Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Eu pe cine mananc.....???

Creat de stroke_avc, Iunie 03, 2011, 01:16:21 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

stroke_avc

Ultima mea carte cu adevarat savuroasa pe care am citit-o de 3 ori pana acum si cred ca o voi citi de multe ori este:
     Manuel Moros Pena - Istoria canibalismului (pret estimativ 50 lei) Editura Corint (360 pg)
o recomand cu caldura pentru a vedea care sunt dedesubturile societatii umane primitive si de ce nu cele civilizate.....
As dori sa discut pe tema cartii .......

sumalan dorin

 

Pai fa un rezumat,prezinta-ne ideile importante ca sa fie o tema de dezbatere.In comparatie cu alte cartii care trateaza un astfel de subiect (...) ce ipoteze noi aduce autorul,ce sugestii pentru combaterea (...) ofera?

P.S:am pus in paranteza ca nu stiu despre ce este vorba in cartea respectiva.

gafalda

#2
Este o carte de bucate ?  Din bucataria popoarelor ?
Sa nu devina cumva o chestie de psihiatrie citirea repetata si obsesiva a acestei teme.
O fi ea cartea "cu adevarat savuroasa" si-ti face salivatie fiecare poza, dar....Mai bine sa trecem la practica, ca ramanem cu burta goala numai cu teoria.
Si pt ca acesta e un forum de fizica in special, sa consemnam ca si particulele cuantice se mai mananca intre ele, nu toate desigur. Doi fotoni oarecare se pot ingurgita in anumite conditii (intra fortat intrun mediu neliniar) si rezulta in urma mixarii unul singur cu energia insumata.
Protonii si ei se pot uni, e prea mult de povestit aici. Principalul este ca nu se distrug intre ei, doar se cupleaza, fuzioneaza si formeaza atomii mai grei (neutronii sunt tot protoni modificati). Electronii insa se pot si cupla (fara distrugere), dar si manca intre ei (in acest caz rezulta o scanteie).
Caini nu se mananca intre ei, dar oameni care sa manance caini, am vazut. Astia sunt adevaratii canibali. Sunt peste un miliard numai in China, dar si in restul lumii. Daca vreti sa deveniti canibal, apelati la "Restaurant Chinezesc".

kriss

Si eu am citit istoria canibalismului ,dar nu pot spune ca m-a miscat prea mult! Oricum e o carte care  se poate citi intr-o duminica:)

valangjed

Nu am citit cartea dar stiu ca sunt destule animale canibale , un exemplu din Romania ar fi lupii , de aceea eu cred ca acest obicei s-a nascut datorita necesitatii.Nu pot crede ca e ceva genetic , caracteristic unor anumite rase umane , chiar daca stim ca s-a intamplat mai frecvent in Africa si Asia.
Acum vre-o 5 ani am vazut un documentar , pe Dyscovery , despre Pol Pot si kmerii rosii.Un ziarist englez povestea despre faptul ca a vazut soldati cambodgieni mancand ficatul soldatilor vietnamezi ucisi , pentru a le lua puterea , mi s-a parut oribil , dar aici cred ca e ceva si cu credintele religioase.Sa nu uitam ca prin 1970 (nu mai tin minte exact) unul dintre nepotii Rockefeler (Robert , parca) a fost mancat de un trib canibal in timpul unei expeditii de cercetare in Africa.Un obicei dezgustator , spunem noi , "cei civilizati" , dar as putea paria ca cei mai multi dintre noi ne-am preta la asa ceva , in situatii limita.Parerea mea.
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.

Sieglind

Voi vă pregătiţi de Crăciun cu subiectul ăsta?  :o

mircea_p

Tinand cont ca topicul a pornit de la o carte savuroasa despre canibalism... :D
Pe cand o discutie pe marginea unei carti relaxante despre epuizarea nervoasa?

Sieglind

Ah! aia cu "savuroasă" îmi scăpase, shame on me  :-[

Nu dau link, dar pe pagina românească de wiki au pus ca ilustraţie: O femeie-canibal. Mă gândeam eu că e reprezentativ  :D

mircea_p


Sieglind

Mă declar contra "political correctness" forţată până şi-n gramatică.
Remarc totuşi că lucrările sculptorului baroc (Leonhard Kern) au beneficiat de atenta analiză a unor critici-femei. Sau femei-critice. Delicatesse:D