Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate > Energii alternative/criza energetica

Despre Peak Oil

<< < (2/16) > >>

Adi:
Tarile si companiile au interes sa minta spunand ca au mai mult petrol decat au in realitate, iar nu invers. Deci petrolul real este sigur mai putin decat cel declarat, iar nu invers. Asta pentru ca pretul actiunilor companiei variaza cu rezervele de petrol declarate, iar nu cu profitul din acel trimiestru. Citeste articolele oferite.

Adi:
Intre timp, tot de la categoria "Cum sa supravietuiesti" dupa Peak Oil, cand intreaga economie se va prabusi si cei mai multi vor muri la propriu, iata un articol amplu in trei parti despre ce putem invata din caderea Uniunii Sovietice pentru a supravietui acum cand va pica SUA si indirect intreaga lume.

Partea I: http://www.lifeaftertheoilcrash.net/Archives2008/OrlovLessonsPartOne.html

Partea II: http://www.lifeaftertheoilcrash.net/Archives2008/OrlovLessonsPartTwo.html

Partea III: http://www.lifeaftertheoilcrash.net/Archives2008/OrlovLessonsPartThree.html

Concluzia: sa ai un loc la tara, cu gradina, sa iti cumperi din timp unelele si o serie de produse care se vor cauta apoi, pentru ca sa faci schimb cu ele pentru alte lucruri ale vecinilor. Sa fii intr-o comunitate de prieteni, vecini, sa produci cat mai mult din mancarea necesara si sa faci schimb pentru restul. Lucruri care se vor cauta si nu se vor gasi dupa ce va pica civilizatia: lame de ras, prezervative, sapun, sampon, etc.

Adi:
Am petrecut apoi timp cautand dupa panouri solare pe net, sa imi fac o idee. Ma gandesc sa instalez unul micut la tara la vara, pentru a il testa. Am gasit unul de 60 de W la 320 de dolari. Apoi am gasit un site in care un tip si l-a construit singur din celule solare cumparate de pe ebay din cele ce erau reconditionate si i-a iesit 105 dolari, de trei ori mai ieftin. Ar putea fi un exercitiu grozav si un proiect pentru elevi de liceu, ca sa nu mai vorbim ca poate ajuta la supravietuire la propriu peste cativa ani.

http://www.mdpub.com/SolarPanel/index.html

Adi:
Reportaj la TVR. In 2020, Rusia estimeaza ca zona Polului Nord va deveni principala sa sursa de hidrocarburi (traducere: ce are acum pe doua continente se va termina). Solutia: trimite acolo armata, submarine, zona trece sub controlul direct al serviciilor lor secrete. Batalia pentru resurse se ascute si stirile trec pe langa oamenii fara sa ii ingrijoreze.

http://www.tvr.ro/articol.php?id=60206

RaduH:
Eu am o propunere .
Hai sa constituim un grup de evaluare a posibilelor solutii alternative ca ceva cat de cat ar cam exista .
Cum ar fi sa pui centrale solare in Sahara sau centralele alea subcritice .
Hai sa gandim cum sa gasim solutii sa fie viabile si economic chiar de ar fi sa militam pentru o eventuala "stare de necesitate" . Si cat mai repede sa ramana petrol pentru aplicatiile neenergetice in care nu-l putem inlocui .

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă