Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Incetinirea unui fascicul de lumina cu moment orbital folosind un laser

Creat de Nilak, Martie 03, 2017, 02:29:03 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Nilak

Mergand pe presupunerea ca gravitatia este creata de interferenta undelor elecromagnetice[1] am ajuns la niste concluzii interesante, cel putin din punctul meu de vedere. Conceptul [2] meu fiind bazate pe unde, elimina fortele ca elemente fundamentale. Se cunoaste faptul ca lumina are moment liniar care poate fi transmis materiei. Insa conform ipotezei mele, acesta trebuie explicat numai prin interferenta campurilor electromagnetice. Practic undele elecrtomagnetice plane, produc accelerarea materiei daca sunt directionate in acelasi sens sau decelerarea pentru sensul opus. Acelasi lucru ar trebui sa se intample cu fasciculele cu moment orbital deoarece conceptul meu presupune ca materia este formata din unde cu structura helicoida.

Se poate realiza un experiment. Folosim un fascicul de lumina cu moment orbital si unul de unde electromagnetice plane. Daca trimitem aceste fascicule in directii opuse, frontul de unda al  fasciculul cu moment orbital ar trebui sa incetineasca, in functie de intensitatea si frecventa fasciculelor. Fasciculele cu moment orbital pot avea viteza de minim 0.99c. De aceea efectul ar putea fi greu de observat.

Legat de gravitatie, speculativ, undele electromagnetice au efect de accelerare a frontului de unda in sensul de propagare al acestora iar daca presupunem un anumit tip de radiatie cu efect de accelerare in sens opus, aceasta ar putea sta la baza gravitatiei. Deasemenea, exista posibilitatea ca undele electromagnetice sa posede o proprietate intrinseca prin care interfereaza in acest mod. Ca speculatii,  undele gravitationale detectabile ar avea variatii mari de intensitate. Undele detectate de LIGO ar fi echivalente cu unde radio de mare amplitudine pentru care detectarea fotonilor este dificila. Metoda de detectare a fotonilor este diferita deoarece se bazeaza pe atomi. O unda gravitationala chiar daca este similara cu celor electromagnetice, nu poate produce efect fotoelectric si nu poate fi detectata in acest mod.

https://dwgtheory.quora.com/Gravity-could-be-a-consequence-of-electromagnetic-field-interference[1]
http://vixra.org/abs/1612.0239[2]