Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Procesul de măsurare.

Creat de ilasus, Ianuarie 18, 2024, 12:55:28 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

ilasus

Citat din: Marcel Zăvoiu din August 05, 2024, 11:38:41 AMObserv că (cel puțin) o postare de-a mea (referitoare la formula lui Poynting din postarea lui Calahan #277) a fost ștearsă - deși tot ce spuneam acolo era perfect corect/adevărat.
Oare ce adevăr referitor la formula lui Poynting să fi spus care i-a deranjat în așa măsură pe moderatori încât au șters postarea? Nu-ți amintești? 

Marcel Zăvoiu

Ilasus,
Din câte îmi aduc aminte - printre altele - îl comparam pe Calahan cu un Taur furios din cauza încăpățânării lui duse la extrem de a nega Realitatea evidentă.

Dar oricum - nici nu contează -  pentru că NU AȘA SE PROCEDEAZĂ - adică ESTE INADMISIBIL SĂ ȘTERGI POSTĂRI PE ASCUNS (adică fără să fiu anunțat) - și FĂRĂ SĂ ȚI SE EXPLICE CE AI GREȘIT.

Pentru că după ce ți-au șters postarea pe ascuns și nemotivat - TU CUM TE MAI POȚI APĂRA???

Adică ÎNAINTE de o EVENTUALĂ ștergere - trebuie:

1) să fii anunțat
2) să ți se arate CE ai greșit (DACĂ ai greșit)

Dar NU să ți se șteargă mișelește o postare pe ascuns și fără să știi DE CE.

Iar eu puteam foarte bine NICI SĂ NU-MI DAU SEAMA că mi s-a "evaporat" o postare - exact cum într-un autobuz aglomerat - dacă nu ești cu ochii în patru - riști să fii "lucrat" de un pick-pocket fără ca măcar să-ți dai seama!!!

Iar intuiția mea este că această postare a fost doar "picătura care a umplut paharul" nervilor celor pe care îi deranjează A(a)devărul - și asta pentru că A(a)devărul este în TOTALĂ CONTRADICȚIE cu DOGMA OFICIALĂ a Scientia!!!

Decât sărac, bolnav și nefericit, mai bine Bogat, Sănătos și Fericit.

Marcel Zăvoiu

Ilasus,

Deci în timp ce eu îmi storc creierul să produc postări de calitate - moderatorii și adminii au CU TOTUL ALTE PREOCUPĂRI - cum ar fi aceea de a șterge (cât mai) pe ascuns postările care "deranjează" pentru că intră în TOTALĂ CONTRADICȚIE cu DOGMA OFICIALĂ a "sectei științifice" numită Scientia.

În același timp - indivizi toxici precum Calahan sunt lăsați să "zburde nestingheriți" pe "pășune" de 16 ani!!!

Marcel Zăvoiu

Ilasus,

Iar faptul că din partea moderatorilor și adminilor se "aude" O TĂCERE ASURZITOARE nu face decât să-mi confirme spusele.

Marcel Zăvoiu

Ilasus,
Pe parcursul celor peste 300 de postări - n-am fost atenționat NICI MĂCAR O SINGURĂ DATĂ că ceva ar fi în neregulă cu postările mele.

Deci chiar dacă - PRIN ABSURD - aș fi greșit ceva în acea postare ștearsă - NU TRECI DIRECT LA ȘTERGEREA POSTĂRII - și în plus și pe ascuns și nemotivat!!!

Eu credeam că pe Scientia sunt oameni raționali - cu atât mai mult moderatorii și adminii - care nu "dau cu barda" mișelește - adică pe la spate și fără niciun motiv!!!

calahan

Marcel Z
Dupa toate aiurarile pe care le arunci in postari, demonstrand in permanenta ca esti doar un spirit scelerat, am ajuns la concluzia ca nu ai citit de loc teoria cu consecintele produse de identitatea dimensionala masa-sarcina. Si m-am gandit sa iti dau un link unde se gasesc inserate intro lista (pe paginile 3 si 4) PDF-urile postate de mine in paginile forumului -Scientia index-.  https://forum.scientia.ro/critici-ale-paradigmei-curente-in-stiinta/60/

Marcel Zăvoiu

Apropo de postarea mea #299

Nici nu știți voi cât de greu este să activezi un cont pe Scientia:

Munca la un Furnal, la o Oțelărie, la o Turnare Continuă, într-un Laminor de Tablă Groasă sau într-un Laminor de Benzi la Cald sau la Rece - e o nimica toată față de activarea unui cont pe Scientia!!!

ilasus

Citat din: Marcel Zăvoiu din August 05, 2024, 05:40:15 PMApropo de postarea mea #299

Nici nu știți voi cât de greu este să activezi un cont pe Scientia:

Cum se activează contul? De ce e greu de activat? Noi nu avem cont pe Scientia?

atanasu

Marcel, nu inteleg ceva postarea  277  nu este a lui Calahan?

atanasu

Eu cand si cand am facut cate o obsevatie pe la cate un  articol publicat pe sientia.ro si nu m-am logat acolo ci doar aici?

ilasus

Se pot adăuga comentarii pe Scientia fără să te înscrii, însă în prealabil trebuie aprobate de moderator.

Marcel Zăvoiu

Ilasus,
În legătură cu #307

1) contul pe Scientia e DIFERIT de contul pe Forumul Scientia
2) când am spus că e "greu" de activat contul pe Scientia - era o ironie/înțepătură la adresa adminilor pentru a-mi activa RAPID contul pe Scientia - ceea ce s-a și întâmplat - pentru că ieri am primit un email în care am fost anunțat că mi s-a activat contul pe Scientia - care e DIFERIT de contul pe Forumul Scientia.
Deci înțepătura mea și-a atins scopul - pentru că n-a mai fost nevoie să aștept 6 luni și jumătate ca în cazul contului pe Forumul Scientia (solicitarea am făcut-o pe 10 octombrie 2023 - iar activarea contului s-a făcut pe 28 aprilie 2024).
Deci în Realitate NU e greu de activat un cont (ai dat un click sau mai multe și ai rezolvat problema) - DACĂ VREI.
Dar activarea unui cont devine dificilă sau imposibilă dacă se lovește de reaua voință/reaua credință a unui/unor admini - adică EXACT ce mi s-a întâmplat mie cu activarea contului pe Forumul Scientia - când a trebuit să aștept 6,5 luni pentru ca un admin să catadicsească să dea câteva click - uri.

Iar dacă nu ai cont pe Scientia - poți posta comentarii - dar acestea trebuie să treacă mai întâi prin filtrul/cenzura unui admin - iar dacă acestui admin nu-i plac comentariile tale - chiar dacă ele sunt perfect corecte și de bun simț - atunci printr-un singur click dat la adăpostul anonimatului "ți le aruncă la gunoi"/ți le șterge/NU ți le publică - și asta fără niciun motiv sau justificare și fără să te anunțe în prealabil.

Și FIX acest lucru l-am pățit eu - după cum am mai spus deja - în ianuarie 2024.
Iar acum acest tip de mizerie mi s-a întâmplat din nou atunci când mi s-a șters o postare pe ascuns - adică fără să fiu anunțat în prealabil - și fără niciun motiv sau justificare.

Atanasu.
Postarea #277 este a lui Calahan - dar mie mi s-a șters UN COMENTARIU despre #277.

Iar o altă posibilă cauză a ștergerii acelui comentariu al meu este o răzbunare din partea moderatorilor/adminilor pentru că i-am deranjat din somn și le-am atras atenția că trebuie să-și facă datoria - adică (inclusiv) să blocheze un individ atât de toxic dpdv intelectual cum este Calahan - care otrăvește acest forum de 16 ani prin aberațiile sale intelectuale și prin încăpățânarea lui strigătoare la cer de a merge până în pânzele negre cu negarea Realităţii.

Marcel Zăvoiu

Deci ORICÂND un astfel de pick-pocket/găinar îți poate șterge niște comentarii pe ascuns și nemotivat - adică printr-un singur click dat la adăpostul anonimatului își bate joc de tot efortul tău intelectual de a genera postări de calitate - prin faptul că ți-l șterge pe ascuns/pe furiș și fără să fie nevoit să-și motiveze "datul cu barda mișelește".

Iar mie mi s-a întâmplat deja acest lucru de mai multe ori.

Iar ceea ce s-a întâmplat deja - se mai poate întâmpla și pe viitor - pentru că n-am văzut pe nimeni să-și recunoască greșeala și să promită că n-o să mai facă NICIODATĂ astfel de mizerii.

Și atunci stau și mă întreb dacă mai are vreun rost să-mi mai storc creierul ca să mai fac postări de calitate - pentru că aceste postări NU LE FAC PENTRU MINE - pentru că eu știu toate lucrurile pe care le postez și nu am nevoie de confirmarea nimănui.

Adică în urma acestor postări eu nu mă aleg DECÂT cu niște dureri de cap - atât la propriu cât și la figurat.

Din punctul meu de vedere, aș fi mult mai liniștit să-mi văd de livada mea - și să nu mai complic făcând postări pe Scientia prin care întru în conflict cu tot felul de "deștepți" - care îmi cauzează dureri de cap inclusiv la propriu.

Marcel Zăvoiu

Apropo de #311

După cum am spus deja, ieri mi s-a întâmplat o "minune":

Mi-a fost activat contul pe Scientia în mai puțin de 1 zi!!!

Și numesc acest lucru "minune" pentru că data trecută - când mi s-a activat contul pe Forumul Scientia - a trebuit să aștept 6,5 luni pentru un lucru identic/asemănător!

Deci cine spune că în ziua de azi nu se mai întâmplă minuni (precum cele din Cărțile Sfinte) greșește - mie tocmai mi s-a întâmplat ieri una!

Deci - se poate - totul e să vrei!

Și de aici și vorba: "Dacă vrei, poți!!!"

calahan

Marcel Z
CitatAdică faptul că tu exprimi TOATE celelalte mărimi fizice în funcție DOAR de S și T - chiar dacă aceste deducții sunt STRICT FORMAL corecte - ele sunt în Realitate GREȘITE pentru că pleacă de la/se bazează pe o ipoteză GREȘITĂ - și anume că SINGURELE mărimi fizice fundamentale sunt Spațiul și Timpul.

Trecând acum la întrebări: la multe din ele am răspuns deja - și chiar de mai multe ori - dar voi mai răspunde încă o dată pe scurt la întrebările 7-13.

7) despre factorul relativist beta = v2/c2. În primul rând că nu înțeleg întrebarea: ce înseamnă că v2/c2 este metafizic???
8) despre formula lui Poynting: n-am încercat NICIODATĂ s-o pervertesc pentru că în primul rând nici măcar n-am adus-o VREODATĂ în discuție. Rezultă implicit că rămâne valabilă.
9) Dacă întrebarea înseamnă că dacă în vid există undele electromagnetice/fotonii și undele gravitaționale/gravitonii - atunci DA - în vid există/se deplasează cu viteza luminii în vid c și fotonii și gravitonii.
Aici iar ai falsificat textul mesajului. Intrebarea era: Daca in vid nu functioneaza mecanismul undelor, mai exista unde electromagnetice si gravitationale?
Dar întrebarea lui Calahan conține o presupunere greșită - și anume că deplasarea în vid a fotonilor și gravitonilor presupune "transformarea unei forme de energie în alta".
Transformarea, in succesiune iunei forme de energie in alta, sta la baza mecanismului undelor. Fara aceasta transformare succesiva nu avem unde.
1) Spatiul si timpul ca singurele marimi fundamentale, nu au fost in ipoteza. Au rezultat de la identitatea dimensionala masa-sarcina. Dar dumneata ca intotdeauna falsifici textele mesajelor.
2) Factorul relativist beta, vine sau nu de la o masuratoare fictiva? Se poate compara viteza relativa dintre sisteme v, cu viteza absoluta a luminii c?
3) Formula lui Poynting, care nu a fost pomenita in discutie, ai incercat sa o falsifici cand ai dat dimensiune lui eps,0. Si ti-am explicat ca termenii din formula sunt presiuni care se aduna si dau presiunea care face energia cinetica a fotonului, care impinge fotonul in lunecare de tip hidrodinamic, cu viteza c, prin sanul vidului, prin sanul materiei inponderale.
4) Mintea dumitale bolnava, nu are cum sa inteleaga ca, daca in vid nu functioneaza mecanismul undelor, fapt dovedit de datele experimentale, inseamna ca in vidul inelastic si neinertial, nu exista unde. Si deci asa zisele unde electromagnetice, in care sunt cuprinse toate tipurile de radiatii, nu sunt unde. Sunt structuri dinamice periodice, similare motorului electric liniar, propulsate de forta electromagnetica. Si este demonstrat ca forta electromagnetica este la echilibru cu forta de inertie la nivelul fiecarei semiunde. (B.I.L=m.a). Echilibru care face alunecarea prin spatiu, cu viteza uniform rectilinie, ca in cazul undelor, dand aspectul ondulatoriu al radiatiei.
5) Nu este presupunerea mea gresita. Asa spune teoria despre mecanismul undelor, care se pare ca dumneata o ignori.