Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

O ipoteza a domnului Adrian Gheorghe

Creat de Adi, Iulie 21, 2008, 05:42:14 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Electron

Citat din: mihail_a din Iunie 10, 2009, 09:43:57 PM
Daca: " m·v²/2 = q·U . Daca  m = q  rezulta ca  U = v²" ma gandesc oare acel 1/2 din proportie are vreo importanta?
Aici autorul incerca o analiza dimensionala. In astfel de analize factorii constanti (fara unitati de masura) sunt irelevanti.

Exprimarea autorului lasa de dorit, desigur, lucru pe care eu i l-am reprosat in repetate randuri.

e-
Don't believe everything you think.

calahan

#136
Citat din: gheorghe adrian din Septembrie 03, 2008, 11:17:49 AMProdusul k b.T (unde T este temperatura) este intradevar energie deoarece constanta lui Boltzman are dimensiunea fizica a impulsului cinetic si este data cu destula precizie de relatia  kb=(me.c)/2.pi2 =1,3812281x 10 exp -23 (Kg . m/s). adica impulsul electronului la viteza luminii raportat la 2 pi2 . Dimensional avem masa . v . v= masa .viteza la patrat, adica energie cinetica,
 sau (l la a 3-a/t la a 2-a) x l/t xl/t=l la a 5-a/t la a 4-a (J=m exp 5/s exp 4)2Trebue sa intelegeti ca eu nu o sa pot sa raspund niciodata la toate intrebarile de fizica intru cat sunt doar un diletant in ale fizicii. Dupa cum ati vazut nu stiu nici macar ce este acela mol. Chiar se pare ca avem definitii diferite. Daca puteti sa imi trimiteti o definitie riguroasa va foarte multumesc. In rest numai bine

atanasu

Dupa aproape 2 ani(abia acum observand-o): Dl A G. este totuna cu unul C?

atanasu

#138
Virgil,
Nu dta ai scris cine este aici azi acest domn Gh. Adrian pe care l-a introdus Adi pe sit in iulie 2008 cand si dta erai pe aici si nu prea am vazut ca ai intrvenit in aceasta discutie care fata de cele de azi avea interlocutori redutabili dar pe care toti impostorii i-au gonit?

atanasu

Sa-i fac putina PROMOTION lui Gh. Adrian(<b>dl inginer</b> cum il numeste un emul dar poate mai degraba un tiz ascuns-deghizat in spatele unuia fara studii :) care insa folosste si el ca si titularul citat aici sintagma "teorie metafizica" (eu i-as spune doar ipoteza cum numesc astfel unel idei stiintifice personale odaa ce ele nu se bazeaza pe o demonstratie exprimentala  indubitabila)
 Aici voi copia ceva scris de curand  de acesta, fara insa a reactiona careva - nici macar titularul articolului documentar la care a intervenit acest Gh.A. care in 2008 a combatut sub nume cred ca real si pe acest forum.
 
"
Gheorghe Adrian, martie 2024
a) Mecanismul gravitatiei, adica al atractiei dintre masele de substanta neutra electric, este dat de fluxul de aspiratie, adica centripet, al materiei inponderale, produs de catre structurile dinamice ale nucleonilor, care se comporta ca niste aspiratoare centrifugale de foarte mare turatie si putere. Structuri care aspira materia inponderala cu viteza foarte mica, prin bazele structurii dinamice ale nucleonilor si o refuleaza cu viteza foarte mare pe la periferie, prin sectiuni foarte mici. Raportul intre viteza de aspiratie si viteza de refulare da constanta gravifica nucleonica de valoare egala cu 8.eps0. (Gn=8/(4.pi.k)), dovedind ca gravificul este derivat din campul electric al nucleonilor.

b)Rezultatul negativ al experimentului M-M se datoreaza cuplajului densitatii masice a fotonului cu densitatea emanata din masa Pamantului. Iar toata teoria relativitatii, care a fost inventata special pentru explicarea rezultatului negativ al experimentului M-M este doar o teorie metafizica. Cuplajul luminii cu densitatea mediului transparent si in miscare, prin care trece lumina este dovedit de experimentul lui Fizeau. Experiment care verifica cu precizie formula lui Fresnel de compunere a vitezelor. Formula care "se" rezulta imediat din insumarea densitatii mediului transparent si in miscare cu densitatea emanata din substanta (masa) Pamantului.

"

Ps Inspirat de acestea am readus inca un fir la viata -referitor la cele n  corpuri integrate de natura :)

calahan

Atanasu
Candva eu am studiat mult timp, cu pixul pe hartie, teoriile din cartea d-lui inginer si am comparat in permanenta  formulele dumnealui cu formulele din manualul de fizica de clasa a 12-a. Si daca am gasit ca sunt corecte, m-am gandit ca ar fi foarte bine sa le cunoasca toata lumea. De aceea am indraznit sa postez, in pagina forumului, pdf-uri cu articole din cartea d-lui inginer. Ma asteptam ca dl Virgil, cu pregatirea dumnealui de inginer, sa inteleaga corect teoriile expuse in carte. Teorii, cu adevarat originale si revolutionare, care argumenteaza identitatea dimensionala masa-sarcina, adimensionalitatea constantelor universale G si k si consecintele pe care le produce, in sistemul teoretic al fizicii actuale, aceasta ipoteza, cu adevarat stiintifica. Dar dl Virgil, fiind fixat in nu stiu ce metafizica, nu vrea de loc sa citeasca argumentarile de acolo si nu vine cu demonstratii matematice ale greselilor din carte. Daca nu citeste articolele, tot sustine asertiunile nu sunt argumentate.   

princehansolo

Dl. Calahan,
Eu mă tot întreb de ce insistați că o formulă poate să determine o realitate. Seamănă cu descoperirea magnetonului Bohr-Procopiu, când Procopiu a reușit din pix să calculeze o mărime numită magneton.

Dumneavoastră faceți echivalența între forțe: dacă-i forță atunci avem accelerație - chiar dacă particulele asupra cărora acționează forțele sunt imobile. Chiar dacă aveți dreptate din punct de vedere matematic, realitatea fizică mi se pare că este diferită de matematică.

Spuneți-mi unde greșesc.
Toate-s vechi și noi sunt toate

calahan

princehansolo
Dupa mine toate fortele fizice sunt efecte hidrodinamice in sanul materiei inponderale, care materializeaza spatiul fizic, sediul si suportul miscarilor fizice si sunt o forma de masura a miscarii. De aceea se scriu ca relatii intre spatiu si timp: F=v4=L4/T4. Formulele sunt legile fizicii, care au fost verificate de experienta in permanenta. Formulele identice descriu fenomene fizice identice, chiar daca sunt produse de structuri dinamice diferite. Fortele apar la interferenta campurilor fizice ale sistemelor, de la particulele elementare la corpuri. Campurile fizice apar de la interactia structurilor dinamice ale particulelor elementare cu spatiul fizic, materializat de oceanul materiei inponderale. Acceleratiile sunt chiar parametrii structurilor dinamice ale campurilor fizice. Din produsul acceleratiilor care se intalnesc, de la sisteme diferite, apare presiunea dinamica, presiune care produce efecte fizice asupra sistemelor prinse in interactiune.