Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.

Creat de Virgil, Mai 30, 2021, 06:25:25 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Virgil

#240
Citat din: calahan din Mai 11, 2023, 01:12:58 PM
Dl Virgil
Eu am facut pe undeva o referire la entaglementul cuantic, in care recunostem ca nu intekeg nimic.

Virgil a raspuns;
Entenglementul cuantic ne arata ca exista o legatura intre doua particule "gemene" care se nasc simultan avand spinii complementari adica opusi. Curiozitatea consta in faptul ca cele doua particule sunt intr-o legatura indestructibila chiar daca sunt la distanta de ordinul kilometrilor (18 km). Daca la una din particule i se schimba spinul din +1/2 in  -1/2, atunci in mod instantaneu spinul particulei gemene aflata la distanta se schimba din -1/2 in +1/2; astfel relatia dintre particule ramane aceiasi. Parerea mea este ca aceasta comunicare se face tot prin mediul electromagnetic cu viteza luminii. Fizicienii sustin ca se face instantaneu. Pana la urma se va lamuri acest lucru. Intr-un referat al meu am sustinut ca asa cum prin undele sonore se transmite un sunet de o anumita frecventa, se poate trasmite si o alta informatie care este timbrul sunetului. Prin analogie am spus ca si la undele electromagnetice pe langa frecventa de baza intre cele doua particule se poate transmite si sensul spinului.

Am mai vazut pe undeva, o postare a dumitale, in care, cand te refereai la densitate vorbeai de volum si viteza. Dar se intampla ca nu mai gasesc postarile astea. si eu nu am avut niciodata idee sa le inregistrez, ca sa pot sa demonstrez. Postez acum mesajul postat pe celalalt topic, fiind cu referire la un raspuns mai extins: Dl Virgil
Nu am putut sa raspund pana acum, fiindca s-a defectat calculatorul. Si am fost nevoit sa apelez la un spacialist ca sa mi-l depaneze. Eu reiau aici chestiunile anterioare. Dumneata ce crezi, exista doua tipuri de electroni, in raport cu momentul magnetic fata de cel cinetic?

Virgil a raspuns;
Spinul reprezinta valoarea proiectiei vectorului moment cinetic pe directia momentului magnetic. La electron este (+/-)1/2 h ; Experimental s-a constatat ca exista electroni cu spini diferiti.


Dumneata imi pari a fi un personaj total. Respingi si teoria si argumentatia matematica dar si datele experimentale. Care dupa mine confirma modelul bipolar al electronului. Iar modelul gravitatiei, vazut ca flux eteric de aspiratie al substantei, pare sa fie confirmat de experimentul Pound-Rebka, dar si de experimentul lui Martin Grusenic, cu interferometrul Michelson, rotit in plan vertical. Si nu mi-ai spus obiectiile dumitale, cu privire la modelul de unda stationara sau rotor foarte multipolar(a) (a)l neutronului. Ce greseli vezi dumneata in acest model.

Virgil a raspuns;
Nu pot comenta despre ceia ce nu am suficiente informatii.


PS.Dumneata care ai studiat mai multe tratate de fizica atomica si nucleara, poti sa imi spui daca mai este valabila teoria undelor stationare, in sanul atomilor. Fiindca am vazut ca este inlocuita cu teoria orbitalilor, alaturi de teoria straturilor. Eu unul nu imi pot imagina cum poate functiona miscarea electronilor din atom, simultan si in straturi dar si in orbitalii desenati ca niste ciorchine, care ar vrea sa fie probabilitatea statistica a pozitiei electronilor in atom.

Virgil a raspuns;
Ecuatia lui Schodinger nu a fost verificata decat in cazul atomului de hidrogen, decu nu este o ecuatie completa. Indiferent ce rezultate da aceasta ecuatie electronul din moment ce are un moment cinetic in jurul nucleului nu se poate misca decat pe o orbita eliptica in jurul nucleului. Teoria lui Heizenberg privind relatia de incertitudine, ca nu se poate cunoaste pozitia si impulsul in acelasi timp nu modifica cu nimic traiectoria particulei. Faptul ca probabilistic electronii la un moment dat se pot afla grupati intr-o forma de ciorchine, este o imagine exagerata care vrea sa indice un anumit volum in care se pot gasi grupate niste particule la un moment dat, dar si planetele sistemului solar uneori pot fi grupate intr-o anumita zona a cerului. Fiind vorba ca orice sistem micro sau macrocosmic este un sistem armonic rotational presupune anumite corelatii statistice intre miscarile particulelor sau corpurilor legate prin constanta momentului cinetic. Daca priviti filmul cu pendulele din experimentul de mai jos se vede clar ca in anulite momente acestea ocupa pozitii relative bine determinate, iar in alte momente nu poti determina pozitia acestora.

https://www.youtube.com/watch?v=yVkdfJ9PkRQ&ab_channel=HarvardNaturalSciencesLectureDemonstrations

atanasu

La modelul cu pendulele matematica ptr rezonantele produse ca in orice suprapuneri(ompuneri)  de armonice (vezi seismul) creeaza  astfel de situatii. Restul problemelor -inutiliati.

Virgil

Citat din: atanasu din Mai 12, 2023, 09:41:31 AM
La modelul cu pendulele matematica ptr rezonantele produse ca in orice suprapuneri(ompuneri)  de armonice (vezi seismul) creeaza  astfel de situatii. Restul problemelor -inutiliati.
Cunoasterea nu este niciodata inutila, dimpotriva ea iti deschide mereu noi orizonturi.
Cat priveste miscarile seismice, acestea sunt puternic amortizate datorita sistemului rigid ceia ce duce la distrugeri mecanice inainte de a ajunge la rezonanta. In cazul pendulelor se pot observa foarte clar succesiunea momentelor de rezonanta urmate apoi de momente de stari nedefinite, de incertitudini.
Oricum, mai multe pareri face mai mult decat una singura.

calahan

Dl Virgil
.
CitatNu pot comenta despre ceia ce nu am suficiente informatii.
Ce informatii mai vrei dumneata? Nu se vede pe filmulet deplasarea franjelor de interferenta, la rotirea interferometrului, de tip Michelson, in plan vertical? Asta nu inseamna variatia vitezei luminii la mersul pe verticala, in sus sau in jos? La experimentul Pound-Rebka sunt date mai multe informatii, mai multe socoteli referitoare la efectul Doppler de modificare a frecventei fotonilor gama, la mersul prin campul gravific terestru. Numai viteza cristalului de fier, la care se compenseaza deviatia de frecventa suferita de fotonii gama, in campul gravific teresru, nu se da. Eu cred ca viteza asta ar corespunde cu viteza fluxului eteric de aspiratie al planetei. Si ar putea fi o confirmare experimentala, foarte exacta a teoriei d-lui inginer. Dumneata ai facut o teorie a similitudinilor sistemelor micro, cu sistemele macro. Dar mie imi pare ca ai facut mai intai o similitudine a marimilor electromagnetice cu cele mecanice. O inovatie care probabil te ajuta sa descifrezi niste mecanisme astronomice. Eu ma intreb acum, daca dumneata vrei sa publici lucrarea asta. Pe nu stiu ce site, cineva sfatuia pe autorii de teorii stiintifice originale, sa la editeze, pentru a fi publicate, la edituri independente, fara cenzura de la referenti, care fac tiraje mici de 20-500 de volume, respectand toate drepturile autorului. Autori raman singurii raspunzatori pentru continutul cartii. Si dadea exemplu editura -Etnous- din Brasov. Eu am gasit si editura -Multimedia-, din Bucuresti si cu filiale pe la Turnu Severin si pe la Iasi, al carei meneger este chiar dl inginer Nicolae Sfetcu, mare autor de multe carti de fizica si de filozofie. In pagina de prezentare a serviciilor, spune ca face si traducerea in limbi straine, cu nu stiu cati centi per cuvant. Sigur ca  o astfel de intreprindere, inseamna o investitie, o cheltuiala. Dar daca nu vrei ca ideile sa se piarda, poate ca merita.

Virgil

Citat din: calahan din Mai 12, 2023, 07:06:09 PM
Dl Virgil
.
CitatNu pot comenta despre ceia ce nu am suficiente informatii.
Ce informatii mai vrei dumneata? Nu se vede pe filmulet deplasarea franjelor de interferenta, la rotirea interferometrului, de tip Michelson, in plan vertical? Asta nu inseamna variatia vitezei luminii la mersul pe verticala, in sus sau in jos? La experimentul Pound-Rebka sunt date mai multe informatii, mai multe socoteli referitoare la efectul Doppler de modificare a frecventei fotonilor gama, la mersul prin campul gravific terestru. Numai viteza cristalului de fier, la care se compenseaza deviatia de frecventa suferita de fotonii gama, in campul gravific teresru, nu se da. Eu cred ca viteza asta ar corespunde cu viteza fluxului eteric de aspiratie al planetei. Si ar putea fi o confirmare experimentala, foarte exacta a teoriei d-lui inginer.

Virgil a raspuns;
Ar putea fi vorba de un camp magnetic, sau de un curent electromagnetic vertical. Pentru confirmarea unui camp gravitational sunt necesare experimente in foarte multe locuri pe toata suprafata sferica a pamantului. Si apoi trebuie gasita o corelatie intre acceleratia campului gravitational al pamantului si decalajul franjelor de interferenta.


Dumneata ai facut o teorie a similitudinilor sistemelor micro, cu sistemele macro. Dar mie imi pare ca ai facut mai intai o similitudine a marimilor electromagnetice cu cele mecanice. O inovatie care probabil te ajuta sa descifrezi niste mecanisme astronomice.

Virgil a raspuns;
Echivalenta unitatilor de masura electrice cu cele mecanice a fost facuta dupa vreo 30 de ani de la inceperea teoriei mele, pentru ca aveam niste indoieli privind echivalenta sarcinii electrice cu un impuls. Lumea nu prea intelege ca echivalenta nu inseamna identitate, si ca o folosesc doar ca sa inteleg anumite fenomene. Este la fel ca atunci cand se spune ca fotonul are masa, cand de fapt este o unda lipsita de masa ca altfel nu s-ar propaga cu viteza luminii. Si totusi fizicienii accepta acest lucru si se fac ca nu vad inadvertenta.


Ordinea intocmirii studiului meu este aceia din lucrarea expusa, doar ca de multe ori am revenit asupra ei cu anumite completari pentru o mai buna intelegere.
Eu ma intreb acum, daca dumneata vrei sa publici lucrarea asta. Pe nu stiu ce site, cineva sfatuia pe autorii de teorii stiintifice originale, sa la editeze, pentru a fi publicate, la edituri independente, fara cenzura de la referenti, care fac tiraje mici de 20-500 de volume, respectand toate drepturile autorului. Autori raman singurii raspunzatori pentru continutul cartii. Si dadea exemplu editura -Etnous- din Brasov. Eu am gasit si editura -Multimedia-, din Bucuresti si cu filiale pe la Turnu Severin si pe la Iasi, al carei meneger este chiar dl inginer Nicolae Sfetcu, mare autor de multe carti de fizica si de filozofie. In pagina de prezentare a serviciilor, spune ca face si traducerea in limbi straine, cu nu stiu cati centi per cuvant. Sigur ca  o astfel de intreprindere, inseamna o investitie, o cheltuiala. Dar daca nu vrei ca ideile sa se piarda, poate ca merita.

Virgil a raspuns;
Sa presupunem ca as avea vreo 20 de exemplare tiparite, ce as putea face cu ele?


calahan

Dl Virgil
De campul gravific terestru nu ne putem indoi. Este dovedit si masurat cu precizie in orice punct de pe suprafata planetei. Campul gravific terestru este sursa acceleratiei in caderea libera a corpurilor. Dumneata doar cauti motive sa respingi fluxul eteric de aspiratie al planetei, cand eu am vazut ca este o argumentatie matematica intuitiva. Nu este scoasa din burta. Si se bazeaza pe structura dinamica ipotetica a nucleonilor. Cred ca dumneata ai putea foarte bine sa cauti o relatie intre acceleratia gravifica si decalajul franjelor de interferenta. Eu m-am gandit ca ar fi de luat in considerare viteza de cadere in prima secunda. Care ar fi de 9,8 m/s. In socotelile din fisiere se ajunge la viteza de 23 m/s a fluxului eteric de aspiratie. Eu cred ca din aceasta viteza cam 13 m/s sunt compensati de fluxul eteric de refulare al planetei. Flux de care se face pomenire, dar vad ca nu este luat in calcul, zicand ca din cauza vitezei mari si a imprastierii incoerente, nu ar produce efecte gravifice. Dar eu cred ca tocmai fluxul asta de refulare ar crea repulsia gravifica dintre mase. Dar chestiile astea ma depasesc. Nu vad cum s-ar lega in relatii matematice. Vorba este ca si in formula relativista a gravitatiei apar trei componente, intre care este si una negativa.
CitatLumea nu prea intelege ca echivalenta nu inseamna identitate, si ca o folosesc doar ca sa inteleg anumite fenomene.
Eu am avut impresia ca dumneata consideri acele echivalente ca si realitati fizice. Si parca am arata ca acele echivalente duc la niste relatii metafizice, care nu sunt compatibile cu fizica.
CitatEste la fel ca atunci cand se spune ca fotonul are masa, cand de fapt este o unda lipsita de masa ca altfel nu s-ar propaga cu viteza luminii.
Aici eu te contrazic, pe baza argumentarii, care demonstreaza ca fotonul are volum, densitate, masa, presiune, energie. Adica este granula de substanta. Este un fisier in care sa dau formule literale de calcul pentru vreo 50 de parametri fizici ai fotonului. Dar astea tin de o fizica neoficiala, care totusi am vazut ca respecta legile cunoscute ale fizicii. Si acolo se spune ca fotonul, adica lumina, nu este unda, fiindca in vid nu ar putea sa functioneze mecanismul undelor. Iar lumina nu este unda si nu se propaga ci este un relief electromagnetic, format din circulatiile inlantuite ale cumpului electric si magnetic, care luneca hidrodinamic fiind propulsata de forta electromagnetica. Este argumentat undeva ca forta electromagnetica este un efect hidrodinamic, de tip Magnus, in sanul materiei inponderale.  Aceste idei sunt sustinute de datele experimentale care dovedesc sinfazarea campului electric cu cel magnetic dar si lipsa retroradiatiei, ceruta de teoria lui Huygens-Fresnel. Eu aici sustin doar idei care sunt demonstrate cumva. Inca nu mi-a demonstrat nimeni ca acele idei originale, despre o alta teorie a luminii ar fi gresite.
CitatSa presupunem ca as avea vreo 20 de exemplare tiparite, ce as putea face cu ele?
Eu am inteles ca editurile astea independente, trimit cateva exemplare la Biblioteca Nationala si la alte institutii cu autoritate in domeniul  culturii si stiintei. Si ai putea sa le vinzi sau sa le faci cadou la studentii de la facultati. Asta numai pentru diseminarea ideilor originale. Fiindca cartea dumitale nu este compilatie din alte lucrari. Este un tratat cu teorii originale, nemai intalnite prin alte carti.

