Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Intrebari fara raspuns

Creat de calahan, August 13, 2020, 04:37:37 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

calahan

Iulian
Uite aici un pdf cu fisierul in care se face descifrarea constantei gravitationale. Vorba este ca pentru a pricepe demonstratia de acolo trebuie sa iti iei un pix si sa tot scrii formulele de acolo. Este o treaba care cere timp si dumneata nu ai timp pentru asa ceva. Este mult mai simplu sa te raliezi la parerile lui -atanasu- si a altor stiintifici antistiintifici, care resping cu consecventa si observatiile experimentale dar si logica formulelor.

A..Mot

Citat din: calahan din August 31, 2020, 08:19:10 AM
Iulian
Uite aici un pdf cu fisierul in care se face descifrarea constantei gravitationale. Vorba este ca pentru a pricepe demonstratia de acolo trebuie sa iti iei un pix si sa tot scrii formulele de acolo. Este o treaba care cere timp si dumneata nu ai timp pentru asa ceva. Este mult mai simplu sa te raliezi la parerile lui -atanasu- si a altor stiintifici antistiintifici, care resping cu consecventa si observatiile experimentale dar si logica formulelor.
REPET:
Explică te rog frumos relațiile de structură și unitatea de măsură de la "Masa (sarcina gravifică)=masa inertă" căci eu nu pricep nimic... din https://forum.softpedia.com/topic/1172287-sistemul-bidimensional-al-marimilor-fizice/ dat de tine.... ???
Constanta gravitațională G nu poate fi adimensională!  ???
Până nu dai explicațiile cerute de mine nu mai avem ce discuta în acest sens... ???

calahan

#62
Iulian
Nu stiu ce unitati de masura vrei dumneata. Eu am postat pdf-ul in care este demonstrata sau argumentata printrun rationament fizic, adimensionalitatea lui G, care am vazut ca in fisier este notat cu litera greceasca gama. Este si un desen explicativ la constanta gravitatiei. Din rationament se gaseste si semnificatia fizica a acestei constante. Dar astea toate sunt valabile numai pentru cei care admit si respecta logica formulelor. Totul iese din logica formulelor. Cine nu admite logica formulelor, nu poate sa admita adimensionalitatea lui G. Pe undeva pe la descifrarea constantei de actiune, se demonstreaza (se argumenteaza) ca factorul electric k este de asemenea adimensional. Din adimensionalitatea acestor constante din fata formulelor lui Newton si Coulomb, reese imediat ca masa si sarcina au aceeasi dimensiune fizica. Logica acestor formule nu poate sa fie rasturnata, oricat s-ar stradui antistiintificii de pe forum. Intro postare anterioara am postat formulele legilor lui Newton si Coulomb scrise in latex. Adimensionalitatea lui G si k din fata formulelor, duce imediat la identitatea dimensionala masa-sarcina. Si observatiile experimentale arata ca masa si sarcina produc acelasi efect fizic. Dar sunt unii care nu vad acest lucru si tot sustin ca nu exista nicio acceleratie produsa de aceste entitati fizice.

calahan

#63
Atanasu
Dumneata ai dreptate. Nu se mai poate face nimic. Fiindca vad ca au disparut editoarele tex on line. Nu era mare filozofie. Doar marcai formula scrisa in latex, dadeai cu copy si apoi dadeai cu paste cand fixai cursorul in fereastra de editare a editorului on line. Dar daca nu mai apare editorul, nu se mai poate face nimic. Totusi nu pot sa cred ca dumneata nu cunosti formulele lui Newton si Coulomb. Cred ca vii doar cu un motiv de eschivare. Pai daca in acele formule pui G si k sunt adimensionali, rezulta, in mod logic, ca masa si sarcina au acceasi dimensiune fizica. Pana acum antistiintificii nu au reusit sa rastoarne aceasta logica a formulelor. Dar nici nu pot sa admita consecintele pe care le produce identitatea dimensionala masa-sarcina. Si prima consecinta, foarte importanta pentru sistemul teoretic al fizicii, este sistemul bidimensional al marimilor fizice. Sistem care da semnificatia fizica exacta a marimilor fizice si a constantelor universale.

