Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Trendul incalzirii globale 1880-2015

Creat de sumalan dorin, Ianuarie 27, 2016, 11:11:39 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

sumalan dorin


meteor

Cine te-a mai pacalit cu asta, ce nu ai stiut ca notiunea de "incalzire globala" e o farsa ?!

Doar nu poti spune ca temperatura medie s-a schimbat in ultimul timp, nici ca se topesc ghetarii, iazurile se seaca..

Ca asa spun doar petrolierii si slugile lor: Daca se incalzeste afara nitel mai mult, atunci si evaporarea din iazuri, mari, ociane va fi mai intens, in rezultat vor fi nourasi mai multi si afara va fi mai recoare.

Nu stai calm, asta e un ciclu, odata in citiva ani se intimpla ca se mai repeta.

* Apropo, nu fa panica ca nu e productiv asa ceva  ;D

puriu

Nici macar 150 de ani, de cand se fac masuratori. Incalzirea a inceput pe la 1850 cand s-a incheiat o mica era glaciara de peste trei secole. Scaderea temperaturii medii a fost modesta, 1 - 2 grade in unele zone, dar modificarea climei a fost spectaculoasa. Si actuala incalzire este modesta si cu aspecte spectaculoase. Mai greu este de apreciat tendinta. Dupa unii ar urma o incalzire globala de peste un grad, dupa altii o noua era glaciara, mai lunga decat precedenta, care va incepe peste 15 - 20 de ani. Oricum, in ultimele milioane de ani ne aflam intr-o perioada foarte instabila termic. Inainte a fost o lunga perioada de stabilitate termica de peste 150 milioane de ani (era dinozaurilor). Temperatura era cu zece grade mai mare decat in prezent. Probabil ca aceasta e temperatura de echilibru stabil a Pamantului si ca nu poate fi depasita.

meteor

Au grabit(grabesc) oamenii aceasta incalzire(poluare) sau nu ?!


atanasu

#4
Se pare ca da pentru ca depaseste ca ritm anual ce s-a intamplat in ultimele secole .
Citez:"Încălzirea globală actuală este reală. Începută natural acum 21.000 de ani, odată cu culminația ultimei glaciații, a continuat până astăzi cu episoade mai lungi sau mai scurte de răciri globale (e.g., Younger Dryas, între 10.000 – 10.800, Little Ice Age, între 1300 – 1850) și încălziri globale (e.g., Medieval Warm Period, între 1.000 – 1.300, actuala perioadă, 1850 – ?). Actualul episod de încălzire globală are în mod cert și o componentă umană, coincidentă cu debutul revoluției industriale și arderea combustibililor fosili"
De fapt  după creșterea bruscă de la sfârșitul ultimei glaciațiuni, în ultimii 8000 de ani temperatura ar fi fost relativ stabilă, chiar în usoară scădere si nu în crestere sau daca au existat cresteri ca in perioada medievala acestea au fost de cca 0.06 grade/100 ani dar pentru perioada post-industrială (1850-2013) s-a înregistrat o creștere medie a temperaturii, în raport cu media pre-industrială, de 0,8 grade Celsius, deși unii specialiștii afirmă că ar fi 0,7 grade Celsius – depinde de baza de date avută la dispoziție și de metodele statistice de mediere a măsurătorilor, ceeace oricum este o valoare foarte mare referitor la perioadele unde cert doar efectele naturale pot fi avute in vedere, adica de cca 12 ori mai rapida decat cea din peroada medievala
Asta ne arata ca avem o problema si desigur ca este vorba de o cursa contra cronometru intre solutii si efectele nocive.Viitorul va transa aceasta cursa.

meteor

Buba eu cred ca e in aceea caci cam 100 oameni intretin un purcelus care se hraneste binisor pe baza petroalelor, asupra altor 100 hriu-hriu mai e unul mai mare,... un fel de piramida.

Ei angazeaza avocati profesionisti care ies din incurcatura cum nu ai bate. Oamenii prosti si fricosi ii lasa slobozi.
Exemplu: Incearca sa arzi carbune sau sa tai un copac in centrul unui oras nemtesc si incearca la noi sa o faci. Unul -doi vor replica, apoi daca ii intinzi o mita mica, sau daca prezinti statut de mafiot, poti in continuare sa iti faci problemele.

E o coincidenta oare de ce marii magnati ai lumii tin actiunile in asa domenii ?! E intimplator ca de citeva ori au ridicat avutiile ?!

Exemplul cu minciuna VW, cum pare ?!

* Exista o ipoteza ca dinozaurii sau inadusit de la dubala  ;D creata de o cometa care era foarte mare si continea o cantitate uriasa de gaz toxic.

sumalan dorin

Citat din: meteor din Ianuarie 29, 2016, 02:39:49 PM
Cine te-a mai pacalit cu asta, ce nu ai stiut ca notiunea de "incalzire globala" e o farsa ?!...

* Apropo, nu fa panica ca nu e productiv asa ceva  ;D

Mersi ,Meteor pentru sugestii,am sa tin cont pe viitor.