Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Intrebari fara raspuns

Creat de calahan, August 13, 2020, 04:37:37 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

atanasu

Lipsa de respect fata de interlocutori se poate defini ca nerusinare?
Dupa ce raspunzi la asta continui si eu cu raspunsul meu. :)

calahan

#76
Atanasu
Ma mira tare reactia dumitale. Nu inteleg ce te-a suparat.Ti-am dat linkurile la editoarele formulelor in latex. Ti-am dat demonstratiile, pentru adimensionalitatea factorilor G si k.  Se pune intrebarea daca poti sa admiti identitatea dimensionala masa-sarcina? Aceaasta este intrebarea.l

A..Mot

Citat din: calahan din Septembrie 02, 2020, 08:07:21 AM
Atanasu
Ma mira tare reactia dumitale. Nu inteleg ce te-a suparat.Ti-am dat linkurile la editoarele formulelor in latex. Ti-am dat demonstratiile, pentru adimensionalitatea factorilor G si k.  Se pune intrebarea daca poti sa admit identitatea dimensionala masa-sarcina? Aceaasta este intrebarea.l
De ce nu scrii tu formulele cu acele editoare latex și de ce trebuie sa facă altcineva munca ta? ???

atanasu

#78
Deci sa raspund eu la ce te faci ca nu observi:

Ai scris mai jos in stilul tau detasat, ceea ce este foarte bine si aparent politicos ca:

1)Undeva(30 august, #54) ma trimiti la https://forum.softpedia.com/topic/1172287-sistemul-bidimensional-al-marimilor-fizice/ unde eu nu am acces la fisierul atasat:
Attached File  SISTEMUL BIDIMENSIONAL AL MARIMILOR FIZICE.pdf   138.71K, 
poate ca trebuie sa fac ceva suplimentar adica sa ma loghez pe acolo dar nu doresc asa ceva  si desigur ca asteptarea de la cineva sa munceasca suplimentar ca eventual sa te ajute pe tine nu tine de bun simt. Acesta este linkul ce nu-l pot deshide acolo dar poae cpmunici de cine este el creat.

2) "Identitatea dimensionsala masa-sarcina rezulta din adimensionalitatea lui G inpreuna cu adimensionalitate lui k, din sistemul ecuatiilor lui Newton si al lui Coulomb" si asta o tot repeti si cand eu iti cer o indicatie mai clara scrii la #71 de ieri: "Articolul asta este cam lung. Are vreo cinci pagini. Nici eu nu mai am rabdare sa il parcurg integral.( Nota mea : adica ar trebui sa am eu rabdare, isn`t it?). Repet ideea ca este demonstrata adimensionalitatea factorilor G si k . Si cu adimensionalitatea acestori factori rezulta identitatea dimensionala masa-sarcina, care sta la baza deductiei sistemului bidimensional al marimilor fizice."
Dar articolul indicat de tine acolo nu vorbeste decat de k si nu si de G. Asta cum s-o interpretez .Desigur ca o neatentie dar care frizeaza nesimtirea caci tu astepti de la noi ceva anume.

Asadar este asta o mica proba de indiferenta fata de celalalt pe care eu o numesc nesimtire? Vezi si tu, am mai cobora stacheta si de la nivel de nerusinare am coborat(poate ca este invers) la cel de nesimtire. :)

calahanAtanasu!
CitatDar articolul indicat de tine acolo nu vorbeste decat de k si nu si de G.

Asa este. In ultimul articol se demonstreaza doar adimensionalitatea lui k. Adimensionalitatea lui G este demonstrata intrun articol postat mai inainte. Eu postez acum pdf-ul cu sistemul bidimensional, pe care zici ca nu te lasa sa il vezi in pagina de la -softpedia- Eu postez acum articolul cu descifrarea constantei gravitationale G. https://forum.scientia.ro/index.php60/topic,5465..html
Iulian
Nu am scris eu formulele lui Newton si Coulomb in latex?. Ramane doar sa faci copy in fereastra editorului de ecuatii si  apar convertite in word.

calahan

Iulian
Eu am mai dat o data formulele scrise in latex. Le mai pun inca o data. Poate ca nu le-ai vazut.
F_{gs}=G .  \frac{m_{1} . m_{2}}{d^{2}};  si;  F_{es}=k .  \frac{q_{1} . q_{2}}{d^{2}}
Uite si formula dedefinitie a constantei de actiune h.
h=\frac{k.q_e^2}{r_e.f_{fae}}=\frac{k.q_{e}.m_{e}}{d_{e}.f_{fae}}; unde; d_{e}=\frac{r_{e}}{2.\pi^2.k}

atanasu

Asaar nu am ce face cu formulele tale si mai simplu ar fi sa spui ca lucrezi cu legea gravitatiei universale pentru g si cu legea lui Coulomb pentru sarina electrica si ma mai lsi cu latexul ala . Ca nu cu legile astea avem noi problme.
Adar nu existe nici-o referire la Thomson in legatura cu vreun sistem de unitati bidimensional si uite aici unde se dau jos si e sisteme se mai stiu:

https://fr.wikipedia.org/wiki/Syst%C3%A8me_CGS

Nu misc nici-un pai pana nu aduci in fata mea acel sistem de la Thomson citire sau pana nu spui clar de unde il ai pe cel dat mai inainte la solicitarea mea categorica adica e vorba de tabelul de  la file:///C:/Documents%20and%20Settings/bogdan/My%20Documents/Downloads/SISTEMUL%20BIDIMENSIONAL%20AL%20MARIMILOR%20FIZICE%20(5).pdf.

Se intelege?

calahan

Atanasu
Zau daca inteleg ce vrei dumneata sa spui. Mie unul imi este foarte clar ca factorii G si k sunt adimensionali. Fiindca asa spun formulele. Este demonstrat matematic, destul de simplu, la nivel de liceu.  Daca dumneata nu ai rabdare sa intelegi demonstratiile matematice elementare, la asta nu am cu ce sa te ajut. Nu pot sa dau nici sistemul lui Thomson. Fiindca nu il am. De acest sistem publicat candva, m-a asigurat o persoana care a studiat cartea lui Oncescu, cand lucra la institutul national de metrologie.  Eu am incercat doar sa iti dau formulele lui Newton si Coulomb, care spuneai ca nu le cunosti.

atanasu

#83
Cum sa nu cunosc formula gravitatiei universale si a lui Coulomb.  Te rog scrie formulele si fa calculele care arata ca k nu are dimensiune , lasa-l pe G ca eu deocamdata m-am oupat de k. Parca am vorbi chineza. :)

Dar daca nu putem sa avem in fata susa tabelului siatemului bidimensional, ce sa vorbim adica cum sa consider eu ca "Dar faradul F ca unitate de măsură a capacitaţii electrice (C) are dimensiunea fizică a lungimii (l) ca şi metrul m , care este unitate de măsură a lungimii"

De unde rezulta asta?

calahan

Atanasu

Socotelile sunt facute in fisier. Ca sa le intelegi trebuie sa citesti tot fisierul. Altfel nu se poate. Eu pot doar sa iti indic formula energiei, scrisa in pagina a 3-a. pe randul al 6-lea de formule. Unde energia fotonului gama electronic, este scrisa ca produs al componentelor (tensiune x curent x durata). Si durata apare ca produsul lui k cu perioada fotonului gama electronic.  Tau=k*tfae. De aici se vede ca factorul electric k este doar un numar, adica un adimensional. Fiindca timpul este dat de perioada fotonului tfae.

atanasu

#85
@calahan,
Tu ori iti bati joc de noi toti si eu am meritul ca demonstrez asta fara a face discutii interminabuile cu tine cum este moda acestui forum ori unul Basescu fost presedinte al R. pe cand era asa a introdus un termen nou in limba romana ,adica nou pentru mine , termenul de "analfabet functional" ,situatie mult mai grava decat un analfabet propriu zis care este imediat vizibil asta pe cand asta functionalul  poate ajunge chiar si presedinte al unei tari (asta o spun eu) si deci B. avuse mare dreptate pentruca si pe aici aunge unul ca tine care fara sa vrea insa implicit isi bate totusi joc de noi.
Analfabetul functional stie alfabetul stie cuvinte dar nu prea stie ce inseamna ele decat dupa propria imaginatie si expeienta obtinuta in discutii cu alti analfabeti functionali care cu totii se inteleg bine nu ca nebunii care au obsesii diferite , pentruca completeaza orice gol rational (ei nu stiu ca asa s-ar numi gol rational) u idei fantasmagorice de tipul celor din evul mediu ca o planta care are floarea sau fructul in forma de falus cu siguranta ca este buna in domeniul larg al sexualitatii.
Poate ca am reusit sa descriu acest termen pe care eu l-am auzit prima oara la acest Basescu dar sunt convins ca nu l-a creat el ci a fost informat despre existenta sau semnificatia sa.

Si acum la chestiune;
Nici macar nu esti in stare sa indici ceva cat de cat corect ca pozitie intr-un tabel pentruca daca mergi la pg 3 randul 6 din tabel gasesti altceva dacat ce spui dta adica eu am gasit sarcina electrica care este totuna cu masa(randul 7 de sub randul 6 indicat de tine) .si nu ce spui tu care or fi si ele pe undeva dar nu o sa stau eu sa caut toate prostiile debitate de dta.  Ti-am facut deja cadou destul timp din timpul pe care Dumneeu mi l-a rezervt mie.
O sa explic ce este cu acest tabel in care sunt date  marimi fizice cu nume(coloana 1) si simbol(coloana 2)  si cu niste relatii descrise de niste formule identice intre ele(prin semmnul =) denumite in capul de tabel ca fiind Relatii de structura si  care eu am descoperit ca reprezinta formule fizice care dau marimea indicata in tabel in functie de altele presupun ca toate indicate la randul lor in tabel.
Si  ca sa ma lamuresc ca chiar asta sunt am cautat marimile elementare si fundamentale numite suprafata(arie) sau  volum sau viteza sau o sa merg pana la Kant cu marimile sale apriorice:spatiu(iungime) si timp(T), durata(dt= t2-t1) pe aceiasi pagina 1, toate marimi care in orice sistem se definesc la fel si se masoara cu aceleasi unitati de masura de exemplu viteza este spatiu/ timp (l/t) dar restul marimilor au si o definire prin formula deja existenta dar si o alta care nu stim de unde este si  si introduc alte relatii si unitati cum este cea mult clamata pentru masa si sarina electrica similara pentru ambele.

Asadar ca ramane daca dau la cos acest tabel? si ce motiv am sa nu-l dau la cos? Vointa ta?

calahan

Atanasu
Parerea mea este ca dumneata ai cautat in tabelul de la sistemul bidimensional. Dar eu ti-am indicat pagina trei randul sase de la articolul cu descifrarea constantei de actiune. Nu stiu cum s-a produs aceasta confuzie. Nu a fost niciodata in intentia mea sa umbluu cu minciuni. Eu am mers intodeauna dupa logica formulelor. Si daca am intrebat pe niste universitari, -ce facem cu logica formulelor- m-au acuzat de inpertinenta. Unul dintre ei, am aflat ultertior, avea doctorat si in matematici si in fizica. Si vin eu si intreb de logica formulelor. Ce facem daca asa spun formulele?. Si incepe dumnealui sa ma abureasca, ca se pleaca de la premize gresite si ajunge la concluzii gresite. Dar care sunt acele premize gresite? Ca se pleaca de la formulele lui Planck si a lui Poynting. Pai nu, ca nu sunt in domeniul de aplicabilitate al formulelor. Dar care este domeniul ala de aplicabilitate al formulelor. Ca eu nu am gasit in nicio carte asa ceva. Adica  sunt fenomene electromagnetice, la care nu se pot aplica legile electromagnetismului. Asa ceva ma depaseste total. Nu pot sa inteleg si nu pot sa cred. 

