Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Mistere ale Pamantului - Curbura la Suprafata [2.0]

Creat de Electron, Aprilie 10, 2008, 10:08:32 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Marinel

#150
Altitudinea lacului Ontario este de 74 de metri. Cea mai mare parte a orasului *** este la o altitudine de 80-85 de metri. Exista insa si o colina, care nu se vede in poze, dar pe care o puteti gasi usor de exemplu pe Google Earth, cu o altitudine de pana la 93 de metri. Pentru cei care doresc sa admire privelistea exista un punct de belvedere, situat pe aceasta colina. Pe de alta parte turnul CN este situat si el la 8 metri deasupra nivelului lacului. In fata orasului exista si o insula, cu cateva casute si copaci, care nu apar in nicio fotografie. Si inca ceva, distanta de la colina la turnul CN este de exact 50 de kilometri, nu 55. q.e.d.

Electron

Marinel, multumesc pentru aportul tau. M-am uitat pe Google Earth si ai dreptate, este o insula (de fapt o serie de insule) care formeaza "Toronto Inner Harbour" in fata orasului, asa cum se vede peste lac, insule care nu se vad in poze, evident, din cauza curburii Pamantului, si a inaltimii mici a acestora, fata de zgarie-norii din Toronto. :)

Daca reusesc, voi face niste capturi de ecran pentru a ilustra mai bine aceste afirmatii.

Arpopo, traiesti prin zona, sau de unde cunosti altitudinile respective ?

e-
Don't believe everything you think.

Marinel

As vreau eu sa locuiesc acolo.....
Sunt doar licentiat in geografie si in geologie, iar altitudinea apare afisata in bara de stare atunci cand ajungi cu cursorul deasupra unui punct.

ionut

     Ii sugerez lui Nicolae LL sa faca o calatorie in jurul lumii ca ii caute capatul. Nu am auzit pe nimeni pana acum sa fi cazut de pe Pamant.

Electron

Citat din: ionut din Mai 30, 2008, 12:26:46 PM
     Ii sugerez lui Nicolae LL sa faca o calatorie in jurul lumii ca ii caute capatul. Nu am auzit pe nimeni pana acum sa fi cazut de pe Pamant.
:D

El crede ca Pamantul este inchis intr-o sfera impenetrabila (care contine si Soarele si celelalte planete), ca la "polul Sud" este un zid de gheata care tine oceanele "inchise" si ca dincolo de acesti ghetari este un alt continent, apoi un ocean, apoi sunt niste munti pe care se sprijina cupola exterioara. Universul sau e in modul cel mai evident, LIMITAT ! ;)

Stai ca am gasit si "imaginea" senzationala (initiatica) pe care ne-a adus-o ca dovada!e-
Don't believe everything you think.

ionut

  :)) Ma intreb cum isi explica el faptul ca poti face inconjurul lumii.

Electron

Simplu: pentru el, "inconjurul lumii" se face implict pe directia Est-Vest (in oricare din sensuri) si pe discul care el crede ca este Pamantul, mergand mereu pe directie "perpendiculara pe meridiane" te face sa mergi pe un cerc, si astfel, "reajustand" mereu directia, ajungi de unde ai plecat, desi te deplasezi intr-un plan. Daca mergi spre Sud, ajungi la o limita de netrecut, asa cum am explicat mai sus.

e-

PS: teoria "Pamantului Plat" e destul de ingenioasa (mi-a placut sa aflu mai multe despre ea), si are raspuns la multe intrebari "simple", iar pe cele mai "complexe" le evita apeland la principii stiintifice "initiatice" si in final la autoritatea stramosilor care stiau mai bine ca noi, sau in final la cea divina, cu sursa directa in Biblie. "Nicolae LL" (si ceilalti membrii ai "grupului" sau) nu a ajuns acolo (adica la Biblie), pentru ca inainte a apelat la tactici de intimidare si limbaj vulgar, care au dus la excluderea lui de pe acest forum). :)
Don't believe everything you think.

ionut

 Ok, am inteles. Mersi pentru rezumatul pe care mi l-ai facut. E interesat cum unii sunt dispusi sa accepte si sa sustina niste teorii cu destul de multe detalii scoase din palarie si refuza sa accepte ideea ca Pamantul are cea mai verosimila figura geometrica in 3 dimensiuni.

Electron

Citat din: ionut din Mai 30, 2008, 03:17:42 PM
[...] refuza sa accepte ideea ca Pamantul are cea mai verosimila figura geometrica in 3 dimensiuni.
Ei bine, tocmai de aici vine "problema", adica, adeptii Pamantului Plat considera ca forma de "glob" este imposibila pentru planete si stele, dat fiind modul in care sustin ei ca s-ar putea forma ele. Si aici intervin teorii de-a lor despre "presiunea gazelor", si chiar despre "gravitatie" care evident sunt "initiatice" si justifica astfel convingerea lor ca stiinta actuala e "o farsa" si o conspiratie pentru a ne tine cineva "prosti" ;)

Ca atare, daca forma de "glob" e imposibila, ei au gasit "solutia necesara", si anume cu planetele plate (toate sunt asa, inclusiv Soarele e plat, evident!) In plus au confirmare in texte sacre, deci, trebuie sa fie foarte ciudat pentru ei sa fie contrazisi de cineva ...

e-
Don't believe everything you think.

ionut

  Oamenii astia nu au vazut niciodata o picatura de apa de ploaie, sau un balon de sapun? :P

Electron

Or fi vazut, dar la rotatii foarte rapide, nu mai merge analogia ... ;)

e-
Don't believe everything you think.

ionut

    Da, dar de unde au scos-o ca pamantul se roteste, si inca foarte rapid ?. Asta este inca o presupunere pe care o scot din palarie :) ?. Daca stai pe un disc urias care se roteste nu ai cum sa-ti dai seama daca el se roteste sau se misca in vre-un fel fara un sistem de referinta.

Electron

Citat din: ionut din Mai 30, 2008, 04:49:40 PM
    Da, dar de unde au scos-o ca pamantul se roteste, si inca foarte rapid ?. Asta este inca o presupunere pe care o scot din palarie :) ?
Proponentii Pamantului Plat sustin ca actuala teorie (care pentru ei e falsa) care explica formarea stelelor si a planetelor (si daca tot suntem aici, si a galaxiilor insele) implica viteze atat de mari de rotatie, incat nu se pot forma "corpuri ceresti" sferice, sau in forma de glob, si nici asocieri de stele in galaxii.

CitatDaca stai pe un disc urias care se roteste nu ai cum sa-ti dai seama daca el se roteste sau se misca in vre-un fel fara un sistem de referinta.
Tocmai, ei spun ca de fapt "discul" nici nu se roteste, ci este "Universul intreg" (adica sfera exterioara pe care sunt fixate "stelele" (in afara de Soare) care se misca, ceea ce se vede usor noaptea. Deci, Pamantul e de fapt perfect static, si nici nu-si pun problema rotatiei sale.

:)

e-
Don't believe everything you think.

Adi

Buna Electron, acum cand ai rezumat tu, am inteles si eu mai bine teoria Pamantului plat. Ma bucur ca ai investit timp, ai inteles-o si ne-ai popularizat si noua aceasta teorie. Din ce posta Sandokhan nu prea am inteles :).
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro