Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

O problemă din fotbal şi nu numai.

Creat de Teodor Sarbu, Noiembrie 06, 2011, 12:48:06 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

atanasu

atanasu

Pentru Malin-un luptator cinstit  : Maline: Romania are doi presedinti a spus ieri Paleologlu, unul bun Maia Sandu si unul caldicel ca sa nu mai spunem decat atat.
Doamne da-i sanatate si tot binele acestei Mari Romance!.
Trbuie inteles ca Romania si Basarbia sunt ca doi frati au casele vecine si-i desparte doar un gard. De ce un gard interior ? Ca sa nu se ametce pasaretlul porumbac si capritele si oitele mioriticee si ce alte animlute prea asemanatoare. Da un gard,dar cu o poarta permannt deschisa si pazita tot asa doar din cauza animalutelor . La Multi ani Romania!, La Multi ani Barabia-Modova noatra lui Stefan si a lui Eminescu, cea de peste Prut si pana-n Nistru cu gardul de stejari si paltini si trandairi pe care cat vom vrea, doar cat vom vrea, o sa-l tinemi pentru ajutor spre neincurcareala si buna gospodarire in Europa LIBERA si DEMOCRATICA

PS In tabara Occidentului parca Maia Sandu ar duce drapelul!

atanasu

Un fir al traiectoriilor ciudate  dechis astfel in 2011 de dl Sarbu si dl Lazar, apoi intrat in adormire pana in dec 2022(Nahalel), dar caruia eu, redeschizandu-l dupa Nahalel sau paraschivrazvan25, si ca si firulului  cosmologic deschis de Mircea Hodor( Mircea mai vii pe aici, pe unde esti  pr ca sanatos?) si  sustinut d mine pana acum, ca nu am orgoliul autorului ci mai ales al contibtorului), i-am adagat si niste alte valente fiind l si parait i utilizail pentru sintagma : "traictorie ciudata", lucru pentru care nu astept nici mulumiri nici macar recunoasteri fiind oarte bin ca daca anunt ca unt premat la Academi lucul este nu-i asa inobsrvabil(poae credti a mint ca n am pus poz diplomi aici pe sit nu-i asa?)

Asadar m-a recunoscut Academia , dar asta nu  e prea impotnt , macar sa ma fi intels, important este ca tot ce pot sa fac si nu pentru mine si inca fac, se datoreaza Divinitatii care ma tine in viata de cativa ani buni  (fara discutii)

Am dat asadar o tenta politico -general umanista si desigur patriotica, deosbind clar patriotismul ca sens de intelegere a radacinilor naurale si ligvistice(ce sugi la sanul mamei i deprinzi in familie), care sper sa nu iasa din topicul forumului .

M-a determinat sa adaug ca un fel de apendice dupa potarea  fercita de azi noapte in cinstea Maiei si a Basarabiei raspunul p ar-l du uno telfoa ncunoscue car ma intraba depre votul d ieri i despre cel viitor d la noi.
Nu am timp asa ca am un singur raspuns:
Lumea este supusa, stim de la Rene Guenon citire si asta in raport de traditie si modernitate (vezi Julius Evola : https://ro.wikipedia.org/wiki/Julius_Evola) , binomlui "Autoritate spirituala si putere-temporala(Rene Guenon)
https://www.libris.ro/autoritate-spirituala-si-putere-temporala-rene-HER978-973-111-870-3--p24464342.html?srsltid=AfmBOooBtYWyTRrwQT5AYcXxfMhHMN8gMsZA5V2R60xR2Zmelg0J46C6"
acestor doua forte ancestrale ce pot fi puse in legatura cu yin si yang, eu explicand telefonic in cateva vorbe (ce altceva as  putea spune/) ca asistam la ultimele)(oare?) lupte a unor "contrarii"  a unor coincidente in opozitie (Nicolaus Cusanus(sec xv)- cu ale sale Coincidentia-oppositorum(https://ro.wikipedia.org/wiki/Coincidentia_oppositorum)

PS Din nou:Succes Maia si Moldova de peste Prut, iar noi cred ca e  cazul sa incepem sa dam jos niste drone cu directie Romania mai ales  daca nu sunt clar asumate d un stat existent ca doar nu sunt extraterestre si poate asa aflam mai "oficial" si nu doar din presa ce steag(hram)  poarta. :)

atanasu

Update:
Am postat asta pe aktual24.ro si incerc sa-l trimit iunr foruri diplomatice si instututionale i poate voi reusi .Asta pot face  eu bolnav cum sunt:
1) Dragi Basarabeni, dragi Romani de peste Prut , dragi ceteani ai Moldovei libere de azi (mai ales libere de Rusia) si democrate si fosti cetateni ai terioriului ocupat de sovietici(rusii imperiailisti ) prin criminalul si fitilul declanstor al celui de al doilea razboi mondial care a fost pactul Ribentrop-Molotov, inca nu bine definit politic ca fiind intelegerea fascisto-comunista declansatoare si deci necondamnata ca atatare (a spus ceva- bravo lui- presedintele Iohannis, poat si altii dar eu nu stiu cat de explicit), rezultatul geopolitic final fiind impartirea Europei in doua, la Vest si la Est, lucru ce vrea sa-l repete banditul criminal international ce conduce azi noul tzarism rusec.

Va scriu pe situl liber aktual24, si voua ca si Externelor nosatre, Presedentiei, Ukrainei si unor alte ambasade, daca ele ma vad? dar doar asta pot face, eu fiind grav bolnav iar aktual24 fiind unul din putinele situri(feisuri) unde fsb-ul sau gru-ul nu reusesc sa ma elimine. Sper sa cititi si voi.
Ieri v-am felicitat pe aktual cu cateva postari la firul intiulat ,,presa-din-rusia-anunta-victoria-maiei-sandu-ce-a-tinut-sa-scoata-in-evidenta-o-importanta-publicatie-de-la-moscova/" primul fir pe tema in noptea alegrilor si o rotogolsc pe cea principala:

Doar una de exemplu:
"Doamne da-i sanatate si tot binele acestei Mari Romance!.
Trebuie bine inteles ca Romania si Basarbia sunt ca doi frati au casele vecine si-i desparte doar un gard. De ce un gard interior ? Ca sa nu se ametece pasaretul porumbac si capritele si oitele mioritice si ce alte animalute prea asemanatoare intre ele Da un gard,dar cu o poarta permannt deschisa si pazita tot asa doar din cauza animalutelor . La Multi ani Romania!, La Multi ani Barabia-Modova noastra, a lui Stefan si a lui Eminescu, cea de peste Prut si pana-n Nistru cu gardul de stejari si paltini si trandairi pe care cat vom vrea noi, doar cat vom vrea, o sa-l tinem pentru ajutor spre neincurcareala si buna gospodarire in Europa LIBERA si DEMOCRATICA "

2) Vin acum cu problema fudamentala de viitor ,,
a) Maia Sandu si guvernanti moldoveni faceti ce puteti in aceste cateva luni cu toata propaganda necesara si corecta ca sa se vada si sa se cunoasca o imbunaatire a situatiei interne din Moldova, nu mintiti laudandu-va, recunoateti ce trebuie sa faceti acum repede cat si in viitor dar dezamorsati si minciunile ce pot fi demontate ca sa se vada care este adevarul si linia voastra de start de astazi si sa se observe prin comparatie, ceva si la vara.
b) Si daca Macron a felicitat-o pe Maia in limba adevarata a Basarabiei si daca de fapt cred ca Occidentul intelge ca Ucraina dar si Maia Sandu duce drapelul Vestului demoratic si posper in fata si in stoparea statului ticalos care este Rusia ,,tzarista" cu toti aliatii ei de conjunctura, atunci si Occidentul sa nu-si mai numere "bucatile de branza din traista" si sa contribuie azi nu maine, la propriul sau viitor ajutand Moldova in aceste cateva luni.
3) Trebuie gasita calea legala ca si diaspora sa poata contribui la parlamentare : vot prin corespondnta, un numar de circumscriptii externe pe regiuni: Extrem orient si Orient mijlociu, Africa (daca este cazul) , SUA, Canda, America de sud si cateva Europene. Infine sunt variante si nu cred ca este impoisbil mai ales acum ca Dodon si altii insulta diaspora excluzandu-o de la dreptul lor inascut de moldoveni neaosi.
Puteti prezenta cati euro/dolari baga in tara diaspora si unde invata si traiesc multe din neamurile rusofililor cea ce desigur ca nu e rau dar sa se temine cu ipocrizia limbajului dublu si diversionist in favoarea fostului ocupant sovietic. Adica trebuie ca Maia sa explice populatiei non rusofone (ca cu aia ruofona impeialista nu prea ai ce face), ca pe ea, pe Maia, au ales-o si cei din diaspora care sunt de fapt parintii copiilor pe care-i cresc bunciii acasa si ca ce spune Stoianoglo in romaneasca lui ciobita adica faptul ca doar bunicii sunt moldoveni dar nu si cei ce muncesc prin lume si trimit banii acasa, este o mare si murdara ticalosie!

Succes Maia Sandu!

atanasu

Am scris ceva adineauri pentru tampitii si nebunii care sunt dtui(chiar  legiun) si in Euroatlantida (o sa patentez  sintgma asta folosita d mine azi prima oara :) ):
https://www.aktual24.ro/ue-se-pregateste-pentru-un-razboi-comercial-pe-doua-fronturi-cu-sua-si-china-eventuala-realegere-a-lui-donald-trump-ar-putea-creste-vulnerabilitatile-ue/

Ion Adrian
Sunteti nebuni? Civilizatia euro-atlaantica nu trece de 2 miliarde daca mai adaugam si din veciini(Japonia Australia, Noua Zelanda cate cev din America de sud si doua trei seminte in Africa si voi vreti sa o spargeti pentru niste bucati de branza cu care va momeste vulpea? Deigur nu recomand (inca destula vrme)Stetele Unite Euroatlantice cat nici macar cele europen visate de peste o suta de ani nu sunt inca decat inmugrite in fata salbaticiei asiatice dar nici sa distugeti ce aveti deja. Idiotilor! Asta vreti?