atanasu

#87
Nu e parerea ta, este ce ti-am spus eu ca am facut si observatiile mele la acel tabel raman corete indiferent daca m-ai trimis sau nu la el adica eu il dau deocamdata la cos si orice repeta informatii existente in el legat de uitai de masura comune la o marime si la alta marime fizica este problema peronala a celui ce face asemenea afirmatii
Acum inteleg ca te-ai referit la textul acela de 5 pagini la care adormi daca incerci sa-l urmaresti pe tot si desigur eu cred ca adormi de la prima pagina eea ce se intampl si cu mine :)
Totusi inainte sa ma trimiri tu ca in cantecul acela al lui Dan Spataru "in randul 6 banca de la geam"  unde am fost acum si desigur ca nu inteleg nimic asa privind pe deasupra, asadar inainte am ajuns de unul singur pe pg 2 randul 5-randul 10 unde este scris:

"Mai ramâne doar k, constanta interacţiunilor electrice. în care eo este permitivitatea electrică a vidului, şi se măsoară în Farazi/metru. Dar k =1/(4Pi eo) în care eo este permitivitatea electrică a vidului, şi se măsoară în Farazi/metru.(nota mea :. adica k este in m/F)
Dar faradul F ca unitate de măsură a capacitaţii electrice (C) are dimensiunea fizică a lungimii (l) ca şi metrul m , care este unitate de măsură a lungimii. (nota mea: Aceasta a afirmatie este consecinta unitati folosite pentru capaitate electrica in acel sistem bidimensional.)
Aşadar eo este un adimensional fizic
Stabilind adimensionalitatea lui eo rezultă adimensionalitatea fizică a lui k, şi totodată dispare separaţia (ruptura dogmatică) dintre electromagnetism şi mecanic"Deci aici si in cate alte parti ale articolului assta apar concluzii dictate de bidimensionaliatea marimilor fizice care nu are nici-un fundament decat niste vagi amintiri ale dtale bidimensionalitate pe care eu deocamdta o dau la gunoi asa cum ti-am spus. Cine o sustine sa vina si sa o sustina prin procedee stiintifice dar nu esti tu acela caci ai spus o fraza foarte adevarata la care subscriu total: "Asa ceva ma depaseste total. Nu pot sa inteleg si nu pot sa cred."
Si nu-ti spun crede si nu cerceta cum ne spui tu sau dl inginer noua sau in fine pe gratis vrei sa devenim noi cercetatori intr-un institut de cercetare infiintat pro bono de dta :)

calahan

Atanasu
Iar s-a strecurat o gresala. Eu ti-am indicat pagina 3 randul 6 de formule, din acel articol . Unde energia fotonului gama electronic este scrisa ca produsul componentelor (tensiune x curent x durata). Si durata, adica cantitatea de timp este data de produsul k x tfae. In care timp T este doar perioada fotonului gama electronic tfae. Rezulta logic ca factorul electric k este doar un numar. Si deci este adimensional fizic. Dumneata te-ai oprit la frazele de text din pagina a doua. De aici sigur ca nu poate sa iti apara o intelegere clara imediat.

atanasu

Nu s-a strecurat nici-o greseala. Am scris ca nu ma chinui cu textul indicat de tine si ca este suficient ce am gasit eu la pg 2 din articol (text citat) si in tabelul definitoriu pentru bidimensionalitate dar pentru care nu exista nicaieri o sursa credibila, macar pe criteriul autoritatii emitentului. Adica eu nu am timp pentru asta ceea e nu inseamna ca acele articole indicate de tine, scrise desigur de un fizician si inca de unul probabil ca remarcabil, nu ar merita analizate, dar toti cei de pe aici in raport de ele sunt doar niste bieti amarati de "fizicieni analfabeti functionali". Mai incearca si in alta paete desi tu arati mai rau decat oricare din noi  si asta diminueaza sansele de succes in a fi bagate in seama respctivele articole.
Deci  calahan  am terminat cu aceasta problema si succes prin alte ograzi.  :)