Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Cine sunt eu?

Creat de Athos, Decembrie 10, 2012, 04:08:15 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

sumalan dorin


Citat din: atanasu din Octombrie 25, 2019, 09:59:01 AM
Iubeste si fa ce vrei! a spus Sfantul(Fericitul)Augustin (sec 4-sec 5) .Nu intelegi de ce avea dreptate?
Si sa te mai ajut :de ce 153 si nu 150 de pesti mari ?

Atanasu ,chiar asa sa iubesti pe orcine si chiar sa faci ce vrei?Nu gasesti ca personajele la care faci referire apartin trecutului ,apartin altei epoci ,unei alti societati de mult duse.

De ce simti nevoia sa rascolesti trecutul prin aducerea in prezentul nostru a unor personaje?

A.Mot-old

Citat din: atanasu din Octombrie 25, 2019, 09:13:38 AM
Ok Tu crezi ca asa a fost.
Dar acea experienta nu crezi ca incripteaza nimic, nu trimite la nimic. Stii doar ca Ioan a fost numit teologul?
Dacă la revelația mea din noaptea de 25 Decembrie 1995 te referi , atunci eu știu ce am trăit si cred că asta este valabil pentru toti chiar dacă foarte mulți vor avea acest tip de revelație abia când Sufletele lor va părăsi trupurile respective din această viață...În acea noapte de 25 Decembrie 1995 Sufletul meu a ieșit din trupul meu (adormit pe partea stângă) prin rabatere până la verticală în jurul tălpilor picioarelor și apoi a plutit cam la înălțimea de 10-15 cm față de podea , a trecut prin ușa de la sufragerie fără a simți vreo opreliște apoi a ieșit doar pe jumătate prin ușa de la apartament și de frică a intrat înapoi în hol și fără a face o întoarcere , sufletul s-a orientat automat (fără a face o rotire în acest sens) din nou spre ușa din sufragerie , a intrat în sufragerie și s-a oprit în dreptul trupului (aflat în patul care era lângă ușa) câteva clipe și a avut o oarecare aversiune față de acesta , apoi a ajuns în mijlocul sufrageriei și după câteva clipe pur și simplu s-a produs o rotire cu o viteză extrem de mare a Sufletului meu în jurul axei sale longitudinale și instantaneu Sufletul meu a ajuns deasupra tălpilor picioarelor și a intrat prin rabatere de la verticală în trup și atunci m-am trezit brusc și am izbit cu putere cu mâna dreaptă în spătarul patului deorece îmi părea rău că Sufletul meu a reintrat în trup.Acum când scriu despre această minunată revelație retrăiesc aidoma tot ce s-a petrecut.La aproape o lună si jumătate și anume cam în prima săptămână a lunii februarie 1996 am avut confirmarea că ceea ce mi-a revelat DUMNEZEU în nopatea de 25 Decembrie 1995 a fost ADEVĂRAT!Voi posta ulterior despre această confirmare...
-----------------------------------------------------------------------
Cred că ar fi cazul să spui și tu experiențele trăite de tine....

Citat din: atanasu din Octombrie 25, 2019, 09:59:01 AM
Ps Am uitat. Iubeste si fa ce vrei! a spus Sfantul(Fericitul)Augustin (sec 4-sec 5) .Nu intelegi de ce avea dreptate?
Si sa te mai ajut :de ce 153 si nu 150 de pesti mari ?
Eu nu sunt catolic și nu sunt de-acord cu ideile filozofului Augustin de Hipona și deci nici cu afirmația lui "Iubeste si fa ce vrei!".Spune tu de ce avea dreptate el.
Eu sunt născut ortodox și consider că după apostolii lui Iisus este greșit ca vreo biserică creștină sau necrestină să canonizeze pe vreun om chiar dacă a suferit sau nu pentru credința lui....și deci nu sunt de-acord decât cu ceea ce spune Biblia Ortodoxă pe care o consider 99,99 % adevărată iar 99,99 %  din așa zisa "Apocalipsa" a lui Ioan eu o consider ca nefiind adevărată.
Erau 153 de pesti și nu 150 pentru că atâția au ieșit la numărătoare....și orice alte interpretări făcute de așa zisul teolog D.A. Carson si alții ca el nu are nicio relevanță și nici nu poate fi interpretată ca pe vreo revelație viitoare...
Adevărul Absolut Este Etern!

atanasu

#62
Desigur ca atatia au iesit la numaratoare dar nu cred ca este fara sens faptul ca ei reprezinta suma unei progresii aritmetice adica suma primelor 17  numere naturale si parca parca ajungem la niscai-va chestii numerologice? :)

Cat despre zicerea fericitului Augustin canonizat de catolici care au sfinti ca si ortodoxii , eu nu am probleme cu sfintii dar daca tu ai atunci poate ca esti doar evenghelist , in fine Augustin vrea sa spuna ca daca iubesti conform poruncii lui Isus pe semenul tau si pe Dumnezeu conform primei porunci Divine atunci poti face ce vrei pentruca nicicand nu vei mai face raul.

A.Mot-old

#63
Citat din: atanasu din Octombrie 25, 2019, 10:34:37 PM
Desigur ca atatia au iesit la numaratoare dar nu cred ca este fara sens faptul ca ei reprezinta suma unei progresii aritmetice adica suma primelor 17  numere naturale si parca parca ajungem la niscai-va chestii numerologice? :)

Cat despre zicerea fericitului Augustin canonizat de catolici care au sfinti ca si ortodoxii , eu nu am probleme cu sfintii dar daca tu ai atunci poate ca esti doar evenghelist , in fine Augustin vrea sa spuna ca daca iubesti conform poruncii lui Isus pe semenul tau si pe Dumnezeu conform primei porunci Divine atunci poti face ce vrei pentruca nicicand nu vei mai face raul.
Să fim serioși!Nu are nicio semnificație cu ceea ce se invocă și nici cu ceea ce spui tu despre cei 153 de pești!
--------------------------------------------------------------
Eu nu sunt evanghelist , dar vreau sa fiu un bun ortodox și pentru a fi un bun ortodox trebuie să respecți ceea ce spune DUMNEZEU prin Profeții Săi adevărați în Vechiul Testament și ceea ce spune DUMNEZEU prin Fiul Său Domnul Iisus Hristos în Evanghelii. 
Eu știu că prima poruncă este scrisă în Biblia Ortodoxă , Iesirea , cap. 20 , versetele 2 și 3 și anume:
"2. Eu sunt Domnul Dumnezeul tău, Care te-a scos din pământul Egiptului şi din casa robiei.
3. Să nu ai alţi dumnezei afară de Mine!".
Unde vezi tu că din prima Porunca rezultă că "daca iubesti conform poruncii lui Isus pe semenul tau si pe Dumnezeu conform primei porunci Divine atunci poti face ce vrei pentruca nicicand nu vei mai face raul."?!?!
Iată ce este scris în Biblia Ortodoxă , Evanghelia după Matei , cap. 22 , versetele 34 , 35 , 36 , 37 , 38 , 39 și 40:
"34.   Şi auzind fariseii că a închis gura saducheilor, s-au adunat laolaltă.
35.   Unul dintre ei, învăţător de Lege, ispitindu-L pe Iisus, L-a întrebat:
36.   Învăţătorule, care poruncă este mai mare în Lege?
37.   El i-a răspuns: Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.
38.   Aceasta este marea şi întâia poruncă.
39.   Iar a doua, la fel ca aceasta: Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.
40.   În aceste două porunci se cuprind toată Legea şi proorocii.".
Unde vezi tu că din aceasta Evanghelie , filozoful Augustin ar fi tras concluzia că "daca iubesti conform poruncii lui Isus pe semenul tau si pe Dumnezeu conform primei porunci Divine atunci poti face ce vrei pentruca nicicand nu vei mai face raul."?!?!
Fiul Lui DUMNEZEU , Domnul Iisus Hristos nu a venit să strice Legea și Proorocii ci a venit să întărească Legea și Proorocii!
Adevărul Absolut Este Etern!

