Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

O problemă din fotbal şi nu numai.

Creat de Teodor Sarbu, Noiembrie 06, 2011, 12:48:06 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Teodor Sarbu

Ai dreptate mircea_p. Aici nu intervine decât efectul Magnus. Dacă mingile de fotbal ar fi perfect lucioase, fără să fie făcute din mai multe bucăţi, fotbalul ar fi mult mai puţin spectaculos efectele mingii ar fi mult reduse. La golf, unde mingile au acele mici gropiţe, jucătorii lovesc mingile cât mai central, ajutaţi şi de crosele special construite, pentru a nu interveni efectul Magnus, care în acest caz ar fi catastrofal. Mulţumesc pentru explicaţie.

A.Mot-old

Citat din: Teodor Sarbu din Noiembrie 07, 2011, 10:02:31 AM
Ai dreptate mircea_p. Aici nu intervine decât efectul Magnus. Dacă mingile de fotbal ar fi perfect lucioase, fără să fie făcute din mai multe bucăţi, fotbalul ar fi mult mai puţin spectaculos efectele mingii ar fi mult reduse. La golf, unde mingile au acele mici gropiţe, jucătorii lovesc mingile cât mai central, ajutaţi şi de crosele special construite, pentru a nu interveni efectul Magnus, care în acest caz ar fi catastrofal. Mulţumesc pentru explicaţie.
Ce intelegi prin perfect lucios? ::)
Adevărul Absolut Este Etern!

Teodor Sarbu

Adică are un coeficient de frecare cu aerul cât mai mic posibil. Cât de mic nu ştiu.

A.Mot-old

Citat din: Teodor Sarbu din Noiembrie 07, 2011, 06:53:11 PM
Adică are un coeficient de frecare cu aerul cât mai mic posibil. Cât de mic nu ştiu.
Adica se misca in vid........Asupra mingii actioneaza initial greutatea,forta de frecare dintre minge si teren.......Care este coificientul de frecare intre intre teren si minge si intre minge si forta de sutare in cazul in care vrem sa dam mingii o traictorie "ciudata"?Daca coieficientul de frecare intre minge si forta de sutare este egal cu zero atunci ce pozitie trebuie sa aiba forta de sutare astfel incat mingea sa se miste pe o traiectorie si care este acea traiectorie?Fara conditiile initiale si cele finale inclusiv pozitia fortei de sutare nu putem stabili care este curba pe care se misca mingea......Am impresia ca problema are prea multe necunoscute si de aceea cred ca ar fi bine sa impunem o traiectorie oarecare a mingii si dupa aceea sa gasim toate elementele necesare ca mingea sa se deplaseze pe traiectoria impusa ciudata sau normala sau cum vrei tu........... ::) Care este sensul acestei cercetari academice?????????
Adevărul Absolut Este Etern!

Nahalel

Sunt un începător și învăț multe informații despre pariurile sportive de pe forumuri și din discuții. Am văzut site-ul https://mightytips.ro/case-de-pariuri/site-uri-de-pariuri-mma/ pe unul dintre forumuri recent, a mai dat cineva peste el? Are recenzii interesante, dar vreau să știu dacă sunt de încredere?

paraschivrazvan25

Bune raspunsuri.




Oferim cele mai avantajoase solutii si optiuni de inchirieri auto bucuresti compania noastra pune la dispozitia clientilor servicii de calitate, de la masini din clasa mica pana la modele medii disponibile in parcul de rent a car bucuresti, daca doriti sa va bucurati de cea mai practica solutie fara limita de km apelati cu incredere la oferta noastra. De asemenea serviciul de inchirieri auto este disponibil cu livrare la aeroport daca optati pentru masini de inchiriat otopeni aeroport.

atanasu

Fac si eu un pariu poate prea sportiv postat pe un sit politic mai mult ca sa-i fc placere lui Marcel daca se mai uita cand si cand pe aici  ca si el a postat catva ganduri legate de agresiunea sovietica din Ucraina .
Asadar:
"Poate da, poate nu! adica citez comentand opinia sovietica de nivel inalt:
-inamicul a patruns efectiv pe teritoriul rus;(DA)
-il asteapta o infrangere inevitabila;(Poate il asteapta si o pace care ar trebui sa fie mai inevitabila! )
-dar recuperarea teritoriilor va dura, rusii trebuie sa astepte.(Desigur caci pacea se va realiza foarte greu)

Dar asa va fi daca Ucraina ocupa in zona Kursk cateva mii de km^2 pe un front de 1oo km x 30-40 km.

Cum se va face asta? Voi comunca la momentul potrivit ministrului meu de externe si Presedentiei Tari

atanasu

PS Daca Ucrainienii pastreaza zona Kursk s-ar putea sa se poata ajunge la asa ceva caci alternativa este acceptarea mondiala(intoarcerea in salbticie si canibalism)  a razboailor de revendicari teritoriale ca al Rusiei oriunde in lume caci si Ucraina poate inventa motive de tipul celor folosite de imperialistii rusi-sovietici  (etnicitate istorica etc) sau de miscaril de tip islamic si chiar si de unii sionisti idioti dar fanatici si rasisti ramasi in tribalismul rligios asiatic de acum 3- 4000 de ani.
Ucrainienii nu-si pot pierde decat viata si pe aia deja si-o cam pierd asa ca atentie mult prea satuilor poluatorii de planeta.

atanasu

#23
Si cred ca si cu asta ii voi face o placere prietenului Marcel Zavoiu postand si aici ceva postat si altundeva:

"Atunci la 23 august 1943 Romania a reusit sa se extraga din clestele in care o prinsese din 1939 ticalosul Pact Ribentrop Molotov care abia azi aflu ca s-a recunoscut la nivel de state democrate spre turbarea agresorului sovietic de atunci si de azi ca fiind asa cum eu o spun din anii 90 public unde am ocazia: cauza eficienta a declansarii celui de al doilea razboi mondial cu toate consecintele lui ingrozitoare printre care si holocaustul"

atanasu

#24
PS De fapt in 2019 cu ocazia comemorarii odioasei date date de 23 august 1939 in Romania in articolul https://www.radioromaniacultural.ro/sectiuni-articole/istorie-filozofie-psihologie/documentar-pactul-ribbentrop-molotov-infamia-redesenarii-europei-id13933.html  textul este in DOCUMENTAR: Pactul Ribbentrop – Molotov – infamia redesenării Europeiunde  se spune printre altele acest lucru esential si citez o fraza esentiala :
"Comentatorii politici afirmă că semnarea Tratatului Ribbentrop – Molotov, un act fără precedent în istoria Europei, a însemnat un lung război mondial, cu pagube şi pierderi omeneşti incomensurabile, iar absenţa lui ar fi însemnat, poate, evitarea acestui conflict sângeros."
Deci la nivelul comentatorilor se afirma ce am remarcat ca acum a subliniat de la nivel de sef de sat dl Presedinte Iohnnis si nu  a fost singurul deci a fost o concertare statala  lucru ce explica FURIA SOVIETIC STALINIST- PUTINISTA (era si Stalin prezent la semnare, dr Putin nu era nascut )

PS Constat ca dupa Presedinte si G4media se grabeste cu un articol:

https://www.g4media.ro/germania-a-declansat-cel-de-al-doilea-razboi-mondial-atacand-polonia-la-1-septembrie-1939-azi-rusia-da-vina-pe-polonia-pentru-declansarea-conflagratiei.html

Citez: " Conflictul între Germania și Polonia a durat aproximativ o lună. Acest deznodământ foarte rapid a fost favorizat și de Uniunii Sovietice, ca o consecință a Pactului de neagresiune germano-sovietic (Ribbentrop – Molotov) încheiat la 23 august 1939. Acest pact a dat undă verde Germaniei să atace Polonia, deci practic Stalin i-a dat undă verde lui Hitler să atace Polonia, așadar responsabilitatea lui Stalin în această privință nu poate fi negată, iar în 17 septembrie 1939 sub pretextul apărării minorităților ucraineană și bielorusă din Polonia, Armata Roșie a invadat partea de est a Poloniei, încălcând Pactul de neagresiune sovietico-polonez din 1932 și a ocupat teritoriul polonez care i-a fost atribuit prin protocolul secret a Pactului Molotov-Ribbentrop. Ulterior Armata Roșie a făcut joncțiunea cu trupele germane având loc chiar parade comune ale victoriei cu germanii, de exemplu la Bialystok."

Am gasit ceva ce imi place mult: "Pe de altă parte, scriitorul istoric australian de origine sovietică Alex Ryvchin a caracterizat pactul drept ,,un acord sovietic cu diavolul, care conținea un protocol secret care prevedea ca  state din Europa Centrală de Est să fie tratate ca feluri de mâncare pe un meniu de degustare desfrânat pentru doi dintre cei mai mari monștri din istorie."
iar dovada ca rusii turbeaza este si faptul ca: ' În februarie 2021, Duma de Stat a votat în favoarea unei legi care să pedepsească difuzarea de ,,știri false" cu privire la rolul Uniunii Sovietice în cel de-al Doilea Război Mondial, inclusiv susținând că Germania nazistă și Uniunea Sovietică dețin responsabilitate egală datorită pactului."

DECI IN 2021 SE PUNEA PROBLEMA CONTRIBUTIEI PACTULUI LA DECLANSAREA RAZBOIULULUI!

DECI DIN NOU: BRAVO IOHANNIS!

Voi felicita Presedentia cu stiinta minsteterului de externe deasmeni flicitat  de mine pentru reactia rapida la insultele stupide aduse de "sovieticii " invadatori ai Ucrainei.

PPS Astea i-ar place si lui Marcel Z. care vad ca degeaba s-a suparat si pe mine!?

atanasu

#25
De cunoscut fiind foarte important, ce spune Iulian Fota  in
https://www.aktual24.ro/interviu-iulian-fota-omul-asta-nou-mosit-de-partid-si-de-ceausescu-in-anii-80-protocronisti-recuperarea-teoriilor-legionarilor-toate-astea-s-au-vars/

" Iulian Fota: Pai, asta e! Noi consideram Ribbentrop – Molotov ca momentul care a permis inceperea celui de-Al Doilea Razboi Mondial si pe rusi la fel de vinovati ca si Hitler, si asa e si corect sa fie!

Matei Udrea: Da!

Iulian Fota: Si nu numai noi! Si canadienii! Premierul Canadei a spus acelasi lucru!

Matei Udrea: Toata lumea!

Iulian Fota: Si evident ca rusii au sarit de pe scaun! Pentru ca asta pune in pericol legitimitatea statutului Rusiei. Ei neavand cu ce sa se laude, toata legitimitatea lor internationala e construita pe un fapt care nu poate fi contestat, sacrificiile lor in Al Doilea Razboi Mondial. Si cine se atinge de acest aspect si-a dat foc la valiza in relatiile bilaterale cu Rusia. Deci, ca sa inchidem subiectul 1989: m-am intrebat si eu de ce nu am fost capabili ca bulgarii, ca cehii, ca polonezii, sa facem si noi pasul.
Raspunsul: 1) Frica! Le era frica sa nu afle Ceausescu si sa ii rada, sa-i marginalizeze. Desi Ceausescu, cel putin cu cei care erau oamenii rusilor, era foarte ingaduitor! Nu le-a pus pielea pe bat!

Matei Udrea: Ii tragea pe linie moarta.

Iulian Fota: Marginaliza. N-a prea bagat oameni din astia in inchisoare. Adica era destul de... Totusi, lor le-a fost frica, n-au indraznit! Si 2) nici nu s-au putut intelege sa-i urmeze! Ceea ce mi se pare o chestie destul de romaneasca. Si s-a vazut si dupa 90! Eu am prins vremurile! Ca a iesit Verdet, a incercat o varianta mica, s-a stins repede. Ca a fost Mazilu, care a incercat un joc de putere. Ca o fi incercat si Magureanu mai tarziu, prin Piata Universitatii, e o teorie... Inclusiv dupa 1990 se vede ca sunt diferite platforme care-si disputa puterea in Romania si lucrurile nu sunt deloc asezate! Deci, as putea sa inteleg ca inainte de 1989 nu prea s-au inteles, dar Romania a suferit din cauza acestei frici combinata cu aceasta dorinta de ,,ba eu!", ,,ba eu!", ,,ba eu!". Hai sa zicem ca aia 100 si ceva de morti ii punem in carca lui Ceausescu, pana la fuga lui. Domnule, dar dupa ce fuge Ceausescu sa ai 800 si ceva de morti!

Matei Udrea: Au tras Armata si Securitatea!

Iulian Fota: Nu stiu daca a fost si Securitatea...

Matei Udrea: Asta cu teroristii libieni care au venit si au tras e o gogomanie...

Iulian Fota: ... Va rog sa urmariti interviurile cu Catalin Ranco Pitu, procurorul militar care explica in interviuri, plecand de la multiple investigatii si analize pe care le-a facut, ce a fost in 1989 in zilele acelea si dupa.
.....
Iulian Fota: Dragnea, in 10 august 2018! Ala a fost stat paralel! Nimeni nu ia in calcul chestiunea asta: datorita relatiei cu NATO si unor obligatii profesionale, Armata Romana si serviciile au trecut prin procese de restructurare... Cum sa va spun... Efortul care nu a fost simplu de a trimite sute de oameni la cursuri... Ciuca a stat in Statele Unite 8-9 luni, cat a fost anul masteral, urmand, daca nu ma insel, cursurile Colegiului de Razboi din SUA. La fel au fost si serviciile! Deci, au fost multiple cursuri, stagii de pregatire. Ca sa poti sa intri in operatiuni comune pe zona de intelligence ba cu unii, ba cu altii, trebuie sa gandesti ca ei, sa actionezi ca ei. Institutiile astea au fost trecute printr-un sistem. Plus lucrul de zi de zi cu unii si cu altii. De aceea, institutiile astea sunt, dupa parerea mea, mai democratice decat altele, pe de alta parte functioneaza mai bine, sunt mai eficiente. Cate cursuri au urmat cei de la Ministerul de Finante? Sau de la ANAF? Cati oameni au trimis astia la pregatire in Occident? Ministerul Economiei, Agricultura, Justitia, daca vreti! Plus ca nici Ministerul de Interne n-a trecut... Ca de-aia si merge, dupa parerea mea, mai prost decat Armata sau serviciile! Ministerul de Interne n-a fost renovat, reorganizat pentru ca nimeni n-a cerut chestia asta! NATO n-avea grija lui, la UE nici atat! Nici Ministerul de Externe n-a trecut printr-un proces de reorganizare, renovare! Deci, serviciile din Romania nu sunt perfecte, mai au si ele multe lucruri pe care trebuie sa le mai schimbe, dar credeti-ma, ca eficienta stau mult mai bine decat tot felul de institutii pe care le avem in statul roman si in privinta carora nu si-a pus nimeni, niciodata problema reformarii, reorganizarii lor. Si ma refer in special la astea civile. Uitati-va! Discutam toti de ANAF ca nu e capabila sa colecteze taxele! Pai, a trecut ANAF printr-un proces de reorganizare si n-am auzit noi?

Matei Udrea: Asta era intrebarea. Dumneavoasta ati intrat in contact cu institutiile statului roman...

Iulian Fota: Am lucrat cu ele ani buni!

Matei Udrea: Statul roman profund, deep state, cum i se spune in America, cat de mult s-a reformat fata de perioada comunista?

Iulian Fota: Statul per ansamblu, daca bagam civili si militari laolalta, cam 60%...

Matei Udrea: 60% s-a reformat?

Iulian Fota: Sunt zone... Ce nu intelege lumea: o tara este un sistem de sisteme!

,,Romania se va mai lupta o buna perioada de timp cu «omul nou» ala pe care Ceausescu si l-a dorit si pe care, intr-un fel, l-a obtinut! L-a formatat in anii '80 si ni l-a lasat noua mostenire. Ca ne lovim inca de «omul nou» si de copiii «omului nou». Adica oameni mai tineri, dar educati in acelasi spirit si atitudine ca si aceia care au fost crescuti si educati in anii '80"

Matei Udrea: Ma scuzati, dar ii avem pe rezervistii astia care intra pe retelele de socializare si injura America si Occidentul, oameni iesiti la pensie din Armata, de la Politie, din servicii...

Iulian Fota: Au fost scosi din... Sunt oameni care au plecat ca rezultat al restructurarilor care au avut loc prin Armata, prin servicii... Normal ca injura, ca au pierdut...

Matei Udrea: Dar sunt profesori pe la Academia Militara, pe la Academia de Politie, pe la Academia SRI...

Iulian Fota: Nu cred ca mai sunt...

Matei Udrea: Ba da! Chiar acum doi ani, cand a invadat Rusia Ucraina, s-a scris despre o profesoara de la Academia Armatei care umplea Facebook-ul cu toate teoriile acelea conspirationiste si narativele rusesti, propaganda Kremlinului.

Iulian Fota: Si unde preda?

Matei Udrea: La Colegiul National de Aparare...

Iulian Fota: Ca sa fiu sincer, nici eu n-am prea mai dat pe acolo...

Matei Udrea: Asadar, ziceti ca sistemul s-a reformat in proportie de vreo 60%.

Iulian Fota: Sa intelegem ca uscaturi sunt peste tot. Si nu poti sa ai pretentia, din punct de vedere ideologic...

Matei Udrea: Sa nu fie prea multe uscaturi, ca atunci se usuca padurea!

Iulian Fota: Un lucru pe care-l am la indemana pot sa-l dau, ca i-am criticat pe chestiunea asta. Acum s-au potolit, dar intr-o anumita perioada exista o apetenta pentru denumiri din astea dacice. Totul era dacic! Getica... Era o anumita aplecare spre un tip din asta de protocronism care e periculos si trebuie tinut. Bun, dar acum trebuie sa mai intelegem un lucru: Romania se va mai lupta o buna perioada de timp cu ,,omul nou" ala pe care nea Nicu (Nicolae Ceausescu – n. red.) si l-a dorit si pe care, intr-un fel, l-a obtinut! L-a formatat in anii '80 si ni l-a lasat noua mostenire. Ca ne lovim inca de ,,omul nou" si de copiii ,,omului nou". Adica oameni mai tineri, dar educati in acelasi spirit si atitudine ca si aceia care au fost crescuti si educati in anii '80. Fac o paranteza: radacinile dezastrului... Nu dezastru, ca Romania sta, totusi, mult mai bine. Radacinile unor probleme grele, complicate, cu care noi ne confruntam acum sa stiti ca sunt in anii '80! Pentru ca in anii '80 – un lucru pe care multa lume nu-l stie...Nea Nicu, cand incepe sa se sperie si sa-si dea seama ca niste evolutii incep sa aiba loc, iar el e din ce in ce mai singur in pozitia lui, procedeaza la marginalizarea intelectualitatii. Am stat odata de vorba cu un securist, ca nu pot sa-i spun altfel, un om care a lucrat pana in '92-'93 in fosta Securitate si dupa aceea inca vreo 2-3 ani. Omul mi-a povestit niste chestii extrem de interesante legate de evolutia Securitatii in anii '70 si '80. De exemplu, Securitatea a avut vreo cativa ani, prin anii '70, cand a avut damblaua sau ambitia de a recruta din facultati pe cei mai buni. Era topul, ierarhia, ii contactau, voiau – bine, cine nu voia – iar bine. Stiu oameni care n-au vrut si n-au patit nimic, isi vedeau de treaba, erau lasati in pace. Deci, ideea asta... Ma gandeam odata: cum, domnule, Securitatea stia sa lucreze pe ideea de cel mai bun si in ziua de astazi uitati-va ce selectie negativa avem! Generalizata! Si cum e tara plina de tot felul de trogloditi care n-au nimic de spus. Nu sunt nostalgic, dar totusi, unele lucruri e interesant cum s-au intamplat in anii '70. De exemplu formarea ofiterilor de informatii, intr-o mare masura, la sfarsitul anilor '70 si pana prin 1981 sau 1982, era pe mana unor profesori civili care predau inclusiv pe la Baneasa si asa mai departe. Profesorul de la Drept se ducea si... Ei, incepand cu 1981-1982, pe fondul asta de sperietura a lui Ceausescu, incepe remuncitorizarea Armatei. Cei care au ajuns in functii importante prin anii '90 si chiar inceputul anilor 2000, daca va uitati la cariera lor profesionala, au fost promovati comandanti de regiment – functie importanta la vremea respectiva! – cand erau capitani sau maiori. Pentru ca, mai ales dupa complotul generalilor din Armata, cand nea Nicu iarasi trage o sperietura...

Matei Udrea: Cand s-a intamplat asta?

Iulian Fota: 1983 sau 1984.

Matei Udrea: La ce va referiti? Ca poate lumea nu stie...

Iulian Fota: Au fost cativa generali din Armata Romana – Ionita, Militaru au fost printre ei, dar si niste ofiteri cu grade mai mici – care au incercat o miscare din asta de razvratire, de opozitie fata de Ceausescu. Au incercat si niste discutii cu sovieticii. Cert este ca... asa, ca in Romania, cineva a tradat! Securitatea a aflat, i-a spus lui Ceausescu si i-a imprastiat pe astia, i-a marginalizat. Sunt si niste povesti mai ciudate. De exemplu, accidentul ambasadorului Patilinet din Turcia (ambasadorul roman moare intr-un accident de masina despre care s-a spus la vremea respectiva ca ar fi fost provocat de Securitate – n. red.), care se speculeaza ca ar fi facut parte din grupul de complotisti. Aici apar si niste elemente care duc mai tarziu la Ion Iliescu. Ca o spune generalul Militaru in vestita secventa: ,,Frontul Salvarii Nationale e infiintat de 6 luni!". Deci erau niste elemente firave, dar n-au avut consistenta necesara ca si noi sa avem tranzitia de la comunism la democratie fara evenimente majore si fara pierdere de vieti omenesti.

,,Oamenii din anii '80, acesti autarhisti, protocronisti, adica «omul nou», nu au dimensiunea anti-bolsevica si anti-rusa! O au numai pe aia anti-occidentala! Deci, de-aia lor li se pare normal sa te duci la Ambasada Rusa, dar au o problema cu NATO si cu Uniunea Europeana. Ca asa au fost invatati!"

Matei Udrea: Da.

Iulian Fota: Dar sa revin la ce voiam sa va spun. La un moment dat, ma duc la o nunta prin 1987 sau 1988 si vorbesc cu cineva care, in fine, ne spune la un moment dat ca era student la Baneasa, la Securitate. Si l-a intrebat cineva: ,,Domnule, dar cum ai ajuns acolo?". ,,Pai – zice –, mi-au trebuit 3 ani in productie!" Deci, de la Securitatea care recruta prin facultati – nu pe toti, dar pe unii – si incerca sa-i ia pe cei mai buni, in '80 si ceva ajungem la conditia asta...

Matei Udrea: Ne intoarcem, de fapt, in anii '50, ca asta era selectia de atunci, trebuia sa ai origini sanatoase si cat mai putine studii.

Iulian Fota: Nu mai puteai sa intri la Scoala de Securitate de la Baneasa daca n-aveai 3 ani de munca in productie! Deci, conditia ca sa devii securist era sa fii muncitor mai intai! Ceea ce presupune o conditie intelectuala foarte scazuta. Si stiti unde se vede foarte bine? Ca le-am si spus la un moment dat unor securisti batrani: ,,Ba, mare greseala ati facut ca l-ati dat pe Plesita sa iasa in public, sa vorbeasca!". Plesita era un badaran, eu l-am mai prins dupa 1990, ca mai vorbea pe la televiziuni. Avea o exprimare greoaie, fara niciun fel de deschidere...

Matei Udrea: Plesita a fost comandantul...

Iulian Fota: Seful Securitatii intr-o perioada! Deci, aceasta remuncitorizare a Partidului, a Securitatii, a Armatei, in special cu 1983-1984, cand a inflorit? Oamenii astia care erau promovati la 30 de ani sefi de regimente aveau in 1989 varsta de 38-40 de ani. Pai, astia sunt aia care au pus mana pe tot dupa 1990! Si unele lucruri sunt stricate... Inclusiv universitatile private sunt infiintate de oameni din astia! Care acolo isi gasesc un refugiu si isi dau seama ca... Acum stau si ma gandesc daca asta e o rezistenta planificata si au gandit-o pe termen lung sau e doar o intamplare. Pentru ca atunci cand au facut universitatile astea private si acolo au pregatit ,,noile cadre", astea despre care ne lovim noi acum peste tot, m-am gandit: ,,Domnule, aia a fost razbunarea lor?". Ca ei pierdusera deja partida, Romania se ducea usor-usor spre NATO si UE! A fost o forma de a rezista? Nu stiu! Aici nu m-am lamurit nici eu, pentru ca sunt niste lucruri in plina derulare. Dar cert este ca omul asta ,,nou" care a fost mosit de Partid si de Ceausescu – protocronisti, recuperarea teoriilor legionarilor si a teoriilor din anii 1930-1940 – toate chestiile astea s-au varsat in capul nostru dupa 1990! Toata educatia acestor oameni a avut o clara caracteristica anti-occidentala! Toti erau educati intr-un spirit...

Matei Udrea: Dar vedem asta si acum! Intre rezervisti!

Iulian Fota: Da, pentru ca toti s-au format asa! Domnule, legionarii erau anti-occidentali, dar erau si anti-bolsevici! Multi legionari s-au inrolat si au plecat pe front, sa lupte impotriva bolsevicilor. Ei, oamenii din anii '80, acesti autarhisti, protocronisti, adica ,,omul nou", nu au dimensiunea anti-bolsevica si anti-rusa! O au numai pe aia anti-occidentala! Deci, de-aia lor li se pare normal sa te duci la Ambasada Rusa, dar au o problema cu NATO si cu Uniunea Europeana. Ca asa au fost invatati! Parintii lor, la astia mai tineri, sau ei, la astia mai batrani, atunci cand au fost ei formati si educati. Deci, de-asta...

Matei Udrea: Se leaga lucrurile astea...

Iulian Fota: Si tot timpul... Avem cartea lui Boia, avem analizele foarte interesante ale generalului Mihai Ionescu in Magazin Istoric despre ,,Partida Rusa". Romanii intotdeauna au fost organizati pe partide! Asta e un concept pe care, iarasi, multi nu-l inteleg. Nu e vorba de un partid, e vorba de o optiune ideologica si de politica externa impartasita de oameni care pot fi in mai multe partide politice! Am avut o partida germanofila. Am avut si avem in continuare o partida francofila. Cristi Preda, ca n-am o problema sa-l barfesc, il lauda pe Negrescu, pe Facebook, ca e un politician bine pregatit – de acord cu el – si filofrancez. Cristi Preda fiind, ca sa zic asa, de felul lui un filofrancez. Deci, in continuare, avem o partida filofranceza in Romania si asta nu e un secret. Avem o partida pro-americana! Sunt absolut convins... La un moment dat, Stefan Andrei (fostul ministru de Externe al lui Ceausescu – n. red.) spunea intr-un interviu prin 1997 ca, dupa parerea lui, in continuare partida pro-rusa e cea mai raspandita in Romania. Avem si am avut intotdeauna o partida pro-rusa! Deci, ce mare secret e in privinta asta cand ii vedem pe unii si pe altii ca au optiuni diferite?

Matei Udrea: Asa este! Va multumesc pentru amabilitate...

Iulian Fota: Cu mare placere!

Matei Udrea: La revedere!


atanasu

#26
Din 21 august (vezi #21) eu i-am ridicat mingea la filu dlui presedinte al Ucrainei . dlui Zelenski caruia desigur ca fiind public ce scriu i s-a comuncat (daca  au si ceva in plus decat tarate in tartacute) asa ca ieri am gasit, mi-a venit,  si raspnsul si citez din
https://www.aktual24.ro/zelenski-anunta-ca-ucraina-intentioneaza-sa-detina-pe-termen-nelimitat-teritoriul-rusesc-pe-care-l-a-ocupat/
Zelenski anunta ca Ucraina intentioneaza sa detina pe termen nelimitat teritoriul rusesc pe care l-a ocupat/  VICTOR MIHALACHE | 4 SEPTEMBRIE 2024
Citez:
Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat pentru NBC News ca Kievul intentioneaza sa detina pe termen nelimitat teritoriile rusesti pe care le-a ocupat intr-o incursiune surpriza luna trecuta.

,,Nu avem nevoie de pamantul lor. Nu vrem sa aducem stilul nostru de viata ucrainean acolo", a spus el in timpul primului sau interviu de la incursiunea cu mize mari a Ucrainei in Rusia.

Ucraina va ,,detine" teritoriul, deoarece este parte integranta a ,,planului sau de victorie" de a pune capat razboiului, a spus Zelenski.

,,Deocamdata, avem nevoie", a spus el despre teritoriul pe care Ucraina il detine acum in Rusia.

In urma cu aproape o luna, trupele ucrainene au intrat in regiunea Kursk a Rusiei intr-o operatiune secreta. Kievul sustine acum ca controleaza aproape 1.200 de km patrati din teritoriul rusesc si ca a luat sute de prizonieri de razboi rusi.

Zelenski a spus ca nu poate discuta daca Ucraina planuieste sa incerce sa puna mana pe mai mult teritoriu rusesc.

si deasemeni si mai jos :
news.ro scrie la  https://www.news.ro/externe/zelenski-anunta-ca-operatiunea-din-kursk-continua-ucraina-a-semnat-un-nou-acord-bilateral-de-securitate-al-26-lea-cu-irlanda-stat-neutru-1922403305012024090121723055
 "Ucraina susţine că a preluat controlul asupra a 1.300 de km pătraţi pe teritoriul rus de la declanşarea incursiunii sale în Kursk, la 6 august. i ,,Pregătim întâlniri importante cu partenerii noştri. Ceva care poate şi ar trebui să ne consolideze poziţia - nu numai a Ucrainei, ci a tuturor celor din Europa, a tuturor celor din lume care doresc un sfârşit real al acestui război şi o muncă comună reală pentru a se asigura că securitatea nu va mai fi niciodată distrusă",

Ce pot sa raspund la asta decat asa, adica adaugand si ceva in plus finalul dpinzand de ce se va mai intampla:

"Bravo! deci ai inteles exact ce ti-am spus! Dar nu ti-am spus tot adica nu am explicat cum daca reuseti aceasta detinere permanenta poti aduce pacea mondiala si restucturara relatiilor internationale pentru toate natunile care vor dori sa se uneasca  intru  civilizatie si nu intru "salbaticie" "

paraschivrazvan25

Foarte buna intrebarea si cateva dintre raspunsuri






Daca aveti nevoie de solutii de inchirieri auto bucuresti compania noastra va ofera cele mai bune facilitati de care va puteti bucura la costuri minime. Daca aveti nevoie de servicii optime si profesionale de inchirieri auto bucuresti otopeni puteti conta pe sprijinul agentiei noastre.


atanasu

Ref la expozia pagerlor:  Acte de terorism ar putea spune unii , dar nu este asa cat timp sunt efectuate in cadrul unui razboi adica in cazul unor actiuni de razboi cum a fost cea contra Hezbolah, rganizati care ea este terorista.