Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Reducerea cantitatii dioxidului de carbon

Creat de Adi, Iulie 21, 2008, 10:38:13 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Adi

Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

admin

Copacii artificiali

Iar altii au construit niste aparate care capteaza aerul, il filtreaza de CO2 si elimina apoi aerul fara CO2. Sunt un fel de copaci artificiali.

http://www.adevarul.ro/articole/copacii-artificiali-pot-reduce-gazele-cu-efect-de-sera/353788

silvi

in legatura cu, "copacii artificiali" - pe site scrie de ingroparea CO2 in sonde petroliere goale. afacerea ar putea deveni profitabila daca s-ar imbutelia in recipienti (buteli, tuburi etc.), care ulterior sa fie vanduti.

Adi

Bine ai venit pe acest forum, Silvi! Vobesti de vinderea ce buletii de CO2 pentru companii de bauturi garbogazoase, precum Coca Cola? Da, s-ar putea vinde lor, e sigur, intrebarea e cat la suta din CO2-ul emis in lume ar putea fi consumat de Coca Cola, ma gandesc ca ar fi infim ... Dar si cantitatea ce am pune-o noi in sol ar fi tot mica, asa ca e o idee de investigat si de ce nu, de facut bani ...
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

mm

Se pare ca prea putini se gandesc /si actioneaza/ in sensul NEproducerii de bioxid , ca masura salutara pentru planeta , si in acest sens avem exemplul SUA care emite in aer ~70% din bioxidul de carbon produs de toata "planeta industriala" .

Adi

Gandeste tu si implementeaza si anunta-ne rezultatele!
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

mm

Uite ca nu mai am loc sa gandesc ! Circulatia cu numere pare/impare a inventat-o altcineva deja , motorul cu hidrogen , de asemenea , cel cu apa e mare secret , ramane sa ma apuc sa le fabric in apartament si sa inec piata "libera" cu ele ! Multumesc de sugestie .

Adi

Ideea e ca nu e realist sa nu producem CO2. Tanarul la tara arde lemne. Avioanele merg arzand combustibil, fie el petrol, fie el ulei vegal, dar arzi. Atata timp cat arzi, ai CO2. Poate in un mic procent sa se gaseasca alte solutii fara ardere, precum energie solara pus pusa apoi in baterii de hidrogen (care cu oxigen sa dea apa si energie), dar asta e pe termen lung. Pe termen scurt, trebuie redus consumul de petrol si stocat C02-ul cumva.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

mm

CitatPoate in un mic procent sa se gaseasca alte solutii fara ardere,

Micul procent da care vorbesti e o consecinta a micului procent de preocupare pentru gasirea si dezvoltarea altor surse energetice nepoluante . Unele au fost gasite dar absolut de loc dezvoltate tehnic/tehnologic si banal cantitativ . Am dat anterior exemplul iresponsabilitatii totalei lipse de preocupare pentru reducerea CO2-ului in SUA . Presupunand ca nu ai resurse de investitii , cu siguranta ai resurse de "economisire" la producere de poluant . Intotdeauna se gasesc , pe cale administrativa ,  prin masuri de stimulare , prin interdictii , etc. O singura tara polueaza de doua ori mai mult decat tot restul globului ! SOLUTII SUNT . Vointa de a le aplica , BA .

Adi

Primesti aici al doilea avertizment oficial ca lipsa ta de bun simt prin nerespectarea semnelor de punctuatie nu va mai fi tolerata. Inca un mesaj scris astfel si vei fi dat afara de pe forum. Sa si exemplific, sa nu zici apoi ca nu ai inteles. Cand ai un cuvant urmat de virgula, virgula se pune imediat dupa cuvant, fara spatiu. Ia exemplu de la cum scriu eu. De asemenea, punct la sfarsitul frazei se pune tot imediat dupa cuvant. Acesta este al doilea avertizment oficial.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

ariel55

Lipsa umorului , pentru un om de stiinta este un dezastru personal!

atanasu

#11