Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Intrebari pentru geocentristi

Creat de Electron, Iunie 28, 2012, 05:53:24 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Electron

Asa cum am promis, deschid aici o lista de intrebari pentru geocentristi. Desigur ca oricine cunoaste raspunsurile din perspectiva geocentristilor, poate sa le prezinte. Nu de alta, dar daca asteptam geocentristi capabili sa raspunda, s-ar putea sa nu prea avanseze discutia. Mai mult decat prestatia maestrului geocentrist alexandru n., ce mai vreti?

Desigur, cei care ofera raspunsuri sunt rugati sa specifice in cadrul carei variante de geocentrism raspund, dat fiind ca exista atatea diferite si incompatibile intre ele.


Iata deci lista initiala. Intrebarile sunt adaptate din discutia cu alexandru n., dar invit pe toti cei interesati sa adauge intrebari:

#01: Cum se explica, intr-un paragraf cat mai scurt, paralaxa in sistemul geocentric? (Intrebarea se refera in speta la modelul de tip Tycho Brahe, in care stelele se rotesc in jurul Pamantului, nu al Soarelui).

#02: Care e masa, dimensiunea si varsta Universului in modelul geocentric preferat?

#03: Care este explicatia in modelul geocentrist pentru efectele ecplipselor asupra pendulului lui Faucault?

#04: Daca Pamantul ar avea o masa cu mult mai mare decat restul Universului, ce efect ar avea asupra pendulului lui Foucault?

#05: In cosmogonia geocentrista, cum a ajuns Universul sa se roteasca in jurul Pamantului?

#06: Cum se explica in modelul geocentrist, miscarile in Sistemul Solar (Pamant + Soare + planete)?

#07: Cum explica modelul geocentrist faptul ca "steaua polara" nu e fixa in timp (sau echivalent, precesia echinoctiilor)?

#08: Ca geocentrist, ce ar trebui sa observi pe Pamant ca sa fii de acord ca acesta se misca?

#09: Care e structura interna a Pamantului in modelul geocentrist (placi tectonice, manta, nucleu etc)?


e-
Don't believe everything you think.

Electron

#1
Citat din: Electron din Iunie 28, 2012, 05:53:24 PM
#01: Cum se explica, intr-un paragraf cat mai scurt, paralaxa in sistemul geocentric? (Intrebarea se refera in speta la modelul de tip Tycho Brahe, in care stelele se rotesc in jurul Pamantului, nu al Soarelui).
In goana dupa un calut verde de la maestrul geocentrist, am gasit raspunsul la intrebarea despre paralaxa, dar in modelul neo-tychonian, in care si stelele se rotesc tot in jurul Soarelui (ca si planetele). Atasez desenul explicativ, foarte graitor. L-am luat de pe pagina propusa de alexandru n. : http://alfachallenge.blogspot.ro/search/label/Parallax%20examined

Legenda:
Sun = Soarele
E = Pamantul
N = stea apropiata
F = stea indepartata ("fixa")

Pentru sustinatorii vareiantei neo-tychoniane a geocentrismului, intrebarea imediat urmatoare este:

#10: Daca si planetele si toate stelele se rotesc in jurul Soarelui, si doar Soarele si Luna se rotesc in jurul Pamantului, cum mai sustineti faptul ca Pamantul se afla in baricentrul Universului? Comparand cat din masa Universului se roteste in jrul unei axe care trece prin Soare (planetele si stelele), si cata se roteste in jurul unei axe ce trece prin Pamant (Luna si Soarele), ce inseamna pentru voi ca "Pamantul se afla in centrul Universului" ?


e-
Don't believe everything you think.

Adi

12 iunie 2012 ... inca exista dezbaterea cu geocentristii aici pe forum?:P Ma bucur ca Electron are inca taria sa ii puna la punct.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Electron

Salut Adi! De mult nu ai mai activat pe forum.  :)

Cat ii priveste pe geocentristi, e greu sa fie "pusi la punct", cand dau bir cu fugitii ca niste lasi fara integritate intelectuala, de indata ce dau de ... "greu". Adica, daca sunt intrebati sa-si justifice credintele (din domeniul descrierii realitatii fizice), dau fuguta pe alte forumuri unde le canta in struna ignoranti de acelasi calibru cu ei.

Cu astfel de interlocutori, ce dialog sa porti?

e-
Don't believe everything you think.

Adi

Salut, asa este. Am revenit acum cel putin un pic, cred. Ma bucur sa vad ca esti un moderator vigilent si perserverent in continuare. Iar geocentristii practic au o credinta, nu o argumentatie stiintifica, asa le merge mintea la propriu, o credinta le e suficienta.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

atanasu

#5
Prea multa teorie si prea multe intrebari. Este  mai simplu sa demonstrezi astfel ca dl Copernic nu are dreptate.
Ascultati:
Soarele este facut sa lumineze pamantul. Dar si o tortza lumineaza o casa noaptea invartindu-se in jurul casei. Dar cea care se misca este tortza si nu casa. De aici rezulta prin analogie perfet logica faptul simplu ca asemeni unei tortze soarele se misca in jurul pamantului luminandu-l .Si un copil poate pricepe asta. Voi de ce nu ma credeti? :)