Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.

Creat de Virgil, Mai 30, 2021, 06:25:25 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

calahan

#315
Dl Virgil
CitatReferitor la viteza de rotatie a planetelor in jurul axei proprii
Nu era vorba de rotatia planetelor in jurul propriilor axe. Era vorba de perioadele de rotatie ale planetelor in jurul astrului central. Perioade care par sa fie multipli ai perioadei fundamentale. Dar o teorie, sustinuta de mine, a fundamentalei pleaca de la rotatia electronilor.Teoria pulsatiei fundamentale, sustinuta de dumneata, de la ce structura dinamica pleaca?. Eu tot am pus intrebari, dar vad ca dumneata tii la secret raspunsurile. Eu am inteles ca dumneata, nu ai facut cartea pentru publicare, nu te intereseaza publicarea continutului. Dumneata ai facut studiul acesta, al similitudinilor, ca sa zic asa, doar pentru uzul personal, ca o descarcare a memoriei. Parerea mea este ca studiul dumitale, este un tratat greu de astrofizica, numai pentru specialistii domeniului. Specialisti care ar avea rabdarea si puterea de cuprindere a acestui volum urias de informatie noua pentru domeniul astrofizicii. Studiul dumitale ar fi publicabil, fiindca nu vine cu lpoteze eretice. Vine cu inovatii, cu analogii si cu sistematizari, dar pastreaza constant definitiile din manuale. Adica respecta linia teoriei oficiale. Si de aceea cred ca ar trebui sa ajunga sa fie vazuta de comunitatea stiintifica. Dar hotarat, ca sa fie citibila, dupa mine, trebuie redactata intrun format mult mai relaxat.     

Virgil

Citat din: calahan din Iunie 11, 2023, 09:34:51 PM
Dl Virgil
CitatReferitor la viteza de rotatie a planetelor in jurul axei proprii
Nu era vorba de rotatia planetelor in jurul propriilor axe. Era vorba de perioadele de rotatie ale planetelor in jurul astrului central. Perioade care par sa fie multipli ai perioadei fundamentale.

Virgil a raspuns;
Asa este cum ai scris aici, insa pentru faptul ca in sistemul nostru solar nu sunt ocupate toate orbitele de catre planete, nu s-a putut face cuantificarea sistemului solar ca sa se determine perioada fundamentala si armonicele orbitelor planetare. Eu am intuit si am gasit prin relatiile de similitudine acest lucru pornind de la sistemele de sateliti care fiind mai multe mi-a permis sa efectuez niste determinari ale momentelor cinetice pentru o unitate de masa ceia ce mi-a dat posibilitatea sa gasesc regulile cuantificarii sistemelor macrocosmice.


Dar o teorie, sustinuta de mine, a fundamentalei pleaca de la rotatia electronilor.Teoria pulsatiei fundamentale, sustinuta de dumneata, de la ce structura dinamica pleaca?. Eu tot am pus intrebari, dar vad ca dumneata tii la secret raspunsurile.

Virgil a raspuns;
Structura dinamica este oscilatorul armonic rotational, format din cel putin doua corpuri la care masele se gasesc intr-un raport de ~ 1/10^3 aflate intr-un spatiu specific (camp gravitational) care confera o legatura cvasielastica intre cele doua corpuri ca urmare a modificarii caracteristicilor spatiului odata cu nasterea acestor corpuri dintr-o groapa de potential gravitational. Dovada acestor afirmatii consta in faptul ca masa oricarui corp care reprezinta nucleul unui sistem se poate determina in functie de lungimea de unda a perioadel fundamentale a sistemului, si densitatea acelui mediu.


Eu am inteles ca dumneata, nu ai facut cartea pentru publicare, nu te intereseaza publicarea continutului. Dumneata ai facut studiul acesta, al similitudinilor, ca sa zic asa, doar pentru uzul personal, ca o descarcare a memoriei. Parerea mea este ca studiul dumitale, este un tratat greu de astrofizica, numai pentru specialistii domeniului. Specialisti care ar avea rabdarea si puterea de cuprindere a acestui volum urias de informatie noua pentru domeniul astrofizicii. Studiul dumitale ar fi publicabil, fiindca nu vine cu lpoteze eretice. Vine cu inovatii, cu analogii si cu sistematizari, dar pastreaza constant definitiile din manuale. Adica respecta linia teoriei oficiale. Si de aceea cred ca ar trebui sa ajunga sa fie vazuta de comunitatea stiintifica. Dar hotarat, ca sa fie citibila, dupa mine, trebuie redactata intrun format mult mai relaxat.

Virgil a raspuns;
Pentru a scrie lucrarea intr-un format relaxat nu ar mai purta denumirea de studiu ci de carte de popularizare, pentru ca si-ar tripla numarul de pagini datorita explicatiilor asemanatoare cu cele de aici.




calahan

Dl Virgil
CitatStructura dinamica este oscilatorul armonic rotational, format din cel putin doua corpuri la care masele se gasesc intr-un raport de ~ 1/10^3 aflate intr-un spatiu specific (camp gravitational) care confera o legatura cvasielastica intre cele doua corpuri ca urmare a modificarii caracteristicilor spatiului odata cu nasterea acestor corpuri dintr-o groapa de potential gravitational. Dovada acestor afirmatii consta in faptul ca masa oricarui corp care reprezinta nucleul unui sistem se poate determina in functie de lungimea de unda a perioadel fundamentale a sistemului, si densitatea acelui mediu.
. Zau ca nu m-am gandit de loc ca ar fi vorba de un oscilator armonic rotational. In teoria sustinuta de mine, electronul este vazut ca un rotor simetric, format din doua semiunde egale diametral opuse. Dar parca ajunge la o fundamentala, facand niste socoteli care pleca de la densitatea masica a electronului. Pe mine m-a surprins acele cateva coincidente cu datele astronomice. Teoria dumitale pleaca de la un sistem puternic asimetric, format din doua componente foarte inegale, care se rotesc cu aceeasi perioada in jurul unui centru comun. Si acest sistem, dupa dumneata ar constitui un oscilator armonic rotational, care ar genera fundamentala de la baza structurarii sistemelor cosmice. Pe undeva faci si o legatura cu densitatea corpurilor. Spui ca aceasta teorie permite chiar determinarea maselor corpurilor componente ale sistemului. Eu cred ca dumneata ai ca model de sistem oscilant rotational chiar atomul de hidrogen. Hidrogenul fiind elementul in cantitatea cea mai mare din univers, pare a fi normal sa isi impuna o influenta asupra structurarii sistemelor cosmice. 
CitatPentru a scrie lucrarea intr-un format relaxat nu ar mai purta denumirea de studiu ci de carte de popularizare, pentru ca si-ar tripla numarul de pagini datorita explicatiilor asemanatoare cu cele de aici.
Adevarat, lucrarea dumitale nu ar mai fi doar un simplu studiu, dar nici o carte de popularizare, pentru cultura generala a omului de rand. Ar fi ceeace imi pare mie ca este. Adica un tratat greu de astrofizica, mai mult pentru specialistii domeniului. Dumneata ai toata teoria in minte si esti sigur pe rationamentele si formulele dumitale. Eu unul zic ca ar fi mare pacat sa nu fie vazut de comunitatea stiintifica si sa se piarda atata volum de informatie astrofizica de specialitate. Eu unul care, am muncit vreo doi ani de zile, manat de un elan de curiozitate si am scris cateva caiete, ca sa descifrez niste vagoane de formule, scrise in sistem bidimensional, cred ca inteleg mai bine ca oricine efortul urias depus ca sa gandesti si sa scrii lucrarea, tot asa manat doar de un elan de cunoastere. De aceea ca unul diletant in domeniu, totusi repet ca ar fi mare pacat sa se piarda toate aceste informatii

Virgil

D-nul Calahan, cuvintele dvs sunt foarte magulitoare si ma stanjenesc. Eu am facut aceasta lucrare in ideia ca voi gasi solutia antigravitatiei. Din pacate nu ma pot lauda ca am gasit toate raspunsurile, desi am niste orientari despre care nu am scris nimic.

calahan

Dl Virgil
Eu am convingerea ca in aprecierile critice despre studiul dumitale am fost cat se poate de obiectiv. Nu am umblat cu exagerari. De aceea sustin in continuare ca studiul dumitale ar trebui sa ajunga sa fie vazut de comunitatea stiintifica, care sa il evalueze cu competenta de profesionisti si ca sa nu se piarda numeroase idei revelate de dumneata. In ce priveste ideea initiala de la care a pornit studiul dumitale, eu cred ca gasirea unui mecanism al antigravitatiei, ar avea sansa doar dupa intelegerea clara a mecanismului intim al gravitatiei. Pana acum efect antigravitational se produce, numai pe o directie si doar prin ciocniri intre sisteme. Ciocniri prin care se transfera inertie de la un sistem la altul. Prin ciocnire se transfera de fapt presiunea dinamica de la nivelul particulelor. Acea presiune care face inertia substantei.

