Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Concurs tip Brainstorming

Creat de monicaf, Aprilie 21, 2009, 07:38:59 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

monicaf

Un brainstorming pe tema: darwinism sau evolutionism se desfasoara in Bucuresti. Pentru mai multe informatii accesati http://evolutionismsaucreationism.blogspot.com/2009_02_01_archive.html. Organizatorii  sunt: Aepado, Institutl European, Primaria Municipiului Bucuresti si Cotidianul. O experienta intereanta pentru tineri care au idei si vor sa se afirme.

Mihnea Maftei

#1
O initiativa buna.

Dar e incredibil cum unii oameni chiar cred ca omul nu a evoluat, ci a fost creat din pamant. Sau ca lumea are vreo 6000 de ani vechime. E absolut incredibil. Si unii sunt oameni foarte de treaba.

Discutam mai devreme cu un prieten care crede chestia asta. Gasea atatea motive si explicatii (nevalide) pentru teoria sa.

b12mihai

Mihnea, problema care o pun cei anti-evolutionism e cand si cum a aparut primul om...

Asta chiar e o intrebare de brainstroming  :D: Cand a aparut primul organism asemanator omului din care a evoluat omul?
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

Mihnea Maftei

Nu inteleg bine la ce te referi. Poti sa explici mai precis? :)

Cum adica "primul organism asemanator omului din care a evoluat omul" ? Cat de asemanator?

Adi

Mihai, pai nu a aparut primul om. Erau mii de vietati, si ca si specie a evoluat usor usor, a avut loc o tranzitie foarte foarte foarte lina catre omul de acum, accelerata tot mai mult pe masura ce crestea populatia si pe masura ce au avut loc schimbari climatice bruste pe durata de decenii in ultima suta de mii de ani.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

monicaf

Sunt de acord cu teoria evolutionista, dar daca cititi Darwin o sa vedeti anumite neconcordante...originea anumitor specii...intrebarea mea este cand si cum a aparut primul microorganism?..am vazut ca sunteti interesati si aveti idei despre subiect...ar trebui sa va inscrieti la concurs, poate si castigati( trebuie sa trimiteti email la brainstorming2009@yahoo.com cu numele si scoala de unde veniti si sa specificati ca doriti sa participati)

Mihnea Maftei

#6
Bineinteles ca Darwin nu putea sa stie toate detaliile despre evolutie; asa e in stiinta, se fac progrese, nu neaparat se afla deodata toate detallile (ar fi si ciudat).

S-ar putea ca termenul de "primul microorganism" sa nu fie bine definit. Adica depinde de ce intelegi prin asta.

Asa am inteles eu ca se desfasoara evolutia (e logic):

Pe Pamant s-au format o gramada de tipuri de substante de-a lungul timpului (in cantitati mai mari sau mai mici). Unele dintre ele aveau proprietatea de a se replica: de a crea copii ale lor (sau substante asemanatoare, nu copii exacte) (interactionand cu diversele chestii din mediul in care erau). Acele substante care au rezultat din replicare aveau si ele proprietatea de a se replica (unele), pentru ca erau asemanatoare celor dupa care se replicasera. Asadar, s-au replicat, formand alte chestii asemanatoare (dintre care unele se puteau replica, altele nu). Prin urmare, procesul a continuat la fel. Iar in timp, prin variatii mai mici sau mai mari ale substantelor (compusilor, chestiilor, in fine) au rezultat chestii mai complexe si variate. Procesul a continuat, ajungandu-se la virusi, bacterii etc. (de aici e simplu de vazut cum se continua: la fel, prin variatii mici si selectie naturala, la fel ca inainte).
E fascinant de aflat (se cerceteaza, dar e greu) ce este constiinta de sine si cum "a aparut".

Din explicatiile de mai sus se vede ca probabil nu exista "un prim organism". Sau depinde cum il definesti.

Adi

De acord cu ce a spus Mihnea. Nu a aparut un singur organism. A avut loc o tranzitie progresiva de la materie inanimata la materie animata, dar la multe exemplare simultan, nu la unul singur.

Apoi nu confunda teoria evolutionista cu teoria lui Darwin. Darwin i-a pus bazele, dar intre timp teoria a evoluat, atat in ceea ce prezice si explica, cat si la dovezile experimentale culese. Si fizica newtoniana nu este fizica din ziua de azi, fizica a evoluat mult mai departe decat atat.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro