Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Mistere ale Pamantului - Curbura la Suprafata [2.0]

Creat de Electron, Aprilie 10, 2008, 10:08:32 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Electron

Citat din: meteor din Noiembrie 05, 2011, 06:40:36 PM
    Inainte de a spune ca cineva fabuleaza, incearca sa-ti dai seama ce tu (electron) faci (fabulezi)!
Unde anume si cu ce am fabulat eu, mai precis? Te rog sa dai citatul la care te referi.

CitatMai citeste inca o data mesajul 771, unde eu ti-am spus: " De ce punctul 3) ti-am spus ca nu e de ajuns pentru a explica ca Pamintul e Sferic? Pentru ca in unele forumuri am gasit ca cei cu teoria pamintului plat (TPL), spun ca bordul navei dispare din cauza presiunii atmosferice. Tot ei, neaga teoriile lui Einstein (adica disparitia bordului navei nu dispare din cauza gravitatiei terestre, si ca nu corpurile cu gravitatie mare "torsioneaza" imaginile)."
Am citit prima data, cu cat citesc de mai multe ori nu transforma aceste aberatii in altceva.

CitatFac o generalizare la toate mesagele, si sa-ti apara macar putina claritate (sa-ti dai seama cine din noi doi vorbeste aiurea):
Nu veni cu generalizari de acest fel, pentru ca nu am incredere ca prezinti o generalizare corecta a ceea ce citesti in alta parte, data fiind slaba ta cunoastere a limbii romane. Deci, vino cu idei si referinte concrete sa putem la nevoie verifica relevanta celor spuse de tine despre altii. Pana atunci, din pacate vorbesti aiurea. Pricepi?

CitatPe forumul cela am gasit un subiect cu titlul "Teoria pamintului plat", precis la moment nu iti pot spune, mai tirziu poate il voi gasi.
Bine, cauta precis unde e sbuiectul si postarile la care faci referinta si publica aici link-urile de rigoare, pana atunci nu are rost sa tot vorbesti in vant.

CitatAcolo erau prezentate date, calcule informatii privitor la teoria pamintului plat (autorul fiind Sandockan). Eu l-am intrebat: Dar din ce cauza la distante destul de mari, nava pare "scufundata" in apa. El mi-a spus ca se datoreaza presiunii atmosferice, ca presiunea "apasa" corpurile.
Mai sa fie! Pana una alta nu sunt sigur daca fabuleaza clonatul incompetent in asemenea hal, sau tu iti aduci aminte gresit ce ti-a raspuns. Sunt surprins ca trebuie sa iau in considerare ambele variante ca fiind la fel de probabile! La asta nu ma asteptam. :)

CitatDemonstratii si explicatii nu am vazut la teoria data, ceva  mi se pare ca mi-a insirat o lista de lincuri si carti, eu insa nu am studiat.
Pai daca nu ai vazut, de ce afirmi aiurea ca pe nu stiu ce forumuri s-a demonstrat asa ceva? Tu chiar nu iti dai seama ce vorbesti?

CitatTot prin teoriile sale se numara ca teoria generalizata a lui Einstein ar fi gresita, din cauza ca nu s-a efectuat corect experimentul lui M-Morley; Einstein a pornit de la niste ecuatii  (dea lui Maxwel)falsificate de el insusi; etc.
Aceasta tangenta aberanta nu are nici o legtura cu discutia de aici, asa ca poti sa nu te mai chinui cu ea in acest topic.

CitatEu, cum ti-am mai spus mai demult, nu pot verifica aceste date din urma, ca nu am studii sufuciente in fizica, astfel pentru mine (cunoscator cit de cit ceva mai bine matematica),
Daca nu le poti verifica, si nici nu ai vazut undeva demonstratii despre aberatiilor celor cu teoria pamantului plat, de ce mai afirmi ca le-ai vazut?

Citatnu pot sa admit sau sa neg aceste afirmatii (ca "scufundarea" obiectelor se datoreaza presiunii atmosferice).
Daca nu poti sa admiti sau sa negi aceste afirmatii, atunci iti recomand sa studiezi putin mai multa fizica, geometrie si logica. Ti-ar fi de mare ajutor.

