Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Unde de Broglie

Creat de proffiz, Septembrie 18, 2015, 06:40:28 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

atanasu

#15
Il intreb pe dl prof.Nothinger:  daca electronul nu are forma adica nu are informatie(informatia formateaza materia iar materie neformatata de la Aristotel citire nu cunoastem in mod experimental)  ce fel de existent este?
PS genulasus , interventia ta interesanta de ieri dar repetitiva fata de ce s-a tot discutat pe cele 13 fire sintetizate de mine pe firul in care ai intervenit (vezi primele doua pagini si eventual cele 13 fire care sunt scrise cu mult inainte sa intri tu aici )m-a facut sa te caut si sa descopar acest fir la care nu am de comentat decat ce am scris mai sus. :)

Ps De altfel pe acele fire referite dl Adrian Buzatu (Adi) initiatorul si factor activ pana l-a parasit (martie 2013) al acestui forum si cercetator fizician profesionist a repetat de multe ori ca o Teorie a Universului (nota mea:putem sa-i spunem  si a Big Bangului) nu va fi completa decat dupa marea unificare intre gravitate(relativitate) si cuantica , adica pun eu pana cand una si aceiasi teorie va fi "haina matematica"( acum imi citez eu profesorul de matematici speciale, regretatul Dumitru Mangeron) pentru fizica microcosmosului si a msacrocosmosului.
Asta insa nu ne opreste sa ne lamurim cu cele azi considerate valabile in sensul de utile activitatii de cercetare si chiar de zi cu zi.
PPS.Acel articol trimis celor trei profesori si pe care-l indici si pe acest fir ai incercat sa-l publici intr-o revista de specialitate. Pacat ca nici Harap Alb si nici Electron care s-a ocupat mult de un nas al tau recte de  Ilasus care a aparut putin inaintea ta (inaugurand seria Xlasus-glumesc) plecand si el de pe aici ,probabil epuizat de lunga discutie cu ilasus unde nu am avut ce face si am mai intervenit si eu din cand in cand-desigur ca absolut inutil nu au comentat (daca l-au citit ) articolul tau. Eu nu ma mai bag si in cuantica sau fizoca particulelor desi nu cred ca respectivul articol m-ar depasi caci pare destul de inteligibil  dar nu e preocuparrea mea. 

atanasu

#16
PPS Adaug la intrebarea pentru dl prof Notingher urmatoarea afirmatie din 2008  a lui Adi de pe un alt fir referitor la masa punctului geometric:
Spune Adi: "Trebuie inteles  ca e vorba de particule care au anumite proprietati precum masa, spin, sarcina electrica, etc, si care se intampla sa ocupe un volum zero, tot asa cum ar ocupa si un punct geometric. Totusi, nu sunt un punct, ci sunt particule. Punctul nu exista, e doar un concept matematic, la fel cum nu exista nici un numar. In schimb particula e fizica si exista. Exista fizic."

Nota mea: Cum volumul se defineste in spatiul tridimensional, ar rezulta ca sunt marimi fizice existente in afara spatiului tridimensional ci doar pe coordonata de timp cvadridimensional al lui Minkowski , adica care ar avea cel putin o coordonata spatiala nula, caci curbele si suprafetele nu au volum  si coordonata timp desigur nenula. Practic aceste obiecte nu sunt in spatiul fizic tridimensional ci doar in cel al timpului(indraznesc sa-i spun virtual) adica pot fi oriunde in functie de moment .Sa fie asta incertitudinea? Sa fie si preocuparea lui Ilasus pe care electron a ghicit-o desi nu a intervenit la acest fir (stia poate el de ce?). Atunci este evident ca tu si cu ilasus sunteti unul si acelasi obiect fizic cu volum in lumea reala, dar ca un punct geometric in asta virtuala si deci putandu-va foarte bine suprapune :)

Nilak

Daca ati aflat cum fizica moderna explica acest fenomen, as dori sa va prezint o explicatie alternativa.

Conceptul meu [1] explica motivul existentei si comportamentul lungimii de unda deBroglie asociate unei particule intr-un mod diferit. Insa este deocamdata la nivel de ipoteza si nu poate fi luat in calcul ca sursa stiintifica.
Conceptul face o predictie privind momentul orbital al undelor, si indica o legatura clara intre cele doua. Deasemenea efectele descrise de relativitate sunt explicate intr-un spatiu euclidian, fara a fi nevoie sa presupunem existenta lor prin enuntarea unor postulate. Inertia, care are legatura cu relativitatea, este simplu de inteles este explicata clar.O sinteza se gaseste pe blogul meu [2].

Documnetul este in lucru.
http://vixra.org/abs/1612.0239[1]
https://dwgtheory.quora.com/On-acceleration-and-inertia[2]