atanasu

Ehehe, Antigravitatia? Visul oricarui fizician.V-am mai spus ca Onicescu a introdus in mecanica sa o constanta cosmologica de respingere a maselor ca sa explice cumva legea lui Hubble dar antigravitatia ? Si oricum de la similitudine la anti nu vad legatura?  ;)

Virgil

Citat din: atanasu din Iunie 22, 2023, 06:24:05 AM
Ehehe, Antigravitatia? Visul oricarui fizician.V-am mai spus ca Onicescu a introdus in mecanica sa o constanta cosmologica de respingere a maselor ca sa explice cumva legea lui Hubble dar antigravitatia ? Si oricum de la similitudine la anti nu vad legatura?  ;)
Atat atomul cat si sistemul solar sunt descrise de aceleasi legi asa cum rezulta din studiul similitudinii sistemelor micro si macro. Referitor la antigravitatie este suficient sa gasim niste proprietati pe care nu vreau sa le numesc, dar care ar permite deplasarea in sens opus atractiei gravitationale.

calahan

#322
Dl Virgil
Eu, avand in vedere teoria asta a fluxului eteric de aspiratie, ca generator al gravitatiei, imi imaginez ca pentru a genera un efect
antigravitational, ar trebui ca substanta sa produca un flux masiv si coerent de refulare a eterului cu viteza foarte mare. Acest flux eteric de repulsie al substantei, ma gandesac ca ar putea fi produs doar de antineutroni. Deci solutia pentru antigravitatie, ar fi dispozitivul care ar produce o masa mare de antineutroni. Dar cum neutronii au o putere gigantica, de 915 MW, este foarte sigur ca asa ceva este inposibil si deci nu se pot schimba neutronii in antineutroni.

atanasu

#323
Virgil ,
Stii, eu nu am tinut nici-o chestie la secret adica, nici-o ipoteza care poate deveni teorie cum este cea ref. la originea speciilor ceeace Darwin nu stia, pentruca  el de fapt lamurise doar cum evolueaza rasele si nu avea notiunea de salt specfic pe care am introdus-o eu in biologie, dar liber epigonilor la copy-paste.
Si teoria privind al treilea mod de productie asa numita de mine Cale a treia nu am tinut-o pitita si nici alte idei mai marunte desi si unicele trei contacte intre om si transcendnta nu sunt nici ele de colo.
Dar probabil de aceea eu inca mai traiesc pentruca de aceea mi - a mai dat Dumnezeu zile.
Si strict pentru tine daca  in microcosmos avem atractie si repingere atunci conform similitudinii si in macrocosmos ar trebui sa le gasesti pe amandoua si ti-am spus ca Onicescu a gasit ceva in acest sens dar tu egost si temator cu ale tale cum esti nici nu ai curaj sa te informezi in acele zone.
Asadar ipoteza starii de repaos a oricarei materii formatate in raport cu cea neformatata  este ultima afirmatie facuta pe aici in premiera, ca altele nu prea imi vin in minte si deci nu le pot afirma.  :) 

Virgil

Citat din: atanasu din Iunie 23, 2023, 11:54:27 AM
Virgil ,
Stii, eu nu am tinut nici-o chestie la secret adica, nici-o ipoteza care poate deveni teorie cum este cea ref. la originea speciilor ceeace Darwin nu stia, pentruca  el de fapt lamurise doar cum evolueaza rasele si nu avea notiunea de salt specfic pe care am introdus-o eu in biologie, dar liber epigonilor la copy-paste.

Virgil a raspuns;
Vrei sa spui ca tu ai spus ca acumularile cantitative (de informatii desigur) duc la salturi calitative (respectiv la aparitia de noi specii), si nu Darwin ?


Si teoria privind al treilea mod de productie asa numita de mine Cale a treia nu am tinut-o pitita si nici alte idei mai marunte desi si unicele trei contacte intre om si transcendnta nu sunt nici ele de colo.
Dar probabil de aceea eu inca mai traiesc pentruca de aceea mi - a mai dat Dumnezeu zile.
Si strict pentru tine daca  in microcosmos avem atractie si repingere atunci conform similitudinii si in macrocosmos ar trebui sa le gasesti pe amandoua si ti-am spus ca Onicescu a gasit ceva in acest sens dar tu egost si temator cu ale tale cum esti nici nu ai curaj sa te informezi in acele zone.
Asadar ipoteza starii de repaos a oricarei materii formatate in raport cu cea neformatata  este ultima afirmatie facuta pe aici in premiera, ca altele nu prea imi vin in minte si deci nu le pot afirma.  :)

