E o mica diferenta. Sigur, construieste dispozitivul mai bun si mai vorbim. Tu iti dai seama ca ai putea ajunge miliardar daca inventia ta este adevarata? Cumva mie nu imi vine sa cred ca un amarat de roman e in stare de o asa inventie pe care floarea stiintei mondiala nu a realizat-o? De ce, simplu pentru ca nu se poate ... Plus ca si daca s-ar putea, laserul ala trebuie sa consume cel putin atata energie cata energie iti trebuie sa zbori. Deci oricum tot trebuie sa consumi energie. Deci care e avantajul? Convinge intai Libertatea sa scrie despre tine, apoi vino la Stiinta Azi ...
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adrian111

Poate macar ne poti futniza o schema (fie ia si sumara ), si macar descris putin principiul de functionare... ca asa imaginea aia gif se face photoshop su alt program echivalent destul de usor.

edistoav

Citat din: Adi din Martie 24, 2009, 08:20:32 PM
... Plus ca si daca s-ar putea, laserul ala trebuie sa consume cel putin atata energie cata energie iti trebuie sa zbori. Deci oricum tot trebuie sa consumi energie. Deci care e avantajul?

Izolatorul gravitational este fiabil si eficient deoarece laserul puternic, captiv in interiorul acestuia, rezista ani de zile in functie de cat de bine este realizata suprafata interioara, cat mai aproape de reflexia totala (sa avem pierderi de energie/laser cat mai mici).

Deci nu avem un consum mare de energie, ci dimpotriva folosim laserul foarte eficient, caci odata atinsa "suficienta" dorita a laserului in interiorul reflexiei totale, se inchide complet suprafata (izolatorul), imediat apoi oprindu-se si emisia laser, astfel ca nu se mai consuma energie, ci dimpotriva ea se foloseste eficient pastrandu-se cat mai mult la valoarea dorita, in interiorul izolatorului gravitational.



Electron

Citat din: mv din Martie 25, 2009, 08:38:28 AM
Izolatorul gravitational este fiabil si eficient deoarece laserul puternic, captiv in interiorul acestuia, rezista ani de zile in functie de cat de bine este realizata suprafata interioara, cat mai aproape de reflexia totala (sa avem pierderi de energie/laser cat mai mici).
mv, daca te preocupa in mod serios problema asta, iti recomand sa faci masuratori si sa vii cu niste relatii si formule care sa cuantifice ceea ce spui, pentru ca doar din povesti nu o sa iasa nimic. Sunt prea multi ignoranti care propavaduiesc pseudo-stiinta si singura cale sa te remarci cu adevarat este sa abordezi problema cu adevarat stiintific.

Spor.

e-
Don't believe everything you think.

edistoav

#64
Citat din: Electron din Martie 25, 2009, 09:48:35 AM
mv, daca te preocupa in mod serios problema asta, iti recomand sa faci masuratori si sa vii cu niste relatii si formule care sa cuantifice ceea ce spui, pentru ca doar din povesti nu o sa iasa nimic.

Spor.

e-

Am inteles sfatul dumneavoastra, dar eu inainte de toate sunt matematician, deci va asigur ca nu spun povesti ci doar lucruri logice, obiective ... adica nu obisnuiesc "sa ma imbat cu apa chioara" ...
Tot ce am scris in articolul meu este pur stiintific ... si suficient pentru crearea diverselor tipuri de Izolatoare Gravitationale (cu diferite grade de izolare), apoi cuantificarea nu este importanta momentan, ci doar atunci cand se va trece in etapa de productie si poate fi facuta de oricine (doar prin experimente repetate), nu este nevoie de nici o sclipire geniala ... momentan eu inca ma aflu in stadiul cand trebuie sa conving oamenii ca "Pamantul este rotund cand ei cred ca este plat".

In ce ma priveste eu am sa inchei discutiile pana la crearea noului Izolator Gravitational mai performant (cel din filmele demonstrative fiind prea slab), apoi voi avea rezultate mai palpabile, sa fac cu adevarat publica inventia/descoperirea, pe intelesul si credinta tuturor.

Pana atunci, va multumesc si va doresc toate cele bune!


Stilicho

#65
Daca ar fi adevărat ceea ce zici tu (nu neg asta) atunci sunt convins că în Area51, sau în suratele ei, deja DoD se pune pe construit nave/avioane folosind tehnologia ta. Peste vreo 30 de ani o să ne lămurim ce era cu OZN-urile care nu ştiam de unde apar.

Dacă chiar ai făcut ceea ce zici, şi dacă aş fi în fruntea armatei dintr-o ţară mai puternică (ex: SUA), ţi-aş fura invenţia fără ruşine. Şi m-aş asigura că nu mai află nimeni nimica despre ea.  ;D Este ceva prea important să fie lăsat la voia intamplarii.

Adi

Sunt sceptic ca un matematician poate face un dispozitiv experimental atat de complex in fizica. In general matematicienii nu stiu decat teoriile lor. In al doilea rand, sunt sceptic ca un matematician oarecare roman ar crea o teorie cuantica a gravitatiei, ceva ce se cauta de zeci de ani de elitele mondiale ale fizicii. Ganditi-va numai la teoria corzilor, cate sute de persoane lucreaza, ce complexa este. Si sa fi facut o teorie care sa aiba acelasi scop un banal matematican roman? Asta inseamna sa ai spirit critic: sa ti se trezeasca niste semnale de alarma. Poate a facut, nu zic nu, dar a priori sansa e faorte mica si zic a priori, caci nu a adus nici un argument.

