Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Placa de baza Asus AGP 8X

Creat de Mariuss, Mai 14, 2012, 11:53:15 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Mariuss

Salut. Daca ma poate indruma cineva la urmatoarea problema (am cautat pe google dar nu am gasit). Am luat jos o placa de baza functionabila Asus AGP 8X de pe o carcasa, sa o mut pe alta. Am facut cap-coada tot: procesor, suruburi, mufe, cabluri, sursa, etc. Toate la locul lor, a fost un procedeu relativ simplu. Dar ca acum, in carcasa cealalta, porneste ventilatorul de la cooler si nu se mai intampla nimic, nu imi apare nimic pe monitor, nu imi intra BIOS, nimic. Ce problema sa fie oare? Mentionez ca am facut acelasi procedeu cu alta carcasa si placa de baza si, la fel, imi porneste ventilatorul, dar in rest nimic, nu porneste nici HDD. Deci 2 PC-uri separate, 2 mutari, aceleasi simptome dupa mutare. Inseamna ca fac eu ceva gresit, in timpul procedeului, sau dupa. Cum as putea acum, dupa mutari, sa diagnostichez problema? Va multumesc anticipat.

zec

 Cred ca ai facut scurt la placa de baza.Asigurate ca ai pus suruburile de distantare fata de carcasa altfel faci scurt si poti afecta si componente de pe placa de baza.
  Coolerele pornesc pentru ca in principiu sunt alimentate direct de la sursa chiar daca ele se conecteaza pe placa de baza.
Asigurate ca procesorul e montat corect .

Mariuss

#2
Placa de baza se distanteaza de carcasa printr-un suport de plastic, nu o atinge. Procesorul e montat corect, m-am asigurat. Ce pot sa mai verific?
Am uitat sa mentionez ca speaker-ul placii de baza nu imi da niciun semnal sonor, nimic.

HarapAlb

Atentie si la solicitarea mecanica a conectorilor cand scoti sau introduci mufele. Cand strangi placa in suruburi ai grija sa nu apara tensiuni mecanice in placa (se bombeaza sau se apasa, chiar daca-s mici deformarile astea pot produce probleme pe termen lung).
Ca sa excluzi posibilitatea unui scurt-circuit datorita suruburilor, atentie la carcase pentru ca fiecare poate folosi suruburi de prindere in locuri distinte, demonteaza placa si aseaz-o pe un suport izolator (lemn, plastic...), apoi incearca s-o pornesti.

Totusi, nu inteleg ce nevoie aveai sa demontezi procesorul ....

Eugen7

Citat din: Mariuss din Mai 14, 2012, 11:53:15 PM
Mentionez ca am facut acelasi procedeu cu alta carcasa si placa de baza si, la fel, imi porneste ventilatorul, dar in rest nimic, nu porneste nici HDD.
2 PC-uri separate, 2 mutari, aceleasi simptome dupa mutare
Avand in vedere ca ai incercat placa de baza folosid doua surse de alimentare diferite, simptomele fiind aceleasi, putem exclude posibilitatea ca sursele sa fie defecte, deci consider ca problema este la placa de baza.

Citat din: Mariuss din Mai 14, 2012, 11:53:15 PM
Inseamna ca fac eu ceva gresit, in timpul procedeului, sau dupa. Cum as putea acum, dupa mutari, sa diagnostichez problema?
Incearca sa cauti pe Internet un manual al placii de baza ca sa poti verifica daca toate legaturile sunt corecte (jumperi etc.)
http://support.asus.com
Astfel, cu ajutorul manualului placii de baza, poti incepe singur diagnosticarea.
Succes.
"Stiu ca nu stiu nimic dar stiu ca pot sti mai multe decat stiu" (Socrate)