Virgil

Citat din: calahan din Mai 14, 2023, 11:13:38 AM
Dl Virgil
De campul gravific terestru nu ne putem indoi. Este dovedit si masurat cu precizie in orice punct de pe suprafata planetei. Campul gravific terestru este sursa acceleratiei in caderea libera a corpurilor. Dumneata doar cauti motive sa respingi fluxul eteric de aspiratie al planetei, cand eu am vazut ca este o argumentatie matematica intuitiva. Nu este scoasa din burta. Si se bazeaza pe structura dinamica ipotetica a nucleonilor. Cred ca dumneata ai putea foarte bine sa cauti o relatie intre acceleratia gravifica si decalajul franjelor de interferenta. Eu m-am gandit ca ar fi de luat in considerare viteza de cadere in prima secunda. Care ar fi de 9,8 m/s. In socotelile din fisiere se ajunge la viteza de 23 m/s a fluxului eteric de aspiratie. Eu cred ca din aceasta viteza cam 13 m/s sunt compensati de fluxul eteric de refulare al planetei. Flux de care se face pomenire, dar vad ca nu este luat in calcul, zicand ca din cauza vitezei mari si a imprastierii incoerente, nu ar produce efecte gravifice. Dar eu cred ca tocmai fluxul asta de refulare ar crea repulsia gravifica dintre mase. Dar chestiile astea ma depasesc. Nu vad cum s-ar lega in relatii matematice. Vorba este ca si in formula relativista a gravitatiei apar trei componente, intre care este si una negativa.

Virgil a raspuns;
Stiti ca neutriniul poate traversa Pamantul fara sa aiba nici o ciocnire cu o alta particula? Dar eterul din ce fel de particule este compus? care este densitatea acestui flux eteric, si cine il pune in miscare si cum? Sunt multe semne de intrebare la care trebuie gasite raspunsuri, inainte de a face o afirmatie.

CitatLumea nu prea intelege ca echivalenta nu inseamna identitate, si ca o folosesc doar ca sa inteleg anumite fenomene.
Eu am avut impresia ca dumneata consideri acele echivalente ca si realitati fizice. Si parca am arata ca acele echivalente duc la niste relatii metafizice, care nu sunt compatibile cu fizica.
CitatEste la fel ca atunci cand se spune ca fotonul are masa, cand de fapt este o unda lipsita de masa ca altfel nu s-ar propaga cu viteza luminii.
Aici eu te contrazic, pe baza argumentarii, care demonstreaza ca fotonul are volum, densitate, masa, presiune, energie. Adica este granula de substanta. Este un fisier in care sa dau formule literale de calcul pentru vreo 50 de parametri fizici ai fotonului. Dar astea tin de o fizica neoficiala, care totusi am vazut ca respecta legile cunoscute ale fizicii. Si acolo se spune ca fotonul, adica lumina, nu este unda, fiindca in vid nu ar putea sa functioneze mecanismul undelor. Iar lumina nu este unda si nu se propaga ci este un relief electromagnetic, format din circulatiile inlantuite ale cumpului electric si magnetic, care luneca hidrodinamic fiind propulsata de forta electromagnetica. Este argumentat undeva ca forta electromagnetica este un efect hidrodinamic, de tip Magnus, in sanul materiei inponderale.  Aceste idei sunt sustinute de datele experimentale care dovedesc sinfazarea campului electric cu cel magnetic dar si lipsa retroradiatiei, ceruta de teoria lui Huygens-Fresnel. Eu aici sustin doar idei care sunt demonstrate cumva. Inca nu mi-a demonstrat nimeni ca acele idei originale, despre o alta teorie a luminii ar fi gresite.

Virgil a raspuns;
Spuneti ca fotonul este o particula? atunci care este masa acestei particule din moment ce se deplaseaza cu viteza luminii ? Am vazut ca fiecare particula are si o antiparticula, in acest caz nici fotonul nu trebuie sa faca exceptie, deci care este antiparticula fotonului?


CitatSa presupunem ca as avea vreo 20 de exemplare tiparite, ce as putea face cu ele?
Eu am inteles ca editurile astea independente, trimit cateva exemplare la Biblioteca Nationala si la alte institutii cu autoritate in domeniul  culturii si stiintei. Si ai putea sa le vinzi sau sa le faci cadou la studentii de la facultati. Asta numai pentru diseminarea ideilor originale. Fiindca cartea dumitale nu este compilatie din alte lucrari. Este un tratat cu teorii originale, nemai intalnite prin alte carti.

calahan

#247
Dl Virgil
Prin niste brosuri de popularizare am citit candva, de mult tare, ca neutrinii ar trece si prin o mie de globuri terestre aliniate, fara ca sa interactioneze cu alta particula. Am retinut ca detectarea lor se face in cisterne mari, umplute cu un lichid organic si plasate in adancimea unor mine. Spunea ca de la Soare ar veni o ploaie mare de neutrni. La fel ar porni o ploaie de neutrini de la reactoarele centralelor atomo-electrice. Zau ca nu imi pot explica aceasta lipsa de interactiune a neutrinilor. O explicatie ar fi ca materia cunoscuta de noi ca substanta ar fi de fapt foarte afanata. Cu neutrinii treaba este incurcata, findca ar fi de vreo trei tipuri si nu s-a putut determina exact masa lor. Eterul sau materia inponderala ar fi compusa din granule foarte fine, inerte, rigide compacte, inelastice, neinertiale si incompresibile. Materia inponderala ar fi materia fundamentala a universului, in sanul careia se desfasoara toate miscarile din univers, capatand forma structurilor dinamice ale particulelor elementare din adancul substantei. Circulatiile materiei inponderale apare ca si campuri fizice, care pleaca de la structurile dinamice ale particulelor elementare. Structurile dinamice ale particulelor elementare ar fi acelea care pompeaza in permanenta materia inponderala, generand circulatiile campurilor fizice cunoscute si realizand astfel interactiunea substantei cu spatiul fizic. Densitatea acestui flux eteric este foarte mica. Am vazut ca la nivelul nucleonilor, fluxul eteric ar fi aspirat cu viteza de cam  2,6481.10-7  m/s si ar fi refulat cu viteza de 3743 m/s.  Raportul intre viteza de aspiratie a eterului si viteza de refulare a eterului, ca si raportul intre sectiunea de refulare si sectiunea de aspiratie, ar da constanta gravifica la nivelul nucleonilor. Constanta care ar fi egala cu  8.eps0=7,07355.10-11,   si ar arata, la modul indubitabil, ca gravificul este derivat din electric. Masa inerta a fotonului se calculeaza ca si masa oricarui corp, inmultind densitatea masica cu volumul. Densitatea masica este data de patratul inductiei magnetice a curentilor transversali din structura dinamica a fotonului. (Bfv=ff/(4.pi.k)3). Volumul fotonului rezulta din energetica fotonului, care este data de produsul presiune ori volum.(W=p.V). Iar presiunea dinamica a fotonului este data de produsul ; ro.c2, care apare si in formula lui Poynting. In cazul fotonului nu exista particula si antiparticula. Se poate spune ca fotonul este in acelasi timp si particula si antiparticula lui insusi. Fiindca semiundele componente sunt in sensuri opuse.

calahan

#248
Dl Virgil
CitatSpuneti ca fotonul este o particula?
Eu am tot spus. Dar vad ca dumneata nu mai ai nimic de spus. Te-ai suparat cumva? Am crezut ca subiectul legat de mecanismul gravitatiei sa te pasioneze foarte mult. Eu am sustinut teoria asta a mecanismului gravitatiei care ar functiona pe principiul aspiratorului. Fiindca am impresia ca este intuitiva, ca am inteles-o, si fiindca este argumentata cu o algebra elementara. Am inteles ca ai si dumneata o teorie a mecanismului gravitatiei. Dar nu am vazut niciun articol al dumitale cu ideile teoriei dumitale si nici ca argumentarea matematica riguroasa a teoriei.

Virgil

Citat din: calahan din Mai 20, 2023, 04:51:19 PM
Dl Virgil
CitatSpuneti ca fotonul este o particula?
Eu am tot spus. Dar vad ca dumneata nu mai ai nimic de spus. Te-ai suparat cumva? Am crezut ca subiectul legat de mecanismul gravitatiei sa te pasioneze foarte mult. Eu am sustinut teoria asta a mecanismului gravitatiei care ar functiona pe principiul aspiratorului. Fiindca am impresia ca este intuitiva, ca am inteles-o, si fiindca este argumentata cu o algebra elementara. Am intgeles ca ai si dumneata o teorie a mecanismului gravitatiei. Dar nu am vazut niciun articol al dumitale cu ideile teoriei dumitale si nici ca argumentarea matematica riguroasa a teoriei.
Ma aflu intr-o perioada de timp in care sunt foarte ocupat cu alte probleme. Parerea mea despre gravitatie difera de parerile despre care am citit pana acum. Eu consider ca aceste campuri sunt vibratorii asemanatoare cu un camp termic.

calahan

#250
Dl Virgil
CitatParerea mea despre gravitatie difera de parerile despre care am citit pana acum. Eu consider ca aceste campuri sunt vibratorii asemanatoare cu un camp termic.
Eu am inteles ca ai viziunea dumitale asupra mecanismului gravitatiei. Dar vreau sa vad un articol cu toate ideile si cu argumentarea matematica in sustinerea ideilor. Sa vad cum apare forta de atractie dintre masele neutre, in teoria dumitale. Eu as mai vrea ca dumneata sa imi arati toate motivele pentru care modelul nucleonului, ca sistemul de unde stationare, ca un rotor foarte multipolar, de turatie si putere foarte mare, nu ar putea functiona ca si turbina centrifugala, care circuleaza materia inponderala prin structura inelara a nucleonului, generand fluxul eteric de aspiratie al substantei. Flux care ar creea in permanenta depresiunea in spatiu, care face atractia intre masele neutre.


atanasu

#252
Felicitari si constat niste interventii esentiale la cap 1 unde si eu am avut niste observatii acelea cu siguranta esentiale
O sa studiez mai atent sa vad in ce consta acestea si daca rezolva obiectiile mele pe care din pacate le-am cam uitat si daca tu poti sa confirmi sau sa infirmi ce presupun eu, ma salvezi de la un nou "efort grtuit" poate ca nu neapart necesar.
Suplimentar Te intreb daca inafara de aceste modificari de la cap 1 mai sunt si altele indepenente de acestea sau decurgand din ele.
AI MODIFICAT VRE-O FORMULA ?
Multumesc

Virgil

Citat din: atanasu din Mai 27, 2023, 06:23:34 PM
Felicitari si constat niste interventii esentiale la cap 1 unde si eu am avut niste observatii acelea cu siguranta esentiale
O sa studiez mai atent sa vad in ce consta acestea si daca rezolva obiectiile mele pe care din pacate le-am cam uitat si daca tu poti sa confirmi sau sa infirmi ce presupun eu, ma salvezi de la un nou "efort grtuit" poate ca nu neapart necesar.
Suplimentar Te intreb daca inafara de aceste modificari de la cap 1 mai sunt si altele indepenente de acestea sau decurgand din ele.
AI MODIFICAT VRE-O FORMULA ?
Multumesc!

Am facut niste adaugiri cu explicatii si justificari privind echivalenta sarcinii electrice cu un impuls intrinsec al particulelor, si am aratat prin trei metode diferite ca se ajunge la acelasi rezultat. Pentru aceasta am introdus si cateva relatii noi explicative. La finalul lucrarii am introdus un nou capitol despre determinarea masei corpurilor ceresti in functie de parametrii vidului, sau mediului din care se nasc acestea si lungimea de unda caracteristica familiei sistemelor cosmice (galaxii, sisteme solare, sau sisteme planetare. Pentru explicatii punctuale iti stau la dispozitie.



atanasu

#254
Nu ai raspuns la ce te-am intrebat. De ce?