CitatDe aceea pentru mine acest punct ramine inca valabil (nedemonstrat), inainte de punctul 4) si 5) ce urma in mesajul 771.
Bravo tie. Daca vreodata vei avea timp, iti recomand sa citesti acest topic de la inceput, pentru ca vei vedea o serie de argumente legate de forma Pamantului. Foloseste-ti ratiunea cata o ai sa judeci apoi care argumente sunt bune si care nu, eventual vino cu intrebari concrete cand nu intelegi ceva.

Fara sa studiezi o problema nu prea ai sanse sa o cunosti suficient sau macar sa o intelegi. Poate dupa ce studiezi cat de cat subiectul acesta vei intelege de ce sunt fabulatii afirmatiile tale de pe aici.


e-
Don't believe everything you think.

meteor

    Electron, de dus cu tine o discutie, cit-de cit inteligenta e imposibil. Creezi un haos in fel si chip.
 
    Zimi, UNDE EU TIE TI-AM SPUS : "ca pe nu stiu ce forumuri s-a demonstrat asa ceva"?????? Daca nu imi gasesti aceste cuvinte atunci e clar ca TU vorbesti la greu aiurea. Acestea-s minciuni inventate acum de tine, ca sa duci in incurcare.
   
     Ca stai pe ginduri cine e "incompetentul clonat" , si ai niste ipoteze extraordinare, si o logica stralucita,  ;D las-o balta....

Electron

Citat din: meteor din Noiembrie 05, 2011, 08:21:08 PM
    Electron, de dus cu tine o discutie, cit-de cit inteligenta e imposibil. Creezi un haos in fel si chip.
Imi pare rau ca ti se pare ca se creeaza haos. Eu raspund la ce afirmi tu, punct cu punct.
 
CitatZimi, UNDE EU TIE TI-AM SPUS : "ca pe nu stiu ce forumuri s-a demonstrat asa ceva"?????? Daca nu imi gasesti aceste cuvinte atunci e clar ca TU vorbesti la greu aiurea. Acestea-s minciuni inventate acum de tine, ca sa duci in incurcare.
Uite aici:
Citat din: styhlll din Septembrie 27, 2011, 11:33:44 PM
   Am gasit pe forumul dat, si pe altele o "teorie"  care spune ca Pamintul nu e sferic ci plat. Probabil nu-i absolut o noutate. M-am saturat de citit  ;D...

   Intii de toate sa facem putina ordine...
Sustinatorii teoriei pamintului plat, afirma, ca corpurile (cu anumite inaltimi) vazute la distante suficient de mari (experimentele se fac la suprafata apelor, pe uscat desigur e imposibil, caci e denivelat), nu capata valorile care ar trebui sa fie (in cazul pamintului sferic). Mai au ei si alte demonstratii, dar nu ma amestec, ca nu am baze bune in fizica.
Faptul ca intre timp ti-ai facut alt cont pe forum, nu inseamna ca sunt asa de imbecil incat sa nu stiu ca tot tu erai. Pricepi?

CitatCa stai pe ginduri cine e "incompetentul clonat" , si ai niste ipoteze extraordinare, si o logica stralucita,   las-o balta....
Citeste mai bine ce am scris. Nu stau pe ganduri despre cine e incompetentul clonat, asta e foarte clar cine e. Si-a facut veacul pe acest forum desi a fost banat de nenumarate ori pentru vulgaritate, pana s-a facut de tot rasul, pentru ca nu a mai avut cum sa o dea la intors cu ineptiile sale despre lentilele care taie pozele la mijloc pe orizontala.

Astept in continuare sa fii serios si sa aduci aici referintele concrete despre discutiile despre care tot fabulezi aici de pe alte forumuri, daca poti. Daca vrei doar sa vorbesti in vant, te invit sa o faci in alta parte, nu in acest topic.


e-
Don't believe everything you think.

meteor

     Prin "Mai au ei si alte demonstratii" am vrut sa spun ca au demonstratii la ceea ca: teoriile lui Einstein sunt false; legile lui Kepler tot sunt gresite; si multe altele. Daca citesti tot propozitia aceea pina la capat  vei gasi ca eu nu mi le amintesc (si nici nu pot afirma sau infirma veridicitatea lor), REPET din cauza ca nu am baze bune in fizica. Privitor la calculul curburii Pamintului, si determinarea daca teoria pamintului plat e corecta sau falsa, incerc sa dau raspuns, deoarece aici implica mai multa matematica (cum se pare la prima vedere, mai tirziu se dovedeste ca mai e nevoe de fizica, de refractia luminii).
   
     Si de cine ma rog tu nu esti sigur ca e "incompetentul clonat"? Raspunde. Poate incerci sa te mai abtii de la aceste ipoteze vulgare?! Eu tot pot sa inaintez o ipoteza (cu mult mai veridica ca a ta), cu cine stau de vorba....

     Eu vorbesc vulgar?!!! Unde?!! Nu tu ai inceput cu : aberatii; fabulatii; vorbesti aiurea;vorbesti in vint; etc. ?!

     Extraordinar! In o discutie (din ziua de eri) cu Lazar, eu am scris (oficial) -"Eu (styhl)".

Electron

Citat din: meteor din Noiembrie 06, 2011, 09:35:41 AM
     Prin "Mai au ei si alte demonstratii" am vrut sa spun ca au demonstratii la ceea ca: teoriile lui Einstein sunt false; legile lui Kepler tot sunt gresite; si multe altele.
meteor, oricat de putina romana ai stii, nu se poate sa nu pricepi ca in momentul in care afirma ca "mai au si alte demonstratii" pe forumul cutare, asta inseamna ca afirmi nu doar ca exista acele alte demonstratii, dar ca exista si cea despre care vorbeai inainte, adica despre forma Pamantului. Altfel nu se justifica folosirea cuvantelor "si alte" in acea fraza. Asta ai spus. Daca voiai sa spui altceva, apoi asta e problema ta. Eu nu pot sa ghicesc ce voiai sa spui, ci doar pot sa vad ceea ce scrii aici.

Cat despre demonstratiile despre cum e falsa teoria lui Einstein si cum sunt gresite ecuatiile lui Kepler, da-mi voie sa ma indoiesc. Poti sa dai link-urile spre aceste fabuloase demonstratii? Da sau nu?

CitatDaca citesti tot propozitia aceea pina la capat  vei gasi ca eu nu mi le amintesc (si nici nu pot afirma sau infirma veridicitatea lor), REPET din cauza ca nu am baze bune in fizica.
meteor, daca citesti ceea ce am scris eu cu atentie vei vedea ca nu am afirmat ca ai fi capabil sa afirmi sau infirmi veridicitatea unor astfel de demonstratii. Eu doar te invit sa ne dai link-urile spre demonstratii, sa le vad si eu. Pricepi? Te rog sa fii mai serios cand participi la aceasta discutie, pentru ca nu ma intereseaza sa citesc acuze aiurea venind de la cei care nu stau sa gandeasca inainte sa posteze aici.

CitatPrivitor la calculul curburii Pamintului, si determinarea daca teoria pamintului plat e corecta sau falsa, incerc sa dau raspuns, deoarece aici implica mai multa matematica (cum se pare la prima vedere, mai tirziu se dovedeste ca mai e nevoe de fizica, de refractia luminii).
Bravo tie. Daca logica si geometria nu iti sunt suficiente pentru a intelege cum s-a determinat curbura Pamantului inca din antichitate, atunci poti sa stai linistit ca oricate calcule matematice vei face, tot degeaba va fi.
   
CitatSi de cine ma rog tu nu esti sigur ca e "incompetentul clonat"? Raspunde.
meteor, pentru a doua oara iti spun: eu stiu foarte sigur cine e incompetentul clonat, deoarece eu i-am atribuit acest apelativ in urma participarii sale pe acest forum. Daca cumva te simti cu musca pe caciula, stai linistit ca nu e vorba de tine, ci de incompetentul caruia nici macar nu ii scrii numele corect, cel cu care ai conversat (se pare) pe alte forumuri. Eu nu ii scriu numele aici pentru ca mi-e sila sa-l vad, d'apoi sa-l scriu eu cu mana mea. Deci, ca sa fie si mai clar, incompetentul clonat e individul despre care tu spui ca ti-a spus pe nu stiu ce forum ca puntea corabiilor dispare din cauza presiunii atmosferice, ceea ce, desigur, e o aberatie mai mare decat China. Iti mai repet ca ceea ce nu stiu sigur este daca incompetentul clonat chiar a emis o asemenea aberatie (aberatia asta e mai mare decat toate pe care le-a emis pe aici in trecut), sau daca tu doar raportezi aici gresit (adica aiurea) ceea ce a raspuns el pe acel forum. Astept sa dai link-ul de rigoare spre acel raspuns, ca sa imi clarific aceasta dilema.

Acum pricepi?

CitatPoate incerci sa te mai abtii de la aceste ipoteze vulgare?! Eu tot pot sa inaintez o ipoteza (cu mult mai veridica ca a ta), cu cine stau de vorba....
Poftim? Despre ce ipoteza vorbesti?

CitatEu vorbesc vulgar?!!! Unde?!! Nu tu ai inceput cu : aberatii; fabulatii; vorbesti aiurea;vorbesti in vint; etc. ?!
Cine a spus ca tu vorbesti vulgar? Tu vorbesti doar foarte prost limba romana, dar vulgar inca nu te-am vazut sa fii pe forum. Eu vorbeam de incompetentul clonat, nu de tine.

CitatExtraordinar! In o discutie (din ziua de eri) cu Lazar, eu am scris (oficial) -"Eu (styhl)".
Si ce-i cu asta?


e-
Don't believe everything you think.

sandokhan

meteor...de unde ai scos chestia cu "presiunea atmosferica si cu disparitia corpului unei nave la orizont"? Nici vorba de asa ceva...

Discutia noastra incepe aici:

http://cercetare.forumgratuit.ro/t236p30-intrebari-pentru-sandokhan#6317


Efectul looming (stratificare termica inversa) pentru Lacul Michigan, explozia de la Tunguska vazuta de pastorii din desertul Gobi (2000 km distanta, peste 200 km obstacol vizual), multe alte poze, o discutie aprinsa si deosebita:

http://www.theflatearthsociety.org/forum/index.php?topic=50707.100


Fara atractie gravitationala, "teoria" pamantului sferic (teluroid, elipsoid, geoid), este complet moarta.

Putem rezuma acest sir de discutii cu o singura intrebare, exista sau nu curbura la suprafata pamantului?

Si stim sigur ca peste stramtoarea Gibraltar, Canalul Manecii, Lacul Ontario si multe alte locatii nu exista curbura deloc, nici un singur centimetru.

Varful Toaca poate fi vazut tocmai de la Mangalia, sau de pe malul Nistrului...Marea Neagra poate fi observata de pe Varful Omu...complet imposibil pe un pamant sferic, dat fiind obstacolul vizual.


"An important scientific innovation
rarely makes its way by gradually
winning over and converting its
opponents: What does happen is that
the opponents gradually die out."
M. Planck

Teodor Sarbu

De la vârful Omu se vede maxim Dunărea. Deşi eu am dormit deseori la vârful Omu nu am văzut niciodată Dunărea, dar din cauza poluării. Meteorologii mai bătrâni au văzut Dunărea dar acum 30 poate 40 de ani.

AlexandruLazar

Citat din: sandokhan din Noiembrie 15, 2011, 01:49:36 PM
Si stim sigur ca peste stramtoarea Gibraltar, Canalul Manecii, Lacul Ontario si multe alte locatii nu exista curbura deloc, nici un singur centimetru.

Poate tu stii, restul suntem suficient de inteligenti.

sandokhan

#788
Teodor...nu uita ca mesajele mele sunt foarte bine documentate...

http://www.infomontan.ro/Galerie/Turism%20Diverse/Files/009.html

Varful omu (In dimineti senine de la Vf. Omu se putea vedea Dunarea sau chiar marea neagra)

Datele prezentate de istoricul Gh. Asachi, relatari clare care ne arata ca nu exista nici un fel de curbura intre Varful Toaca si Mangalia, Varful Toaca si Nistru:

Ceahlaul nu se ridica, nici pe departe, la altitudinea altor piscuri muntoase din România sau din tarile vecine. Cu toate acestea, in mod paradoxal, el este singurul masiv care poate fi vazut de la sute de kilometri departare. In anumite conditii atmosferice si de luminozitate solara, piscurile Ceahlaului se zaresc cu o deosebita claritate de pe tarmul Marii Negre si de pe malurile Nistrului. Gheorghe Asachi scria despre acest fenomen inca din anul 1859: ,,Corabierul de pe Marea Neagra vede piscul cel inalt al acestui munte, de la Capul Mangaliei si pâna la Cetatea Alba. Locuitorul de pe tarmul Nistrului vede soarele apunând dupa masa acestui munte, iar pastorul nomad, dupa ce si-a iernat turmele sale pe câmpiile Bugeacului, se intoarce catre casa având in vedere vârful Pionului, sau Ceahlaului".Alexandru...ai la dispozitie atat video-urile facute la Tarifa, Spania, cat si pozele facute pe malul Cap Gris Nez...nici un fel de curbura...nu te considera atat de inteligent pe cat ai vrea sa pari, atata vreme cat refuzi sa intelegi si sa vezi ca nu exista nici un fel de atractie gravitationala...si nici conceptul defectuos de spatiu-timp, chiar Tesla spune asta...

Explozia de la Tunguska vazuta de la Londra, Berlin, Anvers, Stockholm...intre Londra si Tunguska exista peste 7500 de km pentru obstacolul vizual...cerceteaza un subiect in mod inteligent...si lasa dogma stiintifica pentru alte ocazii...noi doi am mai discutat aici, si de fiecare data ai iesit un pic cam sifonat...vezi si modul penibil in care au fost falsificate misiunile Nasa/Mir...bazeaza-ti opiniile pe ceva real, palpabil...iar pozele din Spania si Franta arata un singur lucru: nici un fel de curbura peste Stramtoarea Gibraltar, sau Canalul Manecii...

Iata pozele facute la Cap Blanc Nez, si vom ascensiona la 30 de metri, e bine asa Alexandru?Fotografii chiar pe malul francez al Canalului Manecii:

http://img827.imageshack.us/img827/8526/doverbest2.jpg

Paginile originale de pe flickr.com, asa cum au aparut chiar atunci:

http://img684.imageshack.us/img684/2548/cap2q.jpg
http://img844.imageshack.us/img844/9423/cap1rp.jpg

Malul opus in toata splendoarea sa...nici un fel de obstacol vizual...curbura ar masura 22,4 metri pe o distanta de 34 de km, pe un pamant sferic...absolut inexistenta...imi pare rau Alexandru...si situatia e la fel peste Stramtoarea Gibraltar, peste Lacul Michigan, Lacul Ontario, si nu numai...
"An important scientific innovation
rarely makes its way by gradually
winning over and converting its
opponents: What does happen is that
the opponents gradually die out."
M. Planck

Teodor Sarbu

De la vârful Omu hăt în zare
Dunărea albastră poţi s-o vezi
Piatra Craiului şi Piatra Mare
Şi Ceahlăul cu ale lui zăpezi
Un om aşa de inteligent poate ştie şi cine a scris aceste versuri şi cine a compus muzica. PS este vorba de Imnul Bucegilor.

Electron

#790
Bine ai revenit ***! Ce mai fac lentilele?  :D

Iti reamintesc intrebarea la care nu ai raspuns inca : de ce pozele peste lacul Ontario sunt taiate la mijloc pe orizontala? Cum rezulta asta din geometria lentilelor folosite? Hai, arata-ne cat de initiat esti!

Citat din: sandokhan din Noiembrie 15, 2011, 01:49:36 PM
meteor...de unde ai scos chestia cu "presiunea atmosferica si cu disparitia corpului unei nave la orizont"? Nici vorba de asa ceva...
Ah, deci meteor fabula aiurea, chiar mai aiurea decat *** . (Merci de clarificare).

CitatFara atractie gravitationala, "teoria" pamantului sferic (teluroid, elipsoid, geoid), este complet moarta.
De ce ar fi "moarta"? Faptul ca tu ignori toate dovezile, inclusiv cele de la suprafata Pamantului (nu ne legam de NASA si de conspiratii), nu inseamna ca teoria e "moarta", ci eventual ca a ta capacitate de perceptie a realitatii e dusa cu pluta.  :)

CitatPutem rezuma acest sir de discutii cu o singura intrebare, exista sau nu curbura la suprafata pamantului?
Raspunsul e scurt, chiar monosilabic: Da.

Pe un geoid cu raza Pamantului, ar fi culmea sa nu se vada deloc aceasta curbura, mai ales peste intinderi de apa cum e Lacul Ontario.

Revezi pozele aduse chiar de tine unde se vede cum "muntele de apa" al Lacului Ontario ascunde partial cladirile de pe malul celalalt.

CitatSi stim sigur ca peste stramtoarea Gibraltar, Canalul Manecii, Lacul Ontario si multe alte locatii nu exista curbura deloc, nici un singur centimetru.
Cine sunteti voi aceia care stiti asa de sigur? Si cum explicati voi ca peste Lacul Ontario cladirile sunt taiate la baza de "muntele de apa", in functie de inaltimea de la care e facuta poza? Si cum explicati voi ca Soarele apune si rasare de dupa orizontul marii in felul in care o face (astfel incat sa fie la un moment dat vizibil doar jumatate din disc) ? Aud?

Te tot bati cu caramida in piept ca stii multe, dar nu esti in stare sa raspunzi la cateva intrebari directe la obiect. O tot scalzi si iti demonstrezi incompetenta de fiecare data.

CitatVarful Toaca poate fi vazut tocmai de la Mangalia, sau de pe malul Nistrului...Marea Neagra poate fi observata de pe Varful Omu...complet imposibil pe un pamant sferic, dat fiind obstacolul vizual.
Ceva dovezi ai, pentru aceste afirmatii bombastice?

e-


PS: in speranta ca maistrul *** va incepe sa raspunda la intrebari fara repetitii interminabile si trimiteri pe alte site-uri unde e facuta varza orice discutie pe aceasta tema, astept sa vad cum evolueaza discutia.
Don't believe everything you think.

ariel55

"Varful Toaca poate fi vazut tocmai de la Mangalia, sau de pe malul Nistrului...Marea Neagra poate fi observata de pe Varful Omu...complet imposibil pe un pamant sferic, dat fiind obstacolul vizual."

Sandokane...si daca ne uitam mai bine, in serile senine , de pe varful Omu, se poate fotografia turnul din Pisa.Da...numai cand este senin bine (dupa o ploaie de exemplu).Acuma pe bune, da... parca ai dreptate, nu?Uite o fotografie de pe Omu de acu cativa ani, facuta mai pe seara cu teleobiectivul:   :-X
Nu mai baga si tu in seama comentariile rauvoitoare ale nespecialistilor.Astia habar nu au ca, stam pe un pamant absolut plat, sustinut pe spinarea unor bieti elefanti.
Hai sa traiesti , ca.... ne folosesti. 8)
Lipsa umorului , pentru un om de stiinta este un dezastru personal!

virgil 48

 De cate ori treceam prin acest topic dinozaur, imi spuneam ca nu inteleg eu despre ce
este vorba. Poate este un joc de societate sau un concurs de argumentare agresiva?
Nu pot sa cred ca Electron se straduieste aici din greu sa apere forma sferica a Pamantului,
suportand uneori si aprecieri nepotrivite, fara sa abandoneze. Ce se petrece? Asta este
ultima transee impotriva ignorantei si dogmatismului?

Ori ma prind eu prea greu, ori gradina lui Dumnezeu e prea mare!


Electron

#793
Citat din: sandokhan din Noiembrie 15, 2011, 02:25:15 PM
Teodor...nu uita ca mesajele mele sunt foarte bine documentate...

http://www.infomontan.ro/Galerie/Turism%20Diverse/Files/009.html

Varful omu (In dimineti senine de la Vf. Omu se putea vedea Dunarea sau chiar marea neagra)
Asta e "documentarea ta foarte buna" ? Probabil glumesti.  :D Dar la cat de *** te-ai dovedit pana acum pe acest froum, poate nu glumesti, poate chiar vorbesti serios.
Deci pentru tine, faptul ca scrie asa ceva pe o pagina web, fara nici o dovada (o poza ceva, in care sa se vada clar de unde e facuta poza), constitiue o "foarte buna documentare" ? Pai la asa "documentare" ridicola, nici nu ma mai mir ca afirmi asemenea ineptii cum faci pe acest forum (si foarte probabil pe altele).

CitatDatele prezentate de istoricul Gh. Asachi, relatari clare care ne arata ca nu exista nici un fel de curbura intre Varful Toaca si Mangalia, Varful Toaca si Nistru:

Ceahlaul nu se ridica, nici pe departe, la altitudinea altor piscuri muntoase din România sau din tarile vecine. Cu toate acestea, in mod paradoxal, el este singurul masiv care poate fi vazut de la sute de kilometri departare. In anumite conditii atmosferice si de luminozitate solara, piscurile Ceahlaului se zaresc cu o deosebita claritate de pe tarmul Marii Negre si de pe malurile Nistrului. Gheorghe Asachi scria despre acest fenomen inca din anul 1859: ,,Corabierul de pe Marea Neagra vede piscul cel inalt al acestui munte, de la Capul Mangaliei si pâna la Cetatea Alba. Locuitorul de pe tarmul Nistrului vede soarele apunând dupa masa acestui munte, iar pastorul nomad, dupa ce si-a iernat turmele sale pe câmpiile Bugeacului, se intoarce catre casa având in vedere vârful Pionului, sau Ceahlaului".
*** , astea sunt povesti nemuritoare. Ceva dovezi ai?

CitatAlexandru...ai la dispozitie atat video-urile facute la Tarifa, Spania, cat si pozele facute pe malul Cap Gris Nez...nici un fel de curbura...nu te considera atat de inteligent pe cat ai vrea sa pari,
In acele poze si video-uri nu e clar de la ce inaltime sunt facute, deci nu are nici un rost sa tot bati moneda pe ceva care nu e relevant.
In schimb, faptul ca exista poze peste Lacul Ontario cu cladirile taiate la baza, poze care se gasesc cu duiumul in aceasta discutie, lucru inexplicabil pe un Pamant plat, e o problema pentru draga da teorie (adica ineptie). Retine: de la inaltime suficienta, se pot vedea obiectele indepartate intregi si pe Pamantul in forma de glob (de aceea gasesti poze incare se vede malul opus peste Canalul Manecii de exemplu), in timp ce pe un Pamant plat nu ai cum sa obtii poze cu cladiri taiate la orizont peste o apa. Pricepi? (Intrebare retorica, desigur, pentru ca la incompetenta ta in ale logicii, geometriei, fizicii si chiar a limbii engleze, nu ma astept sa pricepi).

Citatatata vreme cat refuzi sa intelegi si sa vezi ca nu exista nici un fel de atractie gravitationala...si nici conceptul defectuos de spatiu-timp, chiar Tesla spune asta...
Lasa tangentele si varza pentru alte forumuri. Aici suntem la subiectul "curbura Pamantului". Indiferent daca Pamantul e in forma de glob din cauza atractiei gravitationale sau a unei fabuloase presiuni gravitationale, asta nu schimba faptul ca forma Pamantului e globulara si nu plata ca in ineptiile tale. Pricepi?

CitatExplozia de la Tunguska vazuta de la Londra, Berlin, Anvers, Stockholm...intre Londra si Tunguska exista peste 7500 de km pentru obstacolul vizual...
Iar vii cu ineptiile astea? Obstacol vizual de "peste 7500 de Km"? De unde scoti valorile astea? Ce formula ai folosit, maestre *** ?

Citatcerceteaza un subiect in mod inteligent...si lasa dogma stiintifica pentru alte ocazii...
Cum clonatule, pozele cu cladirile taiate la baza peste Lacul Ontario sunt "dogma stiintifica"? A ignora dovezile directe de la suprafata Pamantului pentru a intelege ce forma are acesasta nu e un mod inteligent de cercetare, e doar ... incompetenta crasa!

Citatnoi doi am mai discutat aici, si de fiecare data ai iesit un pic cam sifonat...
Tu vorbesti, care ai ajuns de rasul curcilor cu tactica ta ridicola de a refuza sa raspunzi la intrebarea despre lentile si taierea imaginilor pe orizontala ? Mai sifonat ca tine pe acest forum nu e nimeni, clonatule incompetent!  :D

Citatvezi si modul penibil in care au fost falsificate misiunile Nasa/Mir...
Hai lasa, ca de la inceput am evitat in aceasta discutie orice penibilitate despre conspiratii si argumente legate de misiunile NASA. Astea nu avem noi cum sa le verificam direct.

Dar pozele cu cladiri taiate peste Lacul Ontario, pose aduse chiar de tine, astea le ignori tu in mod penibil, ceea ce denota incompetenta ta si explica in mod magistral cum poti sa sustii asemenea ineptii pe acest forum.

Citatbazeaza-ti opiniile pe ceva real, palpabil...iar pozele din Spania si Franta arata un singur lucru: nici un fel de curbura peste Stramtoarea Gibraltar, sau Canalul Manecii...
Si atunci cum de sunt taiate cladirile vazute peste Lacul Ontario? Inca o data, de la inaltime suficienta se pot vedea malurile de care vorbesti fara probleme pe un Pamant in forma de glob, dar inca nu ai fost capabil sa explici cum de se vad cladiripe peste Lacul Ontario taiate la baza pe un Pamant plat. Chiar nu pricepi ca asta iti demonstreaza de fiecare data incompetenta?

CitatIata pozele facute la Cap Blanc Nez, si vom ascensiona la 30 de metri, e bine asa Alexandru?

http://img685.imageshack.us/img685/6801/doverbest.jpg
De unde ai luat valoarea de 30 de metri? Si ce anume se vede in poza ce nu ar trebui sa se vada de la, sa zicem, 30 de metri inaltime? Hai, vino cu ceva concret, nu doar cu vorbe in vant tocite de atata copy/paste.

CitatFotografii chiar pe malul francez al Canalului Manecii:

http://img827.imageshack.us/img827/8526/doverbest2.jpg

Paginile originale de pe flickr.com, asa cum au aparut chiar atunci:

http://img684.imageshack.us/img684/2548/cap2q.jpg
http://img844.imageshack.us/img844/9423/cap1rp.jpg

Malul opus in toata splendoarea sa...nici un fel de obstacol vizual...curbura ar masura 22,4 metri pe o distanta de 34 de km, pe un pamant sferic...absolut inexistenta...
De unde scoti valorile astea, maestre incompetent si clonat?

Citatsi situatia e la fel peste Stramtoarea Gibraltar, peste Lacul Michigan, Lacul Ontario, si nu numai...
Serios? Cum maestre *** ? Pai ce ne facem cu pozele peste Lacul Ontario unde curbura iti da peste ochi de fiecare data?  :D


e-
Don't believe everything you think.

Electron

#794
Citat din: virgil 48 din Noiembrie 15, 2011, 05:42:34 PM
De cate ori treceam prin acest topic dinozaur, imi spuneam ca nu inteleg eu despre ce
este vorba. Poate este un joc de societate sau un concurs de argumentare agresiva?
Daca ai vedea cu cata verva isi sustine ineptiile clonatul incompetent pe internet pe nenumarate forum-uri, ai aborda altfel aceasta problema.  ;)  Desigur ca poti regasi aici cu copy/paste toata panoplia de ineptii ale clonatului, nu mai e nevoie sa citesti alte zeci de forumuri. Dar prezenta "argumentelor" sale pe atatea site-uri dovedeste ca e vorba de incultura propagata la maxim, lucru impotriva caruia eu militez cu modestele mele posibilitati. :)

CitatNu pot sa cred ca Electron se straduieste aici din greu sa apere forma sferica a Pamantului,
suportand uneori si aprecieri nepotrivite, fara sa abandoneze. Ce se petrece? Asta este
ultima transee impotriva ignorantei si dogmatismului?
Citeste inceputul acestei discutii, pe prima pagina imi explic motivele participarii la aceasta discutie, acele motive raman valabile si astazi.

CitatOri ma prind eu prea greu, ori gradina lui Dumnezeu e prea mare!
Cat timp gardul gradinii nu e suficient de inalt, sunt multi care-l sar cu voiosie.   :D

EDIT: Cine e acest "Dumnezeu" despre care vorbesti? (Intrebare retorica, nu am nevoie de o tangenta despre credintele religioase aici).


e-
Don't believe everything you think.