Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Deblocare mio moov 500

Creat de tataieee, Octombrie 06, 2014, 10:24:14 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

tataieee


Un mic tutorial pas-cu-pas despre cum se deblochează Mio Moov 500. Motivele pentru care aţi dori să realizaţi acest lucru este posibilitatea instalării de programe adiţionale, actualizarea hărţilor, adăugarea de hărţi şi puncte de interes, utilizarea Moov-ului ca player de filme (cu ecranul de 4.7″, chiar e utilizabil pe post de anti-plictiseală în ambuteiaje) şi altele. Vom face deblocarea cu NavmanUnlocked, deoarece lasă aparatul mai "curat" decât MioPocket.

1. Se conectează Mio la calculator prin USB, cu cardul de memorie introdus în aparat. Vor apărea 2 noi elemente în My Computer, şi anume "Mio Device" şi "Removable disk"; acestea corespund memoriei interne (flash), respectiv calculatorului. Cardul de memorie trebuie să fie formatat FAT32, nu NTFS.


2. Primul şi cel mai important pas, backup la memoria flash! Cel mai simplu, o arhivă mare cu toate fişierele de pe Flash. Dacă nu vă descurcaţi, filmuleţ se găseşte aici. Această arhivă conţine software-ul, harta şi licenţa MioMap 2008 [dacă nu aveţi arhiva lăsaţi comm şi vă ajut eu]. MioMap 2008 este la data scrierii ultima versiune a softului de navigaţie de la MioTech, care din păcate nu suportă decât o hartă la un moment dat.

3. Pe card, creaţi folderele: "Program Files", "My Documents", "Application Data" (fără ghilimele, şi aşa cum sunt scrise). Descărcaţi programul de deblocare de la adresa  aceasta (este primul link marcat cu verde, către fişierul Mio_Moov_Unlock.zip). Rulaţi programul pe calculator, nu pe GPS, şi apăsaţi butonul "Unlock Desktop".

4. Aşteptaţi până când programul raportează că GPS-ul a fost deblocat, şi folosiţi funcţia de safe-remove a Windows înainte de a deconecta cablul USB (iconul din system tray al Windows).

5. GPS-ul fie va porni automat procedura de instalare a deblocării, fie nu va face nimic şi va fi necesară repornirea hardware a aparatului (atenţie, nu "soft-off", ci hard reset; pe Mio Moov 500, asta înseamnă trecerea comutatorului în poziţia din dreapta, nu în mijloc). După repornire, veţi vedea desktopul Windows CE 5.0, cu o scurtătură creată pe desktop către Smart ST (adică MioMap 2008), şi 2 scurtături în meniul Start.

Nu toate programele pentru Windows Mobile vor funcţiona, ţinând cont că Moov-ul are instalată o versiune limitată, ce prezintă doar un subset din funcţionalităţile WinMo. Pentru a afla cum se instalează programele, citiţi "How to install programs" pe acelaşi wiki de mai sus.

Sursa : http://clubtech.ro