atanasu

#64
@A.Mot
MULTUMESC SI RASPUND:
a)Daca am fi la o discutie fata in fata si fara martori as incheia discutia asta caci pentru mine nu mai are relevanta dar pentruca poate mai sunt si alti cititori, voi da niste raspunsuri dupa care si aici voi termina o discutie pe texte din Biblie care ar parea ca vrea sa convinga pe cineva de valoarea de adevar a textului biblic si asta s-ar putea numi prozelitism sau cum scrie la regulament 4.7 propaganda religioasa si nu doresc sa incalc un regulament care insa  interpretat in spiritul sau este foarte bun.
b) Inteleg clar ca nu esti crestin ortodox dar ca te-ai nascut si ai fost botezat(probabi) in sanul cultului crestin ortodox din cadrul religiei crestine si aici trebuie sa ma justific .Elementul comun care dupa mine ii uneste pe toti crestinii intr-o singura credinta crestina este credinta ca Isus a fost fiul lui Dumnezeu si ca dupa ce a fost rastignit si in trup omenesc a murit pe cruce, a inviat a treia zi si in a patruzecea zi s-a inaltat la Tatal Sau. Acestea sunt nenegociabile pentru orice crestin dar altele difera, iar tu chiar si prin simpla respingere a creatiei majore dupa Evanghelia sa, anume cea a Sfantului Ioan Teologul, care este Apocalipsa pe care multi crestini catolici sau ortodoxi nu o pot respinge pentruca face parte din Sfanta Scriptura dar recunosc ca nu o inteleg si-i dau fiecare ce interpretare doreste.
Sunt crestini care nu-si permit sa interpreteze ei scripturile si adopta linia respectului total pentru invatatura Sfintilor Parinti considerand-o inspirata de Dumnezeu sau poate de Sfantul Duh, fiecare cum crede, dar sunt si altii, tot crestini care cred altfel . Acestia daca au o credinta comuna formeaza o secta. Oficial singurile culte crestine care cred ca se accepta de Biserica ca fiind crestine cu adevarat este cel ortodox si catolic care s-u seprat dupa marea Schisma  sau cel putin asa cred eu.  Nu stiu pozitia pe care o acorda protestantilor care produc sumedenie de secte si  nici macar fata de cel traditional care este luteranismul(dar vezi ca apare si calvinisml si deci o bulibaseala de variatii crestine). Dar pe mine nu ma intereseaza asta si consider  ca in raport cu Sfanta Scriptura fiecare crestin este liber sa se poztioneze cum vrea si ortodxii se deosebesc de catolici prin textul Crezului si al primatului papal. Restul sunt chestii de amanunt pe care nici macar nu le stiu. In problema Crezului(problema filioque)logica ma duce la a considera ca cel ortodox este cel conform Evangheliei lui Ioan iar chestiunea cu primatul papal este o problema eclesiastica de fapt de natura politica eclesiastica si pentru mine nu  are imprtanta. Este evident ca nici eu ca si tine, nu sunt un ortodox dogmatic si deci practic nu sunt un ortodox,ci doar un crestin neapartinand niciunui unei rit sau secte decat al celei cu un singur membru :eu.
