Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Pt liceeni: admiterea la facultate in strainatate

Creat de Adi, Octombrie 18, 2008, 06:39:54 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Adi

Pe siteul Ligii Studentilor Romani din Strainatate puteti discuta despre studii in strainatate si au multe articole. Totodata, ei cauta noi voluntari pentru a se ocupa de sectiunea de studii in strainatate. Daca sunteti interesati, iata emilul cu informatii.

Citat
From: "Andrei Anghel" <andrei.anghel@proiecte.lsrs.ro>Add sender to Contacts
To: "Theodor Cojoianu" <theodor.cojoianu@proiecte.lsrs.ro>
Bcc: adi_buzatu@yahoo.com
Salut,

Primesti acest email pentru ca esti inscris in baza de date a proiectului Mentorat din cadrul Ligii Studentilor Romani in Strainatate, si am considerat ca ai putea fi interesat(a).

ANUNT 1. Proiectul de mentorat are blog! http://mentorat.lsrs.ro/ Acest blog se vrea a fi o platforma unde sa apara diverse articole despre admiterea la universitati din toata lumea. Eu am scris diverse articole acolo in ultima vreme. Unele sunt mai generale si se vor a fi utile pentru cei care se orienteaza la a aplica la facultate acum, cum este acest http://mentorat.lsrs.ro/2010/11/17/burse-sua/ Altele sunt mai specifice, mai mult ca stiri legate de acest domeniu, cum este acesta http://mentorat.lsrs.ro/2011/02/25/early/
Mi-ar placea foarte mult daca ar putea sa apara pe acest blog si articole despre admiterea in alte tari (eu nu pot sa scriu decat despre SUA). Daca sunteti interesati sa scrieti astfel de articole trimiteti un email la mentorat@lsrs.ro - articolele pot fi despre orice are legatura cu procedurile de aplicare la universitati sau cu metode de finantare. Nu exista niciun fel de obligatie - puteti trimite articole cand vreti voi.

ANUNT 2. Avem nevoie de o noua echipa a proiectului de mentorat.
Din luna iunie a acestui an, actuala echipa a proiectului (eu si Theodor Cojoianu) se va retrage oficial de la conducerea proiectului. Avem nevoie de voluntari pentru a prelua proiectul. Time commitmentul este in jur de 2-6 ore pe saptmana, cu variatii in functie de saptamana desigur. Daca credeti ca ati putea fi interesati trimiteti-mi un email si putem discuta. Persoanele care vor prelua proiectul vor beneficia de tot suportul nostru: va vom explica tot ce trebuie sa stiti, cum am administrat noi totul (desigur fiecare e liber sa faca ce vrea) si ce trenduri am observat. Deci daca ati vrut sa coordonati un proiect educational de mare impact si mare expunere publica care nu necesita foarte mult timp si poate fi coordonat online, acum e ocazia voastra. In afara de LSRS nu prea exista sanse de asemenea proiecte in Romania.

Asteptam raspunsurile voastre, numai bine!

S. Andrei Anghel
Harvard College Class of 2012 AB in Molecular and Cell Biology
anghel@fas.harvard.edu
--------------------------------------------------------------------------
Project Coordinator, Mentorship for High School Students, LSRS
andrei.anghel@proiecte.lsrs.ro (mentorat@lsrs.ro)
www.lsrs.ro
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

roxana_savulescu

Buna. Ma numesc Roxana si sunt clasa a 11-a. Vreau sa urmez medicina in Marea Britanie si stiu ca trebuie sa dau UKCAT si BMAt. Imi puteti spune cand ar trebui sa sustin aceste teste daca trebuie sa imi depun aplicatie pana la 15 octombrie 2013? De asemenea, as vrea sa stiu mai multe despre ukcat, se da direct pe calculator?

esinc

#872
Salutare tuturor si va multumesc pentru timpul vostru acordat in toti acesti ani dedicat informatiilor scrise pe acest forum, este intr-adevar de apreciat.

Povestea mea spusa in mai multe randuri, am un istoric delasator cand vine vorba de performantele scolare (gimnaziu, liceu), momentan am terminat SAM, ce a fost clasificat drept liceu din clasa a XII-a si am obtinut diploma de liceu la terminarea clasei a XIII-a. Nu am luat bac-ul si in tot acest timp nici nu am avut parte de o pregatire substantiala si profesionala in liceul cu pricina in special datorita colegilor (tigani) ce "ajutau" la atmosfera din clasa. In copilarie nu am participat la olimpiade s.a. ci dimpotriva, am avut chiar o situatie foarte proasta la medii si recunoastere (locala; nationala nici nu se pune problema).

Insa in tot acest timp am fost pasionat de stiinta calculatoarelor, ce-i drept, nu am avut parte de ceva profesional, insa de mic am progresat. Situatia mea actuala este chiar una tragi-comica avand in vedere subiectul dezbatut pe acest forum, care este in aceeasi masura in concordanta (si rezoneaza) cu aceasta situatie: bineinteles ca tara nu prea m-a recunoscut, iar la cateva oferte la care am aplicat pe website online de recrutare am primit un telefon, iar atunci cand au auzit ca nu am nici bacalaureatul luat mi s-a lasat o impresie clara ca sunt respins.

Dupa acest telefon si "interviu", am mai avut parte de inca un contact, de aceasta data cu o firma din Italia unde am sustinut un test online si un interviu. Am fost acceptat in cele din urma si am avut parte de intership. Cazarea a fost platita de ei, transportul in comun, de asemena bonuri de masa si examenele si calificarile interne.

Am luat examenele interne cu aproape un punctaj maxim (mai imi trebuiau 4 puncte in ambele cazuri).

Insa inainte de toate acestea mi-am pregatit un blog, unde am scris diferite cercetari ce le-am facut, am publicat articole educationale si de asemenea diferite reflectari mai cu substanta (tind a crede) pe diferite subiecte din domeniul IT.

De ce am mentionat ca este tragi-comica situatia? In tara fara diploma, insa cu rezultate si oferind dovezi palpabile, nimeni nu te baga in seama si nu esti recunoscut pe propria munca si pasiune.

Motivul pentru care va scriu insa, este ca aici m-am cam blocat, nu am inca BAC-ul si realizez ca ma blocheaza, de mult am constientizat asta (in momentul in care l-am picat anul trecut), as dori sa progresez si vreau mai mult. Pana acum toata munca mea si pasiunea mea a atins suprafata domeniului, nimic foarte serios in domeniul de cercetare si nu numai, la fel si in domeniul aplicarii stiintei in sine ca si profesionalism.

De aceea doresc sa imi extind orizontul, ca si voi, am avut norocul de a gusta de o alta metodologie si mentalitate, intr-adevar, in afara tarii noastre se investeste in intelectul angajatului. Este incurajat si ii se spune clar ca ii sunt finantate ideile sau orice alte cereri pentru munca, ceea ce mi se pare normal. Poate ati avea sentimentul ca sunteti exploatati si ca isi protejeaza investitia, insa mi se pare firesc daca este in limita umanitatii.

De aici ma intreb, daca as lua BAC-ul unde sa ma orientez in Computer Science? Mentionez ca am cam facut un pic din toate, insa nimic cu adevarat substantial ca sa am o profesie exacta, avantajul meu fiind interactionarea inca de mic cu acest domeniu, iar experienta imi permite sa ma adaptez foarte usor la orice cerere lasandu-mi o analitica puternica as putea spune.

Am citit post-urile de inceput si de curiozitate am vrut sa vad daca mai este ceva recent, insa Adi a postat ultima oara in 2011. In ziua de azi care este procedeul? Sunt schimbari majore din 2008? Catre ce as putea sa ma orientez avand in vedere ca nu prea am nimic cu ce sa dovedesc ca sunt un candidat preferat pentru facultatile din strainatate (tari tinta ar fi: Germania/Austria) in afara de pasiune(poate?) si desigur locul de munca ocupat la ora actuala. Din cate am auzit in ziua de azi cel putin in medicina USA nu mai este atat de preferata ci mai mult Germania, insa pe domeniul Computer Science pare foarte atractiva metodologia din USA, cel putin ce am urmarit in video-urile online si gratuite de la MIT (http://ocw.mit.edu/courses/electrical-engineering-and-computer-science/6-033-computer-system-engineering-spring-2009/video-lectures/), Harvard (http://www.extension.harvard.edu/open-learning-initiative/intensive-introduction-computer-science).

M-as orienta insa si spre functia de Ofiter III pentru a pleca pe mare facand o facultate in tara, unde salariul ar fi 3000 de euro, bineinteles, dupa o perioada de munca si recunoastere in domeniu (experienta).

Cateva sfaturi?

Multumesc mult si scuzati post-ul atat de lung, insa am simtit nevoia sa mentionez aceste detalii intrucat situatia mea este un pic mai dificila si sensibila, in special acum ca nu prea am foarte foarte mult timp la dispozitie sa studiez, doar in pauza, in timp ce vin acasa sau plec (autobuz) si in week-end sau in timpul saptamanii, dar seara tarziu (dupa 22 pana in ora 00 daca doresc sa dorm 7 ore macar).

ltaranu

Buna ziua,

Incerc sa resuscitez acest subiect demult abandonat, din pacate. Inca mai sunt doritori de a studia in strainatate, crede-ma.
Sunt mama unui elev in clasa a XI-a care vrea sa studieze in Franta, la aceeasi facultate unde ai studiat, draga Adi.
Ca orice parinte, ma preocupa in special partea financiara. Poti/puteti sa-mi spuneti cam de cati bani trebuie sa dispun pe luna pentru a-i asigura sederea acolo? Ma gandesc ca asta e primul pas. Sa-mi evaluez prima data posibilitatile financiare, apoi sa-l incurajez sa plece.
Daca trecem cu bine de pasul asta, ce ar urma? Neaparat am nevoie de o consiliere din partea unor persoane (specializate) care sa ne ajute sa accedem acolo unde vrem. Corect? Care ar fi cele pe care mi le recomandati? Da, mai am o multime de intrebari, insa trebuie sa ma conving ca acest topic mai e "in viata".