Istoria are o multime de asa zisi inventatori care au pretins ca au facut multe chestii si apoi au refuzat sa demontsreze. Despre unul dintre ei a scris chiar azi, Gardianul, cu mentiunea ca titlul nu e corect. Nu a descoperit raza mortii, ci el pretindea ca descoperise raza mortii.

Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Stilicho

Un banal fizician neamţ, care lucra funcţionar la Biroul de Brevete şi Invenţii din Berna (nici măcar nu lucra ca fizician) a publicat nişte chestii interesante în 1905. Şi nici la matematică nu prea strălucea ...  ;D

Adi

Citat din: Stilicho din Martie 25, 2009, 03:56:18 PM
Un banal fizician neamţ, care lucra funcţionar la Biroul de Brevete şi Invenţii din Berna (nici măcar nu lucra ca fizician) a publicat nişte chestii interesante în 1905. Şi nici la matematică nu prea strălucea ...  ;D

Exact, nu am spus ca nu e posibil. Am spus ca este foarte rar si prin urmare, cand vezi asa ceva, esti sceptic si ii dai sansa a priori sa fie 90% bull-shit. Einstein a publicat articolele in reviste peer-reviewed, expertii au confirmat ca are dreptate. Sa faca asa si mv, sa confirme expertii ca are dreptate.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Mihnea Maftei

#69
Citat din: Stilicho din Martie 25, 2009, 03:56:18 PM
Un banal fizician neamţ, care lucra funcţionar la Biroul de Brevete şi Invenţii din Berna (nici măcar nu lucra ca fizician) a publicat nişte chestii interesante în 1905. Şi nici la matematică nu prea strălucea ...  ;D

    Einstein studiase matematica si la fizica, la Politehnica din Zurich. Si slujba sa la biroul acela implica evaluarea aplicatiilor pentru brevete pentru dispozitive electromagnetice. Stia bine matematica si fizica, presupun.
http://en.wikipedia.org/wiki/Einstein

Stilicho

#70
Nu ştiu precis ce făcea Einstein la biroul ăla, dar mă gândesc că era acelaşi lucru ca în ziua de azi, doar le înregistra fără să-şi mai bată capul cu ele. Avea lucruri mai importante de făcut în 1905. ;) Tu crezi că "izolatorul gravitaţional" despre care e vorba în topicul de faţă a fost evaluat de cineva ?  ;D Mă 'ndoiesc.

Nu m-am exprimat bine când am spus că nu strălucea la matematică.
citez din Wikipedia:
CitatAll four papers are today recognized as tremendous achievements—and hence 1905 is known as Einstein's "Wonderful Year". At the time, however, they were not noticed by most physicists as being important, and many of those who did notice them rejected them outright. Some of this work—such as the theory of light quanta—remained controversial for years
Mă refeream la faptul că după ce şi-a publicat ideile în Annalen der Physik, acestea au fost preluate, dezvoltate, completate de o pleiadă de matematicieni de geniu, care, parerea mea, l-au făcut cunoscut.

Bertrand Russel a spus o dată "Fizica este un lucru prea complicat pentru a fi lăsată pe mâna fizicienilor" cu referire directă la Einstein.

Adi

De acord cu aceste completari. Brevete se dau pentru orice si de oameni care nu se pricep. Ei doar iti protejeaza ideea, nu garanteaza ca si merge.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Electron

Citat din: Adi din Martie 25, 2009, 03:50:23 PM
Sunt sceptic ca un matematician poate face un dispozitiv experimental atat de complex in fizica. In general matematicienii nu stiu decat teoriile lor. In al doilea rand, sunt sceptic ca un matematician oarecare roman ar crea o teorie cuantica a gravitatiei, ceva ce se cauta de zeci de ani de elitele mondiale ale fizicii. Ganditi-va numai la teoria corzilor, cate sute de persoane lucreaza, ce complexa este. Si sa fi facut o teorie care sa aiba acelasi scop un banal matematican roman?
Adi, din cate am vazut eu pana acum, mv nu a pretins ca a descoperit o teorie cuantica sau de alt fel a gravitatiei. Nici macar nu a facut masuratori sau vreo incercare de cuantificare (adica de a putea spune ceva concret, empiric, despre marimi masurabile), ci declara ca a descoperit un efect de "reducere a gravitatiei" in cutare conditii, fara sa descrie precis conditiile in care o observat acel efect. Deocamdata nimeni nu poate verifica ce a observat el.

Pana nu vine cu masuratori si vreo explicatie fenomenologica a ceea ce spune ca a descoperit, nu avem cum sa-l distingem de cei care pretind ca electronii sunt vortexuri de eter aranjate conform simetriilor solidelor platonice in atom spre exemplu.

In speranta ca mv va aborda aceasta "descoperire" cu un spirit stiintific, eu sunt curios sa vad evolutia acestei idei.

e-
Don't believe everything you think.

Adi

Eram convins ca a scris undeva ca lucreaza intre timp si la o teorie cuantica a gravitatiei, dar poate am citit gresit. Imi retrag afirmatiile in cazul asta. Dar si levitatia magnetica este "antigravitationala" daca o luam asa. Sau motorul avionului ...
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

edistoav

La adresa http://allempl.xtreemhost.com/ro.htm este disponibil acum si un articol, prezentare in format PDF, pentru presa din Romania (de unde, cei interesati, pot afla noi informatii).