c) In chestiunea relatiei intre credinta si ratiune - credinta,  se discuta si se crede cica in mod stiintific iar dupa mine in mod stupid, depre adevarul scrierilor sfinte in speta despre Sfanta Scriptura si textele adaugate de autoritatile eclesiastice pentru cei care le recunosc si doar despre Sfanta Scriptura pentru cei care nu le recunosc dar se considera crestini si personal  am parerea ca existenta divinitatii si a adevarurilor din scrier ile sfinte nu se transeaza pe cale rationala ci pe calea mistica a credintei . Eu definesc mistica ca fiind credinta care adopta norma data de Isus in 20:20 si care in mod eronat s-a tradus drept crede si nu cerceta asa cum si dictonul scopul "scuza mijloacele" tot eronat i se atribuie lui Machiavelii spre ghinionul si nenorocirea istoriei apusului crestin.
d) Citatul ,,crede şi nu cerceta", inclus uneori ca îndemn al Bisericii şi considerat ca făcând parte din învăţăturile creştine, a stârnit numeroase controverse de-a lungul istoriei. În timp ce specialiştii în studierea Bibliei şi a lucrărilor celor mai importanţi reprezentanţi ai Creştinismului resping ideea ca acest citat face  parte din scriptură, alţi autori susţin că în Biblie există numeroase versete al cărui mesaj este asemănător sintagmei ,,crede şi nu cerceta". Potrivit istoricilor, citatul îi este atribuit filozofului grec Celsus, care a trăit în secolul al II-lea. În scrierile sale, susţin unii dintre cercetători, Celsus îi acuza pe creştini de manipularea unor oameni simpli şi creduli, care pot fi păcăliţi uşor. Astfel, spunea el, acestor oameni li se prezenta o religie nouă şi atractivă, cu scopul de a-i converti. Deducţia făcută de Celsius provine din versetul atribuit lui Ioan (20:29), unde Isus îi spune lui Toma: "Pentru că m-ai văzut, ai crezut. Ferice de cei ce n-au văzut, şi au crezut"
Sunt total de acord ca aceasta interpretare pe care o resping si teologii crestini este eronata si ea vorbeste despre raportul dintre credinta si stiinta care nu este la indemana rationalitului-materialist ci este  ceva care nu se poate realiza decat prin "tangente" asa cum nu se poate realiza intre imanent si transcendeta decat tot prin tangente duse din interiorul lumii materiale si rationale-imanete spre o lume absolut necunocuta si necognoscibila care este transcendenta. Altfel nu poti scapa de toate contradicrtiile si paradoxurile la care te obliga ratiunea.
d) Deci desi tu sustii ca ai avut o revelatie, totusi nu te deosebesti cu nimic de ateii sau liber cugetatorii care incearca sa demonstreze lipsa de consistenta a credintei religioase in raport cu cea stiintifica care si aia tot o credinta este, axiomele fundamentale fiind doar constatabile si deci crezute in functie de fertilitate, de utilitate dar nedemonstrabile,  iar daca nu iti place  poti creea, de ex,  esti liber , si alte geometrii dar  cu o singura conditie sa fie consistente si deci falsificabile caci asta este de fapt stiinta.
e) Voi continua cu povestea despre pesti vorbindu-ti pe limba ta adica rational si neapeland niciun moment la credinta dar asta dupa ce imi vei spune ca mi-ai inteles aceasta pozitie cu care nu-ti cer sa fii de acord, adica nu doresc sa discut despre valoarea de adevar sau fals a orice tine de credinta ta sau a mea.
Apoi voi continua si cu restul de subiecte anuntate de mine.


atanasu

#65
Nu stiu sigur daca mi-ai inteles pozitia din finalul postarii anterioare dar sa zicem ca da si in plus incerc sa mai scriu ceva cat timp nu sunt napadit de prea multa inteligenta conlocuitoare dar nu artificiala de care se ocupa Cosmin (sau poate ca nu se ocupa in realitate)  si deci sa-mi tin o parte din promisiune in sensul ca spun pana la capat povestea celor 153 pesti mari dar in povestea mea marimea nu va avea importanta, desi daca le intrebi pe unele nu stiu daca ar fi de acord mancaciosi cum sunt.  :)

Asadar :

Interesanta, ciudata, uneori chiar miraculoasa, poate fi considerata aparitia unui numar intr-o anume situatie data.
De exemplu, aparitia numarului 153 in Evanghelia dupa Ioan la versetul 21.11 cu ocazia celei de a treia aparitii a lui Isus in fata ucenicilor, dupa Inviere, la marea Tiberiadei, când Petru prinde in navod 153 de pesti mari (o noua minune de tipul inmultirii pâinilor), ciudat fiind numarul mentionat, aparent fara motiv, dar care, totusi, are proprietati mai speciale, in sensul ca 153 este un numar triunghiular, fiind suma primelor 17 numere naturale.
Subliniez ca termenul de numerologic se va referi la corespondenţe si proprietati existente in virtutea bazei de numeratie zece in care sunt scrise numerele, corespondenţe care nu puteau fi gasite in perioada scrierii Evangheliilor, sistemul de numeratie cu baza zece fiind introdus mult mai tarziu, cand arabii il preiau de la indieni in sec. al VIII-lea facandu-l sa fie ce este azi prin introducerea cifrei zero, referita prima oara in lucrarile lui Al-Horezmi, in Europa fiind introdus de matematicianul italian Fibonacci la 1202.
De la bun inceput trebuie sa mentionam ca numarul 153 avea in epoca, pornind inca de la Pitagora, cateva semnificatii importante fiind referit in constructia asa-numitei vesica pisces, figura considerata sacra de catre pitagorici  din multiple motive, figura descriind forma pestelui fara coada si rezultand din intersectia a doua cercuri de raza egala, fiecare avand centrul pe circumferinta celuilalt, ceea ce facea ca raportul dintre inaltimea si latimea respectivei figuri geometrice regulate sa fie radical din trei, numar irational pe care anticii il aproximau foarte exact prin raportul 265/153.
Numarul 153 are cateva proprietati aritmetice interesante cunoscute si in epoca si anume:
153 = 1x1x1 + 3x3x3 + 5x5x5
Suma divizorilor este un patrat perfect : 1 + 3 + 9 + 17 + 51 = 81 = 9x9
153 = 1! + 2! + 3! + 4! + 5!
153 = 9x17 deci 153/(1+5 +3) = 17 iar 17 este singurul numar prim egal cu suma a patru numere prime succesive (17= 2+3+5+7) care in plus sunt si primele numere prime.

In sistemul binar 10011001 (mod de scriere necunoscut in epoca redactarii Evangheliilor).

Care ar putea fi semnificatia esoterica mai adanca a acestui numar 153?
O prima semnificatie ar fi trimiterea spre semnul pestelui, care este semnul crestinismului si al lui Isus (si azi mitra papala are forma a doi pesti) dar se poate obiecta ca si evanghelistul Ioan cunostea si el legatura pitagoreica dintre peste si numarul 153, fiind o persoana culta.
O alta poate decurge din faptul ca Tetragrammaton care este numele grecesc al vechilor evrei pentru YHVE. este pomenit de 5.410 ori in Biblie, iar  in Geneza de 153 ori.
Ca proprietate numerologica de baza gasim valoarea noua care in numerologie este data de suma cifrelor sale, numarul noua fiind extrem de important in numerologie ca ultima cifra a bazei zece.
Este unica aceasta proprietate aritmetica si numerologica?
            Nu, pentru ca o proprietate similara poseda si numarul 36 care este noua, dar care este si suma primelor 8 numere naturale sau numarul 351 care este tot noua, dar si suma primelor 26 numere naturale si asa pentru un numar infinit de numere intregi care au aceeasi proprietate de a fi in final noua si, in acelasi timp, numere triangulare, adica suma unor serii de numere naturale incepând cu numarul 1 (progresii aritmatice cu ratia 1 si prim numar numarul unu) .
In seria de numere triunghiulare de pana la 1000, adica primele 44 numere triunghiulare, sunt doar 9 numere – e vorba de 36, 45, 153, 171, 351, 378, 630, 666 si 990 care au proprietatea de mai sus, adica numerologic sunt noua si, desigur, ca sirul continua la nesfarsit.
Remarcam existenta printre aceste numere speciale si a numarului 666 care mai are multe alte proprietati, dar proprietatea de a fi un numar triunghiular, ca si 153, il leaga de acesta, ele fiind cele doua numere esentiale ale Noului Testament, primul in Evanghelia dupa Ioan si celalalt in cealalta scriere a evanghelistului, respectiv, Apocalipsa
In acelasi timp, in cadrul numerelor triunghiulare sunt, desigur, si unele care sunt unul rasturnatul celuilalt formand perechi de numere, cum este prima de acest fel, respectiv perechea aflata si in sirul de mai sus, adica 153 cu 351, la care se adauga numai inca noua perechi pe le-am gasit pana la numarul cu 11 cifre 50.620.051.653, care este un numar triunghiular aflat in zona sumei primelor 300000 de numere naturale consecutive.
Cele doar 10 perechi gasite sunt:

