Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Datarea cu izotopul C14 - un mare fals stiintific

Creat de sandokhan, Martie 11, 2008, 09:29:32 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

valangjed

Am cautat putin si am descoperit ca Airy a infirmat teoria eterului.O sa mai caut.As vrea totusi sa stiu ,daca pamantul este plat , ce grosime are ,dupa parerea ta.
Ce metode s-au folosit pentru a determina varsta fosilelor de dinozaur la 4500-5000 de ani?
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.

Electron

Citat din: Holmes din Octombrie 08, 2009, 08:49:34 PM
electron, in regulament este mentionat faptul ca daca nu mai exista jigniri sau alte chestii, ridicarea banarii sau suspendarii este posibila; de peste un an eu nu am mai jignit pe nimeni aici,
Da, este mentionat acest lucru, dar se pare ca iar ignori parti esentiale din regulament. Verifica daca vrei faptul ca ridicarea banarii se face in urma unei ACTIVITATI conforme cu normele, nu a unei sederi deoparte. Faptul ca de cate ori revii incalci regulile dovedeste ca oricat stai deoparte, activitatea ta tot nesimtita si vulgara este. Deci, te invit sa participi la discutii respectand normele acestui forum si daca esti in stare vom putea vorbi de ridicarea banarii.

Mi se pare totusi amuzant ca ai asemenea pretentii, dupa comportamentul si tacticile afisate pe aici pana acum. Ar trebui sa-ti fie rusine sa ai asemenea pretentii si sa incepi prin a-ti cere scuze, dar mi-e teama ca esti incapabil sa recunosti faptul ca te-ai comportat in mod neadecvat.

Citatsi atunci a fost un episod la care ai contribuit si tu, daca iti aduci aminte.
Am contribuit la toate "episoadele", vrand nevrand, pentru ca eu, spre deosebire de altii, am avut rabdare sa-ti raspund la toate insultele si aberatiile pe care ai fost in stare sa le scuipi pe aici.
Oricum, esti banat in continuare pentru comportamentul tau si nu pentru altceva. Este cine sa ia in discutie comportamentul meu (de aceea sunt mai multi administratori pe forum), dar nu esti tu printre aceia. Asa ca ai grija de ce faci tu, nu te mai frece grija de altii.

CitatPoti sa lasi acest cont deschis, si voi dialoga doar cu ccpri, ca sa-i raspund, fara nici un fel de incalcari ale regulamentului, e bine asa?
Nu e bine din urmatoarele motive:
1) Pe un forum nu se discuta doar cu un user cum vrei tu sa faci. Pentru discutii de acest fel exista mail si mesagerie web.
2) Inca esti dator cu niste raspunsuri, fara de care ti s-a repetat de destule ori ca nu vei fi primit aici. De fiecare data cand revii si ignori acele intrebri dovedesti ca nu ai intentia sa avansezi discutiile, ci doar sa te repeti la nesfarsit, lucru care este contrar normelor acestui forum.
3) Eu nu cred ca esti capabil sa dialoghezi fara sa incalci regulamentul, pentru ca nu ai nici un pic de respect pentru oamenii de aici, sau pentru regulamentul de aici, sau pentru ratiune. Promisiunile tale au valoare exact nula pe acest forum. Ai dovedit-o cu varf si indesat, si doar printr-o schimbare de comportament poti sa iti schimbi imaginea de vulgar si nesimtit maxim al acestui spatiu de discutii.

Te intreb si eu: Vrei sa activezi pe acest forum? Daca da, esti invitat sa raspunzi la intrebarile la care esti dator, sa o faci respectand normele forumului, iar atunci conform normelor putem vorbi de reducerea nivelului de avertisment.

Prin sfidare nu vei ajunge prea departe pe aici, cel putin pana mai contribui si eu la acest forum. Prin comportamentul tau de pana acum esti exemplul cel mai efectiv de user care nu are locul aici. Pentru comportamente de genul afisate de tine e destul loc in cosurile de gunoi ale internetului, dar nu aici.

e-
Don't believe everything you think.

valangjed

Sandokhan ,am cautat prin post-urile tale anterioare si am inteles ca chiar nu poti sa accepti ca altcineva are o parere diferita.Nu stiu daca intelegi ca o astfel de atitudine a dus , de multe ori , omenirea la mari nenorociri ,dintre care cea mai rea a fost razboiul (parerea mea).Violenta ,chiar si verbala nu este o solutie.
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.

stefan10

De ce nu scrii o carte sandokhan? In loc sa-ti pierzi timpul cu epigoni ca electron. Nici macar cartile g-ral. E. Strainu nu cuprind temele adresate de tine.

Cred ca e bine ca ai aruncat lumina asupra acestui subiect (datarea obiectelor preistorice) pentru ca sta astazi la baza arheologiei, a paleontologiei, a antropologiei si a tuturor ramurilor stiintifice responsabile cu descifrarea trecutului.

Datarea cu Carbon14 (sau cu metale grele, adica sistemele uraniu-toriu-plumb, rubidiu-strontiu si potasiu-argon, folosite pentru esantioane anorganice) se intemeiaza pe niste presupozitii care pot fi dovedite ca fiind false.

