Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.

Creat de Virgil, Septembrie 12, 2020, 06:23:24 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

princehansolo

Virgil,
M-am uitat mai demult peste cartea ta. Nu am aprofundat ce-ai scris pentru că este un volum mare de informație.

Spune-mi te rog dacă am înțeles bine: pornești de la postulatul că atomul are o structură asemănătoare cu sistemul solar, unde nucleul este Soarele și electronii sunt planete ce orbitează în jurul Soarelui.
Toate-s vechi și noi sunt toate

calahan

#181
Academicus
CitatA fost ceva cu calculatorul meu.
Sunt convins ca este ceva cu calculatorul dumitale. Fiindca nu este atent la tastare si scapa mereu greseli de redactare, pe care nu le mai corecteaza niciodata.

atanasu

#182
@VIRGIL.
Si pentruca am atins pe acest fir subiectul Calea a treia si intrucat consider ca si UBI, consecinta logic-economica a aplicarii acestui mod de productie al Caii a treia, dar care azi se trateaza in occident  si peste tot in lume in mod separat, probabil nedorindu-se sa se recunoasca existenta posibila a unui al treilea mod echitabil de productie, mai adaug ceva ca sa inchei cam ce doream sa mai spun si nu stiu daca nu chiar am spus-o deja :
Aceasta renta UBI poate fi privita in consecinta Caii a treia in stilul Thomas Paine din sec 18 adica ca o despagubire datorata de societate care foloseste resursele naturale si ale celor lipsiti total sau partial de dreptul lor la folosirea si uzufructul acestor resurse naturale, datorita unei evolutii istorice care imediat dupa Comuna primitiva cand resursele erau un bun natural comun si doar conflicte locale ca intre animale, eventual ghidau accesul, dar nu ideea de proprietate privata asupra resurselor naturale, resurse care au fost privatizate odata cu trecerea spre sclavagism in consecinta desvoltarii fortelor de productie a cresterii populatiei pe teritorii stabile chiar statale,  lucru ce se continua si azi pe tot globul.
Calea a treia ar trebui sa fie implementata universal si acest aspect este unul care face din globlizare o ncesitate care insa depinde de  "fata foii de hartie dialectica"  daca este ea promotoare  a binelui cristic sau  a raului diavolesc
Evident ca montantul UBI nu depinde de criteriul filantropic sau social al unor nevoi ca in teoria comunista-marxist -leninista ci de realitatea si calculul economic despre care deja am vorbit pe larg si care revine de rezolvat celor care ar implementa acest nou mod de productie.
Observam ca pana la realizarea acelei globalizari universale se poate aplica cu anume corectii economice  si la nivelul unor regiuni cum ar fi UE sau USA sau alte uniuni statale si desigur ca in ultima situatie si la nivelul unui stat.

PS Cred ca nu mai am motive sa revin aici, intrucat nu particip la discutiile astea de fizica care poate ca ii scolesc pe unii dar poate ca sunt si de folos pentu altii. :)