Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

servomecanisme

Creat de bertykutz, Septembrie 23, 2015, 04:24:53 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

bertykutz

salut. cum pot schimba sensul unui servomecanism? multumesc!!

HarapAlb

Inversezi polaritatea firelor ce alimenteaza motorul servomecanismului si in felul asta totul se va misca in sens invers.

bertykutz

sunt trei fire , care sunt cele de alimentare ? alb,rosu,negru multumesc!!

valangjed

Depinde despre ce servomecanism este vorba.Unele au blocaje mecanice si nu se rotesc in sens invers.Masinile automate de spalat mai vechi, cu servomotor si contacte actionate cu came ar fi un exemplu.
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.

bertykutz

este vorba de un servomecanism de la carma unui navomodel. pe el scrie hobbico , doar atat

bertykutz

am inversat rosu cu negru si nu merge

valangjed

Cred ca se foloseste un motor pas-cu-pas comandat cu un microcontroler.E destul de greu de dat un sfat fara a vedea "masinaria".Incearca sa ceri un sfat pe elforum.ro unde este si o sectiune de navomodelism.
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.

bertykutz


puriu

Este usor de vazut daca servomotorul este de curent continuu sau nu. Cele de c.c. au cuplu mare la pornire si turatia variabila cu sarcina. La acestea inversarea alimentarii cu un releu este suficienta. Daca are turatie constanta la variatia sarcinii, este un motor bifazic sau pas cu pas, comandat de un controler. Sensul se poate schimba doar prin comanda fazei impulsurilor.