Prima ipoteza este aceea ca nivelul de Carbon14 din atmosfera a ramas la un nivel constant pe toata durata procesului.
Numai ca au existat dezechilibrari repetate a concentratiei de Carbon14 din atmosfera, ca urmare a consumarii unor majore cataclisme naturale prin care planeta a trecut de-a lungul timpului. Eruptiile simultane a sute de vulcani spre exemplu, menite sa schimbe cu totul concentratia atmosferica prin emanatia de gaze, au produs cu siguranta o destabilizare uriasa a nivelului de carbon radioactiv, facand ca datarile sa dea erori de mii de ani si poate chiar de milioane.

Dr. Ing. Ioan Strainescu a scris o lucrare foarte interesanta in care analizeaza toate aceste metode de datare (mai ales K-Ar): http://www.creationism.info.ro/pagini/cs/cs9.html si indica erorile grave care se produc in datarea conventionala.

Am fost pasionat dintotdeauna de originile si dezvoltarea ulterioara a fizicii, in special in secolul XIX, de aceea constat ca mesajele lui sandokhan sunt atat de informative si de bine pregatite.

George Biddell Airy (1801-1892) a fost un mare fizician englez, iar experimentul lui cu acel telescop este unul extrem de interesant. Concluziile lui Dr. Neville Jones: http://www.geocentricuniverse.com/Airy.htm si http://www.geocentricity.com/ba1/no115/par-ab-rev.pdfElectron

Citat din: stefan10 din Octombrie 09, 2009, 12:43:36 PM
De ce nu scrii o carte sandokhan?
He he, iti spun eu de ce nu scrie:

1) Pentru ca nu e in stare sa se exprime coerent, nici sa explice cu cuvinte proprii gramezile de fragemente copiate fara noima cu copy/paste de pe cine stie unde. Nu e in stare sa discute cu argumente nici macar pe vreun subiect, mereu face o varza nesfarsita de lucruri dezordonate. Daca ar vrea sa publice asa ceva, ar fi din start maculatura irelevanta (si nu ar publica-o nici o editura).

2) Ca sa scrie o carte ar trebui sa isi asume responsabilitatea celor afirmate. Pana una alta are tupeu si nesimtire fara sfarsit pentru ca se crede anonim pe internet, dar cand publica ceva deja nu se mai poate eschiva de la criticile directe aduse aberatiilor sale.

3) Amalgamul sau de aberatii pare impresionant prin volum, dar incoerentele continute sunt atat de monumentale incat nu are cum sa scoata ceva relevant pentru o carte. Nici macar Parallax nu a reusit, desi el s-a axat pe un subiect restrans si tot a introdus contradictii atat de ridicole incat incompetenta sa este de netagaduit.


Oricum, stefan10, bine ai venit. Am o intrebare pentru tine: tu crezi ca teoria pamantului plat, asa cum e prezentata de clonatu' incompetent, e corecta?

e-
Don't believe everything you think.

stefan10

Promit sa citesc tot ce a scris sandokhan, si raspusurile primite de la voi, o sa-mi ia vreo cateva zile, sau chiar mai mult si revin cu concluziile despre pamantul plat.

Ma surprinde cat de des utilizezi cuvintele "incompetent" si "incompetenta". Nu stiu daca iti dai seama, dar acest negativism sau atac la persoana poate fi interpretat ca fiind opus demersului stiintific. Din putinul pe care l-am citit, sandokhan se exprima normal si coerent, nici vorba de acuzatiile aduse de tine.

Electron

Citat din: stefan10 din Octombrie 09, 2009, 01:40:02 PM
Promit sa citesc tot ce a scris sandokhan, si raspusurile primite de la voi, o sa-mi ia vreo cateva zile, sau chiar mai mult si revin cu concluziile despre pamantul plat.
Ok, ar fi foarte interesant daca ai ramane pe aici sa putem discuta pe aceste subiecte. Promit ca voi comenta strict pe ce scrii tu, adica nu te voi include din oficiu in "oala" incompetentilor de pana acum.

CitatMa surprinde cat de des utilizezi cuvintele "incompetent" si "incompetenta". [...] Din putinul pe care l-am citit, sandokhan se exprima normal si coerent, nici vorba de acuzatiile aduse de tine.
Ai dreptul la opinie, desigur. Astept sa citesti "tot ce a scris clonatu' " pe aici, sa vedem daca iti vei mentine pozitia. Cat despre cuvintele "incompetent" (sau "aberatii", "fabulatii" etc) le folosesc doar dupa ce am motive serioase sa o fac. Daca vei dori, pot sa-ti indic de unde mi-am dat seama cata incompetenta are la bord clonatu' in domenii precum limba engleza, logica, fizica, optica si alte cateva.

CitatNu stiu daca iti dai seama, dar acest negativism sau atac la persoana poate fi interpretat ca fiind opus demersului stiintific.
Sunt de acord ca atacul la persoana este opus demersului stiintific. "Negativismul" insa este relativ. Felul in care ii raspund este urmare a comportamentului sau si a faptului ca a umplut forumul de vulgaritati, atacuri la persoana si SPAM fara sfarsit. Clonatu' a demonstrat ca stiinta si demersul stiintific nu-l intereseaza chiar deloc, ori pentru ca nu e in stare, ori pentru ca are alte intentii nedeclarate. E un caz special si va fi tratat ca atare pana va demonstra ca e dispus sa respecte normele acestui forum.

e-
Don't believe everything you think.