Virgil a raspuns;
Fiecare cu drumul lui harazit de soarta, desi notiunea de soarta contine o multime de variabile imposibil de controlat.


atanasu

#325
Nu! eu am spus ca Darwin a observat si a descris doar evolutia, procesul evolutiv care este foarte lent si  care uneori se cristalizaza genetic intr-o mutatie gentica -Darwin nu stia ce-i aceea, cum e exemplu  poate sa apara o culoare rasiala care se transmite genetic in cadrul rasei care se si poate amestca in cadrul incrutisarilor intra specifice(mtisaje)  dar intrrasiale astfel ca daca ar fi meru numai de astea mutatia gnetica rasiala se poate estompa. Nu stiu daca azi cuostintele genetice pot exprima si eplica tot ce presupun ipotetic eu. dar am " incredere". 
Si desigur ca speciatia este un salt adia dupa nasterea unui exemplat(de fapt doi adica doi(cel putin) gemeni reproductivi doar intre ei,  salt  intr-o specie in care astfel apar una noua. Dar azi asta este inca doar o ipoteza.

PS Dovada este ca D. si-a intitulat opusul funamental (daca  citim complet titlul respectiv :) ) cu includerea si a termenului si "a originii raselor" in evolutia de care se ocupa el.

Virgil

Accidente genetice se petrec zilnic la fiecare din milioanele de specii de fiinte vii, dar majoritatea accidentelor sunt neviabile si nu dau nastere la noi specii. Totusi un numar foarte mic de cazuri de accidente genetice sunt viabile si pot prolifera daca intalnesc si conditii adecvate de viata. Imi amintesc ca acum vreo 50 de ani la noi in tara s-a deschis o grota prin escavare in care in loc de aer se afla metan, si acolo s-au gasit un numar de specii noi de insecte perfect adaptate la lipsa de aer si fara lumina.  Desigur aceste specii s-au nascut din oua de insecte care traiau in mediul normal dar care au fost surprinse de un eveniment geologic care le-au izolat si astfel noile insecte aparute s-au adaptat, iar cele care nu s-au adaptatau murit.
Intrebarea din popor suna; Cine a fost mai intai , oul sau gaina. Raspunsul corect este; mai intai a fost o pasare care datorita factorilor de mediu, a facut niste oua cu modificari genetice. Cel putin doi pui ale acestei pasari aveau modificarile genetice din care s-a nascut o noua pasare care era de fapt o gaina primitiva.

calahan

Dl Virgil
CitatCine a fost mai intai , oul sau gaina
Intrebarea este foarte dubioasa si se pare ca nu se poate raspunde cu siguranta. Dar ceva sigur tot se stie. Ca gaina a fost odata ou, dar oul nu afost niciodata gaina. Si cum evolutia merge de la simplu la complex, raspunsul rezulta clar, daca se respecta legea evolutiei.

atanasu

Virgile, superficial cum obsev ca esti  gresesti aica  nu e vorba de specii noi ci de specii nou decoperite.
Stii tu o spcie noua aparuta in mod natural adica nu in colaborare: stiinta si activitatea umana?

Virgil

Citat din: atanasu din Iunie 25, 2023, 07:21:58 AM
Virgile, superficial cum obsev ca esti  gresesti aica  nu e vorba de specii noi ci de specii nou decoperite.
Stii tu o spcie noua aparuta in mod natural adica nu in colaborare: stiinta si activitatea umana?
Virusul gripei in fiecare an vireaza intr-o alta tulpina motiv pentru care in fiecare an se face un nou vaccin. Ai sa spui ca atunci cand vorbim de virusi nu putem sa le numim specii, dar atunci cand vorbim despre pasari cum putem sa spunem ca sunt miii de specii ?
De regula la animale speciile noi apar atunci cand se modifica simtitor conditiile de mediu la care au fost adaptate, cum acestea au aparut cu milioane de ani in urma, iar conditiile de viata pe pamant au ramas aproape neschimbate desigur ca nu se vad zilnic ca apar specii noi.
Si daca nu cunoastem noi o specie nou aparuta, nu inseamna ca nu sunt poate prin jungla amazoniana sau cine stie prin ce pestera. Frecventa aparitiei de noi specii este cu atat mai mare cu cat durata de viata a indivizilor este mai scurta, de aceia am dat exemplul virusilor, si nu al rechinilor care au aparut cu cca,400 milioane de ani in urma, iar omul acum unu sau doua milioane de ani.
De fapt nu stiu de ce ma taxezi ca superficial cand nici eu si nici tu nu suntem specialisti in domeniul acesta. Darwin a avut dreptate si nu am nici un motiv sa nu-l cred.