atanasu

#64
calhan, ti-am spus ca nu eu sunt cel care te pot ajuta. Nu imi aduc aminte tot ce-mi ceri tu si nu am nici-o motivatie sa ma apuc acum de asa ceva. Ce ceri tu, asa cum formulezi aici , este ceva inteligibil si cred ca daca este vreun fizician pe aici ar putea sa-ti raspunda. dar probabil ca nu este, adica toti neavenitii aflatori in treeaba se ocupa de fizica si de cosmologie si daca le ceri ceva mai consistent o iau pe drumul rabinului. Eu nu am facut asa si cand ai aparut pe aici am incerca sa te ajut trimitand spre tine pe unii pe care ii credeam a sti ceva in acest domeniu numit fizica teoretica.
De exemplu poate cand o sa am ceva vreme o sa ma ocup de ultimul fir deschis de ilasus care face foarte bine ca il lasa in adormire. Si chiar promit ca voi incerca sa-i spun daca opusul lui ar fi (dupa mine) publicabil cum consider ca este eseul meu original referitor la modelari simple ale cosmologiei BB.

PS Repet ca nu intelg nimic din aceste propozitii ale tale care sunt totusi corecte si gramatical si semantic: "Dar nici nu pot sa admita consecintele pe care le produce identitatea dimensionala masa-sarcina. Si prima consecinta, foarte importanta pentru sistemul teoretic al fizicii, este sistemul bidimensional al marimilor fizice. Sistem care da semnificatia fizica exacta a marimilor fizice si a constantelor universale.

calahan

Atanasu

Pai dumneata stii care este semnificatia fizica a lui G, constanta atractiei gravitationale? a lui k, constanta interactiunilor electrice? a lui h, constanta de actiune?. Eu nu iti reprosez nimic. Regret doar ca nu pot sa iti ofer niste argumente concrete. Care sa mai taie din indoieli.   

atanasu

#66
Nici macar nu pot spune ca am indoieli.Da nu stiu daca exista si ce este acel sistem bidimensional de unitati fizice. Daca exista ar trebui sa fie pe wiki ca doar nu ar fi ceva neinsemnat. Pai G are semnificatia din formula adica forta cu cae se atrg doua mase de 1kg aflate la o distanta de 1m. A masurat-o experimental cavendish si o gasim oricand pe wiki.Nu stiu daca constanta interactiunilor elastice nu este modulul de elasticitate al unui material anume si care reprezinta forta care alungeste un fir de 1 m lungime cu sectiune de atat cu o alungire de atat(nu mai stiu exat dar asta este ideea) Nu stiu ce-i cu constanta interactiunilor electrice dar cred ca o gasesc daca meg la legea lui Coulomb si nici cu h dar daca este cea a lui Planck am folosit-o facand-o 1 cand am cantarit neutrinul.
Si daca stiu asta ce -i?

calahan

Iulian

CitatConstanta gravitațională G nu poate fi adimensională!

Pai cum sa nu fie adimensionala, daca asa spun formulele? Si nu pleaca de la nicio ipoteza noua sau originala. Pleaca de la formulele din manuale. Din care  scoate relatia care il defineste pe G si stabileste dimensiunile lui. Daca are aceeasi dimensiune si la numarator si la numitorul relatiei, inseamna ca este adimensional. Si se vede din relatie sensul fizic al acestei constante.

atanasu

Scrie ce spui. Nu poti? de ce te feresti? Ti-e teama ca spui vreo prostie ? ce se intamla cu tine?

calahan

Atanasu

Eu am inteles, numai din cartea d-lui inginer, ca G-ul este raportul dintre suprafata integratoare a campului gravific, adica suprafata pe care se aduna toate contributiile de camp din masa corpului si suprafata generatoare de camp, data de suma suprafetelor generatoare de camp ale tuturor particulelor din masa corpului. Constanta electrica k ar fi numarul de unde componente ale fotonului gama de la anihilarea electronului cu pozitronul. Constanta de actiune h ar fi data de produsul dintre energia unei singure unde a fotonului, cu durata fotonului, data de numarul de perioade (unde) al fotonului inmultit cu o perioada a fotonului. Chestiunile astea absolut originale si care nu sunt in manuale, mie mi-au placut foarte mult si le-am retinut bine. Si mi s-a parut ca sunt foarte bine demonstrate.

atanasu

Este o contradictie intre subiectele tale care nu ar putea fi abordate decat de cineva cu cunostinte serioase de fisica sau de un autodidact sonat in genul inventatorlor astia de perpetuum mobile, care nu are mai mult un liceu sau o facultate netehnica .
Chiar daca ai incredere mare in acel inginer are ar trebui sa apara ei daca nu a murit pana acum, nu poti sa iei de bune toate spusele sale. Ai putea sa pui aici pe text ce spune el exact, ce spun manualele despre subiectele respective si de ce iti plac tie. Gandeste-te cata onanie intelectuala ai produs si nu e numai vina ta ci si a celorlalti care se complac.  Eu am incercat sa oientez mereu in mod pragmatic discutia fara sa fiu insa in tema cu fondul ei, pentruca daca as fi fost ea era de mult terminata, dar cred ca sunt unii pe aici care probabil ca fac un serviciu forumului crezand ca-l mentin in viata cu respiratie artificiala lucru pe care Harap Alb a refuzat sa-l faca si a plecat de aici. Deci pune pe hartie pe scurt ca sa spun asa si posteaza aici. Nu mai pune intrebari, spune ce crezi tu cu orice risc si altii isi vor da cu parerea daca au ceva cohones in ale fizicii.

calahan

#71
Atanasu
Nu stiu ce contradictii vezi dumneata. Eu vad ca toate sunt legate logic. Se foloseste doar de formulele din manuale, insa scrise in sistem bidimensional. Si nu produce nicio incoerenta. Uite aici pdf-ul in care se face descifrarea constantei de actiune h. Aici se demonstreaza ca factorul electric k este adimensional. In demonstratia asta se pleaca de la formulele energetice ale anihilarii electronului cu pozitronul. Formule care se spune ca sunt perfect valide. Teoria anihilarii particulelor cu antiparticulele lor este o teorie acceptata de lumea stiintifica. Nu se poate spune ca sunt SF-uri, sau pseudo stiinta. Cine respinge aceasta teorie, este clar ca face antistiinta. Articolul asta este cam lung. Are vreo cinci pagini. Nici eu nu mai am rabdare sa il parcurg integral. Repet ideea ca este demonstrata adimensionalitatea factorilor G si k . Si cu adimensionalitatea acestor factori rezulta identitatea dimensionala masa-sarcina, care sta la baza deductiei sistemului bidimensional al marimilor fizice.

atanasu

#72
Contradictia mea se referea la altceva dar nu conteza o sa incerc sa ma uit pe ce ai trimis dar repet nu cred ca voi intelege mare lucru si nu am timp adica cu mine timpul nu mai are rabdre si trebuie sa devin selectiv.

atanasu

Asa este e un aticuol lung si greu de urmarit.Dr tu um sa spui ca nu l-ai urmarit? tunci ce niba vrei de la noi? sa muncim in locul tau. Citestel cu reionul in mana intelege-l si apoi sa vii aici in fata celor care te vor privi. Dar este evident ca apoi doar unul care stie fizica nivelului acestui articol adica o are in stare functionala-operativa  cum sunt cei care rezolva pe aici probleme de fizica, date de diversi elev,i pot face efortul sa urmareasca. Dar cand tu spui de multe ori ca vorbesti din amintiri si ca 5 pg sunt prea lungi, eu te cataloghez in categoria celor care adorm daca numara pana la treizeci si ma retrag.:)

calahan

#74
Atanasu

Uite aici formulele lui Newton si Coulomb scrise in latex F_{gs}=G .  \frac{m_{1} . m_{2}}{d^{2}} ;si ;F_{es}=k .  \frac{q_{1} . q_{2}}{d^{2}}
Daca le introduci in fereastra de la -editor de ecuatii TeX-, iti apare dedesubt in word. In aceste formule, daca G si k sunt adimensionali, rezulta imediat ca masa si sarcina au aceleasi dimensiuni fizice. Fiindca in stanga avem doar forta, masurata in newtoni, iar in dreapta, la numitor este doar distanta la patrat, masurata in m2. Si ai mai jos linkuri la ferestrele editorilor de ecuatii in latex. Care am vazut ca se deschid. Eu stiu continutul articolului, fiindca l-am studiat cu multi ani in urma. Daca rasfoiesti articolul, gasesti un rand cu dimensiunea lui k. Vreau doar sa vad acum cum judeci dumneata, daca ai toate elementele. Adica ai si formulele si constantele dovedite ca sunt adimensionale.

http://www.sciweavers.org/free-online-latex-equation-editor
https://arachnoid.com/latex/