153, 351;
17578, 87571;
185745, 547581;
1461195, 5911641;
12145056, 65054121;
12517506, 60571521;
304119453, 354911403;
1775275491, 1945725771;
10246462281, 18226464201;
35615002605, 50620051653.

Se poate constata ca din cele 10 perechi de numere triunghiulare rasturnate doar una si, anume, prima, adica 153, 351 are si proprietatea de a fi numerologic in mod direct noua, dar, indirect, mai fiind si perechile 12517506, 60571521 si 10246462281, 18226464201, care ajung sa fie 9 trecand prin suma efectiva aritmetic 27 si, respectiv, 36.

O alta legatura numerologica intre cele doua numere rasturnate 153 si 351 este ca 153 + 351 = 504  iar 504 x 504 = 288 x 882, evident proprietate numerologica decurgand din scrierea in baza zece.
Toate aceste proprietati numerologice ce deriva din scrierea in baza zece sau in baza doi nu puteau fi anticipate in epoca cand sistemul de numeratie zecimal sau binar nu fusese descoperit, ceea ce face si mai interesante si cu sens aceste proprietati, conferind un caracter de unicitate perechii 153 si 351.

Aceasta unicitate, la Sf. Ioan Teologul si cu 1000 de ani inainte ca numerele sa se scrie in baza 10, singura scriere care le confera celor multiple de noua, ultima cifra caracteristica a sistemului de numeratie in baza 10, proprietatea numerologica de a fi noua (adica suma cifrelor lor sa duca in final la numarul noua), are desigur un sens profund esoteric, iar singurul sens pe care il gasesc, este atentionarea ca evenimente deosebite pot sa apara legate de numere deosebite cum sunt desigur numerele divizibile cu noua mai ales cand li se poate asociatia si o multitudine de alte proprietati ceea ce le va conferii o semnificatie esoterica.

Ps Cei interesati de templierism pot incerca o analiza pe datele interesante ale istoriei acestora.

Anexa: Termenul de esoteric inseamna misterios, ascuns, cunostintele esoterice fiind cunostinte, de regula, mai vechi si ocultate de cunoscatori, care de regula se reduceau doar la un numar mic de initiati.
Evident, ca exoteric va insemna ceva la vedere, neascuns, o invatatura la indemana tuturor.
De exemplu, multi dintre filozofii Greciei antice aveau in scolile lor, doua niveluri de invatatura si anume cel exoteric unde erau predate cunostintele la vedere din epoca si cel esoteric unde erau admisi doar cei dotati care treceau cu usurinta peste nivelul exoteric.
Iar Arisotel spune fatis ca el pe unii nu-i lasa sa treaca de nivelul exoteric in timp ce pe un Alexandru Macedon l-a initiat in mod esoteric.

Pitagora era considerat un om cu infatisarea si inteligenta unui zeu. Pentru el, numarul era la baza Universului si a Armoniei acestuia.
Scoala lui considera ca numerele poarta in ele o adevarata ,,magie", desigur ca referindu-se la numere si nu la cifrele cu care ele se reprezinta grafic.
Erau anume numere care simbolizau de regula ceva filosofico-religios, ceva mistic si erau situatii in care orice numar care aparea putea imbraca o mantie esoterica.
In analogia geometrica pitagoreica unu era punctul, doi linia, trei suprafata si patru spatiul, suma lor fiind 10. Aceste patru numere constituiau triunghiul sacru al Tetraedrei ,,sursa si radacina naturii inepuizabile".

atanasu

Tu doar atat ai reusit sa intelegi din ce ti-am spus? Sa deschizi discutia aia inutila in context despre acea suma scrisa aiurea?

A.Mot-old

#67
Citat din: atanasu din Noiembrie 05, 2019, 08:40:05 AM
Tu doar atat ai reusit sa intelegi din ce ti-am spus? Sa deschizi discutia aia inutila in context despre acea suma scrisa aiurea?
Cred că ar fi cazul să spui și tu experiențele trăite de tine....pentru că așa ai promis...Văd că ai schimbat subiectul legându-te de acel număr de pești pe care creștinii l-au transformat în cine știe ce număr magic...Eu nu văd nicio semnificație magică sau divină a numărului 153 ci doar faptul că este un număr interesant....Sunt foarte multe numere interesante...
Exemple:
1) 9+9=18 și 9 x 9=81
2) 3+24=27 și 3 x 24=72
3) 2+47=49  și 2 x 47=94
4) 2+497=499  și 2 x 497=994
5) 2+4997=4999  și 2 x 4997=9994
6) (6 × 9) + (6 + 9) = 69
7) https://www.efemeride.ro/cele-mai-interesante-lucruri-despre-numere/
Adevărul Absolut Este Etern!

atanasu

E superinteresant si pe vremea aceea nu existau cunostintele de azi, nu erau cifrele arabe si o multime de proprietati numerologice cu nimic miraculoase dar care se pot gasi numai in baza zece(cum sunt exemplele tale)  nu se cunosteau, nu se cunostea progresia aritmetica etc etc si daca stii ca este singurul numar dat in noul testament poti sa te intrebi asupra semnificatiei lui.
Nu mai povestesc nimic pentruca nu are sens .De ce nu are sens? Prefer sa ma abtin. Totusi esenta ti-o comunic: Oricum daca mine te scoli si ai un alt trup nu vei considera ca ai murit. Dar daca nu mai stii nimic din ce ai trait? De fapt ceva a murit dar nu ce esti tu de fapt. Iar ce  nu moare este la ce ajungi dupa ce inlaturi foile de ceapa din care ti se pare ca esti si ramane ceva care este identic cu ce ramane in ocine altul care face aceiasi operatie adica ul tau transcedental care este unul si vesnic fiind o scanteie data de Dumnezeu care EL cu adevarat ESTE.
PS. Si mai interesan este ca exista o legatura pesonala puternica intre mine si numarul versetului Biblic care este 21/11 din Sf Ion Evanghelistul de care nu mi-am dat seama decat dupa ce am descoperit cele prezentate deci  nu aceea m-a indrumat in mod constient dar probabil ca-mi era destinat mie sa descoper cele descoperite.

atanasu

#69
Aici discut eu despre mine iar  la firul despre Pascal despre Pascal. Si aici ti-am raspuns pe scurt constatand ca nu intelegi semnificatia povesti celor 153 de pesti.Am rezumat foarte mult  in postarea anterioara experimentul meu mental ipotetic si care ma duce ca si eu ca si tu ca si toti au scanteia Divina in ei cum scrie si in Facerea si  ca aceasta fiind Divina nu este conditionata de spatiu si timp si deci ne insufleteste pe toti odata sau pe rand. Asta a descoperit traind-o (eu am descoperit-o rational) Ramna Maharshi iar eu cred ca si Pascal a descoperit traind acelasi lucru. Adica spun ca una este sa triesti ca acestia si alta este sa rationezi in cest sens.
PS Mai am trait de data asta ceva real si mi s-a povestit iarasi ceva real de cineva demn in mod absolut de increderea mea. Poate ca zilele astea sa compun un text pe care sa-l postez aici.
Si mai sunt niste restante de documentare de mai demult de care poate ca ma voi ocupa.
PPS.De ce nu termini cu postia aia cu suma primelor n numere naturale care cand n este 17 este 153 si la care te-am starnit eu cu progresia din Ioan 21.11 Nu stiu cum se face ca din ce spun eu auditoriul selectineaza tot felul de lucruri derizorii

A.Mot-old

#70
Citat din: atanasu din Noiembrie 19, 2019, 05:45:43 PM
Aici discut eu despre mine iar  la firul despre Pascal despre Pascal. Si aici ti-am raspuns pe scurt constatand ca nu intelegi semnificatia povesti celor 153 de pesti.Am rezumat foarte mult  in postarea anterioara experimentul meu mental ipotetic si care ma duce ca si eu ca si tu ca si toti au scanteia Divina in ei cum scrie si in Facerea si  ca aceasta fiind Divina nu este conditionata de spatiu si timp si deci ne insufleteste pe toti odata sau pe rand. Asta a descoperit traind-o (eu am descoperit-o rational) Ramna Maharshi iar eu cred ca si Pascal a descoperit traind acelasi lucru. Adica spun ca una este sa triesti ca acestia si alta este sa rationezi in cest sens.
PS Mai am trait de data asta ceva real si mi s-a povestit iarasi ceva real de cineva demn in mod absolut de increderea mea. Poate ca zilele astea sa compun un text pe care sa-l postez aici.
Si mai sunt niste restante de documentare de mai demult de care poate ca ma voi ocupa.
PPS.De ce nu termini cu postia aia cu suma primelor n numere naturale care cand n este 17 este 153 si la care te-am starnit eu cu progresia din Ioan 21.11 Nu stiu cum se face ca din ce spun eu auditoriul selectineaza tot felul de lucruri derizorii
Se pare că ești atras de hinduism...Ce spune scriptura hinduistă despre facerea universului de la atom până la om?Ce spune așa zisa "evanghelie" a lui Ramna Maharshi?Ce părere ai despre anumite temple hinduiste care au simboluri falice?Toate scripturile care au fost înainte de Tora și Biblia Ortodoxă sunt adevărate doar în proporție de o,oo1% restul până la 100% fiind ispitiri cu voia lui DUMNEZEU care este de fapt doar Cel descris de Tora și de Biblia Ortodoxă.Esti de-acord că pooporul evreu este poporul ales al lui DUMNEZEU?Dacă nu esti de-acord că Pooporul Evreu este Poporul Ales al lui DUMNEZEU, atunci nu ai înțeles de ce hinduiștii au fost induși în eroare!
Citat din: atanasu din Octombrie 28, 2019, 12:20:19 PM
153 = 9x17 deci 153/(1+5 +3) = 17 iar 17 este singurul numar prim egal cu suma a patru numere prime succesive (17= 2+3+5+7) care in plus sunt si primele numere prime.
Nu înțeleg de ce ești așa de agresiv și susții obsesiv acel număr 153....Iată ce proprietate are numărul 861:
861=41 x 21 unde 41=2+3+5+7+11+13 și ce-i cu asta???Ești obsedat ca să nu zic altfel....și ce experiment mental ar fi 153 și 861?!?!
Adevărul Absolut Este Etern!

atanasu

#71
Nu prea intelegi ce ti se spune. Nu stiu cauza. Si in chestiile alea simple cu suma primelor n numere naturale si in cele ce spun eu . Imi imprumuti fara sa intrebi, adica fara sa fii cat de cat politicos, idei de ale tale despre mine. De exemplu Trebuia sa intrebi : Esti, asa cum mi se pare mie atras de hinduism ? si nu peremptoriu  "Se pare că ești atras de hinduism.."
Daca nu intelegi ce este important in exemplul cu 153 de pesti si  de ce este acest numar decis  de Dumnezeu in acea pescuire miraculoasa, aceasta poveste Nou testamentara, un numar  care este aproape unic, adica eu cred ca este chiar unic ca posibilitate in complexitatea lui numerologica si asta intr-o epoca in care stiinta nu stia inca toate cele ce decurg din acest numar deosebit . De ce oare? Nu te framanta asta si nu intelegi mai nimic asa ca zau nu are rost sa mai discut cu unii care nu inteleg macar textul scris de mine la "Octombrie 28, 2019, 12:20:19 p.m."
PS.Nu tin sa impartasesc cunostinte si raspund numai celor care realmente vor sa inteleaga ceva. Daca exista e bine, daca nu, este tot asa! :)