Geologie, mediu şi ştiinţe planetare > Probleme de mediu in lume

Vesti rele despre mediu ... din lumea intreaga

<< < (2/2)

Zatarra:
V-ati gandit vreodata cum era inainte de a fii noi pe planeta? Cate emanatii de CO2 erau si cata vegetatie? Daca nu hai sa o luam logic.. si sa ne gandim la extinderea continentelor. Cata apa a fost la inceput si cata apa avem acum si culmea.. viata tot a aparut si chiar a evoluat. Deci si prin urmare CO2-ul este un element primordial vietii si la viata ma refer nu doar a omului ci a tuturor plantelor si animalelor. Sa nu punem problema emanarii noastre de CO2 deoarece 1 vulcan poate emana o cantitate enorma de CO2, problema consta insa in distrugerea ecosistemelor, deoarece acestea ne asigura noua oxigenul - element de care noi avem nevoie si nu plantele. In concluzie, parerea mea este ca noi suntem destul de egoisti in ceea ce priveste aceasta "poluare" cu CO2.

mircea_p:
Referitor la postul lui Zatarra, cred ca exprima o idee care scapa din vedere: incalzirea globala (daca e reala) e o problema pentru oameni dar nu pentru pamant si ecosfera si bla-bla.
Activistii ecologici (cel putin unii din ei) incearca sa prezinte problema ca pe o mare problema morala si de inalte principii.
Salvarea planetei si conservarea starii de fapt sant prezentate aproape ca niste comanadamente religioase, cu inalta valoare etica si cine nu crede sau nu vrea sa participe e un pacatos (sau vandut marilor corporatii, conspiratiei mondiale, masonilor, etc) care merge stie el unde.

Cred ca asta doar dauneaza rezolvarii problemelor reale. La fel cum, de exemplu,  argumentele false sau irelevante impotriva fumatului (din care am vazut exemple de multe ori, mai ales in propaganda din scoli) pot starni suspiciuni asupra efectelor negative reale.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă