Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Ineptia lui Ioan Sabau – Turbina gravitationala

Creat de silvianlica, Iulie 27, 2010, 04:22:16 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

virgil 48

 Ioan, de cand postezi la acest topic, caut sa ma lamuresc daca tu esti de
buna credinta dar "autodidact", sau incerci sa abuzezi de increderea vreunui
naiv cu bani, cum s-au mai exprimat unele pareri.
In raspunsul # 418 ai scris ca "inaltimea medie a celor 8 greutati... este 1,31m".
Sper ca ai vrut sa spui "coborarea medie..."
Daca ai acceptat acest fapt, dece nu inlocuiesti in inmultirea ta, care produce
mirificul surplus de energie, cifra 5,25m cu 1,31m ?
Poti raspunde in max. 3 randuri? Scuza-ma ca nu am citit # 418 in intregime,
dar nu rezist.

ioan

Ptr dl virgil 48

Citat virgil 48: #420 : Astăzi la 03:46:33
"Ioan, de cand postezi la acest topic, caut sa ma lamuresc daca tu esti de
buna credinta dar "autodidact", sau incerci sa abuzezi de increderea vreunui
naiv cu bani, cum s-au mai exprimat unele pareri.
In raspunsul # 418 ai scris ca "inaltimea medie a celor 8 greutati... este 1,31m".
Sper ca ai vrut sa spui "coborarea medie..."
Daca ai acceptat acest fapt, dece nu inlocuiesti in inmultirea ta, care produce
mirificul surplus de energie, cifra 5,25m cu 1,31m ?
Poti raspunde in max. 3 randuri? Scuza-ma ca nu am citit # 418 in intregime,
dar nu rezist."

Raspunsul inventatorului:
Daca doriti sa stiti cine este sau nu de buna-credinta lecturati mesajul #417 : Ianuarie 11, 2013, 09:34:29, adresat d-lui ELECTRON.

Nu te obiga nimeni sa lecturezi mesajele sau lucrarile inventatorului, dar fara a analiza inventia, mesajele si lucrarile care o sustin n-ai cum s-o-ntelegi.

La toate intrebarile din mesajul dvs aveti raspunsuri complete la mesajul  #417 : Ianuarie 11, 2013, 09:34:29 ...

Chiar daca-l postez inca odata vei lectura doar [SPAM] ...

Daca nu intelegeti oarece din mesajul  #417, un telefon si se rezolva.

Inventatorul turbinelor gravitaţionale, Ioan Sabau, pensionar.

ioan

Ptr dl virgil 48
Citat partial din mesajul d-lui virgil 48

" In raspunsul # 418 ai scris ca "inaltimea medie a celor 8 greutati... este 1,31m".
Sper ca ai vrut sa spui "coborarea medie..."
Daca ai acceptat acest fapt, dece nu inlocuiesti in inmultirea ta, care produce
mirificul surplus de energie, cifra 5,25m cu 1,31m ?
Poti raspunde in max. 3 randuri? Scuza-ma ca nu am citit # 418 in intregime,
dar nu rezist."

Am cautat si-am gasit raspunsuri la intrebarea cu inaltimea de 1.31m si inaltimea de 5.25m la mesajul cu nr #407 si #418 adresat dvs., raspunsurile sunt cu detalii suficente ptr a le-ntelege orice om cu studii medii.

Deci cel care este de rea-credinta sunteti dvs.

Daca nu ati lecturat mesajele adresate dvs  nu acuzati pe altcineva de rea-credinta.

Daca nu le-ati inteles trebuia sa solicitati explicatii strict la fractiunele de fracment in cauza.

Explicatii cu detalii si amanunte suplimentare sunt si in raspunsurile date d-lui ELECTRN la mesajele #394 si #417.

Inaltimea de 5.25 este la mesajul  #394 : Ianuarie 09, 2013, 01:05:37 Ptr dl electron

Inaltimea de 1.31 este la mesajul  #417 : Ianuarie 11, 2013, 09:34:29 Ptr dl electron

Daca le-ati lecturat si nu ati inteles poate intelegeti daca analizati si urmatorul motto:

"Cu prostul care n-are scoala te lupti putin si-ai castigat, dar duci o lupta colosala cu prostul care are scoala ..."

Inventatorul turbinelor gravitaţionale, Ioan Sabau, pensionar.

Electron

#423
Citat din: ioan din Ianuarie 11, 2013, 09:34:29 PM
Sunt obligat sa postez inaintrea raspunsului mau ambele citate (Ioan – Electron) caci numai astfel se poate constata comentariile INFANTILE, mincinoase, fara FOND ale d-lui Electron cu care creaza intentionat confuzie ptr a minimaliza inventia si inventatorul.
ioan, confuzie e doar in mintea ta, datorita faptului ca nu ai habar ce vorbesti cand vine vorba de Fizica in general si de Mecanica in particular. Cand in urma cursurilor pe care ti le administrezi singur (ca doar esti "autodidact") vei acumula suficiente elemente de baza din aceste domenii, vei intelege mai multe. Dar argumentatia ta din ignoranta e doar penibila si ramane aici un excelent exemplu negativ pentru ceilalti.

CitatCine lectureaza ambele texte (Ioan – Electron) si raspunsul inventatorului la ele, poate constata incercarea acestui DENIGRATOR de-a manipula si insela vizitatorii acestui forum.
ioan, pana una alta tu esti cel care cere bani pe aici, mintind cu nerusinare si contrazicandu-se ca un incompetent. Faptul ca arunci cu astfel de acuze nu dovedeste decat ipocrizia ta, dar si naivitatea, de parca nu ar fi evident cat de sarlatan esti, ioan. Dar in fine, de la tine nu am nici un fel de asteptari, comportamentul tau e suficient de graitor. Deci, inca o data, nu pot sa te denigrez eu, deoarece o faci tu cu brio, singur. Eu in schimb incerc sa te ajut, gratuit, indicandu-ti erorile, dar tu insisti in eroare si in ignoranta, ceea ce spune foarte multe despre intentiile tale reale. Ar trebui sa-ti fie rusine!

Citat– Daca turbina gravitationala n-ar fi franata de multiplicatorul de turatie si de cele doua generatoare, in momentul cand se deblocheaza turbina gravitationala ptr functionare toate cele 8 greutati cad liber inspre cadranele 3 si 2 in sens trigonometric. Datorita caderii libere intr-o fractiune de secunda  (intr-o fractiune din timpul in care se produce un ciclu), toate cele 8 greutati fi-vor in cadranele 3 si 2 in sens trigonometric. Dupa mai multe oscilatii (pendulari) turbina se opreste si greutatile fi-vor numai in cadranele 3 si 4, in echilibru dinamic.
ioan, efectiv aberezi dovedindu-ti nivelul de corigent in domeniu. Noi discutam aici despre niste cicluri pe care singur le-ai definit (asa contradictoriu cum ai facut-o) la inceputul acestei discutii. Ca sa putem vorbi de cicluri, singura conditie este sa avem configuratia finala (la final de ciclu) identica cu cea initiala (la inceput de ciclu). Pentru asta, nu e nevoie de nici o frecare, ci de ridicarea greutatilor de pe circumferinta.

Citeste cu atentie ioan, ca nu mai repet: orice configuratie si dimensiune ar avea turbina cu chesoane si greutati si alte detalii de constructie, se poate calcula precis timpul de coborare al greutatilor (in functie de eventualele frecari) si se pot actiona mecanismele necesare care sa ridice greutatile inchizand ciclul, independent de generatoare, multiplicator si alte fabulatii irelevante pe care le aduci in discutie. Ca atare, argumentele tale sunt cea mai mare dovada a incompetentei tale si a faptului ca habar nu ai ce vorbesti. Ciclul l-ai definit tu (cu rotatia de  22,5 grade), nu altcineva. Un indiciu ar trebui sa fie pentru tine faptul ca, valoarea aceea de 22,5 grade nu rezulta din nici un calcul de frecare sau multiplicare de turatie sau alta aberatie de acest fel, ci pur si simplu din forma constructiei si din definitia ciclului asa cum l-ai descris.

Faptul ca nu pricepi acest lucru e dovada cea mai clara ca esti complet depasit de subiect, ca faci scandal din ignoranta, facandu-te singur de minune in fata celor care au cunostintele minime in domeniu. Iti faci singur reclama cea mai negativa posibila, asigurandu-te ca doar incompetentii mai mari ca tine iti vor da banii pe care-i ceri. Sper sa fie cat mai putine specimene de acest fel, mai ales dupa discutiile acestea publice.


CitatDin cauza celor mentionate mai sus inaltimea medie de 1.31m nu mai exista deoarece:
Greutatea G1 de pe circumferinta din punctual C' cade libera 10.5m, din cadranul 1, de la altitudinea maxima pana la altitudinea minima in cadranul 4.  

Deci in loc de inaltimea medie de 1.31m se realizeaza 10.5m intr-o fractiune din timpul in care se produce un ciclu.
Ceea ce descrii aici, (gresit desigur) e irelevant, pentru ca ciclurile sunt definite altfel. Efectiv bati campii cu gratie despre propria inventie, lucru care dovedeste, repet, doar faptul ca habar nu ai ce vorbesti in domeniu.


CitatIn concluzie afirmatia inventatorului ESTE CORECTA. "Daca turbina gravitationala n-ar fi franata de multiplicatorul de turatie si de cele doua generatoare aceasta inaltimea medie de  1.31m n-ar mai exista"
Singura concluzie ioan, este ca habar nu ai ce vorbesti. Daca nu te deranjeaza sa te faci de minune in acest fel, cu ignoranta si nivelul tau de corigent in domeniu, n-ai decat. Eu nu fac decat sa-ti atrag atentia ce si unde gresesti. Tu esti cel care insista in ignoranta, si alti cativa ca tine, iar asta e propria voastra problema.


CitatRaspunsul inventatorului: Afirmatie intentionat gresita, mincinoasa deoarece:
– Rotatia de 22,5 grade nu este un parametru fixat prin definitia ciclului.
Absolut hilar! Iata deci ca ioan nici macar propria inventie nu o cunoaste, ce sa mai vorbim despre Mecanica sau Fizica?  

Citat– Rotatia turbinei cu 22,5 grade se realizeaza conf. inventie numai si numai prin franarea turbinei cu multiplicatorul de turatie si de cele doua generatoare.
ioan, tu nici macar ce inseamna ciclurile propriei tale inventii nu ai priceput. E cat se poate de hilar (dar si de trist in acelasi timp).

Citat– daca nu se franeaza turbina cu multiplicatorul de turatie si de cele doua generatoare, cele 8 greutati cad liber inspre cadranele 3 si 2 in sens trigonometric. Datorita caderii libere intr-o fractiune din timpul in care se produce un ciclu, toate cele 8 greutati fi-vor in cadranele 3 si 2 in sens trigonometric.
Daca nu se inchid ciclurile prin ridicarea greutatilor, nu avem cicluri. Argumentul tau e ceva de genul: daca magarul ar fi cal, nu ar fi magar. Ceea ce e desigur corect, dar complet irelevant. Noi vorbim aici despre magar (adica ciclurile turbinei tale) nu despre altceva. Iar ciclurile nu se inchid prin franare, ci prin ridicarea greutatilor. Nu mai bate campii aiurea, ca iti faci deservicii doar tie.

CitatDeci in loc de o rotatie cu 22,5 grade se realizeaza o rotatie cu aproape 180 de grade intr-o fractiune din timpul in care se produce un ciclu.
Complet irelevant ioan, ciclurile nu se inchid daorita frecarilor, ci pentru ca se ridica greutatile la final de ciclu. Cat timp vei insita cu ineptiile astea despre generatoare si multiplicator ca fiind cauzele realizarii ciclurilor, iti dai arama pe fata de incompetent in ce priveste inclusiv propriile tale fabulatii (o realizare destul de rara, trebuie sa recunosc!).


CitatIn concluzie afirmatia inventatorului ESTE CORECTA. "Numai datorita acestei franari turbina gravitationala se roteste cu 22.5 grade la un ciclu"
Singura concluzie este ca habar nu ai ce vorbesti, ioan. Ar trebui sa-ti fie rusine sa te faci de minune in acest fel in public, mai ales pe un forum serios dedicat stiintei cum e acesta. Dar daca nu ti-e rusine, n-ai decat. Sper sa invete altii din experienta ta, macar.


CitatPntr vizitatorii acestui forum cateva detalii ptr a intelege cele afirmate mai sus:
cele 8 greutati de pe circumferinta au o inaltime de 10.5m. Toti parametrii folositi la calcule si ptr dimensionarea turbinei sunt impusi de inventator. (L=mgh; una greutate=8000kg si h=10.5m.)
Revezi inceputul acestei discutii, sa verifici ca ai fixat alti parametri pentru turbina analizata pe acest forum. Faptul ca tot modifici valorile e dovada ca habar nu ai vorbesti, sau ca vrei sa amestesti interlocutorii, ceea ce nu-ti merge cu mine.

Citat– Daca turbina gravitationala este franata de multiplicatorul de turatie si de cele doua generatoare inaltimea medie a celor 8 greutati de pe circumferinta fi-va 1.31m. (10.5m/8 inaltimi = 1.31m)
Franarea multiplicatorului si generatoarele (in genere sarcina la care e supus "motorul") sunt complet irelevante in studiul bilantului energetic sau a ciclurilor turbinei. Cat timp vei insista cu aberatiile astea vei dovedi ca habar nu ai ce vorbesti in acest domeniu. Deci, aviz celor cu bani prea multi, cui ii dati si ce profit asteptati!


Citat– conf. inventie valoarea de 10.5m este intre centrele de greutate ale celor 16 greutati de pe circumferinta, lungimea chesoanelor este peste 12m iar diametrul turbinei este cu mult mai mare.
Nu este adevarat ioan. Cum poti sa minti cu atata nonsalanta, cand calculele care te demasca sunt deja publice pe acest forum? Tu chiar nu iti dai seama ca, dupa ce minti cu atata nerusinare, cand ceri bani pentru "investitii", nu faci altceva decat sa dovedesti ca esti un sarlatan ordinar?

Rusine sa-ti fie ioan!


e-
Don't believe everything you think.

virgil 48

 Ioan, un aspect care nu-mi este clar si ai putea sa-l lamuresti cu o litera,
este urmarorul:
Tot scrii despre necesitatea ca in functiune, angrenajele si generatorul electric
sa fie cuplate. Dece insisti asupra acestui aspect?
a)  In conceptia ta, fara acestea, turbina nu poate functiona deloc, chiar daca o
antrenezi la pornire, ea se opreste. Ai putea spune ca nu functioneaza in gol.
b) Din motive de protectie, fiindca te gandesti ca se va autoaccelera pana se
dezintegreaza. Desi ai putea sa prevezi o frana centrifugala.
Poate ca ai mai atins aceasta problema, dar acum nu trebuie sa raspunzi decat
a sau b.

Anatol

Stiu de turbina gravitationala asta simpla cu excentrizarea greutatilor laterale in mod diferit. Dupa cum a spus si Virgil 48 in jungla acestui topic nu mai dai de esire. Ioan daca tu esti autorul de ce nu brevetezi, cel putin ai documenta corect inventia. Si inca te ajuta pe tine insusi sa evoluezi, eu cu trei luni in urma am si trecut cu succes examinarea de fond a unei cereri de brevet, o masina de forat sonde, care poate fora si 100km, depinde ce surprize ce se asteapta in proprietatile mantiei. Pot primi brevetul, dar au trecut trei luni si deacum nu mai este masina cea primitiva initiala, o sa brevetez deacum alt model probabil, am 30 de luni timp sa nu pierd aciasta cerere. pe forum posibil am s-o public peste 3 luni., eu daca nu ingramadesc 1200 euro pe luna nu-mi apare nici o ideie, nu-mi judeca capul, si pe primul plan la mine este sa fac bani cat mai multi :o , si nu-mi trebue sa ma descurajeze cineva la o etapa incepatoare, ori partiala

virgil 48

#426
 Esti tare, Anatol, tine-te bine, dar cu un optimism moderat. Vezi ce pateste
Ioan daca este prea optimist. Si el a depus cerere de brevet, dar OSIM nu
are voie sa breveteze perpetuum mobile. Mai ales ca al lui produce si
energie. Cand crezi ca  poti dezvalui  ceva din tainele forajului tau
superperformant, ne gasesti aici. Nu este bine sa te feresti de critici sau de
intrebari, acestea te-ar putea ajuta. Cat despre treaba de 1200 euro, noi nu
cred ca putem face ceva, fiindca aici participam de placere. Cel mult ti-am
putea ajuta capul sa judece si la sume mai mici.     Succese nelimitate!

ioan

Ptr dl virgil 48
Citat partial din mesajul d-lui virgil 48

"... Tot scrii despre necesitatea ca in functiune, angrenajele si generatorul electric
sa fie cuplate. Dece insisti asupra acestui aspect?
a)  In conceptia ta, fara acestea, turbina nu poate functiona deloc, chiar daca o
antrenezi la pornire, ea se opreste. Ai putea spune ca nu functioneaza in gol.
b) Din motive de protectie, fiindca te gandesti ca se va autoaccelera pana se
dezintegreaza. Desi ai putea sa prevezi o frana centrifugala.
Poate ca ai mai atins aceasta problema, dar acum nu trebuie sa raspunzi decat
a sau b."

Raspuns:
a)   Afirmatie gresita
b)   Afirmatie partial corecta deoarece in locul franei propusa de dvs.,  conf.inventie, turbina se franeaza cu multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare, cu castig de energie electrica f. foarte mare.

Inventatorul turbinelor gravitaţionale, Ioan Sabau, pensionar.

ioan

Ptr dl Anatol

Inventia este inregistrata la OSIM din anul 1993 continuu pana in present.

Inventia fiind un perpetuum mobile AUTOALIMENTAT conf. regulament OSIM nu se poate breveta.

Ptr a breveta inventia trebuie realizata o miniturbina gravitationala functionala care sa se roteasca si sa produca mai multa energie conventionala decat consuma.

Nu am conditii materiale si astept un investitor care s-o faca.

Castigul investitorului fi-va exponential in raport cu ceea ce investeste.

Succes la proiectul vechi si la cel nou ...

Inventatorul turbinelor gravitaţionale, Ioan Sabau, pensionar.

ariel55

Anatoale, e rost d'un business gras! Vax 1200 de euroi pe luna! 8)
Lipsa umorului , pentru un om de stiinta este un dezastru personal!

Electron

Citat din: ioan din Ianuarie 15, 2013, 10:53:04 AM
b)   Afirmatie partial corecta deoarece in locul franei propusa de dvs.,  conf.inventie, turbina se franeaza cu multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare, cu castig de energie electrica f. foarte mare.
Nu e cazul sa minti ioan, ca esti ridicol. Nu e nici un castig de energie, de nici un fel, nici "supraunitar" nici "f. foarte mare" pe niciunde in turbina ta. Valorile scoase de tine din burta dovedesc doar incompetenta ta in domeniu, ioan.

Citat din: ioan din Ianuarie 15, 2013, 10:55:18 AM
Ptr a breveta inventia trebuie realizata o miniturbina gravitationala functionala care sa se roteasca si sa produca mai multa energie conventionala decat consuma.
Ti s-a demonstrat deja Fizic faptul ca o turbina ca a ta nu produce energie (nici conventionala nici de alt fel) mai multa decat consuma. Cand o sa o faci practic, sa vii sa ne povestesti. Dar pana una alta, din ignoranta in care te scalzi, ar trebui sa-ti fie rusine pentru prestatia ta publica de pe aici.

CitatNu am conditii materiale si astept un investitor care s-o faca.

Castigul investitorului fi-va exponential in raport cu ceea ce investeste.
Vezi ioan, ca tu esti sarlatanul pe aici? De ce minti cu atata nerusinare? Nu ti-e rusine sa ceri bani pentru ineptiile pe care le emiti neincetat? Daca peste 20 de ani ai trait in ignoranta pentru ca nu ti-a spuns nimeni unde gresesti, faptul ca tu inca insisti in ignoranta desi ti s-au indicat deja erorile pe acest forum, dovedeste ca vrei sa manipulezi si sa inseli pe fraierii cu bani. Eu sper ca dupa prestatia ta de aici sa nu mai fie asa multi care sa cada in plasa ta. De asemenea, sper ca exemplul tau negativ de propagator de pseudo-stiinta sa nu fie urmat si de altii.


e-
Don't believe everything you think.

virgil 48

Citat din: ioan din Ianuarie 15, 2013, 10:53:04 AM
b)Afirmatie partial corecta deoarece in locul franei propusa de dvs.,  conf.inventie, turbina se franeaza cu multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare, cu castig de energie electrica f. foarte mare.
Inventatorul turbinelor gravitaţionale, Ioan Sabau, pensionar.
Da-l in...colo de castig, Ioan, asta te impiedica sa gandesti logic. Propune-ti sa faci
ceva care macar se invarteste fara sa se opreasca, ar fi ceva ce nu s-a realizat
pana acum si despre care fizica spune ca este imposibil. Fiindca nici asa nu vei
reusi, ai sa rasufli usurat ca nu ai mai cumparat multiplicator si generatoare.
Dece oare tii tu sa fie doua? Daca turbina este mica, o poti frana cu mana, dar nu
va fi cazul. Sa ne trimiti si noua macar o poza!

Anatol

Cu "1200 euro" am avut in vedere, ca nu cad prada gandului, ca voi descoperi ceva si pot sa astept alta perioada din viata. Eu muncesc in constructie, viata merge,  si paralel mai ma gandesc sa fac ceva nou. Pe forum de unde stiu eu ca cineva va continua ideile, si apoi eu cum voi putea cinstit sa brevetez.

ariel55

@Tolea:
CitatPe forum de unde stiu eu ca cineva va continua ideile, si apoi eu cum voi putea cinstit sa brevetez.
Deci tu vrei sa brevetezi ideile altuia?
;D ;D ;D
Lipsa umorului , pentru un om de stiinta este un dezastru personal!

ioan

Ptr dl virgil 48
Citez mesajul d-lui virgil 48 nr #431 : Ieri la 08:37:30

"Citat din mesajul lui: ioan din Ieri la 10:53:04
b)Afirmatie partial corecta deoarece in locul franei propusa de dvs.,  conf.inventie, turbina se franeaza cu multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare, cu castig de energie electrica f. foarte mare."

Citat virgil 48: "Da-l in...colo de castig, Ioan, asta te impiedica sa gandesti logic. Propune-ti sa faci
ceva care macar se invarteste fara sa se opreasca, ar fi ceva ce nu s-a realizat
pana acum si despre care fizica spune ca este imposibil. Fiindca nici asa nu vei
reusi, ai sa rasufli usurat ca nu ai mai cumparat multiplicator si generatoare.
Dece oare tii tu sa fie doua? Daca turbina este mica, o poti frana cu mana, dar nu
va fi cazul. Sa ne trimiti si noua macar o poza!"


Raspunsul inventatorului:
Din raspunsul meu la solicitarea dvs se poate constata buna-credinta.

Raspunsul meu din acest mesaj este si pentru VIZITATORII acestui forum.

Din raspunsul dvs se constata rea-credinta deoarece:
1 – daca erai de buna credinta cautai argumente sustinute de calcule care sa infirme afirmatia inventatorului privind castigul de energie electrica f. foarte mare prin franarea turbinei cu multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare.

2 – daca nu erai in stare sa realizezi cele afirmate mai sus trebuia sa INFIRMI calculele inventatorului caci in mod sigur stii formulele F1*b1=F2*b2 , L=mgh. Deoarece pentru a realiza calculele sunt necesare numai operatii de baza precum adunare, scadere, inmultire si impartire.

3 – calculele mele se gasesc si in lucrarea cu titlul: Legea I.SABAU pentru excentricitatea permanenta (calculele sunt la finalul lucrarii), turbina gravitationala mixta etc., lucrarile se pot accesa pe site-ul propriu care se gaseste in mesaje si la acest topic.

Dle dle virgil 48, DOVEDESTE CE AFIRMI cu cuvinte infantile, NEFONDATE.
4 – dle virgil 48 ptr a infirma calculele cu formula lucrului mecanic (m=8000kg si h=5.25m), conf. inventie, trebuie sa incepeti cu PRIMA PROBA inaintea probelor functionale ale turbinei gravitationale deoarece sunt strict necesare ptr protectia turbinei in caz de AVARIE si proiectantul este obligat sa le treaca in caietul de sarcini.

5 – dle virgil 48 din caculele estimative ale inventatorului de la aceasta proba rezulta un castig potential de: la coborare energia potentiala a celor 8 greutati aflate pe circumferinta conf. inventie si fig. N/2, este de: 8000(kg)*8(buc)*5.25(m)*9.8 = 3292800J. Infirmati aceste calcule cu argumente sustinute de calcule, motivand fiecare gresala gasita la calculele inventatorului.

6 – dle virgil 48 explicatiile ptr sustinerea inaltimilor CORECTE de 1.31m si de 5.25m  le gasiti la mesajele: 394, 407 si 417. Infirmati inaltimile de 1.31m si de 5.25m cu argumente sustinute de calcule, motivand fiecare gresala gasita la mesajele: 394, 407 si 417.

7 – dle virgil 48  scadeti ridicarea celor doua greutatii conf. inventie (16000(kg)*5.25(m)*9.8 = 823200J) si avem un castig potential supraunitar de: 3292800J – 823200J = 2469600J. Infirmati castigul potential supraunitar de 2469600J, cu argumente sustinute de calcule, motivand fiecare gresala gasita la calculele ESTIMATIVE ale inventatorului.

8 – dle virgil 48 energia POTENTIALA de aproximativ 2460000J se transforma in energie electrica prin intermediul multiplicatorului de turatie si a celor doua generatoare realizand castigul SUPRAUNITAR al turbinei gravitationale conf. inventie.

9 – dle virgil 48 Infirmati castigul potential supraunitar de 2469600J, cu argumente sustinute de calcule, motivand fiecare gresala gasita la calculele ESTIMATIVE ale inventatorului.

10 – dle virgil 48 forta de grevitatie roteste turbina datorita energiei potentiale a celor 8 greutati de pe circumferinta conf. inventie. Aidoma cum forta vantului, a apei, a aburului, a gazului etc. roteste turbinele: eoliene, hidraulice, centrale termoelectrice etc.

Aceasta energie supraunitara demonstrata cu formula lucrului mecanic este doar o mica parte din energia potentiala a celor 8 greutati de pe circumferinta realizata intr-o fractiune dintr-un CICLU complet conf. inventie.

Ptr un ciclu complet trebuie realizate si calculele cu formula parghiei la varianta pesimista unde rezulta din calculele inventatorului o forta de  949840N sau 94980kg,

Sau la varianta optimista unde rezulta din calcule o forta de 411610000N sau 41161000kg.

Cu aceasta forta se poate realizeaza prin intermediul multiplicatorului de turatie si a celor doua generatoare castigul SUPRAUNITAR al turbinei gravitationale conf. inventie.

Inventatorul turbinelor gravitaţionale, Ioan Sabau, pensionar.