Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Care este scopul/telul oamenilor pe pamant ?

Creat de WTBAG, Decembrie 10, 2013, 09:33:59 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

calahan

Atanasu
Iata ce spui aici:
Citateste necesara eliberarea gândirii și a științei de orice limite prestabilite,
Si atunci dogmele si prejudecatile sistemului teoretic al fizicii nu incorseteaza gandirea si franeaza cunoasterea? Doar si dumneata aperi hotarat dogmele sistemului teoretic si respingi categoric identitatea dimensionala masa-sarcina. Identitate care am aratat ca deschide o cale de largire a orizontului de cunoastere si duce la explicarea multor enigme ale universului fizic.

atanasu

Eu nu resping nimic dar nu am inteles chestia asta. Si daca nu am inteles nu inseamna ca resping inseamna ca nu stiu. Unde scriu ca o resping?

calahan

#47
Atanasu
Dumneata esti tare viclean. Findca intradevar nu iti asumi responsabilitatea unei opinii personale clare, dar sustii hotarat atitudinea de respingere a epistem-olog-ului, care isi zice -electro-nul- negativo-nihilist. Si pentru dumneata, ca si pentru multi savanti, tot ce nu este in manuale, este obligatoriu fals si gresit. De aici am ramas cu ideea ca esti in randul celor care resping  categoric ideea identitatii dimensionale masa-sarcina. Aceasta parere a mea a fost sustinuta si de atitudinea dumitale de a nu urmari, de a nu verifica toate argumentarile din fisierele postate. Fiindca nu pot sa cred ca dumneata, care esti olimpic la fizica si doctor in filozofie, nu ai putea sa intelegi argumentarile simple din fisiere, pe care am putut sa le inteleg eu, la nivelul meu de liceean. Si legat de titlul topicului, eu chiar nu am inteles, din eseul dumitale, care este scopul existentei oamenilor pe Pamant. Acest rost al existentei oamenilor, este cumva subordonat scopului viului?   

calahan

#48
Atanasu
CitatEu nu resping nimic dar nu am inteles chestia asta
Si daca nu respingi ideea identitatii dimensionale masa-sarcina, asta poate cumva sa insemne ca o admiti? Ar fi de mirare. Fiindca eu am vazut ca esti bine fixat in dogmele oficiale. Dar daca te-ai situa hotarat pe o pozitie, care ar fi argumentele dumitale inpotriva acestei idei, sau care ar fi argumentele dumitale in favoarea acestei idei. Si te rog sa ma lamuresti, foarte concis, intro fraza daca poti, care crezi dumneata ca este rostul existentei oamenilor pe pamant. Fiindca eu am ajuns la concluzia ca rostul oamenilor pe pamant nu poate fi altul decat sinecvanonul existentei. 

calahan

#49
Atanasu
Mi-ai ramas dator cu parerea dumitale referitoare la subiectul topicului. Am rasfoit si am gasit o postare de a dumitale, in care iata ce spui:
CitatScopul oamenilor pe Pamant este sa se afle in treaba!
Nu stiu daca este o remarca serioasa sau este doar o ironie. Aflatul in treaba cred ca este doar mijlocul prin care se atinge telul sau scopul oamenilor pe pamant. Nu imi dau seama daca dumneata ai inteles rostul oamenilor pe pamant, dar nu vrei sa il divulgi. Sau poate chiar nu ai ajuns sa vezi scopul oamenilor pe pamant. Eu am inteles ca dumneata esti orientat si in chestiunile de biologie. Si atunci ar trebui sa cunosti ca plasma viului este specializata in doua tipuri: -plasma vegetala si plasma animala. Fiecare tip de plasma a evoluat si a dat nastere si a dezvoltat un regn pe pamant. Plasma vegetala este specializata in sinteza de substanta organica, pornind de la minerale si energie radianta si nu are sistemul de degradare a substantei organice, nu are sistemul excretor. Regnul vegetal ar produce in permanenta substanta organica. Substanta organica acumulata dea lungul milioanelor de ani, ar sufoca tot regnul vegetal, care nu ar mai putea sa supravietuiasca. De aceea a fost inventata plasma animala, cu functia de degradare, de descompunere a substantei organice si aducerea ei in circuitele trofice. Plasma animala este specializata in degradarea substantei organice, in decompunerea proteinelor pana la uree, prin functia sistemului excretor si a sistemului digestiv. Sistemul excretor descompune substanta organica din interiorul sistemului viu. Iar sistemul digestiv degradeaza substanta organica achizitionata din exterior, si asigura materialul de constructie propriu al fiintei vii. De aici rezulta ca rostul fiintei vii, subordonat viului, este digestia.  Si rostul, scopul sau telul omului pe pamant este digestia. Finalitatea tuturor framantarilor, a tuturor cautarilor, a tuturor eforturilor este digestia. Acesta este sinecvanonul existentei viului, caruia ii este subordonata toata omenirea.

atanasu

#50
Si fiindca am postat aici pe acest fir niste informatii denumite de mine "Mariane" voi posta si poezia lui Eminescu remarcata si  de Sfantul Printe, papa Ioan Paul II :

Și mai puțini cunosc faptul că Rugăciunea lui Eminescu a fost recitată
de către Papa Ioan Paul al II-lea, la Vatican, în limba română.

Considerat una dintre cele mai luminoase figuri ale istoriei secolului
al XX-lea, Papa Ioan Paul al II-lea (18 mai 1920, Wadowice, Polonia –2
aprilie 2005, Vatican) a fost puternic impresionat de versurile
poetului nostru național nepereche și a decis să arate lumii ce
rugăciune frumoasă a fost scrisă de un român. Astfel, în anul 1999, cu
puțin timp înainte de vizita sa în România, cel de-al 264-lea papă a
recitat, în limba română, în Piaţa san Pietro din Roma, Rugăciunea
către Maica Domnului compusă de Mihai Eminescu. Evenimentul a avut loc
într-o duminică, cu ocazia binecunoscutei ceremnii Angelus. (evz.ro 15
ianuarie 2019).

Crăiasă alegându-te,
Ingenunchem rugându-te,
Inalță-ne, ne mântuie
Din valul ce ne bântuie;
Fii scut de întărire
Si zid de mântuire,
Privirea-ți adorată
Asupra-ne coboară,
O, Maica prea curată
Si pururea fecioară,
Marie!
Noi, ce din mila sfântului

Umbră făcem pământului,
Rugămu-ne-ndurărilor
Luceafărului mărilor;
Ascultă-a noastre plângeri,
Regina peste îngeri,
Din neguri te arată
Lumină dulce, clară,
O, Maică prea curată
Si pururea fecioară,
Marie!

calahan

Atanasu
Rugaciunea postata de dumneata este creeatia acelui spirit inalt, pe care ironia sortii l-a urmarit si l-a ajutat sa inplineasca telul, idealul din basme, ideal nepamantean, cu totul iesit din comun, acela al tineretii fara batranete si al vietii fara de moarte.  Fiindca spiritul lui este vesnic tanar si viu, caci invie de fiecare data in mintea cititorului.