Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

International School of Bucharest

Creat de Adi, Martie 13, 2009, 10:02:39 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Adi

Stiati ca exista o scoala internationala la Bucuresti unde elevii invata dupa programa britanica si nu cea romana? Eu nu stiam. Dar am aflat de ei astazi, cand din Cotidianul am aflat ce evenimente de promovare a stiintei la cei mai mici elevi, din clasele I-VI, au realizat. Felicitari, stil britanic si in Romania. De asta avem nevoie.

http://cotidianul.ro/legile_fizicii_explicate_de_micii_savanti_de_6_14_ani-76626.html

Totusi, din articol nu imi dau seama. Scoala asta e privata, nu? Ma gandesc ca doar asa au finantare sa faca astea si in acelasi timp aleg parintii care chiar sunt interesati ca ai lor copii sa invete ...
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

b12mihai

Asta clar e o scoala privata. Dar ma oftic :D. Mie nici acum intr-a 11-a nu mi se fac niste experimente la scoala. Trebuie eu singur acasa sa le fac...si de unde timp sa ma joc asa si sa fac un experiment din care nu am garantia ca inteleg exact toti pasii...Si sunt la scoala primara...Astia vor ajunge mari la liceu daca li se dezvolta asemenea abilitati de a cerceta de mici.

Si ISB sigur e privata. Cred ca e ceva gen Liceul International de Informatica (ala al turcilor), care tot aici in Bucuresti e si e liceu privat. Trebuie sa fii geniu sau sa aplici pentru o bursa ca sa fii elev acolo.
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

Adi

Vezi cat de mult te poate ajuta sa mergi la o scoala buna inca de mic? Si invers, cati copii pierd pentru ca nu au acces la educatie buna? Elevii astia au noroc de parinti cu bani si viziune, dar apoi vor fi tari la liceu, la facultate, in viata si vor castiga si mai multi bani si vor trimite copiii lor la scoli private. E foarte bine ca exista macar calitate la scoli private in Romania. E un inceput. Noi la Stiinta Azi facem un pic de calitate din asta pentru restul tarii, dar desigur nu avem atatea resurse si nici rezultate.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

b12mihai

Da dar vezi tu ce facem totusi cu parintii care au viziune dar nu prea au bani? Aici e problema. Si statul roman e fraier ca nu baga mai multi bani in invatamant. Sunt multi elevi destepti in care nu se investeste suficient.

Si americanii profita si ii iau de acasa, "de mici" si ii duc departe, cand ei ar putea fi mai aproape de casa sau chiar acasa. Ce admir eu la americani e in nebunia lor baga bani in orice si profita de orice ocazie. De-aia sunt asa sus si domina.
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

Adi

Americanii au viziune de manageri. Un manager bun angajeaza oameni buni, mai buni ca el. Asa se face.

Un politician bun angajeaza consilieri buni.

Parintii care au viziune dar nu au bani vor depune eforturi ca sa isi puna viziunea in aplicatie. Merg de la oras mic la oras mare, pun pe elevi sa invete, sa aplice pentru burse, se imprumuta, muncesc mai mult. Desigur e bine cand statul ajuta si in Romania ar trebui sa se investeasca in educatie. Ce vreau sa zic e ca individul nu are scuza. Sa se zbata si sa reuseasca. Cel mai bun reuseste. Statul gandeste in medie, in statistici, in societate in general, cum sa ii ajute pe toti. Dar daca statul nu te ajuta suficient, tu ca individ trebuie sa te ajuti pe tine. Si apoi, pe altii.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

valangjed

Mai exista si reversul medaliei,parinti cu bani dar fara viziune.Cunosc un caz concret,un fost coleg de facultate,parintii voiau sa-l faca agricultor iar el era indragostit de informatica(era si bun in domeniu).Pana la urma a ales sa se descurce singur si a reusit.De aceea cred ca Adi are dreptate ,daca te ajuti singur totul se poate sau aproape totul.
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.

Adi

Bine zici, exista si parinti cu bani si fara viziune. Poate ca o parte din ei au facut banii ilegal, sau legal, dar in afaceri ce mergeau oricine le facea (afacerile cu imobiliare din ultimii ani la noi, de exemplu). E bine ca baiatul a crezut cu tarie in ceea ce poate realiza si s-a descurcat pe cont propriu. Cand vrei, poti. Si poti deveni ceea ce vrei sa fii, cum zicea Schopenhauer.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

valangjed

Imi pare rau ca tot eu trebuie sa aduc vorba de varianta 3,parinti fara bani si fara viziune.In acest caz ,copilul este educat(de mic) ca scopul lui in viata,este sa faca bani.Daca la 8 ani nu aduce bani in casa este considerat un ratat) si de aici apar "stirile de la ora 5".Cand englezii beau ceaiul ,noi ne delectam cu violuri si furturi.Aici apare iara ideea ca acel copil de 8 ani,trebuie sa reuseasca in viata.Parerea mea este ca in orice om exista un dram de bunatate,daca aceasta bunatate este orientata spre sensul pozitiv ,atunci totul e OK,daca nu,atunci totul e NO OK.Parerea mea. >:(
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.

Adi

Foarte de acord cu parerea ta si ma bucur ca esti alaturi de noi sa faci completari. De aceea e nevoie de scoala sa fie gratuita si de calitate si cu o masa calda pentru elevi. Orice om poate deveni bun. Mediul conteaza. De asta fiecare parinte (cu viziune) incearca sa ofere o viata mai buna copiilor lui (adica mancare sanatoasa, un trai linistit cat sa poata studia, sa aiba apoi un trai bun in viata).
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

b12mihai

La varianta 3 de care spune valangjed am un mic dubiu: daca totusi copilul aspira la un nivel ceva mai sus decat "coada vacii" cum i se spune? Ce facem daca acest copil are viziune, afla ca se poate, afla ca poate merge la scoala, este constiincios, pe alocuri inteligent, dar constiinciozitatea e o calitate esentiala. Si daca acest copil VREA, dar parintii nu vor, sau ii zic: "descurca-te, ba!"....ce facem aici? Asta e marea problema in aceasta tara. Mai grava decat ce zice valangjed...

Mie asa mi se pare ca se distrug niste perspective si niste oportunitati.
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.