Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Tangenta despre falsificarea istoriei

Creat de sictirius, Mai 22, 2012, 12:34:29 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

sictirius

Citat din: zec din Mai 21, 2012, 11:02:08 PM
Inca din grecia antica era cunoscut faptul ca pamantul e rotund si au reusit si cu putin noroc sa calculeze diametrul pamantului incredibil de precis.Cel care a reusit sa calculeze a fost Eratostene dar astronomia era un domeniu la care au contribuit si alte nume mari ale greciei antice precum Apollonius.Din lipsa de tehnica multe din teoriile lor erau  gresite  dar intodeauna ei le au tratat precum o ipoteza nedemonstrata.
Stiinta de azi e rezultatul progresului produs in timp si incepe cu grecia antica.Daca azi stim ca pamantul e rotund ,o stim din cauza stiintei.Daca ignoram tot ce a existat pana acuma si ce se cunoaste,atunci putem spune ca facem regres si ne intoarcem inapoi la vremuri cu mult inainte greciei antice.In nici un caz nu asta dorim,caci insusi acest forum e rodul stiintei si progresului.


zec, mesajul tau este deosebit, de aceea iti voi raspunde cu mai multe detalii.


Parthenon, templu dedicat Fecioarei Maria, construit in timpul Renasterii:

http://cercetare.forumgratuit.ro/t124p180-istoria-lumii-364-de-ani-vechime#8888


Inventarea astronomilor "antici" greci in epoca Renasterii:

http://cercetare.forumgratuit.ro/t124p180-istoria-lumii-364-de-ani-vechime#8841


Datarea lucrarii Almagest atribuita lui Ptolemeu cel putin dupa 1009 AD:

http://cercetare.forumgratuit.ro/t124p120-istoria-lumii-364-de-ani-vechime#4458

http://new-chrono-book.livejournal.com/ (toate cartile lui Fomenko online)

Dovezile extrem de precise care ne arata ca Almagest, atribuita lui Ptolemeu, a fost scrisa cel putin dupa anul 1009 e.n. Primele ciudatenii in legatura cu Almagest au fost scoase in evidenta de catre N. Morozov la inceput de secol trecut, care imediat a banuit ca are o origine medievala (desi prezenta in Almagest, steaua Achenar fusese vizibila in Alexandria numai incepand cu sec. XV).

Cele patru ocultatii descrise in Almagest nu puteau avea loc in 341 i.e.n. (Venus), 271 i.e.n. (Marte), 230 i.e.n. (Jupiter), 228 i.e.n. (Saturn), si nici in anii invecinati.

Singura solutie posibila a fost gasita de A. Fomenko si G. Nosovsky in perioada:

9 Septembrie 887 (venus)
27 Ianuarie 959 (marte)
13 August 994 (jupiter)
30 Septembrie 1009 (saturn)

Aceste descoperiri muta era lui Nabonassar in 480 - 490 e.n. si ar scurta istoria antica si medievala cu mai mult de douasprezece secole.

Si cele 21 de eclipse lunare din Almagest au fost datate cu precizie de catre Fomenko si Nosovsky: solutie unica, in care prima eclipsa a avut loc in 491 e.n., iar ultima in 1350 e.n.


Istoria: Stiinta sau Fictiune, volumul 1:

http://books.google.ro/books?id=YcjFAV4WZ9MC&printsec=frontcover&dq=history+science+or+fiction&hl=ro&ei=aySXTcStCYSAOsG23I4H&sa=X&oi=book_result&ct=result&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false


Paginile 93 - 94 Despre acceleratia elongatiei lunare
Paginile 95 - 97 Are ancient eclipses dated correctly?

Paginile 97 - 105 Eclipsele din Razboiul Peloponeziac a lui Tucidide, datate ca fiind in perioada medievala: 22 August 1039, 9 Aprilie 1046 si 15 Septembrie 1057 (singurele din perioada 600 i.e.n. - 1600 i.e.n. care se potrivesc cu descrierea facuta de Tucidide).

Pagina 105 Eclipsa lui Titus Livius si al lui Plutarh, datata ca fiind din anul 955 sau anul 1020 e.n., singurele solutii posibile

Pagina 110 - 112 Falsificarea observatiilor astronomice de origine antica/medievalaMaterial suficient ca sa intelegi, zec, ca tot ceea ce ni spune despre istoria antica este complet fals.

Eugen7

Citat din: sictirius din Mai 22, 2012, 12:34:29 PM
... tot ceea ce ni spune despre istoria antica este complet fals.
Nu sunt de acord cu aceste afirmatii.
Ati "aruncat" macar o privire peste enciclopediile prezente (precum Encyclopedia Britanica spre exemplu: http://www.britannica.com)
"Stiu ca nu stiu nimic dar stiu ca pot sti mai multe decat stiu" (Socrate)

Pozitron

@sictirius: Nu mai face tangente in discutii. Incearca sa te concentrezi pe tema fiecarui topic si sa deschizi discutii noi pentru astfel de tangente.

<Pozitron>

sictirius

Stai putin, nu am facut nici o tangenta, era doar un simplu raspuns pentru zec.

Ai citit ce a scris?

De ce nu apare mesajul lui zec aici?

Si de ce lasi mesaje de tip spam sa fie postate tot aici? Raspusurile trebuie sa fie la obiect, pe subiect, in legatura cu ce discutam, nu? Asta e impresia pe care tu ca moderator vrei sa o lasi pana la urma.

Pozitron

@sictirius: citatul lui zen apare la inceputul postarii tale. Raspunsul tau este o tangenta la discutia originala.
Am eliminat mesajul off-topic, sper ca autorul sa inteleaga ca nu ajuta in discutie.

<Pozitron>