Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Steorn

Creat de RaduH, Februarie 06, 2009, 07:54:27 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

RaduH

Oricum Adi daca esti convins ca de fapt am dat peste niste impostori ai permisiunea mea sa stergi topicul acesta pe motivul ca infecteaza sectiunea asta .

Adi

RaduH, daca sunt impostori, trebuie clarificat aici situatia. Nu trebuie sters postul. Dar mersi ca te-ai gandit la asta. Numai ca nu am avut timp si nu estimez sa am timp sa ma uit pe tot filmul. Pe langa cercetare/sesiune/scoala, organizam niste evenimente pentru Anul International al Astronomiei si scriem stiri zilnic. Imi pare rau. Sper sa aiba cineva timp sa se uite pe material.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

AlexandruLazar

CitatAi repetat experimentele lor si ai ajuns la concluzia ca mint intentionat ?

Nu cred că Adi a încercat dar pagina lor de pe Wikipedia arată că nici lor nu prea le-a reuşit singurul experiment public pe care l-au încercat ;).

RaduH

#18
Da incep sa ma lamuresc si eu .
Credeam ca au masurat ceva experimental din care sa rezulte ca se poate incalca conservarea energiei nu ca si construiesc masinute perpetum mobile .

As vrea sa se faca o distinctie foarte clara intre teoretic posibil si practic sau tehnologic posibil ca e o foarte mare diferenta .
De exemplu la mecanice ai foarte multe pierderi care apar din cauza ca nu poti executa nimic la o precizie ideala sau nu poti obtine rugozitati care sa-ti elimine frecarile si asa mai departe .

Ar trebui sa-ti rezulte de undeva un "plus" suficient de consistent sa-ti acopere si pierderile tehnologice .

AlexandruLazar

Puțin probabil. Nu sunt primii care pretind că poți să te-nvârți pe un ciclu magnetic complet şi să ai şi un plus de energie la sfârşit, dar mă îndoiesc sincer că au ajuns la aşa ceva. Eu nu cred până nu văd experimentul, sau măcar o mână de formule acolo. Tot ce au ei sunt nişte fraze bombastice ale unui expert în marketing.

Adi

Acum am cautat si eu pe Wikipedia, mersi de sugestie.

http://en.wikipedia.org/wiki/Steorn

Intr-adevar, din ce am citit acolo, mi-am amintit ca mai auzisem de ei acum cativa ani. In primul rand, e absurd sa pretinzi ca nu se conserva energia. In al doilea rand, chiar daca cumva ar fi asa, cum ar putea un economist sa descopere asta? Trebuie oameni de stiinta sa verificie toate posibilele surse de energie ce ar veni din exterior.

Pare mai mult o excrocherie care sa aduca publicitate si salarii mari la directorii proiectului.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

valangjed

Cand eram prin clasa a cincea "inventasem" si eu un perpetuum mobile(trei magneti asezati pe un ax astfel incat cel din mijloc sa fie respins si de cel de sus si de cel de jos acestia fiind fixati pe ax iar cel din mijloc putand sa culiseze pe ax)bineinteles ca nu am reusit sa obtin decat o oscilatie amortizata.Am facut chestia asta dupa ce citisem Fizica distractiva a lui Perelman vrand eu (vezi doamne) sa-l contrazic.Cam acelasi lucru cred ca vor sa faca si acesti domni,sa contrazica principiul conservarii energiei,avand ceva cunostinte de mecanica cuantica.
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.

Adi

Si eu am citit cartile lui Perelman de la biblioteca. Dar se pot gasi rar acum ... Tu le mai ai?
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

valangjed

Din pacate le-am imprumutat cuiva si au ramas "inprumutate".
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.

Adi

Multumesc mult pentru raspuns. Cand le gasim, merita scanatate si date intre prieteni (mai mult ar fi ilegal). Cartile alea sunt absolut superbe. Si cand te gandesti ca autorul asta autodidact a murit si datorita romanilor, de foame si de boli, in Stalingradul incercuit ...
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

valangjed

Am citit si eu despre aceasta tragedie.Perelman cred ca a fost cel mai bun popularizator al fizicii(cel putin pe mine m-a facut sa inteleg fizica)mai ales ca a fost un autodidact.La vremea lui avea cunostinte de radiatii nucleare(capitolul "Aproape perpetuum mobile").Mi se pare o impietate sa contrazici principiul conservarii energiei pe care il explica atat de bine si frumos in cartile sale.
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.

Adi

Da, si datorita lui am inteles multe aspecte din fizica. Si nu am citit doar Fizica Distractiva, ci si Algebra Amuzanta, Astronomia Distractiva, Geometria Distractiva. Si era un autodidact. De radioactivitate naturala se stia inca din 1896, iar de radioactivitate artificiala inca din 1932. Despre reactii nucleare de fisiune inca din 1938. Este de inteles asadar ca stiam de ele ...
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro